![]() |
|
|
#1 |
|
Kayıtlı Üye
|
Degerli arkadaslar,
Bu mesajımı sadece BD Avrupa Temsilcisi sıfatıyla değil, aynı zamanda yıllarını bisiklet hareketinin gelişimine, bisikletli yaşam kavgasına vermiş, emek harcamış bir bisikletsever olarak kaleme alıyorum. Kongreler, örgütlerin önemli köşe taşlarını dizdikleri,önemli yol kazıklarını çaktıkları, genele ve basina açik, ne yapılmak istendiğinin kamuoyuna yansıtıldığı, yerli ve yabancı konukların davetli olup konuşmalar gerçekleştirdiği bir anlamda klasik ama bana göre doğru olan en üst teşkilat toplantısıdır. BD,nin eski BSD geleneğinden gelen bir yapılanma olduğunu biliyoruz. Benim zamanında BSD den ayrılma nedenlerimin başında kongrelerin "kapalı kapılar ardında" olmasıydı. Bunlar defalarca yazıldı. Bu kez, bana göre eksiklikleri olmasına rağmen bir kongre havasının solunması geçmişe göre ileri bir adım olarak değerlendirilebilinir. Yeni seçilen Yk.na basarilar diliyorum.Kongre sonuçlarının genel bisiklet hareketine, bisikletli yasam kavgasina katkilar sunmasini diliyorum. Bu noktada naçizane olarak bir iki noktanın altını çizmek istiyorum ki, bunlar genellikle Avrupa temsilciligi alanina giren konular olup bir anlamda "dilek ve temenniler" bölümünde yapılmış bir konusma olarak değerlendirebilinir. ![]() Ekim 2009 Antalya Konferansindan bir görüntü BD bir kongre yapti.Bunu su veya bu sekilde kamuoyuna yansitti.Yeni seçilen arkadaslar var.Eski Baskan ve sayman dışındakiler hepsi yeni arkadaşlar bildiğim kadarıyla. Benim en önemli dileğim Yk nun kollektif olarak karar alip çalismalarini gerçeklestirilmesidir.Özellikle gûnümüz dünyasinda tek kişilik yönetimler çaği anlamını yitirmiştir.. Bu sadece Yk nun da değil bütün üyelerin aktif olarak dernek işleyişine katılması anlamına da gelir.Bu anlamda yük belli arkadaşların sırtından alınmalıdır. Bu "dilek ve temenniler"den sonra ,bir anlamda yeni seçilen YK nun önüne konulmak üzere, benim alanıma giren konulara bir göz atabiliriz. Geçenlerde önce burada ve ardindan birkaç sitede "3 proje" başlıklı bir yazi yayınladım. viewtopic.php?f=71&t=894 içerisinde "Rica ederim.. 2003 yilinin Agustos ayindan beri (Isabelle Lesens"in sorumlu oldugu ve basariyla yönettigi Velocity Paris Zirvesinin arifesinde) baslayan iliski zaman zaman kesintilere ugrasa da, kaldigi yerden daha tecrübe kazanmis bir sekilde devam ediyor." diye başlıyan bölüm. Kısaca hatırlatmak gerekirse. Bunlar sırasıyla; 1. ECF, AGM (yillik genel kurul) sinin 2012 yilinda ülkemizde yapilmasinin organizasyonu. 2. 2013 yilinda velocity konferansinin Tûrkiye'de olmasinin hazirlanmasi 3. 3 ayri sekilde projelendirilen Eurovelo bisiklet ağının ülkemize bağlanması. Bana göre bunlardan 3.ncüsü bir süreç sorunudur.Avrupa'daki haritada belirtilen yollar henüz proje halinde olup, tamamiyle bitirilmis degildir.Bu anlamda ülkemizin de projeye dahil edilmesi elbette önemlidir. Bunun disinda daha simdidien ve hatta çoktan harekete geçilmesi gereeken diger iki madde dag gibi gündemimizde durmaktadir. Bu konularda üst düzeyde Alaçati ve Antalya toplantilariyla adimlar atilmis, ECF üst düzeyinden olumlu isik yakildigi gözlenmis olmasi sorunun sadece baslangicidir. Bu konularda simdiden baslayarak konuyu sürekli gündemde tutarak içte ve dista bir kampanya yürütmek acil görevlerimizden olup, kesinlikle "daha 2012 ye 2013 e daha çok var" lüksünü kaldirmaz. Bu islerde yillar,aylar öncesinden adim atmak gerekmektedir. Haziran 2010 da Kopenhag da Velocity Kongresi vardir.Orada bizden bir konusmacinin olmasi konusunda geç kalinmis olabilinir.Ama en azindan orada ingilizce bi'r bildiri dagitabilinir.Kongreye katilim konusunda bu yil özellikle yerel yönetimlerden daha fazla bir delegesyonu harekete geçirmek görevlerimiz arasindadir.Bu konuda da "nasil olsa Haziran'a daha 6 ay var denilmemelidir.Haziran Kopenhag kongresini biz daha bu yildaki kongrede biliyorduk. 2012 velocity nin Kuzey Kore'de olacagi simdididen netlesiyor.Sonuç olarak YK önünde böylesine ciddi ve bisiklet hareketine önemli ivmeler kazandiracak görevler vardir. Bu görevler dernek olarak öncü anlaminda BD nin üzerine yüklenmis görevlerdir ve elbette Alaçati 2.nci toplanti örneginde oldugu gibi diger dernek ve topluluklarla birlikte kotarilmak durumundadir. Yukarida saydigimiz "olaylar" in basariyla organize edilmesinin Bisiklet Hareketine olaganüstü katkilar sunacagi, önemli bir ivme kazandiracagi çok açiktir. Bu anlamda YK na ve tüm üyelere yeniden basarilar diler.Onlari zorlu ama degerli çalismalarin bekledigini hatirlatarak selamlarimi sunuyorum.Kolay gelsin. ali nejat sözen BD Avrupa Temsilcisi
Bisiklette bireysel ve dar grupsal degil, kollektif bir örgütsel yapi, birlik ve dayanisma,sonuçta kurumlasmayi getirecektir ki, iste bu gelisim, bisikletli yasamin ülkemizde gelismesinin önünü açip hizlanmasini saglayacaktir.. |
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Görüntü Modu | |
|
|