![]() |
|
|
#1 |
|
Fahri Üye
|
Sarıkamış Şehitlerini Anmak İçin İstanbul'dan Kars Sarıkamış'a Bisiklet Turu Başlatan Sporcular Bolu'da Dinlendikten Sonra Bartın'a Hareket Etti.
Sarıkamış şehitlerini anmak için İstanbul'dan Kars Sarıkamış'a bisiklet turu başlatan sporcular Bolu'da dinlendikten sonra Bartın'a hareket etti. Sporcular, Taksim'den aldıkları toprak ve Türk bayraklarını bin 725 kilometrelik yolda kar ve zor hava şartlarıyla mücadele ederek Sarıkamış Şehitliği'ne ulaştıracak. İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'nin, Üsküdar, Pendik, Beykoz ve Esenler ilçe belediyeleriyle birlikte organize ettiği 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' kapsamında, İstanbul'dan önceki gün yola çıkan sporcular, Bolu'da mola verdi. Sporcular molanın ardından Bolu Belediyesi'nin önünden Bartın'a hareket etti. Sporculara destek veren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bozgeyik, Sarıkamış şehitleri için gerçekleştirilen etkinliğin çok anlamlı olduğunu söyledi. İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Birinci Dünya Savaşı'nda yapılan Sarıkamış harekatında Allahü Ekber Dağı'nda, 95 yıl önce bir kurşun bile sıkamadan donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına İstanbul'dan Kars'a bisiklet turu başlattıklarını söyledi. Akyüz, Taksim'den aldıkları topraklar ile Türk bayrakları ve flamaları 25 Aralık'ta Kars Sarıkamış Şehitliği Allahü Ekber Dağları'na ulaştıracaklarını belirtti. 12 günlük bisiklet turunda 8 sporcunun kar, yağmur ve soğuk hava ile mücadele vereceğini kaydeden Akyüz, "Biz bu kadar modern teçhizatlarla bu organizasyonu yapıyoruz. Dedelerimizin dedeleri çok daha kötü şartlarda orada donarak hayatlarını kaybettiler. Biz bu şekilde saygımızı ifade etmek istiyoruz." dedi. Yağmur ve kar koşullarına karşı kar lastikleri ve kar kıyafetlerinin bulunduğunu anlatan Akyüz, karların geçit vermediği yerlerde kar küreme araçlarının desteğiyle yollarına devam edeceklerini dile getirdi. Akyüz, şunları söyledi; "Kötü hava şartlarına göre teçhizatlarımız hazır. Kar lastikleri, kar kıyafetleri ile mümkün olduğu kadar soğuğu, nemi ve ıslaklığı almayan kıyafetlerle hareket edeceğiz. Arhavi'den itibarende kar küreme araçları devreye girecek. Biz bütün çabamızla inşallah sağ selamet sporcularımızın da sağlığını koruyarak kazasız Sarıkamış Şehitliği'ne ulaşamaya çalışacağız." İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı 8 sporcu, İstanbul'dan alınan toprak, Türk bayrağı ve ilçe belediyelerinin flamalarını 25 Aralık'ta Kars Sarıkamış Şehitliği'nde düzenlenecek törenle yetkililere teslim edecek. Bisikletçiler, bundan sonraki güzergahlarında Bartın, Kastamonu-Abana, Sinop-Gerze, Ordu-Ünye, Trabzon-Beşikdüzü, Artvin-Hopa, Ardahan il sınırlarında konaklayarak, Kars Sarıkamış Şehitliği Allahü Ekber Dağları'nda 12 günlük turu sonlandıracak. Bisikletçiler İstanbul'dan Sarıkamış'a toplam bin 725 kilometre pedal çevirecek. (CİHAN) www.sondakika.com Haber Yayın Tarihi: 15.12.2009 11:46
|
|
|
#2 |
|
Fahri Üye
|
12 günde bu kadar yolu motorlu bir araca binmeden tamamlayacaklar mı? Mutlaka değişmeli gideceklerdir. 12 günde, 1725 klm büyük bir hedef.
Yolları açık olsun. Yürekten başarılar dilerim.
|
|
|
#3 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
geçdiğimiz pazar günü orduyu geçdiler şuan rize de olabilirler günlük çok iyi tembo ile ilerliyorlar hepsi yol bisikleti kullanıyor çoğu bu işle uğraşan sporculardan oluşuyor
bisikletcanavarı (enes) anlatımıyla ordu kısmı Atilla bisiklet takımı İstanbul'dan yola çıkarak etap etap Sarıkamış'a kadar giderek Sarıkamış şehitleri için anlamlı bir tur yapıyorlar. Ordu'dan geçecekleri haberini alınca onlara destek verme amaçlı olarak ben de gidebildiğim yere kadar onlara eşlik etmeye karar verdim. Anladığım kadarıyla tüm takımda yol bisikleti olacak ve turlar oldukça tempolu geçecekti. Uzun süre bisiklete binmemiştim. En azından son haftayı işe bisikletle gelip giderek biraz bacakları açmayı planladım. İyi ki de öyle yapmışım. ![]() Gün gelir çatar. Grubu Ordu girişnde karşılarım. ![]()
|
|
|
#4 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
Giresun ekibi ile haberleşmiştik daha önceden. Onlar da bizi Ordu-Giresun il sınırı olan Piraziz yakınlarında bizi bekliyorlardı. Onlarda ''hoşgeldiniz'' deyip gruba dahil oluyorlar.
![]() ![]()
|
|
|
#5 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
Giresun'da ki bir ilk okulun rehber hocasının periyodik olarak düzenlediği bir etkinlik. Öğrencileri ile beraber kısa pazar turları yapıyorlarmış. Bu hafta da bu sporcuları karşılayıp destek vermek için Giresun dışına kadar pedal basmışlar.
![]() ![]() ![]() Grubun temposu oldukça yüksekti. (En azından benim için) Giresun ekibinden antrenmansız olanlar ancak Giresun'a kadar eşlik edebildiler. Sadece Müslüm ve Soner abi Giresundan sonrasına devam edebildi. Hızdan dolayı fotoğraf çekmekte çok zorlandığımı belirtmek isterim
|
|
|
#6 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
Yol boyunca Eyüb belediyesi tarafından tahsis edilen otobüs, Trafik polis aracı ambulans bizlere eşlik ediyordu. Şehir geçişlerinde tüm trafik durdurularak, hızımız hiç kesilmeden yolumuza devam ediyorduk.Kısaca organizasyon için herşey düşünGiresun ekibi ile haberleşmiştik daha önceden. Onlar da bizi Ordu-Giresun il sınırı olan Piraziz yakınlarında bizi bekliyorlardı. Onlarda ''hoşgeldiniz'' deyip gruba dahil oluyorlar.
![]() ![]() Giresun'da ki bir ilk okulun rehber hocasının periyodik olarak düzenlediği bir etkinlik. Öğrencileri ile beraber kısapazar turları yapıyorlarmış. Bu hafta da bu sporcuları karşılayıp destek vermek için Giresun dışına kadar pedal basmışlar.
|
|
|
#7 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
![]() Grubuülmüş diyebilirim. ![]() ![]() İşte benim suyu kaynattığım yer burası. Grupla sesli olarak vedalaşıp yavaşlıyorum. Grup bu günlük Beşikdüzü'ne kadar devam edecek. Ortalama 40 Km daha yolları var.
|
|
|
#8 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
Dinlenirken kısa bir süre sonra Müslüm ve Soner abinin'de grupla vedalaşıp geri döndüklerini görüyorum. Geri dönüş yolunda hafif tempo ilerliyoruz.
![]() Dönüş yolunda Mustafa hocanın gelebildiği yere kadar gelip bir çay bahçesinde bizi beklediğini görüyoruz. yolun karşısından bizi çağırıyor ve çay içiyoruz. Çay eşliğinde günün değerlendirmesini yapıyoruz. ![]() ![]() Karadenizin tek (yada en büyük) adası Giresun Adası... ![]() Giresun girişinde Giresun'dan Mustafa hocam, Soner abi ve Müslümle vedalaşıp ayrılıyoruz. Ben de bisikletimi otobüse koyarak Ordu'ya dönüyorum. Benim için oldukça yorucu bir tur oldu. Fakat Karadenizden geçen bir bisiklet dostlarını daha yanlız bırakmadığımız için mutluyum... İyi günler dilerim. Hoşçakalın...
|
|
|
#9 |
|
Yönetim Kurulu Üyesi
|
fotoğraflar ve yazı enes arkadaşımıza aitdir. kendisine teşekkür ediyorum
|
|
|
#10 |
|
Fahri Üye
|
Madem konu açıldı bildiğim kadarı ile biraz bilgi vereyim.
Baki tahminin doğru, dönüşümlü olarak yapıyorlar bu turu. Tam olarak hiyeraşik yapıyı bilmiyorum ama kendini kötü hisseden takım aracına biniyor. Fakat tur boyunca mutlaka yolda pedal çeviren sporcu oluyor. Düz yolda ortalama hızları 35-40 km/s civarında. Katılımcıların hepsi Atilla bisikletin güçlü yol bisikletçilerinden ki kurucuları Atilla Atay'da pedal çeviren grubun içerisinde... Genel olarak günlük plan şu. 10:00'da pedal çevirmeye başlanır, sporcu değişimi haricinde birfiil pedal çevirilir. Küçük atıştırmalar hep bisiklet sırtında oluyor. Etabın uzunluğuna göre 15:00-17:00 arası etap bitene kadar pedal çevrilir. Tur boyunca bir trafik ekip otosu, ambulans ve Eyüb belediyesinin tahsis etmiş olduğu otobüs grubun hizmetinde oluyor. Karadeniz sahil yolundan geçecekleri haberini alınca Ordu ve Giresun'lu bisiklet sever arkadaşlar olarak onlara buradaki etapta eşlik edebildiğimiz kadar beraber pedal basarak onlara destek olmaya çalıştık. Tur karakteristiği olarak benden ziyade Giresunlu eski yolcu Soner ve Selami abinin daha çok hoşuna gidecek cinstendi.(ki Selami abi iş nedeniyle Antalya da olduğundan bu tura katkı sağlayamadı ve eminim kahroldu Şimdi diyebilrisiniz ''be Enes madem bunları yaşadın neden yazmıyorsun?'' Forumun ''Etkinlik'' bölümü için hazırladığım bir etkinlik yazım vardı fakat bir türlü bu sitenin forumunun ilgili başlığına yazıyı gönderemedim. Madem konusu açıldı izninizle etkinlik yazısını olduğu gibi bir daha ki mesajımda sizlerle paylaşıyorum......... (diyordum diyordum yine paylaşamıyordum.Çok şükür bu gün yazı gönderebildim
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Görüntü Modu | |
|
|