Orijinalini görmek için tıklayınız : 27 Kasım 2009 Çiçek Turu - İzmit
BakiBerkKAYALAR
22 Kasım 2009, 22:25:10
Arkadaşlar bayramın 1. günü Maşukiye' ye çiçek almaya gidip geleceğim. Haberiniz olsun.
Son dini bayramlarda edindiğim alışkanlık olarak İzmit-Bağçeşme mezarlığında uyuyan ananem için bayramların 1. günü sabahları Maşukiye' deki çiçekçime bisikletle gidip çiçek alıyor ve çantama nazikçe yerleştiriyorum. Mezarlığa gidip çiçeği ananeme veriyorum ve yaşayan aile üyelerimi ziyaret için mahallede dolanıyorum.
Bu bayramki turumda bana eşlik etmek isteyenler olursa memnun olurum. Toplamda 60 klm. civarı bir mesafe tutuyor. Sabah 08.00-09.00 gibi yola çıkış.
Herkese şimdiden iyi bayramlar dilerim.
Berk
ustaoglu
22 Kasım 2009, 22:35:38
Berk eşlik etmek isterdim ama bayramın 1. günü bizimde ailece ziyaret etmemiz gereken yerler oluyor :( Ayrıca kurban kesimi de olucak. Bu yüzden hiç bir ihtimal yok...
BakiBerkKAYALAR
22 Kasım 2009, 22:50:45
Oluşabilecek aksilikler olmazsa İzmit' e öğlene kadar dönmüş olacağız.
Mühim değil Bahadır ;) Sakın gelemeyeceğim diye kendini kötü hissetme ;)
ustaoglu
22 Kasım 2009, 23:29:37
Oluşabilecek aksilikler olmazsa İzmit' e öğlene kadar dönmüş olacağız.
Mühim değil Bahadır ;) Sakın gelemeyeceğim diye kendini kötü hissetme ;)
Sağolasın ;)
BakiBerkKAYALAR
26 Kasım 2009, 13:00:40
Arkadaşlar yarın sabah gelmek isteyen kimse yok mu ya :( Rampa bakımından pek zengin olmayan sakin ve zevkli bir güzergah. Bir aksilik çıkmazsa en geç 12.00 gibi İzmit' e dönmüş olacağız. Yolların bayram nedeniyle bomboş olacağını da unutmamak gerekir.
BakiBerkKAYALAR
26 Kasım 2009, 20:40:49
Bugün çiçekçilere sordum, en ucuz saksılı çiçeğe 10 lira dediler. Maşukiye' deki fidancımda 10 liraya üç saksı çiçek alabiliyorum. Hayat pahalılığı yüzünden yarın sabah Maşukiye' ye gitmek farz oldu. Başka birisi gelmezse sabah 07.00 gibi hareket ediyorum. Dönüşümde eve uğramaksızın direkt olarak çarşıdaki Çınarlı Camii' nin yanındaki yoldan Bağçeşme' ye tırmanacağım. Ananeciğimi ziyaret ettikten sonra inişe geçeceğim.
Herkese mutlu bayramlar.
Çikolatanız, kurban etiniz, şekeriniz, gülücüğünüz bol olsun.
Sehnaz
27 Kasım 2009, 02:40:38
Berk cim nasıl isterdim gelmeyi..Biliyorsun hep söylüyorum Maşukiye benim en sevdiğim yerlerden biri..Ama yazık ki bayramın ilk günü herkes için çok zor bu..Ben de bu dünyaya veda etmiş anne ve babamı ziyaret etmek için taa Derince mezarlığına gideceğim kardeşlerimle..
Küçük bir not ve ilginç...
Benim anne ve babam aynı mezarda yatıyor :cry: ..Gitmişken ikisini aynı anda ziyaret etmiş oluyoruz..
( Bu dünyadan ayrılan kaç çift aynı mezarda yatma şansına kavuşmuştur :!: )
cedrick41
27 Kasım 2009, 03:08:26
nice ölmüşlerimizin ruhlarına allah c.c. rahmet eylesin,mekanlarını cennet eylesin sade bu kurban bayramında değil her bayramda onları hatırlamamız dileklerimle;kurban bayramınız kutlu olsun arkadaşlar!
Sehnaz
27 Kasım 2009, 03:57:43
Onlar hiç aklımızdan çıkmıyor ki.. Nurlarda yatsınlar tüm öbür dünyaya göçenler..
BakiBerkKAYALAR
27 Kasım 2009, 19:46:21
52 küsür klmlik. çok güzel bir solo tur oldu. Fotoğrafları tez zamanda paylaşmayı ümit ediyorum. Sabahın sis ve kırağı manzaraları güzel, çocukların gözleri önünde kesilen kurban manzaraları üzücüydü.
BakiBerkKAYALAR
29 Kasım 2009, 16:52:47
Turun ayrıntılı hikayesini okuyabilirsiniz.
http://bisikletturlari.blogspot.com/200 ... 12009.html (http://bisikletturlari.blogspot.com/2009/11/cicek-turu-27112009.html)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.