PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet Ambulansını duydunuz mu? Hem de Türkiye'de(!)

cedrick41
14-01-2010, 15:19
tolga arkadaşımız bizlerle paylaşmış bende ilgimi çekti sizlerle paylaşmak istedim çok güzel bir haber kendisine teşekkür ederim!

ayrıca bülent arkadaşımızın önerisinede katılıyorum;
İşte böyle haberler güzel oluyor, öyle şeyler yapalımki Avrupada bile olmasın onlar bile bizden örnek alsın , süper bir uygulama bu örnek çalışma için izmir il sağlık müdürlüğüne mail atıp teşekkür bombardımanına tutalım derim.Aşağıdaki linkte Türkiyedeki tüm il sağlık müdürlüklerinin e-mail adresleri var, öncelikle izmir il sağlık müdürlüğüne bu örnek davranış için teşekkür edelim, sonra kendi bulunduğumuz ildeki il sağlık müdürlüğüne bu uygulama hakkında bilgi verelim derim, hepimiz bir şeyler yaparsak bu ülke değişir arkadaşlar yoksa bizi yönetenlere kaldıysak....

http://www.saglik.gov.tr/TR/Genel/Be...C077A9979C33C4
http://img16.imageshack.us/img16/7379/bisikletliacilyardimtim.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/8682/bisiklet3481.jpg

MaNiaC_oF_BiKe
14-01-2010, 18:10
Çok güzel bir gelişme ve haber. Paylaşımınız için teşekkür ederim şahsım adına. Bence böyle paylaştığınız konuları nerden aldığınızı adres şeklinde çokda belirtmenize gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü o zaman a veya b forumunun reklamı da olmuş oluyor. Bence kalitesiz yerleri gündeme getirmeye gerek yok diye düşünerek bunu belirtmek istedim. Konu olarak çok güzel bir paylaşım. Ellerinize sağlık

BakiBerkKAYALAR
14-01-2010, 20:41
Bisikletli ilkyardım ekipleri depremler başta olmak üzere doğal afetlerde çok fazla hayat kurtaracaktır. Bu yüzden geliştirilmelidir.

Mustafa' nın link konusunda söylediğine katılıyorum. Haberi sizden önce kimin hangi linkte paylaşmış olduğunu bilmemize gerek yok. Önemli olan haberin kendisi ;)

Teşekkürler.

mr-bike
15-01-2010, 00:23
Gelişmiş ülkelerde hızlı müdahele için çok yaygın kullanılan bir ilk yardım metodu olan bu sistem İzmir' de yaklaşık 2 yıl önce Konak meydanında deneme amaçlı hizmete alınmıştır.

Gelişmiş ülkelerde havaalanları içindede kullanılmaktadır.

İzmir' deki sistem bakanlık tarafından izlenmektedir.

Sistem yayalaştırılmış alanlarda dikkatli planlanması gereken bir organizasyondur her yerde verimli olamayacaktır.

Örneğin istiklal caddesi için uygun olup, Kocaeli içinse ancak Seka parkta uygulanabilecek bir organizasyondur.

Eğer ülkemizdede doğru kurgulanırsa başarılı olur ve adım adım yerleşir.

Halil Atalay
15-01-2010, 00:39
ben murat beyi söyletiklerine katılıyorum

ayrıca bence deprem esnasında en hızlı ulaşım araçı olacak

arda
16-01-2010, 20:46
bisiklet ambulansı daha önce duymuştum Murat beyin bir belediyeye sanırım önerisiydi ordan aklımda kalmış olmalı kalabalık yerlerde ambulansın giremeyeceği yerlere ilk müdahaleyi yapmak için önerilmişti diye hatırlıyorum.

Cloud
16-01-2010, 21:50
Bana göre ilçelerde ve kasabalarda mutlaka olması gereken bir sağlık birimidir. Çocukluğumun geçtiği ilçede sağlık memurları iğne, pansuman v.s. işlerinde hep bisiklet kullanırlardı. Bu onların size iğne yapmaya gelişlerini de daha sempatik hale getirirdi.

Büyük şehirler içinse ancak yaya ulaşımı olan bölgelerde iş görecektir. Önemli bir çalışma, destek olmakta fayda var. Hatta bu gibi haberleri yalnız burada değil maillerle bilgisi olmayan arkadaşlarımızla da paylaşmalmıyız ki millet bisikletin farkına varsın. Abuk sabuk mailleri herkes birbirine yolluyor asıl böyle haberleri yaymakta gelecek için çok büyük yarar var.

Ben hemen mailliyorum adres defterimdeki insanlara... ;)