PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Bisiklet tutkunu: Murat Suyabatmaz

ali nejat
24-10-2009, 15:17
Yine uzun ama çok önemli okunmalidir

Insan niçin birisini elestirmek ihtiyacini duyar.Bir kere onunla düsman olmadigi için.Elestiri yapmak sessiz kalmamak demektir.Kesinlikle de karalama degildir.Elestiri yapan aslinda en büyük dosttur.Kisinin degismesini ve gelismesini ister çünki.Ama hersey gibi bir usulü vardir.

Bu yaziyi yazmadan önce çok düsundüm sonuçta yazmaya karar verdim..Türkiye'ye karismiyorum dedim ..ancak yarim kalmis bir iki mesele var..
Bunlardan birisi de Murat Suyabatmaz olayi..
Sessiz kalinsa da karsi çikaninin destekliyeninden daha fazla oldugu bir kisilik Murat Suyabatmaz..
"Meyve veren agac taslanir" sözünün yeri tamda burasidir.
Eski Milli sporcu..bir bisiklet tutkunu..A dan Z ye bir bisiklet adami..
Herkes gibi hatalar ve yanlisliklar karmasasi
Tek kisi de kalsa bisikletin gelisimi için çaba harcamaktan vazgeçmeyecegi çok belli olan..
Dernegi ve bisikleti kendi kisisel çikarlari için kullaniyor diye elestiriler alan, yaninda yasayip art niyetsiz gözlemleyene göre ise tamda tersi yani kendi kisisel konumunu bisiklet için kullandigi çok net bir kisiilik Murat Suyabatmaz..
Ve ailesi tarafindan,ailesinden çok bisikletin gelisimi ile ilgilendiginden dolayi elestiri yagmuruna tutulan Murat Suyabatmaz..
Bisikletçiler tarafindan da bisikleti kendi kisisel çikarlari için kullanmakla elestirilen, ne kelime suçlanan Murat Suyabatmaz..
Bûtün bunlarin içinde bu aileyi geçindirmekle yükümlü bir aile babasi Murat suyabatmaz..
Onunla sadece bir 24 saat geçirin..yaptiklarini yapabilirseniz..aynen taklidi de geçerli. Sadece 24 saat dayanabilirseniz ..dileyin ne dilerseniz..
Eksikleri yokmu....çoooook
Hatalari..bastan asagi..
Ama iki seyin bilincinde
1.Bu isler STK anlaminda kurumlasma olmadan olmaz
2.Bisikletin gelisimi bir alt yapi sorunudur.

Oysa o eski bir sporcu..basarilari var..
Bisikletin tamirinden tutun, bisiklet yollarina.
Dünyadaki bisikletin gelisiminden tutun, ülkedeki bisiklet hareketinin gelisiminin en ince detaylarina,
bisikletin günlük kullanimindan, teknik durumuna ,trafikte bisiklete..
tur nasil düzenlenirden tutun...sektörle,yerelle iliskilere..
aklimiza gelmeyen bir çok konuda bilgimi istiyorsunuz?
Basin dügmeye
Murat Suyabatmaz size kendi sesinden anlatacaktir.
örnegin Cumhurbaskanligi turumu organize edilecek? Verin yetkiyi mevcut olanin yari masrafina ve daha mükemmel olarak organize etsin size.

http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/Bakirkoy-0134.jpg
2003 de Paris'te 3 gün kaldi..bisikletin disinda hiçbir seyle ilgilenmedi..insan hiç olmazsa "su Eyfel kulesi nerede" diye sorar degilmi? Sormadi..çokmu ilgisiz hayata? Hayir..Bisiklete fazla ilgili..
O kadar insan agirladim bisiklet aleminden Paris'te onun gibisini görmedim..
Murat Suyabatmaz..bisiklet alemine kirgin ve kizginmis.. asabiymis..hoyratmis..
Evet..kendisine gereken deger verilmedigi için olmasin sakin?
Bu degeri elbette kazanmakta gerek..burada Murat Suyabatmaz'in hiçmi hatasi yok..dedik ya bastan asagi..
peki bisiklet aleminin hiçmi hiç hatasi yok..
Bunca yapilanlar edilenler..bir çirpida nasil yok sayilir..
Murat mali götürüyormus
Peki asil götürenler
Deveyi hamuduyla yutanlar
Devlet mali deniz yemeyen domuz diyenler
Acaba onlar kendi yaptiklari ortaya çikmasin diye Murat Suyabatmaz'i günah keçisi yapmis olamazlarmi?
2008 deki basaridan sonra, 2009 da 7 haziran köprü geçisini kimler engelledi acaba?
Öyle ya, bisikletin gelisimi ile ilgili her konuda konusan bir adam..gece gündüz kosturan bir adam..bunlari yaparkende biraz para kazanmis çokmudur? digerlerinin yaninda.
Ben Murat mali götürüyor diyenlerin nasil mali götürdüklerini veya bunu çok istediklerini çok yakindan gördüm..
sikisinca Murat abi diye yaklasanlari iyi biliirim..Asil deveyi hamuduyla yutanlar istemiyorlar Murat'in öne çikmasini..bu ülkede bisikletten sorumlu mevkilerde bulunanlarin bisikletle alakalari bile yok..dayamislar arkalarini bir takim saglam yerlere, tek tehlike var karsilarinda; Murat Suyabatmaz.. bisikleti A dan Z ye bilen, anlayan..onu da daha fazla çikmasin diye batirmaya çalisiyorlar..Kiskançlik duygulari bunlar.. kiskançlik.. ayni düzeyde olamamanin verdigi eziklik...sahi ben niye kiskanmiyorum acaba?
Kisacasi bu ülkede Bisiklet adina Murat Suyabatmaz'a gelinceye kadar hesap sorulacak o kadar çok kisi varki..önce amaç üzüm yemek ise onlardan soralim..adalet bir yerini bulsun..zaten bu olunca Murat Suyabatmaz'a dokunmak bile gelmeyecek içinizden..sira ona gelmeyecek bile..ak ile kara ortaya çikacak..ama yinede isterseniz onun kellesini kesmek buyrun keselim eger bisiklete yarayacak ise.Ben hazirim ama önce sirada baskalari var. Önce onlar sonra Murat Suyabatmaz..
Bu satirlarin yazarinin alni ak, basi dik..verdikleri bir kenara, bisikletten hiç maddi kazanci olmadi.
Brüksel Velocity kongresi için dernegin verdigi çok sinirli imkanlari vardi. Trene binemedi.Daha ucuz diye otobüsle gitti.Bir ögrenci yurdunda kaldi..ama görevini yerine getirdi fazlasiyla..
Simdi o görev sayesinde bir çok kapi açiliyor önümüzde..bisikletçiler ise farkinda bile degiller veya farkinda olmamayi oynuyorlar bir avuç iyiniyetli insan hariç..
Dogru. Murat fazla tutkulu bisiklete, fazla biliyor, asiri konusuyor,durmadan anlatmak istiyor..birseyler yapmak istiyor ve tek kaliyor..yalniz kaliyor..
Mademki memnun degilsiniz Murat Suyabatmaz'dan ..o zaman Türkiye Bisiklet Hareketi ayni çapta birisini daha çikaracak ayni hatalari yapmayan daha üstün birini..buyrun çikarin..iste o zaman Murat Suyabatmaz susar..Aksi taktirde Murat Suyabatmaz'i susturamazsiniz..seller gider yanindan, sagindan, solundan sonunda "sel gider kum kalir" hep.Tek kisi kalir ve yoluna ölünceye kadar devam eder.
Iste ben bunlari gördüm yasadim ve bunlari düsunüyorum.
Sorun kendisine, kendisini en çok elestirenin açikça kim oldugunu sorun, kapali kapilan arkasinda degil,sirtindan degil..açikça elestirenin kim oldugunu ..düsunmeden ali nejat diyecektir..
Murat Suyabatmaz hatalari ve savaplariyla Tûrkiye bisiklet Hareketinin yetistirdigi en degerli bisiklet tutkunudur..Bu tutkusunun da kurbani oluyor..
Ben bunlari yaziyorum ya simdi sunlari duyar gibiyim.." tamam ali nejat ta mali götürmeye basladi.." evet o kadar çokki .onun için 52 yasimda sabahin 06.30 unda kalkip..sirtimda alet çantasi ile 40 derece sicakliktaki kazan dairelerindeki cehennnem ortaminda istifliyorum götürdügüm mallari..
http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/portable5050.jpg

Eger gerçekten maddi imkamlarim olsa sunu yapardim;

Murat Suyabatmaz'in bütün borçlarini temizler ve kendisine ayda ailesi için gözü arkada kalmayacak sekilde bir maas verilmesini saglardim ki, bisiklete tüm zamanini verebilsin.
Bunu yapardim.
Bu aslinda bir kurumlasma sorunu.Bir organizasyon sorunu.Ona çok uzagiz.Iste bu yüzden bir yandan ailesini geçindirmeyi karnini doyurmayi bir yandan da vaktinin çokça bölümünü bisiklete harcayabilmek için kendi maasini kendi yaratmaya çalisiyor Murat Suyabatmaz.
Bunu yaprken etrafindakilere de koltuk çikmaya çalisiyor.Bunlari da gördük yasadik.
Su veya bu göreve de gelse bisikletin ülkemizde gelismesi için ugrasmaktan vazgeçmez.
Ama birseyler ters gidiyor ..eksik birseyler var..Murat Suyabatmaz fazlaca geliskin bir hücremidir ki kesilip atilmak isteniyor?
Nedir bu destek eksikligi? Bir insan bu kadar ugrasirda ayni zamanda tam destegi nasil alamaz?
Bütün suç Murat Suyabatmaz da diyelim peki bisiklet aleminin hiçmi hatasi yok?
Hatasiz hangimiz variz.
Sonuçta biz bir politik parti degiliz ve iktidara oynamiyoruz.
Biz bisikletin gelisimi için ugrasiyoruz.Bir STK olusturmaya çalisiyoruz.
Bu isinde 3 lü sacayagi var.
Isin içinde sektör var yani kapitalistler var..Belediyeler var ister begenelim ister begenmeyelim degisik politik düsuncelere sahip Belediye yönetimleri var ve Bisikletliler Dernegi var kardes dernekler var..Sektör örgütlenmis.Belediyeler harekete geçmis.Olayin öncüsü ve STK anlaminda kurumlasmasi gereken bisiklet kullanicilarina yapilara bakarmisiniz?
Hepimizin ortak paydasi BISIKLET. Payi degil. Bu 3 lü ister ekonomik nedenlerle,ister politik nedenlerle isterse amme hizmeti yapmak adina Bisikletin gelisimi için ugrasiyor.
Biz ne yapiyoruz.Bisiklet Kullanicilari sivil örgütlenmesi için ugrasanlara elindeki kisitli imkanlarla
var olan diger güçleri yanina çekmek için ugrasanlara,dis dinamik Avrupa güçlerini yanina çekmeye çalisanlarla ugrasiyoruz.
Ne olmus Istanbul'da, Izmit' te Antalya'da,Mugla'da vb. bisiklet yollari yapilirsa?
Ne olmus Eurovelo yolu ülkemizden geçirilirse ve bisiklet turizmine katkisi olursa?
Ne olmus Velocity dünya Kongresi Istanbul'da yapilirsa ?

Dünya da ne yapiliyorsa Tûrkiye de ondan farkli olmayacak.Aynilerini yapmaya çalisiyoruz.
Olayin asil halkasini yakalamis ve olayi dogru gören ancak uygulamada yanlisliklar yapabilen Murat Suyabatmaz'i onun yapmak istediklerini yapamadiklari için, o perspektife sahip olamadiklari için desteklemek omuz vermek, önünü açmak yerine, tökezletmeye çalisiyorlar.Tu kaka diyorlar..
Kendi yetersizlikleri ortaya çikmasin diye..
Iste bütün mesele budur.
Murat Suyabatmaz'a sahip çikalim... yalniz birakmayalim.Siz ona sahip çikin.Olaya biraz da bu perspektifle yaklasin.Bunu yaparken de körükörüne yapmayin tabii.Ama onu yalniz birakmayin ..
O bisikleti hiç yalniz birakmadi çünki..

Saygilarimla
ali nejat sözen
BD Avrupa temsilcisi
ECF delegesi
Paris

Nota;Murat kusuruma bakmasin açik yazmak zorunda kaldim.Ben duyduklarima degil, gördüklerime, elle tuttuklarima inanirim.
Murat Türkiye bisikleti için bulunmaz bir farsattir.Onu dengeleyecek olan bisikletlilerdir.Bu bakis sadece bana ait de degildir onu taniyan,gözlemleyen içte ve distaki dinamiklerle paylastigimiz seyler bunlar.

kudret
24-10-2009, 20:51
baştan aşağı ali nejat dostumun yazılarını okudum benim söylemek istediklerim ise çok basit herşeye rağmen kenetlenmek ve yola devam etmek murat dostumun gezilerindede bulundum bir daha etkinlik olsun gene pedallarım amma ben daha çok bisiklet sorunları için düzenlenen turlar olduğu vakit en önde ben pedallarım bu ülkede bisiklet kullananların sorunları var bu sorunları dile getiren ses getirecek her türlü etkinliklere şimdiden evet bu gün küresel ısınmaya karşı yapılan tepkisel şölende bisikletimle ordaydım çok hoşuma gitti nerde tepki ben orda bisikletimle

Murat Suyabatmaz..bisiklet alemine kirgin ve kizginmis.. asabiymis..hoyratmis..
Evet..kendisine gereken deger verilmedigi için olmasin sakin?-ali nejat

evet olabilir kızgın olabilir bazen bende müzikte bana değer verilmediği için arasıra garip öfke nöbetlerine tutuluyorum amma galba yanlış yapıyorum evet kendimi bu konuda eleştiriyorum

2008 deki basaridan sonra, 2009 da 7 haziran köprü geçisini kimler engelledi acaba?-ali nejat

evet bunu bende merak ediyorum kim bunlar

Ben Murat mali götürüyor diyenlerin nasil mali götürdüklerini veya bunu çok istediklerini çok yakindan gördüm..
sikisinca Murat abi diye yaklasanlari iyi biliirim..Asil deveyi hamuduyla yutanlar istemiyorlar Murat'in öne çikmasini..bu ülkede bisikletten sorumlu mevkilerde bulunanlarin bisikletle alakalari bile yok..dayamislar arkalarini bir takim saglam yerlere, tek tehlike var karsilarinda; Murat Suyabatmaz.. bisikleti A dan Z ye bilen, anlayan..onu da daha fazla çikmasin diye batirmaya çalisiyorlar..Kiskançlik duygulari bunlar.. kiskançlik.. ayni düzeyde olamamanin verdigi eziklik...sahi ben niye kiskanmiyorum acaba?-ali nejat

kim bunlar bunları ilk defa duyuyorum

Murat Suyabatmaz'a sahip çikalim... yalniz birakmayalim.Siz ona sahip çikin.Olaya biraz da bu perspektifle yaklasin.Bunu yaparken de körükörüne yapmayin tabii.Ama onu yalniz birakmayin ..
O bisikleti hiç yalniz birakmadi çünki..
ali nejat

herşey anlaşılmıştır bundan sonra ben kudretsem ki kudretim murat suyabatmaz ı artık bırakmam asla herşeyi öğrendim sağolasın ali nejat dostum sağolasın

arzuhan
25-10-2009, 01:00
Bu zamana kadar belki konuşmalarım "yanlı" olarak değerlendirildi..Genelde "sen hiç birşey bilmiyorsun, bilmediğin şeyler var" cümleleri ile karşılaştım.. Ne kadar ne bilmeliyim, açıkcası "çocukca iç geçirmelerin" ne kadarını dikkate almalıyım bilemedim..

Özde bilinen ve esas değerli olan şey "dernek çatısı açısından" gerçekten bisiklet için uğraşan, ve bunu gerçekten gönül vererek yapan bir başkanımızın olduğudur...
fikir çatışmalarını, kişisel çatışmalara dökmek; ortak paydada değil payında olmaya çalışmak ve insanları zan altında bırakacak konuşma etkinlikleri düzenlemek ve "çok bilen" kişileri gaza getirmek ve daha bir çok "öz kimlik eksikliği" olarak değerlendirdiğim davranışlar zamanla esas değerine ulaşacak ve güneşin balcıkla sıvanamayacağı tekrrar öğrenilecektir.. Ne de olsa tarih tekerrürden ibarettir, tekrar öğretme konusunda çekinmeyecektir...

Başkanım ideaaleriniz , hayalleriniz, hedeffleriniz ve yüreğinizin güzelliği ile yolunuz açık olsun.. tüm acemiliğimle en azından köstek olmamayaya çalışacağım..( ne kadar "yanlı" bir yazı :) ) ee nede olsa bazılarının tutkusu bütün kapıları açacak ;)

BakiBerkKAYALAR
25-10-2009, 02:01
Murat başkanımı kişilik olarak kendime yakın buluyor ve bu derneğin yanında her zaman olacağımı belirtmek istiyorum. Türkiye Bisiklet Hareketi için her türlü şeyi yapmaya hazırım.

Murat başkanım benden bir şey istesin, hiç bir art niyet düşünmeden o isteğini durumum elverdiği sürece yerine getirmeye çalışırım. Kapım kendisine her zaman açıktır. Bisiklet konusunda sohbet ederken çocuklar gibi şen oluyor. Gözlerinden bisiklete ne kadar içten duygular beslediği okunuyor.

Hep beraber ülkemizdeki bisiklet hareketi konusunda büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum.

Berk

Sehnaz
25-10-2009, 09:12
Şimdilik bu durum karşısında küçük bir bilgi vermek daha sonra Murat Suyabatmaz ile ilgili izlenim ve düşüncelerimi yazmak istiyorum.Bisiklete ve Murat Suyabatmaz'a dair söyleyeceğim öyle çok şey var ki. Zamansızlıktan yazamıyorum sadece bunları ben de yaşadım demek ve aşağıdaki bilgiyi paylaşmak istiyorum:

(Kısmen benzer bir şey yaşanıyor)

Mobbing' maruz kalmak
Mobbinge uğrayanların genel özellikleri ise aşağıdaki sıralamada yeralmaktadır.

? İşini çok iyi, hatta mükemmel yapan,
? İlişkileri olumlu ve çevresindekilerce sevilen,
? Çalışma ilkeleri ve değerleri sağlam, bunlardan ödün vermeyen,
? Dürüst ve güvenilir, kuruluşa sadık,
? Bağımsız ve yaratıcı,
? Zorbanın yeteneklerinden üstün özelliklere sahip olan.
? Bazen de işyerinde sessiz, iletim kuramayan işçilere yönelebiliyor.
? Zorbanın genel özellikleri ise (Leyman) aşırı kontrolcü, korkak, nevrotik ve iktidar açlığı gibi niteliklerle tanımlanır.
Mobbing Duygusal bir saldırıdır.Kişinin saygısız ve zararlı bir davranışın hedefi olmasıyla başlar.
Aslında mobbingcinin ve kurbanın kişilik özellikleri ve işyeri koşulları bize mobbingin nedenlerini açıklıyor.
Bunlar;
1. Birisini bir grup kuralını kabul etmeye zorlamak,
2. Düşmanlıktan hoşlanmak
3. Can sıkıntısı içinde zevk arayışı
4. Önyargıları pekiştirmek olarak sıralıyor.
Alıntı

Bu konu mobing'e maruz kalmanın kısmen olduğu durum.
Benim; İş,sosyal aktiviteler,sivil toplum örgütleri vs..pek çok yerde yaşadığım kısmen mobinge maruz kalma ddurumlarım oldu.İsteyene daha detaylı MObing davaları için bilgilerin tamamını yollayabilirim.
İşyerlerinde sivil toplum örgütlerinde aile içinde her yerde MOBİNG
Anlayan anlamıştır.Başkanım Murat Suyabatmaz içinse söyleyeceklerimi sonra söyleyeceğim.
Ali Nejat'a bu konuda aydınlattığı için yürekten teşekkür ediyorum.Yürekli insana yürekten teşekkür edilir.

bikerdem
25-10-2009, 12:59
Ereğli halkı Murat Suyabaymazı iyi tanır. İlk bisiklet derneğini kurmuştur. Veledrom yaptırmıştır. Sahilde bisiklet yolu, okul ve iş yerlerine bisiklet park yerleri, levhalar ve işaretler onun döneminde yapılmıştır. Küçük bir şehirde yüzlerce bisikletliyi biraraya getirmiş ve sehir turları, Akşakoca ve Boluya geziler düzenlemiştir. İlk akla gelen bu işler büyük bir emek ve çalışma ile yapılmış ve Ereğli bisikletlileri olarak hala kullanılmaktadır. Kime sorarsanız Murat Suyabatmaz hakkında çok daha fazla şey duyarsınız. Spordaki başarılarından, bisiklete kazandırdıklarından övgü ile bahsedilir. Biz onu böyle tanırız ve severiz. Fatih Erdem Kdz.Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği Başkanı

oRCo
25-10-2009, 14:35
Yukarıda en yukarıda konuyu acan kişi kimdir. Kendisi bu dernek forumdan tanıdıgım kalemi kuvvetli uzun yazılar yazan ve yazdıkları ilk cumlesi okunduktan sonra bırakılamıyacak derecede guzel heyecanlı onemli olan bir kişidir benim için.Bisiklete deger veren ve bisiklet hususunda ideoloji sahibi olan bir insan.Su an bu kadar tanıyorum.Fazlası kesinlike vardır katlarca, eksigi yoktur biliyorum.

Fakat sadece bu konu baslıgı altında ilk kez okudugumuzu var sayalım Ali Nejat'ı. Kimi goruyoruz? ve Ne anlatmak istemiş özünde?
Duyduklarına kulak asmamıs, gorduklerinle kıyaslayınca bu insan ben bunu anladım. Peki kimi eleştirmiş tam tersini yapanları eleştirmiş? Ozunde budur bence. Çok sık yapılan bir hatayı gormus ve yazısıyla dikkat cekmiştir. Ve kor gibi hiçbir bilgi sahibi olmayan insanlaca eleştirilen bir degere sahip cıkmıstır.

ben bildigim kucuk bir hikayeyi burdan paylasmanın cok dogru olacagına inanıyorum su anda.

Bir gun bir ressam cıragına demişki
-tamam sen oldun yaptıgın en cok begendigin tablonu al sehrin meydanına koy ve bir de not ilştir yanına. Nota soyle yaz.Bu resimde begenmediginiz yerleri lutfen işaretleyin.
Çırak aynı ustasının dediği gibi yapar ve bir hafta sonra gider tablosuna bakar .Aman Allahım o da ne tabloda her yer işaretlenmiş. Çok uzulur ve ustasına gider derki
- ustam ben bu işi bilmiyorum insanlar benim resimlerimi begenmiyor bakın der tablonun her yeri işaretli.
ustası sakin olmasını ve meydana bir tablo daha bırakmasını ve bu kez nota soyle yazmasını ister,
Tabloda begenmediginiz yerleri lutfen duzeltin.
Çırak bunu yapar ve 1 hafta sonra bir bakar tabloda kimse birsey duzeltmemiş. cok sevinir ve kosarak ustasının yanına gider sevincini onunla paylasır. Ustası şöyle der:

Bak insanlara once resmini eleştirmeleri için fırsat verdin. bilende eleştirdi bilmeyende. ikinci seferde ise begenmedikleri yerleri duzeltmelerini soyledin fakat kimse yanasmadı.

İnsanlara eleştiri sansı veridginizde cok acımasız olabilyorlar ancak cok az kişidir gercekten konu hakkında bilgi sahibi olupta degerlendirme yapabilecekler...

soylenecek cok şey var ama ben Ali Nejat abimizin yazısından özünü aldım öz konustum.
Sevgi ve sagılarımla.

ali nejat
25-10-2009, 16:17
Bu yazida kimseye özel olarak ayricalikli yaklasmadim..Her zaman yaptigim gibi" hem nalina hemde mihina" vurmaya çalistim."Sezar'in hakkini Sezar'a" vermeye çalistim..Amacim birilerini oksamak falan degil..
Eger bu ülkede bisikletin gerçekten gelismesi isteniyorsa Murat Suyabatmaz olayi iyi degerlendirilmelidir ama Murat Suyabatmaz'da bisiklet hareketini iyi degerlendirmek zorundadir.

Defalarca ifade ettim..DErnek olayi dogru halkadir ama tek güç degil ülkede..O zaman dar grupçuluk ve partizanlik yapilmamasi gerekiyor..En genel olarak bisiklet alemi tüm eksikliklerine ragmen kucaklanmaya çalisilmalidir bunun poltikalari gelistirilmeye çalisilmalidir..Bu konuda dernek taraftarlarina görevler düsuyor..

Bazilarinin kavrayamadigi gibi hayat hangi konunma olursa olsun Bisikletliler Dernegi 'ne belli sorumluluklar yükledi.özellikle
Eurovelo,velocity ve bisiklet yollari konularinda ..ECF boyutunda.. Sektör boyutunda,yereller boyutunda..hayat kimseyi beklemez akip geçer gider..hazirliksiz yakalanirsan çuvallarsin ama hazirlikli olacagim diye de yapilmasi gerekeni iskalayamazsin..

Bu anlamda biribirimize sahip çikalim derken bu ülkemizde bisikletin gelismesinin dinamikleri anlamindadir.
Bu anlamda eger BD hareketin öncüsü olmak istiyorsa (hareketin herseyi ve ta kendisi degil) örnek olmak istiyorsa,dinamik kadrolara ihtiyaç vardir artik dinamik unsurlarin önü açilmalidir..Gelmesi gerekenler gelmeli gitmesi gerekenler gitmelidir.

Ben sonuç olarak söyliyeceklerimi söyledim.Top bu ülkenin içinde bizzat yasayan bisikletçilerin ayaginda veya elindedir.
Dar bakis,partizanlik,digerini küçük görme,hor görme kaybettirir. Genis bakis,geneli kucaklama kazandirir.Kisisellik kaybettirir, toplumsallik kazandirir..

Hosçakalin yazisinda da belirttigim gibi benim için yeni bir süreç basliyor.Hepimize kolay gelsin.
Gelecek sonuçta bisiklettir..
saygi ve sevgilerimle
ali nejat
paris

Bülent
25-10-2009, 17:36
Bir bisiklet tutkunu : Murat Suyabatmaz

Başlık gerçekten çok çarpıcı ve anlamlı. Murat Suyabatmaz anlatmak ve tanıtmak için
kullanılabilecek en anlamlı ve öz ifade bu olabilirdi ancak.
Günün 24 saati haftanın 7, ayın 30, senenin 365 günü bisikleti düşünen ve bisikletle yatıp
kalkan her türlü ekonomik kişisel toplumsal zorluklara karşın kendisini bu tutkudan
alıkoyamayan insanı tarif edebilecek çok veciz bir ifade.

Ali Nejat bey bu başlangıcın devamında Murat Suyabatmaz ın daha ayrıntılı açıklamalarla
tanıtmaya çalışırken geçmişinde ve bugününde yaptıkları ile düşündüklerini taktirle ve bu
konuya olan katkılarından övgüyle bahsetmesine aynen bende katılıyorum. Hatta çok daha
fazlasını hak ettiğine canı gönülden inanıyorum. Aslında bu camia içinde yer alan hemen
herkesinde bu yapılanları gördüğünü ama bazılarının taktirine karşı bazılarının kıskançlıkla
ve kafalarında yarattıkları senaryolarla Murat Suyabatmaz ın itibarını sarsmaya lekelemeye
çalıştıklarınıda maalesef üzülerek şahit oluyorum.

Ali nejat kardeşim bu yazısında Murat Suyabatmaz? la olan ve oldukça eskiye dayanan arkadaşlığı
süresince gözlemlediği bu kişiliği objektif olarak yansıtmaya çalışırken bu camia? ya yeni veya
kısa sure once katılmış olan bir çok insanada bu kişiliğin ne denli bir özveri, inat ve tutkuyla
yaşamış olduğu geçmiş yıllarının özetini yaparak anlatmaya ve tanıtmaya çalışmıştır.

Umarım bazı arkadaşlarımız ve bu camia içinde sorumluluk almayı hedefleyen bazı kişiler bu
yazılanları okuduktan sonra Murat Suyabatmaz? ın bu seviyeye gelene kadar ne bedeller ödediğinin
ne fedakarlıklar yaptığının farkına varabilirler, ve bu camiada öncü olabilecek bir STK? ya liderlik
yapabilmek için sadece entirika ve politika yaparak yalan yanlış senaryolar üreterek insanların yüzüne karşı konuşmaktan kaçıp arkasından kuyusunu kazmak gibi marifetlerin yetmeyeceğini anlayabilirler.

Konu başlığı ve devamıyla Murat Suyabatmaz? ı yere göğe sığdıramayacak derecede övgü ile sürerken
eksiklerininde çok olduğu hatalarının da baştan aşağı tabiriyle ifade edilmesini biraz fazla abartılı buluyorum. Hatasız insan olmaz hepimizinde hatası olacaktır ve bu çok doğaldır ama baştan aşağı hatadan bahsedince böyle bir bisiklet tutkusu ve bu kadar parlak bir bisiklet geçmişi ve bütün bu yaptıklarının arasına birde üniversite tahsilini sığdırabilmiş bir insan? a bu tabir biraz haksızlık olmuş. Çünkü bu kadar önemli hatalar yapacak insan ya bilgisizdir ya tecrübesizdir, yada art niyetlidir.
Dolayısıylada bu kadar önemli birikimlere sahip olduğunu ifade ettiğimiz insanın bu kadar hatalı
olduğunu söylemekde çelişkidir.

Bu arada çok sözü edilen parasal konularla ilgili de bir açıklama yapmayı zaruri görüyorum. yapı kredi bankası kağıthane şubesindeki Bisikletliler derneği kurumsal banka hesabı Murat Suyabatmaz ve Dernek yönetim kurulu muhasip üye sıfatıyla benim üzerime açılmış olmasına rağmen her türlü imza ve kullanım yetkisi bendedir.
Ben bu yetkimi sadece yönetim kurulunda alınan harcama kararlarıyla ve internet bankacılığı vasıtası ile kullanmaktayım. Dolayısıyla Murat Suyabatmaz? ın dernek hesaplarıyla direk bir ilgisi yoktur.
Bu arada dernek adına yapılan her türlü harcama ve derneğe yapılan her türlü yardımda bu banka hesabının resmi kayıtlarında tutulmakta olduğundan herhangibir istismara açık değildir. Bu konu her yıl yapılan olağan genel kurulumuzda katılan üyelerimize anlatılmakta ve onların onayıyla hesaplarımız kapatılmaktadır.

Bütün yazdıklarımla bende Murat Suyabatmaz? ı kendi bakış açımla ve bildiklerimle sadece tanıtmaya
ve yeteri kadar tanımayanlarada anlatabilmeye uğraştım. Kesinlikle bu yazdıklarımın yanlış anlaşılmasını
veya kaypak zeminlere çekilerek politik malzeme olarak kullanılmasını istemem.

Herkes? e bisikletleriyle ve bisikletli dostlarıyla daima kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

kudret
26-10-2009, 04:21
Konu başlığı ve devamıyla Murat Suyabatmaz? ı yere göğe sığdıramayacak derecede övgü ile sürerken
eksiklerininde çok olduğu hatalarının da baştan aşağı tabiriyle ifade edilmesini biraz fazla abartılı buluyorum. Hatasız insan olmaz hepimizinde hatası olacaktır ve bu çok doğaldır ama baştan aşağı hatadan bahsedince böyle bir bisiklet tutkusu ve bu kadar parlak bir bisiklet geçmişi ve bütün bu yaptıklarının arasına birde üniversite tahsilini sığdırabilmiş bir insan? a bu tabir biraz haksızlık olmuş. Çünkü bu kadar önemli hatalar yapacak insan ya bilgisizdir ya tecrübesizdir, yada art niyetlidir.
Dolayısıylada bu kadar önemli birikimlere sahip olduğunu ifade ettiğimiz insanın bu kadar hatalı
olduğunu söylemekde çelişkidir. bülent yamaner

bülent dostumun yukardaki görüşlerine katılmaktayım evet hatasız insan olmaz doğrudur murat dostumun geçmiş yaşantısındaki bisiklete vermiş olduğu emekler asla göz ardı edilemez katılıyorum evet biraz abartıya kaçma olmuştur genede benim düşüncelerim çok basittir kimki bu ülkede bisikletin gelişmesi için kitleselleşmesi için faliyetlerde bulunur taş üstüne taş koyar ona şapka çıkarırım ve alkışlarım desteklerim sonuna kadar peşinden pedallarım esen kalın

hasan
29-10-2009, 14:55
ben ilk bisikletimi 35 yasında aldım. Murat abinin düzenlediği bir tura katıldım bildiğim herşeyi murat abi öğretti.. düşünün, 35 yaşında bir adama murat suyabatmaz bisikleti öğretiyor. murat abi işine öyle aşıkkı bazen insanların içindeki pisliği göremiyor....

murat abinin bu işten para kazanması cok normal çünkü işi bu adamın hangimiz günün 24 saati bisiklete hizmet ediyorki..

ben maddi manevi her zaman murat abinin arkasındayım.Fazla konuşmaya gerek yok zaten zaman herseyin ilacıdır.

ayrıca ali nejat abiye teşekkür ederim bu konuyu actiğı için... avrupaya selamlarr....

Sehnaz
01-06-2010, 08:58
Murat Suyabatmaz hakkında yazılan pek çok şeyin altına imzamı atarım....

Onu tanıyanlar çok şeyi paylaşanlar yazmış zaten...

Bu konuda yazmak istediğim çok şey var bir gün yazacağım.Sadece tek şey söylemek istiyorum. Vefa dosttadır diyorum...

Nasıl bakarsan öyle görürsün ve yanındakiler kişilik olarak nasıl ise davranışlarınız öyle olur diyorum.Ona yapılan her türlü kişisel tepkilere ve kötü yaklaşımlara karşı gösterdiği olgunluklara defalarca şahit oldum.
İyi ki varsınız Sayın Başkanım...Örnek bir tavır sergiliyorsunuz her türlü yanlış tavırlara....Seviyeli ve ölçülü...Bu konuda da herkese örnek oluyorsunuz diğer konularda olduğu gibi...

Sizi yakından tanıyan ve pek çok şeyi paylaşan dostlarınız yazmış zaten..
Teşekkürler gösterdiğiniz olgunluklarla da arkanızdan gelen herkese her konuda iyi bir örnek olduğunuz için...

İsteyen istediğini düşünebilir.Özgürce ...Bıraksınlar doğru yolda gidenlerle uğraşmayı diyerek şimdilik polemiklere ve bazı konulara girmeyi kendi kişiliğime aykırı bulduğumdan pek çok konuda ben de susmayı tercih ediyorum.