PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet Sürücülerine Uyarı

BakiBerkKAYALAR
13-01-2010, 22:36
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Bisikletimizin boyu ve modeli boyumuza, kilomuza ve yaşımıza uygun olmalı" denildi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Bisikletimizin boyu ve modeli boyumuza, kilomuza ve yaşımıza uygun olmalı" denildi.
Trafik Tescil ve Denetme Şube Müdürlüğü, bisiklet sürücülerine yönelik bir açıklama yaptı. Bisikletle dolaşmanın bir eğlence ve yararlı bir spor olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bisikletimizin boyu ve modeli boyumuza, kilomuza ve yaşımıza uygun olmalı. Yükseklik ayarları doğru yapılmış olmalıdır. Bu konuda iyi araştırma yapmalı, kullanacağımız bisikletin bize uygun olduğundan emin olmalıyız. Bisikletimizin ön ve arka kısmında mutlaka reflektör bulunmalıdır. Bisikletimizin zincirleri temiz ve yağlanmış olmalıdır. Frenler her zaman kontrol edilmeli, her zaman çalışır durumda olmalıdır. Lastikleri gerektiği gibi şişirilmiş olmalıdır. Eğer bisiklete biniyorsak, bütün bu güvenlik önlemlerinin yanı sıra mutlaka bisiklet kaskı kullanmamız gereklidir. Bisiklet kaskı çocuklara çok yakışan bir güvenlik aracıdır" denildi. Açıklamada ayrıca, bisiklet sürücülerini ters gitmemeleri ve kuralları uymalarını istendi.

http://www.lpghaber.com/Bisiklet-Surucu ... 61236.html (http://www.lpghaber.com/Bisiklet-Suruculerine-Uyari--haberi-161236.html)

ÇoruMTB
13-01-2010, 23:00
Meraba Berk,
Gerçekten takdir ettim doğrusu, motorlu çevremizi tahrip edici araçlardan çevre dostu bisikletlerimizi sayan Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi varmış. Bunu duymak güzel, böyle şubenin darısı bizim illerin başına. Düzcenin maşallahı var bisiklet konusunda bunuda belirtmek isterim. Bırakın ilçe ve köy yollarını insanlar karayolunda bile bisikletlerini ulaşım için kullanıyorlar. Berk sanada teşekkürler,.. Sevgi ve saygılarımla,..

arda
16-01-2010, 20:50
Bu uyarı bisiklete nekadar önem verdiklerinin belirtisidir güzel bir haber..

face1tr
29-01-2010, 16:44
konuyu da tamamlaması adına , "detaylı" vucut bilgilerimizi girdikten sonra bizim için en uygun kadro ölçülerini hesaplayan sitelere örnek verebilirmisiniz. Mesela omuzdan bileklere kadar olan uzunluk, apış arasından yere kadar...vs gibi bilgilerimizi girebileceğimiz bir sistem arıyorum.

semih59
29-01-2010, 18:24
konuyu da tamamlaması adına , "detaylı" vucut bilgilerimizi girdikten sonra bizim için en uygun kadro ölçülerini hesaplayan sitelere örnek verebilirmisiniz. Mesela omuzdan bileklere kadar olan uzunluk, apış arasından yere kadar...vs gibi bilgilerimizi girebileceğimiz bir sistem arıyorum.

www.bianchi.com.tr sitesinden bakabilirsiniz iyi pedallar

semih59
29-01-2010, 18:45

Trafik Tescil ve Denetme Şube Müdürlüğü, bisiklet sürücülerine yönelik bir açıklama yaptı. Bisikletle dolaşmanın bir eğlence ve yararlı bir spor olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bisikletimizin boyu ve modeli boyumuza, kilomuza ve yaşımıza uygun olmalı. Yükseklik ayarları doğru yapılmış olmalıdır. Bu konuda iyi araştırma yapmalı, kullanacağımız bisikletin bize uygun olduğundan emin olmalıyız. Bisikletimizin ön ve arka kısmında mutlaka reflektör bulunmalıdır. Bisikletimizin zincirleri temiz ve yağlanmış olmalıdır. Frenler her zaman kontrol edilmeli, her zaman çalışır durumda olmalıdır. Lastikleri gerektiği gibi şişirilmiş olmalıdır. Eğer bisiklete biniyorsak, bütün bu güvenlik önlemlerinin yanı sıra mutlaka bisiklet kaskı kullanmamız gereklidir. Bisiklet kaskı çocuklara çok yakışan bir güvenlik aracıdır" denildi. Açıklamada ayrıca, bisiklet sürücülerini ters gitmemeleri ve kuralları uymalarını istendi.

http://www.lpghaber.com/Bisiklet-Surucu ... 61236.html (http://www.lpghaber.com/Bisiklet-Suruculerine-Uyari--haberi-161236.html)

Bravo derim.Düzce trf.şb.md.

Sehnaz
29-01-2010, 18:57
Biskletle ilgili bu kadar detay veren bir kurumun olması insanın gözlerini yaşartıyor.Çünkü nedense bisiklet sürücüleri yok sayılıyor bazen. Bisiklet eğlenceli bir araç olma dışında bizim ulaşım için de kullandığımız bir araç.Bunu görebilen ve bu kadar önemseyen Düzce Emniyetinin Trafik şubesini kutluyor ve bisikletililer adına teşekkür ediyorum.
Düzce temsilcimizin bunu da değerlendirmesi gerekiyor bence.;)
Böyle bir açıklama bisiklete ilgiyi arttıracak, çünkü bisikletlilerin güvenliğini ve konforunu düşünen bir kurum var...

face1tr
29-01-2010, 19:08
www.bianchi.com sitesinden bakabilirsiniz iyi pedallar

acaba doğrudan değerleri girebileceğimiz linki paylaşabilir misimiz? sınırlı ingilizcemden olsa gerek, site içerisinde bahsettiğim bölümü bulamadım?

semih59
31-01-2010, 14:24
acaba doğrudan değerleri girebileceğimiz linki paylaşabilir misimiz? sınırlı ingilizcemden olsa gerek, site içerisinde bahsettiğim bölümü bulamadım?

Ben size türkiye site adresini vereyim.www.bianchi.com.tr site ekrana geldiği zaman interaktif penceresini tıklayın ölçülerinizi verin iyi pedallar.