PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başarı Bisiklet İle Ödüllendiriliyor...

arzuhan
5 Kasım 2009, 16:01:21
Sakarya'nın Karapürçek ilçesi Yüksel İlköğretim Okulu'nda Okul Aile Birliği tarafından başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Yüksel İlköğretim Okulu Aile Birliği başarılı 6 öğrenciye bisiklet hediye etti. Okul Aile Birliği Başkanı Suat Şafak, eğitim öğretimde kalitenin arttırılması için öğrencileri motive edici ve özendirici hediyeler temin ettiklerini belirterek, öğretmenlerin belirlediği başırılı 6 öğrenciye bisiklet hediye ettiklerini kaydetti.

http://www.yurthaber.com/haber/basarili-ogrencilere-bisiklet-215472.htm

BakiBerkKAYALAR
5 Kasım 2009, 16:13:19
Bisikletlerle beraber kask da veriyorlar mı?

Büyük bir olasılıkla vermiyorlardır. Halbuki ülkemiz koşullarında bisikleti kask takarak sürmeliyiz. Öğrencilere bisiklet hediye eden belediyelerle dernek olarak iletişime geçerek bisikletle beraber kask ve eldiven de vermelerini sağlamalıyız. Bir kask ve eldiven en ucuzundan 50 lira civarı eder. Bunu da bisiklet alabilen bir belediye bütçesi rahatça karşılar.

arzuhan
5 Kasım 2009, 16:36:26
Uluslararası kurallarda kask sadece yarışan sporcular için bir zorunluluk diye biliyorum..
Gün içi kullanımda ( tabi hız yapmamak koşuluyla) bu bir zaruret değil... ama kask kullanımının güvenliği arttırdığı şüphe götürmez bir gerçek... Özellikle bisiklet yollarına ve bisikletliye daha yeni yeni alışmaya çalışan bir ülke için....
ama belirttiğiniz gibi öğrenciler için bunun bir zorunluluk olması ve bu tarz etkinliklerde özellikle de buna dikkat edilmesi gerekiyor.. hatırladığım kadarı ile 14 yaşa kadar avrupa ülkeleri de kaskın zorunlu olması için uğraşıyor..