PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 Trafik Cezaları arabaları bıraktıracak hatta sattıracak

hakanozhan
16 Aralık 2009, 16:19:39
Dün evde yaşanan bir olay haberleri seyrediyorduk. 2010 trafik cezalarını açıkladılar

Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira
Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira
Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira
Emniyet kemeri takmamak: 62 lira
Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira
Hatalı sollama: 128 lira.

Üstelik 5 kez kırmızı işıkta geçenin ehliyeti elinden alınacak.

Bu haber üzerine evde geçen konuşmalar:

Arabayı satıp arsa alalım. Çarşıya da otobüsle gidelim.

Bu konuda özellikle caydırıcı olan en düşük %30 hız sınırı karşılığındaki 270tl. Yeni yapılan genelde boş olan duble yollarda bu kural çok geçiliyor. Her nekadar bir çok kişi radar yerlerini bilse de...

Otobanlarda şöyle bir sistem var giriş ve çıkış saatlerine ve yapılan kmye bakılıyor. Ve normalden önce gelmişse otomatik kesiliyor. Ayrıca gidiş geliş bariyerlerin ortasında kameralı sistemle kontrol ediliyor. Hız sınırını geçmişse eve 2 adet fotoğrafla o an kaç km ile gidilmişse hızıyla birlikte ceza kağıdı eve postalanıyor. Nerden biliyorsunuz derseniz geçen sene Nevşehir'e giderken burdan hızlı geçmişiz eve döndüğümüzde postadaydı :)

Zaten şu anda ki fiyatlarla biraz sınırları zorluyor. İstanbul'a da ailece (5 kişi) gidip gelirken treni kullanmaya başlayacağız galiba. Arabayla da 3.5 saat trenlede 3.5 saat(Pendik). 2-3 yıl sonra 1 saate inecek. Otobüsler zaten şu andada trenlerle rekabet edemiyor. Eskişehir H.paşa 20tl trenle gidiş dönüş olursa 32 tl. Pendik gidiş dönüş 26tl vs. Otobüsler ise bunun yaklaşık 2 katı pahalı ve 6 saatte gidiyor. Ki bu normal tren hele hızlı tren hepten arabaları bıraktıracak gibi görünüyor.......

BakiBerkKAYALAR
16 Aralık 2009, 17:55:15
Ülkemiz otoyollarında böyle bir sistem olduğunu bilmiyordum. EDS denen sistem bu galiba. Cezaların arttırılmasına çok sevindim. Bir duyumuna göre bisikletlere plaka uygulaması ve bisikletçilere ehliyet zorunluluğu getirilecekmiş. Eğer öyle olursa bisikletle giderken de trafik kurallarına harfiyen uymamız gerekecek.

hakanozhan
16 Aralık 2009, 18:41:44
EDS de genelde tabela oluyor trafik ışıklarında veya e5 emniyet şeridinde. Kırmızıda geçersen veya e5de emniyet şeridine girersen ordaki kamera fotoğrafı çekiyor plakayla vs arabanın içindekiler vs görünüyor. Sonra fotoğrafla birlikte ceza kağıdı evine geliyor. Fotoğraflı belge itiraz da edemiyorsun tabi :) Yavaş yavaş tüm trafik ışıklarına koyuluyor, e5 kenarlarında da bazen peş peşe 3 tane var. (bunların hepsi İstanbul'da geçerli)

Otobana gelince geçen sene kurban bayramından sonraki hafta Nevşehir'e giderken bolu dağı civarında yakalmışlar. 2 tane fotoğraf gitiğimiz hız yolun kaçıncı kmsinde olduğumuz ve trafik ceza belgesi döndüğümüzde evdeydi.

Bisikletin ehliyet ve plaka işi biraz karışık. Maalesef örneğin Eskişehirde bisiklet kullanımı yoğun olan bir yer (diğer semtlere göre dümdüz olduğu için) fakat doğru düzgün bisiklet yolu göremedim bir kaç yerde gördüm bir yer dışında tabela vs yok yayalar kullanıyor. Ve genelde merkez çarşı kısmında bisikletle girilmez tabelaları dolu. Ama bu tabelaları da dikkate alan kimse yok. Ben Eskişehir'in de tepesinde olduğum için merkeze henüz bisikletle inmedim. Sıcaklık öğlen dahil 0 ın üstüne çıkmıyor...

Halil Atalay
17 Aralık 2009, 01:04:18
benim bildiğim sadece bolu dağı tünelinde var hız ölçer onuda ben kurmuşdum :D

gişelerden giriş ve çıkış saatlerini hesaplayan bir sistem yok benim bildiğim katarıyla benden sonra yapdılarsa bilmem ama ben kurban bayramında otoyolda 140 / 120 arasında seyretdim ceza gelmedi şu ana kadar

adana otoyolunda buna bir benzer bir sistem var ama sadece hız belirtiyor ve yavaşlamanızı söylüyor

artık her yerde radar bulunuyor eskiden hebsini yerini biliyordum bir aralar ehliyetim hız sınırı ihlalinden el konuyolurdu 2 puan kalmış ve polis çok şansın var demişdi :D

hakanozhan
17 Aralık 2009, 01:45:47
benim bildiğim sadece bolu dağı tünelinde var hız ölçer onuda ben kurmuşdum :D

gişelerden giriş ve çıkış saatlerini hesaplayan bir sistem yok benim bildiğim katarıyla benden sonra yapdılarsa bilmem ama ben kurban bayramında otoyolda 140 / 120 arasında seyretdim ceza gelmedi şu ana kadar

adana otoyolunda buna bir benzer bir sistem var ama sadece hız belirtiyor ve yavaşlamanızı söylüyor

artık her yerde radar bulunuyor eskiden hebsini yerini biliyordum bir aralar ehliyetim hız sınırı ihlalinden el konuyolurdu 2 puan kalmış ve polis çok şansın var demişdi :D

Evet iş te tam o yeni yapılan tünelin orda ya öncesi ya sonrası 166 :o yapmışız. Ve ben arkada ortada oturduğum için ben bile görünüyordum. :D .en yüksek lmiti aşmışız 230 küsür ceza gelmişti geçen sene. Şimdi en düşüğü 270 olacak.

Ben onu birinden duydum. Bu kadar mesafeyi bu kadar sürede geldiği için direk gişelerden geçerken ogsden galiba direk cezayı kesmiş.

Evet İstanbuldan Eskişehire arefe günü giderken yollar bomboştu yeni bitti sayılır bu duble yol. Yepyeni asfalt geniş yol. 90-100'ü geçmedik. Bu arada babam arabayı kiraya vermeyi düşünüyor :) Arabanızı bir kiralama yeriyle anlaşıyormuşsunuz haftanın belli günlerinde onlar kiralıyorlarmış. Hafta içi boşda duracağına kiralayıp ek gelir elde etmeyi düşünüyo. Bir arkadaşı biliyormuş. Araştıracak bakalım.

Halil Atalay
17 Aralık 2009, 11:20:19
hakan siz bolu tünelinde bulunan 10 radardan birine girmişsiniz o yolda 10 tane radar var yaklaşım ve tünel içi

ama ben hayla zannetmiyorum giriş çıkış saatlerini hesaplayıp ceza kesen bir sistem olduğunu

şu olabilir otoyolda gezici radarlar var senin haberin olmadan seni yakalıyorlar ve ceza evine posta oluyor

son olarak istanbul'da yakın zamanda bir uygulama devreye alınacak bir münibüs üzerinde 10 kamera ve polisler bulunacak ve yanlış park kırmızı ışık ihlali ve diğer hataları anında yakalayacak ve ceza yollayacak evlere yanı anlaşılacağı üzere insanlar artık çok dikkatli olması lazım

hakanozhan
17 Aralık 2009, 11:47:24
O zaman İstanbullu artık cezadan dolayı pes edeceklerdir. Diye düşünüyorum. Şu an sadece eds li olan trafik lambalarında dikkat ediliyor diye biliyorum. Onuda bilmeyen/görmeyenler yakalnıyordur. Yada parasıyla değilmi ışıktan da geçerim kuralada uymam cezamı parayla öderim diyenlerdir. (Bu tarz konuşan üniversitede bir hocamız vardı :o :evil: .)

Bu arada gazetelerden bir alıntı: Petrol de bitiyor.

Uluslarararası Enerji Ajansı(IEA) Başekonomisti Fatih Birol, 2010`dan itibaren petrol sıkıntısının çekilmeye başlanacağını belirterek, `Bir gün petrol bitecek. Hemen bugün ya da yarın değil ama bir gün bitecek. Petrol bizi terk etmeden biz petrolü terk etmeliyiz ve kendimizi o güne hazırlamalıyız` dedi. Independent`a konuşan Fatih Birol, dünyada petrole olan talep aynı kalsa bile, üretimi aynı seviyelerde tutabilmek için DÖRT, 2030`a dek artan talebi karşılayabilmek için ise ALTI Suudi Arabistan gerektiğini bildirdi.
Sabah 2009-08-04

Bu arada geçenlerde hani şu filmlerde görülen benim hep merak ettiğim uçan arabalar icat olunmuş. Bu neyle çalışıyor bilmiyorum Haberlerde son anını izledim. Ayrıntısını bilmiyorum.

cedrick41
17 Aralık 2009, 13:42:09
petrol bittimi siz krizi o zaman görün :) hiçbir nakliye olmayacak firmalar iş yapamayacak nakliyat duracak sonra en güzelide amerikanın jandarmalığı bitecek petrol olmadımı kıpırdayamayacak ordusu :)

BakiBerkKAYALAR
17 Aralık 2009, 21:34:23
Kim ne derse desin, birileri ne yaparsa yapsın, bir kaç on yıla kadar şehir içi ulaşımlarında bisiklet, şehirlerarası ulaşımlarda ise demiryolu ülkemizde bile çok yaygın bir hale gelecek. Petrol sıkıntısı yüzünden buna mecbur kalınacak çünkü. İzmit' te bisikletli ulaşım konusunda ciddi adımlar atılıyor, 2010 yılı içerisinde de (kısmetse) 300 küsür kilometrelik Adapazarı-Bartın demiryolunun temeli atılacak. Bunlar çok önemli gelişmeler. Nasipse tren + bisiklet şeklinde olmasını savunduğum kombine ulaşım sistemi bir gün ülkemizde de sıklıkla kullanılır hale gelecek.

hakanozhan
8 Ocak 2010, 18:51:40
Köprüden kaçak geçenin vay haline!

Kaçak geçerseniz aracınızın muayenesi yapılmayacak ve trafikten men edilecek.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden ücret ödemeden geçiş yapan sürücüleri kötü bir sürpriz bekliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, iki yılda bir yenilenmesi gereken araç muayenesi için `köprülerden kaçak geçiş` cezasının ödenmesini zorunlu hale getirdi. Daha önce araç muayeneleri için alınan temiz kâğıdı artık yeterli olmayacak. Köprülerden günde ortalama 3 bin 500 araç kaçak geçiş yapıyor.

Köprülerden kaçak geçiş yapan sürücüler artık zorunlu olan taşıt pulunu alamayacakları ve araç muayenesini de yaptıramayacakları için ceza ödemek zorunda kalacak. Ayrıca araçları trafikten men edilecek.

Köprülerden kaçak geçiş yapan sürücülerin bilgilerini istasyonlara ileterek araçların zorunlu trafik muayenesinin yapılmasını engellediklerini belirten Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, `Kaçak geçiş yapan sürücülerin araçlarının muayenesi yapılmıyor. Aracının muayenesini yaptırmayan sürücülerin trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor.

Bu nedenle bu uygulamanın önemli bir caydırıcılık getireceğine inanıyoruz.` diye konuştu. 2009 yılında Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinden 1 milyon 405 bin aracın kaçak geçiş yaptığını belirten Turhan, `Kaçak geçiş yapan sürücüler bilsin ki bu cezadan kaçış yok. Bu affedilecek vergilerden değil. Bu nedenle kesinlikle bu cezayı ödemeleri gerekiyor.` dedi.

Araç alım-satımı yapan kişileri de uyaran Turhan, alınan aracın köprü ya da otoyol borcu olup olmadığının sorgulamasını istedi. Birçok kişinin herhangi bir sorgulama yapmadan çok ucuza aldıkları aracın yarı fiyatı kadar KGS borcunun çıkabildiğine dikkat çeken Turhan, `Böyle durumlarda vatandaşın mağdur olmaması için aracın borcu olup olmadığını araştırmalarını istiyoruz.` şeklinde konuştu.

Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden yılda ortalama 140 milyon araç geçiş yapıyor. Köprüleri günde ortalama 3 bin 500 araç usulsüz kullanıyor. Karayolları verilerine göre 2004-2009 yılları arasında her iki köprüden 6 milyon 300 bin araç kaçak geçiş yapmış.

Bu araçlara toplam 233 milyon 748 bin TL ceza kesildi. Ancak bunun 26 milyon lirası tahsil edebildi. 207 milyon TL`nin peşine düşen Genel Müdürlük, tahsilat için bir dizi yola başvuruyor. Kaçak geçiş yapanlara borçlarını ödemeleri için ilk etapta 3 günlük süre tanınıyor. Bu süre içinde ödeme yapmayanlar geçiş ücretinin 11 katı ceza kesiliyor.

Böylece 3,25 TL`lik köprü geçişi, 35 TL`ye çıkıyor. Kameraların tespit ettiği plakalar otomatik olarak kontrol merkezindeki görevlilerin bilgisayarlarına işleniyor. Kaçak geçiş yapan araçların kayıtları belirli aralıklarla toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğü`ne iletiliyor.

Eline ceza makbuzu ulaştığı halde herhangi bir ödeme yapmayan sürücülerin isimleri bu kez Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi`ne iletiliyor. Kaçak geçiş yapan ruhsat sahiplerinin isimleri, vergi dairelerine asılıyor. Kara listeye giren sürücülere her yıl vergilerini ödeyerek aldıkları taşıt pulları verilmiyor.

Böylece taşıt pulu almalarına izin verilmeyen sürücülerin trafiğe çıkmaları engelleniyor. İsimleri listelerde yer alan ve 1 ay içinde ödeme yapmayan sürücüler için bu kez Maliye Bakanlığı yetkilileri devreye giriyor. Sürücüler cezayı ödemezse araçların muayenelerinin dahi yapılmasına izin verilmiyor. Aracın muayenesi için gerekli olan temiz kağıdı ceza ödenmeden sürücüye verilmiyor.

Araçların muayenesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu`nun 34. maddesi gereğince zorunlu trafik muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikten men ediliyor ve en yakın muayene istasyonuna gönderiliyor.

http://www.ozelhaber.com.tr/01/01/2010/ ... line_/5053 (http://www.ozelhaber.com.tr/01/01/2010/kopruden_kacak_gecenin_vay_haline_/5053)

face1tr
31 Ocak 2010, 03:10:49
polislerin bisikletlerle ilgili bir cezai yaptırımı var ama bunun bir mevzuatı, şekli şemali var mıdır? yani normalde bir polis, motorsikletli birine yaptığı gibi bana kask takmadığım için ceza kesebilir mi,
e5 de bisiklet sürüyorum diye( ki e5 yanılmıyorsam otoban sınıfı bir yol) ceza kesebilir mi?
kırmızı ışıkta geçtim diye ceza keser mi?
elimdeki boş kutu meşrubat kutusunu seyir esnasında yere fırlattım diye,
yayanın birine ya da bir araca çarptım diye ceza kesebilir mi? ..vs örnekler çoğaltılabilir.

mr-bike
31 Ocak 2010, 12:02:19
polislerin bisikletlerle ilgili bir cezai yaptırımı var ama bunun bir mevzuatı, şekli şemali var mıdır? yani normalde bir polis, motorsikletli birine yaptığı gibi bana kask takmadığım için ceza kesebilir mi,
e5 de bisiklet sürüyorum diye( ki e5 yanılmıyorsam otoban sınıfı bir yol) ceza kesebilir mi?
yayanın birine ya da bir araca çarptım diye ceza kesebilir mi? ..vs örnekler çoğaltılabilir.

Evet kanun ve yönetmeliklerde belirtilen konularda ceza yazma yetkisi var ama kask zorunluluğu şimdilik yok.
Yine trafiği tehlikeye düşürücü bir davranışa ceza yazabilir, ancak kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen yayalara ceza işlemi kazaya neden olmadıkça pek uygulanmadığı gibi bisikletlilerede ceza çok nadir uygulanmaktadır.
Yinede benim önerim siz siz olun kurallara uyun diğer paydaşlara karşı saygılı olun.

semih59
31 Ocak 2010, 14:39:35
Dün evde yaşanan bir olay haberleri seyrediyorduk. 2010 trafik cezalarını açıkladılar

Üstelik 5 kez kırmızı işıkta geçenin ehliyeti elinden alınacak.

Bu haber üzerine evde geçen konuşmalar:

Bu konuda özellikle caydırıcı olan en düşük %30 hız sınırı karşılığındaki 270tl. Yeni yapılan genelde boş olan duble yollarda bu kural çok geçiliyor. Her nekadar bir çok kişi radar yerlerini bilse de...

Otobanlarda şöyle bir sistem var giriş ve çıkış saatlerine ve yapılan kmye bakılıyor. Ve normalden önce gelmişse otomatik kesiliyor. Ayrıca gidiş geliş bariyerlerin ortasında kameralı sistemle kontrol ediliyor. Hız sınırını geçmişse eve 2 adet fotoğrafla o an kaç km ile gidilmişse hızıyla birlikte ceza kağıdı eve postalanıyor. Nerden biliyorsunuz derseniz geçen sene Nevşehir'e giderken burdan hızlı geçmişiz eve döndüğümüzde postadaydı :)

Zaten şu anda ki fiyatlarla biraz sınırları zorluyor. İstanbul'a da ailece (5 kişi) gidip gelirken treni kullanmaya başlayacağız galiba. Arabayla da 3.5 saat trenlede 3.5 saat(Pendik). 2-3 yıl sonra 1 saate inecek. Otobüsler zaten şu andada trenlerle rekabet edemiyor. Eskişehir H.paşa 20tl trenle gidiş dönüş olursa 32 tl. Pendik gidiş dönüş 26tl vs. Otobüsler ise bunun yaklaşık 2 katı pahalı ve 6 saatte gidiyor. Ki bu normal tren hele hızlı tren hepten arabaları bıraktıracak gibi görünüyor.......

Özellikle alkollü sürücülere daha daha ağır ceza düzenlenmesi ve denetlenmesi lazım.Ben sabahları bakırköy sahilden tura çıkıyorum.ataköy yeşilyurt yeşilköy yolun kenarları bira şişesi kırıkları ile dolu bu sürücüler içiyor birde yola atıyor.Allahtan yol süpürülüyor sabahları yoksa ben lastik yetiştiremeyecem yama yapmaktan.

hakanozhan
31 Ocak 2010, 17:10:23

e5 otoyol değil. Karayollarına da ait değil. Haritasında göstermez. Tem ve köprüler otoyol zaten girmeden önce Bisiklet giremez tabelası vardır. Hani şu büyük asgari 40 azami 120 yazan tabelada. Buraya girince büyük ihtimal ceza kesiyorlardır herhalde. Gerçi yakında Tem de otoyoldan çıkabilir. Teme metrobüs düşünülüyor galiba önceden metroydu. S.G.Havalimanına kadar.