Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyükada'da Bisiklete binmek için tam zamanı
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/09-04-19-buyukada/0018-1.jpg
Büyükada Hafta sonu bisiklet keyfi sürmek için tam zamanı ve yeri,
Sabah 9:30 da Kabataş iskelesinde buluşup 1 saat 40 dakikada adaları gezerek Büyükada'ya ulaşıyoruz.
Ada' da bisikleti olmayanlar için Kiralık bisiklet alıyoruz.( + kask )
Büyük tur 15 km sürüyor ve bol molalı keyifli bir tur yapıyoruz.
Yemek veya piknik için serbest kalıyoruz.
Akşam 17:00 vapuru ile dönüyoruz.
Bisiklet kiralamayı garantiye almak için hangi tip ( MTB, city, tandem vs. )
istediğinizi ve ad soyad , cep tel belirtip kayit@biskletliler.org adresine mail atmanızı tavsiye ederiz.
Dernek üyelerine özel kiralama 7.oo TL/gün dür.
ercan o&o
23-10-2009, 16:33
Büyükada' da Bisiklete binmek için tam zamanı
Bizce de
Ercan & Erkin
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Bisiklet-yolu/adayeniyol17-1.jpg
adada bisiklet yolları yapılıyorda ondan
Büyükada bisikletlilerin cenneti bu cennette neden bu kadar geç kalınmış bu düzenli yollar için ? :o Sanırım derneğin el atması gerekiyor ille de.. ;)
Outlander
23-10-2009, 22:09
evet arkadaşlar bende katılmak istiyorum fakat yeni taktığım jant yüzünden lastiğimde hava yok eğer arkadaşlar vidalı olarak geçmeli pompa getirebilecekse gelmek isiyorum :D:D:D
emreonur82
23-10-2009, 22:19
bisiklet nasıl kiralayabiliriz bilgi alabilir miyiz?
Bisiklet kiralamayı garantiye almak için hangi tip ( MTB, city, tandem vs. ) istediğinizi ve ad soyad , cep tel belirtip kayit@biskletliler.org adresine mail atmanızı tavsiye ederiz. Dernek üyelerine özel kiralama 7.oo TL/gün dür.
ercan o&o
24-10-2009, 23:00
Pazar sabahı 8.00'de Halkalı'dan kalkan, 8.13'te Florya'dan, 8.28'de bineceğimiz Yenimahalle'den geçen ve 8.53'te Sirkeci'de olan TCDD banliyö treninin en ön vagonunda olacağız, katılmak isteyenleri 9.00'a kadar Sirkeci'de bekleyip Kabataş'a hareket ediyoruz. İsteyen arkadaşlar bize katılabilir. http://www.tcdd.gov.tr/yolcu/istanbulbanliyo/halkaliist.pdf
Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan
Bu gece saatler geri alınıyor
Yaz saati uygulaması bu gece sona eriyor. Gece 04.00'de saatler 1 saat geri alınacak.
hakanozhan
25-10-2009, 03:25
İnşaallah görüşürüz.
Kartal'dan motorla geçmeyi düşünüyorum.
Nasıl geleceğim belli değil. Benim bisiklet Eskişehirde. Burda bisiklet var ama benimkinden beter olabilir. Yarın belli olacak. Gerçi inşaallah bu sefer gelebilirimde yayan dahi olsa farketmez :)
teşekkürler katılımcılara özellikle girişten yukarı doğru çeşmeye doğru bisiklete binilmemesi gerekiyordu bu durum bisiklet yoluyla değişmiş görünüyor bisiklet yolu çok güzel görünüyor bir ada turu daha olunca bd nin kesin geleceğim havalar soğumadan bu pazar gelecektim yalnız tepe aşklarım bitmedi resimleri bekliyorum
çok keyifli bir ada turu ve benim içinde bir ilk ..adada hep büyük tur yapmıştım ama bu sefer patika yoldan turu tamamladık.. bendeki resimleri akşama yetiştireceğim inşallah.. hatta yurtdışından gelen bir misafirimiz bile vardı... hala yaşadığı güzelliği tanımlayacak kelime bulamadı.. :)
emeği geçen herkese, başkanıma gelebilen arkadaşlara çok çok çok teşekkürlerimle....
Birde ada turumuzu olmasa da adada yaşananları ,başkanımızı anlatan bir de gazetecimiz var. Onur belge... Başkanımız ve ada ile ilgili yazılanlar aşağıdaki gibi ve tabi ekte de linki ;)
http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/81713-fenerbahce-5-3-yapar-mi-onur-belge-makalesi.aspx
"Murat Suyabatmaz
Dün resmi bir işim için Büyükada'ya gittim. Pırıl pırıl bir güneş, çarşaf gibi bir deniz, İstanbul'un nefis "pastırma" yazlarından bir gün yaşadım. Kaymakamlık, Nüfus müdürlüğü, Emniyet üçgeni arasında koşturup durdum. Arada tabi ki arka taraflarda midye tava-deniz ürünleriyle bir kısa metraj öğlen kaçamağıda yaptım.
Kafamın içinde işleri düşünürken aydınlık yüzlü bir genç yaklaştı; "beni tanıdınız mı?" diye elini uzattı. Doğrusu "Ben Murat Suyabatmaz" demese hatırlamam zordu. Bazılarınaza ancak "bisiklet" dersem hatırlayacaksınız. Kısa bir süreye sığdırdığı "Dünya ve Avrupa bisiklete dönüşüyor ve de bu durum çığ gibi büyüyor" konuşması şaşırtıcıydı. Rakamlar aklımda kalmadı ama "60.000 km bisiklet yolu" lafını duydum.
Başta Büyükada olmak üzere Adalarda bisiklet yolları yapılıyor. Arap şeyhleri bile ailece bisiklete binmek için Adalar'a geliyormuş dersem anlayın... Hangimizin çocukluk ve gençlik hayallerini süslemedi ki Adalar'da bisiklete binmek... Kolay gelsin Murat Suyabatmaz kardeşim. Seni o işle görevlendirenlere de helal olsun..."
emreonur82
26-10-2009, 21:19
http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 916&ref=mf (http://www.facebook.com/album.php?aid=118226&id=636872916&ref=mf)
Bendeki resimleri buyrun
http://picasaweb.google.com.tr/arzu.haslak/BD_25Ekim_Buyukada#
Albümde;
Vapur seyahati öncesi çay keyfini
Ercan Bey'in avrupa ülkeleri bisiklet yolları hakkında bilgilendirmesini
Hasan'ın oğlu Yiğit'in bisikletine göz koyanları
Yiğit'in bisiklet ssürme azmini
Bu sebebten dolayı Hasan'ın bir müddet kendi bisikletinden vazgeçişini
Adanın eşsiz güzelliğini
Dağ çileklerini mideye indirme hazırlıkları aşamasını
Biraz artistik pozları
Adalar belediyesinin ikramı enfes köfteleri yemenin keyif anını
Tarihi osmanlı macuncusu mahmut ustanın, turistlerden foto çekiyorlar ama alışveriş yapmıyorlar yakınmasını
Dönüş aşamasında bir yorgunluk çay keyfini
ve Selami'ye babalığın çok yakışabileceğini, yardımlaşmayı,şakalaşmayı ve bu anların birazını göreceksiniz...
Resimleri küçültmeden picasa webe eklediğim için, bağlantı hızınıza bağlı olarak biraz sabır göstermeniz gerekebilir.. :) Bu konuda tek güvencem affınıza sığınmak.. :)
Enfes güzel bir gün ve organizasyondu..Çok keyifliydi..Tekrar tekrar teşekkürlerimle...
ercan o&o
27-10-2009, 14:26
Harika bir havada, candan arkadaşlarla, çok zevk alarak, mükemmel bir gün geçirdik.
Bu günün gerçekleşmesini planlayan özellikle alternatif rotasıyla dağ bisikletlerimizin hakkını vermemizi sağlayan sevgili Murat Başkanımıza, her anı belgeleyen Arzu ve Yiğit'iyle birlikte gelen Hasan kardeşlerime, hep birlikte pedal salladığımız ve çok eğlendiğimiz diğer tüm arkadaşlarıma, kendim ve oğlum Erkin adına çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda başka bir Bisikletliler Derneği organizasyonunda görüşmek üzere...
Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan
Kıskandık ;) Büyükada turunuzu he kıskanacağım :lol: Çünkü adayı çok seviyorum.Bu yaz oraya geldiğimde bisiklet kiralayıp gezemedim.Tepeye kadar neredeyse akşama dek karış karış gezdik.Ailece harika bir gün geçirdik.Ama bisikletle ve sizlerle orada pedal çevirmek hep istediğim ama bir türlü gerçekleşemeyen hayalim. ;) Kıi bastırmadan bizim İzmit de ada turu istiyor.Ayarladığımız anda biz de orada olacağız.
Arzu hanım keyifli turunuzun keyifli fotograflarını gördüm.. :lol: manzara harika keyifler yüzlere yansımış.Hepsi çok güzel..Burada görmek daha iyi olur fotografları.Bekleyeceğiz..Emreonur un fotolarını da gördüm çok güzeldi Emre onur ;) Dilerim İzmit-İstanbul birlikte bu keyifleri yaşarız..
emreonur82
27-10-2009, 20:51
Gerçekten Murat Başkanımıza sonsuz teşekkür ederiz.
Kendi adıma konuşmak gerekirse, kendisi bu tür geziler ayarlamasa inanın kımıldayıp da bisiklete falan binemezdim. Gerçekten bu konuda mutluyum.
Teşekkürü bir borç bildim.
Emre Onur
Merhaba arkadaslar :) sitenize yeni uye oldum bu geziye katildim ve gercekten buyuk keyif aldim ki ben bisiklet kullanirim ama ozel soforum olursa diyecek kadar bisiklet kullanimindan uzak biriyim :)gercekten ekibiniz çok keyifli aktiviteleriniz super artik istanbula hergeldigimde misafiriniz olacagim :) ama sesinizi duyoyurum bela geliyo diyosunuz sanki :)
Hoşgeldiniz şımarık hanım :) sana da bisiklet sevdirecek ya bu dernek, artık herşey mümkün cümlesini daha da net diyebilirim :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.