PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisikletliler Derneği 2. Olağan genel kurulu

mr-bike
12 Kasım 2009, 22:18:55
Bisikletliler Derneği 2. Olağan genel kurulu 26 Kasım 2009 Perşembe günü saat: 14:00 de Armada otel de (Ahırkapı no:24 Cankurtaran İstanbul http://armadahotel.com.tr/pg/location.asp ) yapılacaktır,

Çoğunluk sağlanamaması halinde 26 Aralık 2009 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır.

Genel kurula, Asli üye sorumluluklarını yerine getirmiş ( aidatlarını ödemiş ) ASLİ ÜYELERİMİZ katılabilecektir.
Duyurulur

BakiBerkKAYALAR
12 Kasım 2009, 22:45:44
Başarılar.

Sehnaz
13 Kasım 2009, 02:09:41
Olağan genel kurulun derneğimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Halil Atalay
13 Kasım 2009, 10:14:26
Bisikletliler Derneği 2. Olağan genel kurulu 26 Kasım 2009 Cuma günü saat: 14:00 de Armada otelde yapılacaktır,
Çoğunluk sağlanamaması halinde 26 Aralık 2009 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır.
Genel kurula, Asli üye sorumluluklarını yerine getirmiş ( aidatlarını ödemiş ) ASLİ ÜYELERİMİZ katılabilecektir.
Duyurulur

burada bir yanlışlık var 26 kasım 2009 cuma değil perşembe gününe tenk geliyor ve bayramdan arifesinde olacak bir de yapılacak yer hakkında daha geniş bilgi ve kongrede kimler aday kimler hangi göreve talip bunlar ne zaman açıklanacak

yapılacak kongre bisikletliler derneğine hayırlı olmasını diler ve gelecek yönetime bisiklet konularına daha fazla eğilmelerini dilerim.

mr-bike
13 Kasım 2009, 11:07:11
Halil düzeltme için teşekkür ederiz.
Bu konular sanırım genel kurulda tartışılacak konular olacak, öncesindeki çalışmalar ve açıklamalar adaylara kalıyor.

Halil Atalay
13 Kasım 2009, 13:41:38
murat bey benim demek istediğim kimler aday

başkan?
muhasip üye?
basın yayın?
denetleme?

ve başka deparmanlar adayların bisikletle olan ilişkileri ve ne verebilecekleri yapılan çalışmalarda ne kadar emek harçayacağı görev paylaşımı eğer adaylar kendilerini tanıdırsa birlerde kendi fikirlerimiz ve oyumuzu kime kullanacağız karar verelim

bence adayların burada açıklanması ve öz geçmişlerinin belirtilmesi gerekiyor

kudret
13 Kasım 2009, 18:14:26
demokratik usulle aday olacakların burdan kendilerini tanıtması manidardır derneğin yapı değişikliğine demokratik yoldan ulaşması elzemdir mevcut yönetim kadrosundan şikayetçi olanlar yetersiz olduğunu düşünenler fikirlerini bu forumda açıkça dile getirmeli ve kongrede de dile getirmelidir ali nejat dostumuzun uzaklarda olması beni üzmektedir ali beyin benim açıdan başkanlığını koyması durumunda oyum ali nejat beyden yana olacaktır evet bu benim naciz fikrimdir ali nejatla pedal sesinden de mesajlaşmışlığım vardır kendisi bu görevi dışarda olması nedeniyle biraz bu göreve talip olmasıda zor görünmektedir gönlüm ali nejattan yanadır bu derneğin gelişmesi için yeni başkanlara muhasip üyelere basın yayına ve denetlemeye ihtiyacı vardır
geçen mart ayından beri her pazar sürekli amatör turlar düzenledim gerçi ağır turlarda olmadı değil derneğin bu çizgide bir anlayışı olmamaktadır gönül isterdiki her pazar bd formaları ile olsun olmasın insanları turlarda kaynaştırabilmek
olayı kemikleştirmek bu konuda istikrarlı bir tur organizatörü bu dernek için acil gereklidir yaz kış durmadan bd tur düzenleyecek her pazar zor etap kolay etap şeklinde düşünülebilinir

Bülent
17 Kasım 2009, 01:24:30
Arkadaşlar, Bisikletliler derneği yönetim kurulunun üstlendiği sorumluluklar sadece hafta sonları bisiklet gezileri yapmakla sınırlı değildir. Sadece yapılan veya yapılamayan gezilere bakarak burada karar vermek ve yönetimi mahkum etmek hakkaniyet ölçüleriyle bağdaşmaz. Kaldıkı bu kadar çok sorumlulukla baş etmeye çalışan derneğimiz yönetiminin yardımına gelen hiç kimse yok iken şayet başka bir art niyet ve peşin hüküm yoksa bu söylemlerle alternatif başkan muhasip üye aramak biraz haksızlık etmektir.
Dernek yönetim kurulu ve başkanı şu ana kadar bisiklet adına bir şeyler yapmak isteyen herkez in çalışmasına önem vermiş ve fırsat tanımıştır. Bu konuda faydalı olmak isteyen arkadaşlarımıza her zaman kapımızın açık olduğunu her fırsatta söylemişizdir. Zaten yönetim kurulu atama yoluyla komiteler oluşturabilir ve bu komitelere her zaman çeşitli yetkiler verebilir. Hal böyle iken sadece eleştirmeyi ve yönetim kurulu ne iş yapıyor demeyi elini taşın altına koyupta benimde bisiklet için bir katkım olsun demeye tercih eden arkadaşlarımızın eğer bir art niyetleri yoksa bilgisizlik veya kolaya kaçmacılık kunazlığına baş vurduklarını düşünmekten başka bir sonuca varamıyorum.
Bu konuda bundan sonra yazacağımız mesajlarımızda lütfen daha akılcı ve mantıklı ifadeler kullanalım ve her türlü yardım ve destek talebini memnuniyetle karşılayan dernek yönetimini bu anlamda eleştirmeden önce biz neler yaptık diye kendimizi sorgulayalım.

BakiBerkKAYALAR
17 Kasım 2009, 09:31:24
Arkadaşlar Bisikletliler Derneği' nin ana kuruluş amacı bisiklet turu düzenlemek değildir. Grup halinde bisiklete binmek isteyenler internette haberleşen çeşitli gruplara takılabilir.

Derneğimiz bisiklet kültürünün, bisiklet altyapısının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bir bisiklet turu düzenlemek gibi bir-iki günlük önemi olan şeyler değil, uzun vadede sonuç ve verim getirecek çalışmalar yapılmasına gayret ediliyor. Gerektiği zaman turlar düzenlenmiyor mu? Evet düzenleniyor. Atamızın Yolundayız projesine bakın.

Unutmadan; İzmit ekibi olarak her pazar günü turluyoruz. Çarşamba akşamı turlarımız da var. Başka illerde de tur düzenleyen arkadaşlarımız var. Kudret Bey siz o zaman İstanbul grubunun tur organizatörlüğünü yapın. Madem kimse yapmıyor, siz üstlenin.

ali nejat
17 Kasım 2009, 09:39:17
Arkadaslar,

Ben BD Avrupa temsilcisiyim ..bu temsilcilik dar bir anlayisla degil genel olarak Bisiklet Hareketini kapsayacaktir diye daha önce defalarca belirttim.Bu anlamda ne BD nin nede TBH nin isleyisine mûdahale etmeyecegimi de ifade ettim.
Ancak, bir üye olarak kongreye katilamasamda elbette dusuncelerimin olmasi dogaldir.
Bunlarida genel olarak yeni ve dinamik kadrolara ihtiyaç oldugu eger Eurovelo lardan,velocity'lerden bahsedeceksek buna ihtiyaç oldugu, is yapan kosturan kadrolara ihtiyaç oldugununu da yazilarimda dile getirdim.
MSuyabatmaz'in tek basina olmamasi gerektigini, tek kisilik dernek olamayacaginida ifade ettim.Bu islerin kollektif olmasi gerektiginide ifade ettim..
Bütün bunlara ragmen, bir arkadasimiz bir anlamda diyelim gönlünden geçenleri ifade etmis, benimle hiç ilgisi olmayan bir noktada.Bence gereksiz olmus.
Ancak kendisine verilen cevapda bence gereksiz olmus.uslup gereksiz bir sertlikte.."Art niyet" "pesin hüküm" vb. kelimelerine gerek yoktu.
Ben bu tartismalara girmiyorum, girmeyecegimde ama yazilan yazilar özellikle cevap sanki bu isin içinde hatta arlkasinda bende varmisim gibi bir hava yaratmakta ki, bu cevabi yazmak zorunda kaldim.
yazi yazarken daha dikkatli olmakta yarar var.
Derneklerde hiç kimse kalici degil zamani geldiginde görev degisimi olur.
Bir daha belirtiyorum:
Ben BD Avrupa -ECF temsilcisiyim.Baskaca görevim yoktur.Yasal olarak BD YK na girme hakkim olsa dahi böyle bir amacim ve hedefim yoktur.Hele baskanlik falan lafi bile edilmez.
Bu tartsmalara girmiyorum. Bu tartismalara girmek zorunda kalmak istemiyorum.. Benim isim farkli noktalarda.herkes isini layikiyla yapsin.Daha anlayisli ve toleransli olmaya çalisalim.Hele birde yönetici isek daha da dikkatli olmakta fayda var. Ben M.Suyabatmaz'in bir açiklama getirmesini beklerdim herhalde isi basindan askin her zamanki gibi.
saygilarimla
ali nejat

Sehnaz
17 Kasım 2009, 10:22:53
Bence artık ileriye bakalım.Öyle güzel gelişmelere gebe ki derneğimiz.Hızla çoğalan üyelerimizle ve yapılan etkinliklerin derneğimize kattığı olumlu geri dönüşümlerine bakalım. Ve bu 2.Olağan genel kurulda yüzümüzün akıyla ve gururla çıkalım.

Bülent
17 Kasım 2009, 12:49:02
Arkadaşlar, önceki mesajım biraz yanlış anlaşılmış galiba, yazının bütünündeki ana fikir adeta görmezden gelinerek içinden 2 - 3 kelime cımbızla çekilerek eleştiri konusu yapılmış. Amacım asla kimseyi kırmak olamaz bunu SADECE onun yazısına cevap yazdığım zannedilen ve buradaki herkez den çok daha eski tanıdığım ve birlikte binlerce km. pedallamış olduğum Kudret arkadaşımda takdir edecektir mutlaka. Burada daha iyi anlaşılması için mesajımın sözü edilen paragrafını tekrar alıyorum ve sadece bir şart cümlesi kurulmuş ve şayet denmiş bundan derneğe karşı daima daima özverili ve iyi niyetle yaklaşan hiç kimsenin alınması asla mümkün değildir. Ama gerçekten art niyeti olanlar var ise bu söz yerini bulacaktır.

Kaldıkı bu kadar çok sorumlulukla baş etmeye çalışan derneğimiz yönetiminin yardımına gelen hiç kimse yok iken şayet başka bir art niyet ve peşin hüküm yoksa bu söylemlerle alternatif başkan muhasip üye aramak biraz haksızlık etmektir.

kerem
19 Kasım 2009, 16:02:47
Sayın Bülent YAMANER'e sonuna kadar katılıyorum. Ben yönetimdeyim fakat yaşadığım bazı problemler nedeni ile pek faydamın olduğunu düşünmediğim için yönetimden çekiliyorum. Zaten çekilmesi gerekenler çekilmeleri gerektiğini bilirler. Şu anki yönetim mümkün mertebe kimsenin başaramadığı şeyler başardı ama meyve veren ağaç taşlanırmış tabi! bunca sene bisiklete binen insanlar var kaç kere boğaz köprüsünden bisikletle geçişmişler ve kim sayesinde geçmişler? yapılan bisiklet yolları nasıl yapılmış? Dernek anasayfasında bu kadar duyurular ve yapılan şeyler varken bunların hiç birini görmeyip haftasonu bilmemnereye gezmeye gidemedik diye problem yaratmak bana çok yanlış geliyor. Bu haftasonu Çeşme deki konferansa katılan bir yönetim aslında o konferansa katılmayıp da istinye sarıyer arası bisiklete mi binmeliydi? Bu yönetim daha ne yapmalı yada daha neleri geliştirmeli ki insanlara yaransın çok merak ediyorum ben. Alınan varsa doğru söylediğim için alınıyordur ve alınan iğnsanlar beni mutlu eder bu da bi gerçek... Ben burada bazı şahıslara baktığım zaman bisiklet için bir şeyler yapmaya çalışan şahıslar değil makam mevkii meraklısı olan şahıslar görüyorum. Yönetimden de çekiliyorum belki o meraklı şahıslardan biri gelir ve derneğimizi çok çok daha iyi bir yere taşır... Ben bu yazıyı hastanede yatağımda yazıyorum tamda toparlayamıyorum kusura bakmayın. Herkese iyi pedallar...

ali nejat
19 Kasım 2009, 21:24:33
Ben bu yazıyı hastanede yatağımda yazıyorum tamda toparlayamıyorum kusura bakmayın.
Geçmis olsun..acil sifalar..

sibel.
19 Kasım 2009, 21:54:34
Sevgili Kerem geçmiş olsun... Umarım tez zamanda iyileşirsin..
.
.

BakiBerkKAYALAR
19 Kasım 2009, 22:01:38
Kerem Bey çok büyük geçmiş olsun. Tez zamanda yollara dönmeniz dileklerimle.

Söylediklerinize katılmamak elde değil.

Sehnaz
19 Kasım 2009, 22:07:17
Sayın Bülent YAMANER'e sonuna kadar katılıyorum. Ben yönetimdeyim fakat yaşadığım bazı problemler nedeni ile pek faydamın olduğunu düşünmediğim için yönetimden çekiliyorum. Zaten çekilmesi gerekenler çekilmeleri gerektiğini bilirler. Şu anki yönetim mümkün mertebe kimsenin başaramadığı şeyler başardı ama meyve veren ağaç taşlanırmış tabi! bunca sene bisiklete binen insanlar var kaç kere boğaz köprüsünden bisikletle geçişmişler ve kim sayesinde geçmişler? yapılan bisiklet yolları nasıl yapılmış? Dernek anasayfasında bu kadar duyurular ve yapılan şeyler varken bunların hiç birini görmeyip haftasonu bilmemnereye gezmeye gidemedik diye problem yaratmak bana çok yanlış geliyor.
Bu haftasonu Çeşme deki konferansa katılan bir yönetim aslında o konferansa katılmayıp da istinye sarıyer arası bisiklete mi binmeliydi? Bu yönetim daha ne yapmalı yada daha neleri geliştirmeli ki insanlara yaransın çok merak ediyorum ben. Alınan varsa doğru söylediğim için alınıyordur ve alınan iğnsanlar beni mutlu eder bu da bi gerçek... Ben burada bazı şahıslara baktığım zaman bisiklet için bir şeyler yapmaya çalışan şahıslar değil makam mevkii meraklısı olan şahıslar görüyorum. Yönetimden de çekiliyorum belki o meraklı şahıslardan biri gelir ve derneğimizi çok çok daha iyi bir yere taşır... Ben bu yazıyı hastanede yatağımda yazıyorum tamda toparlayamıyorum kusura bakmayın. Herkese iyi pedallar...
Kerem'cim önce geçmiş olsun Face book sayfana yazdım ama buardan da iletmek istedim..

Yazdıklarına katılıyorum.Çok kısa zamandır bu derneğin çatısı altında bisiklet etkinliklerine dahil oldum.Ama öyle çok şey gördüm ve yaşadım ki..

Derneğimizin neleri başarabildiğini,zorlukları nasıl ustalıkla aşabildiğini ,çözümsüzlüklerde çözümler ürettiğini,bisikleti basit bir çocuk oyuncağı olmaktan eğlence olmaktan çıkarıp kent yaşamında varolması için nasıl savaş verildiğini ve bunu büyük bir keyifle bıkmadan insanlara anlatarak ve yetkili, etkili yerlerde anlatılarak ne kadar yol kat ettiğini, ben bire bir ve buradan,sitemizden her konuyu takip ederek gördüm.

Belki çok zaman olmadı aranıza katıldığım ama çok konuya daha yakından ve bire bir şahit oldum.O da benim şansıma sanırım.
İzmit belediye başkanımızın bisiklete duyarlılığından ve bisiklet için kentimize bir şeyler yapmaya çalışmasından.Burada derneğimizin katkılarını görerek yaşarak senin yazdıklarının ne kadar doğru olduğunu farkettim uzun zaman önce.Biz öyle büyük ve öyle önemli işler yapıyoruz ki..
Başkanımız ve ekibinin öncülüğünde.Hepsinin bize öğrettikleri, bıkmadan usanmadan bilgilendirerek bisiklet dünyasına dair bilmediğimiz her şeyi aktarmaları bile çok önemli.
Bisiklet yatıp bisikletle kalkan ve bisiklet adına çok şey yapan ve bu günlere gelmemize sebep olan derneğimizin tüm yönetim kadrosuna yürekten teşekkür ediyorum.Onların çabaları ve bitmeyen enerjileri ile bu günlere geldik.
Biz biraz da hazıra konduk.Bundan sonra ayakta tutmak ve her gün bir basamak dah yukarı çıkarak minnetimizi ödeyebiliriz.Bisiklete dair yapılan her şeye teşekkürler..

Bülent
19 Kasım 2009, 23:09:08
Sevgili Kerem, çok geçmiş olsun hiç haberimiz olmadı, önemli bir şey değildir umarım.

Halil Atalay
19 Kasım 2009, 23:46:41
kerim geçmiş olsun

mr-bike
19 Kasım 2009, 23:53:51
Kerem telefonlada görüşmüştük, birde burdan geçmiş olsun demek istedim.

kerem
22 Kasım 2009, 02:17:07
hepinize cok tesekkur ederim. siddetli zaturiye gecirdi ve dort gun kadar hastanede yattim. doktorlar daha dikkatli olmam gerektigini soyluyorlar. sigarayi biraktik yeTmedi bisikleti de birak diyorlar ama benim felsefem; atin olumu arpadan olsun...

BakiBerkKAYALAR
22 Kasım 2009, 09:00:16
Bisiklete sonbahar-kış aylarında düzenli olarak binen kişilerin hastalanma olasılıkları çok daha düşüktür. Ev-iş-ev şeklinde bir hayat süren insanların gripten kırıldığı bu dönemde, gribe yakalanan bir bisikletçi arkadaşım olduğunu henüz öğrenmedim. Öğrenmekte istemem tabi. Herkes sağlıklı kalsın.

Genel kurul için pek çok üye toplanacaktır, fotoğraf çekimi için Ben dahil. Fırsat varken derneğimiz çalışmaları için toplantı yapma şansının da olacağını tahmin ediyorum.

Halil Atalay
25 Kasım 2009, 17:21:32
yarın kongre var ama burada bir bilgi yok çok sessiz var

arda
25 Kasım 2009, 20:38:01
Öncelikle Bülent Bey'in yazısına harfiyen katılıyorum. Kerem senin görüşlerinede katılıyorum güzel bir açıklama olmuş geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum umarım önemli birşey değildir sağlıklı ve mutlu günler.

mr-bike
27 Kasım 2009, 12:31:49
Bisikletliler Derneği 2. Olağan genel kurulu 26 Kasım 2009 Perşembe günü saat: 14:00 de Armada otel de (Ahırkapı no:24 Cankurtaran İstanbul http://armadahotel.com.tr/pg/location.asp ) çoğunluk sağlanamadığı için ikinci toplantıya kalmıştır, DUYURULUR

İkinci toplantı 26 Aralık 2009 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır.

Duyurulur