PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu iki Gidon arasındaki fark Nedir?

iCg
17-11-2009, 17:21
Arkadaşlar merhabalar.

Eski bisikletimdeki bazı donanımları yeniledim. Sıra gidona geldi. Almadan önce bana kararımda yardımcı olacak bir sorum olacak sizlere. Aralarında yaklaşık 30 gr. -ki bence önemsiz- ağırlık farkı olan aşağıdaki iki gidon arasındaki 50 ? luk farkı oluşturan en bilirleyici özelliği merak ediyorum. Sizce bu farkı ödemeye değer mi? Gidon alırken dikkat edilmesi gereken diğer detaylar nelerdir?

Truvativ Flatbar Stylo Team 600 5 deg. 31.8 Black
16.80EUR

http://img200.imageshack.us/img200/2068/11iff5ws7wlss500.jpg

* Materyal:7050alm-Trıple Butted
* Dış Boru çapı:31.8
* Uzunluk:600
* Açı:5 Derece
* Renk:Siyah
* Ağırlık: 169 gr

Truvativ Noir World Cup Flat
70.40EUR

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/noirworldcupflatbar_large.JPG

* Unidirectional carbon fiber with color graphics
* 134 gr
* Width: 580mm
* Up sweep: 0 degree
* back sweep: 5 degree
* 31.8mm bar clamp diameter

MaNiaC_oF_BiKe
17-11-2009, 22:03
İkincisi carbon. Daha hafiftir. Bu yüzdende daha pahalıdır ...

mr-bike
17-11-2009, 23:38
Performans sporcuları için taşınan her extra gram kilometre ile çarpıldığında toplamda ciddi farklar yaratabiliyor.
Performans sporcuları bazen birbirlerini tekerlek farkı ile geçebildikleri için, bir parçada 30 gr. diğer parçalardada 40-50 gr alt alta topladığında kg. olup çıkıyor. en hafif, bir o kadarda sağlam parçalar çok zor üretiliyor ve birde hafifliğine orantılı olarak değeride artıyor.
Bütün bunlar performans sporcuları için çok önemli ancak normal sürücüler için pek bir önem taşımıyor, ( tabii hafiflik takıntınız yoksa yada paranız çoksa )

iCg
24-11-2009, 16:55
Teşekkür ederim cevaplar için; 30 gr lık fark için 50 euro farkı verebilecek insanlar olsa bile ben onlardan olmayacağım.

ancak 1. ürünün kısa sürede paslanma gibi bir dez avantajı olmasından korkuyorum.

MaNiaC_oF_BiKe
25-11-2009, 01:05
Aliminyum paslanmaz diye biliyorum. Uzun süre yağmura havasız ve kirli ortama bisikletinizi maaruz bırakmazsanız hiç bişey olmaz. En fazla çillenir.

mr-bike
25-11-2009, 02:10
Teşekkür ederim cevaplar için; 30 gr lık fark için 50 euro farkı verebilecek insanlar olsa bile ben onlardan olmayacağım.

ancak 1. ürünün kısa sürede paslanma gibi bir dez avantajı olmasından korkuyorum.

Aleminyumun paslandığını ilk kez duyuyorum, Fiyat farkını anlaymama konusu ise Altınla hiç ilgilenmeyen birinin altını önemsiz bir metal olarak görmesi kadar doğal

iCg
25-11-2009, 17:57
Teşekkür ederim.

Aluminyum paslanır gibi bir ifade kullanmadım ki bu kanıya nereden vardınız? mr-bike

Bisiklet parçalarının kaplama malzemeleri hakkında bilgisiz olduğumu yüzüme vurmanıza gerek yoktu :(
İlkokula yeni başlayan bir çocuğu, okuyup yazamadığı için azarlar bir tavır sergilemenize üzüldüm doğrusu.

sevgiyle kalın.

mr-bike
26-11-2009, 01:00

Sanırım ne yazdığınızın farkında değilsiniz !!!

iCg
26-11-2009, 09:44

ancak 1. ürünün kısa sürede paslanma gibi bir dez avantajı olduğu için korkuyorum.

ben 1. cümleyi yazdım, siz 2. cümleyi yazmışım gibi bir tavır içerisindesiniz ki yönetici olduğunuzu görüyorum üzüntüm bir kat daha artmış durumda.

mr-bike
26-11-2009, 12:36
M alesef sizin gibiler ara sırada olsa sitemize musallat oluyor, izleyenlerin yorumuna bırakıyorum.

MaNiaC_oF_BiKe
26-11-2009, 17:20
Arkadaşlar merhabalar.

Eski bisikletimdeki bazı donanımları yeniledim. Sıra gidona geldi. Almadan önce bana kararımda yardımcı olacak bir sorum olacak sizlere.

Aralarında yaklaşık 30 gr. -ki bence önemsiz- ağırlık farkı olan aşağıdaki iki gidon arasındaki 50 ? luk farkı oluşturan en bilirleyici özelliği merak ediyorum. Sizce bu farkı ödemeye değer mi? Gidon alırken dikkat edilmesi gereken diğer detaylar nelerdir?

(Size göre önemsiz olan ağırlığın neden bu kadar pahalı olduğu ilginizi çekmiş )

Truvativ Flatbar Stylo Team 600 5 deg. 31.8 Black
16.80EUR

http://img200.imageshack.us/img200/2068/11iff5ws7wlss500.jpg

* Materyal:7050alm-Trıple Butted
* Dış Boru çapı:31.8
* Uzunluk:600
* Açı:5 Derece
* Renk:Siyah
* Ağırlık: 169 gr

Truvativ Noir World Cup Flat
70.40EUR

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/noirworldcupflatbar_large.JPG

* Unidirectional carbon fiber with color graphics
* 134 gr
* Width: 580mm
* Up sweep: 0 degree
* back sweep: 5 degree
* 31.8mm bar clamp diameter

( Sizde ürünler hakkında bilgi alabilmek için ürünlerin detaylarını paylaştınız )

Teşekkür ederim cevaplar için; 30 gr lık fark için 50 euro farkı verebilecek insanlar olsa bile ben
onlardan olmayacağım.

( dediniz ve carbon ile aliminyum arasındaki farkın inceliğini ve önemini önemsemediğinizi kendiniz göstermiş oldunuz. )

( Ve bu konuyu ortaya attınız. Bilginiz olmadığı halde sizlerle gerekli bilgileri paylaştılar ve paslanmayı dile getirdiniz. Oysa bu tür ürünler o kadar kaliteli bir şekilde üretiliyorki paslanmaları söz konusu bile olamaz. )

ancak 1. ürünün kısa sürede paslanma gibi bir dez avantajı olduğu için korkuyorum.

Kendi ağzınızla hala daha aliminyumun paslanma dezavantajı olduğunu dile getiriyorsunuz.

Murat beyin müsadesiyle kendisinin kim olduğundan biraz bahsetmek istiyorum. Bilgi aldığınız şahısların kim olduğu hakkında bilgi sahibi olmanız kimlerle muhatap olduğunuzu sizlere bi ön bilgi verir sanırım.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Resmi web sitesinden bulduğum bilgi:

MİLLİ BİSİKLETÇİ 9 Ekim 1963 tarihinde Trabzon?da doğdu. Bisiklet Milli Takım sporcusu olarak Türkiye ve uluslar arası birçok başarılara imza attı. 1980 Dördüncü Köroğlu Bisiklet Turu Adapazarı Etap Birinciliği 1981 Hürriyet Gazetesi ve Mahalli Gazetelerde Zonguldak ilinde yılın sporcusu unvanı; 1981 beşinci Köroğlu Bisiklet Turu Yalova İzmit Etap Birinciliği;1981 Uluslar arası ikinci Karadeniz Bisiklet Turu Ordu-Samsun Etap İkinciliği.1981 ilk hedefimiz Akdeniz bisiklet turu etap üçüncülüğü ve genel klasman üçüncülüğü; 1981 17.devlet bakanlığı Türkiye turu Balıkesir-Erdek Etap İkinciliği;1981 1km pist Türkiye ikinciliği ve Türkiye yol üçüncülüğü;1982 uluslar arası 18.devlet bakanlığı Türkiye turu gönen-Çanakkale etap üçüncülüğü; 1982 hedefiniz Akdeniz turu Uşak-Salihli etap birinciliği;1983 İstanbul Türkiye Bisiklet Kros şampiyonluğu;1983 mersin uluslar arası bahar kupası üçüncülüğü;1983 Konya cumhuriyet 60.yıl Kupası birinciliği;1983 Türkiye Şampiyonluğu 1984 15 km uluslar arası Akdeniz Turu 1.etap Üçüncülüğü;1985 uluslar arası 5.Yunanistan turu 2.Etap Dördüncülüğü gibi başarıları vardır.

http://www.trabzon-gsim.gov.tr/sporadam ... asp?id=695 (http://www.trabzon-gsim.gov.tr/sporadamigoster.asp?id=695)

Kendilerinin hesabından bulduğum bilgi:

1976-1992 yıllarında bisiklet sporu yaptım.
Erdemirspor, Boluspor
1981 Genç Milli takımda görev aldım.
aynı yıl Gençlerde olmama rağmen A milli Takımda görev alarak kürsüye çıktım.
Etaplarla 120 kez A milli oldum.
Türkiye şampiyonlukları ve 26 kez Uluslararası, 120 kez ulusal yarışmalarda kürsüye çıktım.
1981' de Hürriyet gazetesince ilimde yılın sporcusu seçildim,
En centilmen sporcu, en genç sporcu gibi farklı ödüller aldım.
1987 de Antrenör diploması aldım.
Milli takım antrenörlüğü yaptım.
Bisiklet federasyonunda teknik kurulda ve çeşitli komitelerde görev yaptım.
1992 de Ereğlide bisiklet sevenler derneğini kurdum.
1999 da İstanbulda Bisiklet sevenler derneğini oluşturdum.
2008 de bisikletliler derneğini kurdum.

Ki bırakın Murat Beyin profesyonel anlamda bu sporu yaptığı günlerde aliminyum carbon gidonlar kadrolar vesaire özel tasarım ve hesaplamalarla yapılmış bisikletler yoktu bile. 15 - 20 kg ağırlığındaki bisikletlerle yarışıyorlardı. Nerden nerelere. Ki benim edindiğim bilgi ve şahsi fikrime göre gelmiş geçmiş en iyi 2. Türk bisikletçi olduğunu düşünüyorum. Murat beyin antrenörü Feridun TEZBAŞARAN bey için gelmiş geçmiş en iyi Türk bisikletçi olduğu ve zamanında Fransa Turuna davet edildiğini fakat katılmadığını öğrendim. Feridun TEZBAŞARAN bey de Murat beyin bir dönem antrenörü ve hocasıydı.

Sizin örnek sunmuş olduğunuz gidonlara ben bir eklenti yapmak istiyorum.

Normalde sunmuş olduğunuz gidonlarda marka gibi bişey söz konusu bile değil ve aşırı kaliteli diyemem ama ihtiyacınıza gayet iyi bir şekilde cevap verebilecek profesyonel parçalardır.

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs230.snc1/7729_132193240847_608595847_2960943_7520731_n.jpg

Bu resimde görmüş olduğunuz gidonun özellikleri:

Marka: Rıtchey WCS Carbon

Detay: Material : Carbon - Butting : N/A - Width : 580 - Bend/Rise/Sweep : 5o - Weight : 135g - Finish : Carbon - Diameter : 31.8

Fiyat: 137 ?

Piyasa hakkında ve ürünlerin materyalleri hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız belli. Oysa günümüzde neler neler mevcut.

Alıngan davranmayın lütfen. Ve konuyu kaprislerinize teslim ederek başka taraflara çekmeyin. Sizin bilgi almak istediğiniz şeylere cevap verilirken siz konuyu trip konusu haline getiriyorsunuz. İyi yorumlar dilerim.

iCg
26-11-2009, 17:38
Bisikleti uzun yıllar amatörce kullandım ama kullanırken bir çok şeyi bilinçsizce yaptığımı son 2 ay içerisinde tanıştığım insanlardan öğrendim. Yanlış bisiklet kullanıyormuşum, bisikleti yanlış kullanıyormuşum, yanlış giysiler giyiyormuşum ki kask ve eldiveni hiç giymemiştim.

Şuan yeni bir başlangıç için yeni bir bisiklet, forma, tayt, kask, eldiven, gözlük, yağmurluk aldım. Hemen hemen tüm malzemelerim eksiksiz. Tek eksiğim uzun turlar için ihtiyacım olan malzemeler (bagaj, çanta, uyku tulumu , çadır vs.). Bir yandan da eski bisikletimin malzemelerini kullanım tarzıma göre yeniden şekillendirmeye başladım. Parçaları yerlerine yerleştirdikçe bisikleti daha iyi tanıyor oldum.

Eğer bu tanıştığım insanlar olmasaydı hala çok sevdiğim bisikleti yanlış kullanıyor olacaktım ama onlar sayesinde ve onların içten sıcak tavırları sayesinde bimbir emekle ve fedakarlıkla bu malzemeleri alabildim. Bu siteyi de onlar sayesinde öğrendim. Uzun yıllar yalnız yol aldıktan sonra artık hafta sonları aynı duyguları paylaştığımı hissettiğim insanlarla buluşup gezilere gidebiliyorum.

Bisiklet sayesinde aynı duyguları paylaştığımı hissettiğim insanlarla tanışma şansı yakaladığımı ve bu sitenin birleştirici gücünün yadsınamaz olduğunu düşünüyorum.

Ancak siz, nasıl oluyorda; gelişme çabaları içersinde olan, gericiliğin adım adım aydınlığın önüne doğru itildiği, son zamanlarda çoğunluğun istediğini yaptırabileceğini sandığıi bu ülkede bu şartlar altında %1 lik kullanım ağına sahip bisikletin yaygınlaştırılması için çaba sarfederken, yeni bisiklet kullanıcılarına ulaşmaya çalışıken, beni kaybetmeyi göze alabiliyorsunuz. Şaşkınlık içerisindeyim. Büyük bir çelişki içerisindesiniz sayın yöneticim. Yapmaya çalıştığınız şeyi bu tavırla başarıya ulaştıramayacağınız çok açık.

Umarım gelecekte yeni bisiklet severlerle kaynaşabilme becerisini gösterebilen ve biskleti insanlardan soğutmak yerine sevdirebilmeyi başarabilen yöneticiler olacaktır.

Sevgiyle kalın.

MaNiaC_oF_BiKe
26-11-2009, 21:28
Ancak siz, nasıl oluyorda; gelişme çabaları içersinde olan, gericiliğin adım adım aydınlığın önüne doğru itildiği, son zamanlarda çoğunluğun istediğini yaptırabileceğini sandığıi bu ülkede bu şartlar altında %1 lik kullanım ağına sahip bisikletin yaygınlaştırılması için çaba sarfederken, yeni bisiklet kullanıcılarına ulaşmaya çalışıken, beni kaybetmeyi göze alabiliyorsunuz.

Şu son cümlenizdeki beni kaybetmeyi göze alabiliyorsunuz cümlesine takıldım ben. Sizin özelliğiniz nedir de sizi kaybetmemeyi göze alalım ki. Buna gerçekten şaşırdım. Biz burda sizleri kötüleme derdinde değiliz ki. Hala acizane tavrınız içindesiniz. Ben zamanında bisiklet sporuna yeni başladığım sıralar sponsorluk arayışı içine gitmiştim. Ünlü isimler gibi kurum ve kuruluşlarıda barındıran toplam 180 civarında mail adresine ulaşabildiğim yerlere durumumu anlatan birer mail yollayıp yardım talep etmiştim. Bu mail attığım yerlerden bir karşılık geldiği zaman ünlü ve başarılı isimlerden bir karşılık aldığım zaman " adam tenezzül edipte bana cevap yazmış ya " derdim çok mutlu olurdum. Burda size altı üstü 250 gramlık bi gidon parçası için 1 gramlık değerimiz kalmamış sizin gözünüzde. ne diyelim. Siz kuru takıntılarınızla bisiklet sporunda yol almaya devam edin. İnşallah iyi yerlere gelirsiniz. Ben şahsım adına başarılar dilerim. Bisiklette ilerlemek kuru kuruya lafla olmuyor.

bisikletcanavari
26-11-2009, 23:22
Selamlar,
Öncelikle İlkay Bey'e hitap etmek istiyorum. Burada kim haklı, kim haksız diye bir yazı yazmayacağım. Konu bile yersiz aslında. Lütfen incir çekirdeğini doldurmayacak konularda tartışmayalım. Eğer her konuda böyle davransaydık eminim hala yerimizde sayıyor olurduk... Böyle küçük yazım hataları ve yanlış anlamaları büyütmeyelim ve burada yazım amacımızdan sapmayalım. Burada kimse sizi yermek ya da küçük düşürmek için yazmıyor bunları... Bir sorununuzu dile getirmişsiniz, bilgili arkadaşlar dilleri döndüğünce yardımcı olmaya çalışmışlar... Lütfen daha hoşgörülü olalım...Küçük anlaşmazlıkları büyütmeyelim. Sadece bu platform için konuşmuyorum. Hangi ortamda yazarsanız yazın bu tip küçük anlaşmazlıklar olabilir ve yine aynı üslup ve düşünceyle yazmaya devam ederseniz ne size yardım edebilecek insan bulabilrisiniz ne de sahip olmak istediğiniz bilgiye ulaşabilrisiniz...

Sorununuza gelince...İki gidon arasında ki farkı arkadaşlar yeterince anlatmışlar zaten. Üstüne yazı yazılabilecek bir şey kalmamış neredeyse. Son ayzınızdan anladığım kadarıyla bisikleti bir performans aracından ziyade spor,hobi,ulaşım ve uzun tur amaçlı kullanacaksınız... Eğer tahminim doğru ise sizin sunmuş olduğunuz alternatifler, sizin bisiklet kullanım amacına tam manasıyla uygun değil. Bahsi geçen gidonların ortası hidroform denen teknikle şişirilerek aynı yada daha az ağırlık ile daha fazla mukavvemet ve esnemezlik sağlanabiliyor. Bu tabii sizin kullanım amacınız doğrultusunda kötü bişey değil... Fakat küçük bir dezavantajından bahsedeceğim. Zaten bu da tur amaçlı kullanılan bir bisiklet için oldukça önemli bir faktör. Bu gidonların orta kısmı daha şişkin olduğu için gerek tur sırasında kullanılan gidon çantası, far, km saati, gps v.b aksesuarlar ya takılamıyor ya da takılması için parçalara müdehale yapmak gerekiyor. Ki 70-150 Tl ye aldığınız bir gidon çantasının gidona takılacak kısmını kimse oymak istemez sanırım (Ben oydum :mrgreen: ) Ki zaten normal şartlarda gidonda pek yer kalmazken, gidonun büyük bir bölümünü kullanılamaz yapan bu kalınlık göz ardı edilebilecek bir etmen değil ;)

Bu yüzden size 31.8mm çaplı gidonlardan ziyade 25.4mm'lik çapı olan gidon modellerinden seçmenizi tavsiye ediyorum. Eğer bisikletiniz hakkında daha fazla bilgi verirseniz daha sağlıklı bilgilendirmede bulunabiliriz...

İyi günler diler, bisikletinizle hoş vakit geçirmenizi dilerim...

Sehnaz
27-11-2009, 02:04
Teşekkür ederim.

Aluminyum paslanır gibi bir ifade kullanmadım ki bu kanıya nereden vardınız? mr-bike

Bisiklet parçalarının kaplama malzemeleri hakkında bilgisiz olduğumu yüzüme vurmanıza gerek yoktu :(
İlkokula yeni başlayan bir çocuğu, okuyup yazamadığı için azarlar bir tavır sergilemenize üzüldüm doğrusu.

sevgiyle kalın.

ben 1. cümleyi yazdım, siz 2. cümleyi yazmışım gibi bir tavır içerisindesiniz ki yönetici olduğunuzu görüyorum üzüntüm bir kat daha artmış durumda.

Siz Başkanımızın açıklamalarını sanırım yanlış anladınız.Bilgisiz olduğunuzu yüzünüze vuran bir tavrını ben göremedim cevabında.Ayrıca azarlama tavrı Başkanımızın kişiliğine uygun değil.Ben yakından tanıyan bir üye olarak son derce nazik bir insan olduğunu söylemeliyim.Siz anlamak istediğiniz şekilde anlamışsınız.Ayrıca öğretmen edasında bir tavrı olsa da bunu hakediyor.Çünkü hepimizin hocası olacak nitelikleri taşıyan son derce donanımlı ve değerli bir insan.Sizin cümleniz o yazdıklarını söyleme gereği duymasına neden olmuş belli ki.
Murat başkanımız bisiklet dünyasının gelmiş geçmiş en değerli ve önemli ismidir.Azarlamak gibi algılanmış sözlerine ise katılmıyorum.Onun burada bizleri bilgilendirip bir şeyler öğretiyor olması da bisikletliler için büyük bir kazanç.
Ben yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.
O öyle bisiklet sevdalısıdır ve bilgilerini öyle çok aktarmayı sever ki..İzmit te yoldan geçen bisikletlileri çevirip bilgiler verdiğine ve bisiklete dair pek çok şey anlattığına şahit oldum..Hatta bir keresinde katlanır bisikletini getirmişti İzmit e birden konuşurken bir dakka deyip atladı bisikletine yoldan geçen bisikletliyi yakalayıp Bisikletli yaşama İzmit te geçişi dakikalarca anlattı...Hiç birimiz, böylesine bilgi paylaşımını seven başkanımızı tırnağı bile olamayız.Ömrünü bisiklete adamış Murat Suyabatmaz hiç de düşündüğünüz ya da anladığınız tavırda ve tarzda olmadığını bilmenizi istediğim için bunları anlatıyorum.Greksiz alınganlığınıza ben üzüldüm açıkçası..

iCg
02-12-2009, 11:25
Sizin cümleniz o yazdıklarını söyleme gereği duymasına neden olmuş belli ki.

Merhaba şehnaz hanım.

M alesef sizin gibiler ara sırada olsa sitemize musallat oluyor, izleyenlerin yorumuna bırakıyorum.

Ben hiç bir cümlemde böyle bir yanıtı hak etmiş değilim ki bu beyefendiye bu cümleyi kurabilme yetisini kim verebilir? Yönetici sorumluluğu bunu mu gerektirir, hiç tanımadığı birisine "sizin gibiler" diyerek bana hakaret edilirken size de hakaret edildiğini düşünüyorum. Çünkü sizlerden bir farkım yok.

Kolaygelsin.

Sehnaz
02-12-2009, 11:30
Tüm iletileri okursanız konunun uzatılacak bir yanı olmadığını görebilirsiniz.Buna cevap vermek istemiyorum.Burada birlik beraberlik içinde ve uyum içinde Türkiye adına kentlerimiz adına çok önemli şeyler yapmanın mücadelesini veririken bu konularda konuşmanın yersiz ve anlamsız olduğunu düşünüyor ve cevap hakkı doğmayacak yazılarınızın olmasını diliyorum ..Çünkü ben artık bu konuda konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. :!:

mr-bike
02-12-2009, 13:02
Bu konu başlığında yapılan tartışma, forumumuza katılan ancak amaçları olayları farklı yerlere çekmeye çalışanlara bence mükemmel bir örnektir.
İki gidon arasındaki önemli fark, insanlar arasındaki yaklaşım farkınıda gösterdi bizlere.
Bizim amaç ve hedefimiz bisikleti geliştirmek, kavga etmek değil, yılda binlerce konu ve mesajlaşma oluyor 1-2 mesaj konusundan saptırılıp bu tür tartışma ortamlarına çekilmeye çalışılmaktadır.
Bu tür art niyetli kişiler azda olsa sitemize katılmaya çalışmakta bizim tüm iyi niyetli katkılarımıza rağmen konuyu farklı yerlere çekmeye ısrarla devam etmektedirler, bu tür davranışlara izin verilmeyeceğini bilgilerinize sunarım.