PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bd.' nin Okullarda Bisiklet dersleri devam ediyor.

mr-bike
20 Kasım 2009, 10:00:03
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/darafaka3.jpg
Yıllardır ara ara yapmakta olduğumuz okullarda eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor.
Darüşşafaka eğitim kurumlarında yeni bisiklet kulübü kuruldu ve bisikletli yaşam dersi verildi.
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/darafaka4.jpg
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/darafaka14.jpg
25 bisiklet, kask ve yelek ile teknik servis malzemeleri ile donanan kulüp faaliyete geçti.
Bisikleti Çevre, trafik, spor ve gezi derslerinde detaylı incaleyecek ve kullanacak olan gençlerin konuya ilgisi büyük idi.

Sehnaz
20 Kasım 2009, 11:03:04
Okullarda çeşitli kulüplerin yanısıra Bisiklet kulüplerinin liselerden başlayarak kurulması gerektiğini düşünenlerdenim.Yahya Kaptan Bölgesinde 6 lise olduğunu düşünürsek, bu okullarda kurulacak bisiklet kulüplerinin göstereceği faaliyetler bisikletli yaşama geçişin hızını arttıracak ve tüm bu okullardaki öğrencilerin ailelerinde ulaşılıp hızla ilerlemiş olacağız.Haydi Okula bisikletle kampanyası ile İzmit okullarında da Kulüpleşme oluşacaktır.Başkanım burada da eğitim seminerleri vermeniz gerekecek bu durumda..Saygımla

Halil Atalay
20 Kasım 2009, 19:44:18
okullar da böyle kulüpler kurulmalı ve bu konuda M.E.B desteklemeli çok güzel olacak

BakiBerkKAYALAR
20 Kasım 2009, 20:48:56
Sizleri tebrik ediyorum. Zamanla diğer okullara da yayılacağına inanmaktayım.

zeki_alper_BD07
21 Kasım 2009, 02:30:27
Çağımızın en ekonomik ve akıllı insanların kullandığı aracı olan "bisiklet"; umarım bu örnek davranışlarımızla ekonomik sistemde hakettiği ilgiyi ve alakayı güzel ülkemde görecektir! ;) :ugeek:

zeki811954
22 Kasım 2009, 17:43:29
tüm okullarda bisiklet kuluplerinin kurulması için çalışmalıyız. ama MEB ilköğretemin ikinci kadamesinde trafik derslerini kaldırdı. daha da fazalalaştırılması gereken bir ders çeşitli nedenlerle kaldırılıyor. unutmamalıyız ki trafik kazalarında dünyada ilk beş içinde yer alıyoruz. bisiklet kullanımı ve sporu dünyada hızla yayılırken bizim ülkemizde bu tür çalışmalar çok yavaş ilerliyor. gençlerimizi hızlı araba kullanmak yerine, bilinçli bisiklet kullanmasını alıştırmalıyız. MEB gı bisiklet külüplerine önem vermeli.

mr-bike
22 Kasım 2009, 21:53:31
Bisiklet bir spor aracı olmadan önce ciddi bir ulaşım taşıtı olarak görülmesi amacı ile çalışma yapılması daha doğru olacaktır.
Trafik dersleri uygulamalı eğitimde eklenerek devam etmelidir.

BakiBerkKAYALAR
22 Kasım 2009, 22:58:12
Bisiklet ulaşım aracı olarak kullanılıyorken beden otomatik olarak sporunu yapmış oluyor. Spor yapma eylemi, bisikleti ulaşımda kullanımın yan ürünü. Bu yüzden en başta ulaşım aracı olarak görülmesi daha mantıklı.

Cloud
9 Aralık 2009, 00:51:39
Bisiklet öncelikle şehiriçi ulaşım aracı olarak kabul edilmeli ve ettirilmeye çalışılmalıdır. Bunun için ortaöğrenimde ve üniversitelerde özendirici çalışmlara yapılmalıdır. BD'nin bu örnek çalışmaları mutlaka ve mutlaka artarak başka kulüp ve derneklerce de devam etmelidir. Okullu insanlara bisikleti benimsetmek onların çocuklarına ve gelecek kuşaklara bunu aktarması için çok önemli bir konudur. Bisikletin her şeyden önce kullanılabilecek en ekonomik şehir içi ulaşım aracı olduğunu anlatmak ve kabul ettirmek gerekiyor. Hep söylerim, bizim gibi ve hatta ekonomik olarak daha gerideki ülkelerin pek çoğunda bisiklet ve küçük cc motosikletler geniş çaplı kullanılmakta, ama biz de motosiklet bile hala emekleme dönemimde. Yine de yavaş yavaş motosiklet kullanımıyla ülkemizde de iki tekerlilerin yayılmaya başladığını gözlemlemeye başladık, ama bisikletin de en az motosiklet kadar yayılması gerekmektedir, zira bisiklete motosiklete de ulaşamayan insanlar ulaşabilirler ve kullanabilirler, üstelik bisiklet motosikletten yüzde yüz daha doğa dostudur.. Artık sıfır ve 2.elde çok cüzi fiyatlara bisiklet bulmak mümkün, bunu insanlara kabullendirecek faaliyetleri artırmak gerek sadece.

Emre POLAT
4 Nisan 2010, 13:26:23
İlk ve orta öğretim okullarında bu tür seminerleri kesinlikle destekliyorum. Yeterli döküman ve belge olduğunda ben de başlamak istiyorum. Bu cümle klişe oldu ama "eğitim şart" :)