PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yaşam ve bisiklet -kudret kurtcebe

kudret
14 Ekim 2009, 18:58:50
yaşam ve bisiklet

--------------------------------------------------------------------------------

öncelikle yaşama bakış şeklim yaşamın her dakikasında her saniyesinde insanların aralarındaki rekabete inanmama şeklindedir ben rekabete inanmam
onun için olimpiyatlar ve yarış müsabakaları benim dikkatimi çekmez yalnız bu demek değildirki toptan kaldırılsın bunu istediğim anlaşılmasın
futbol bana modern arena gibi gelmektedir iki takım birbirine gol atmaya çalışıyor ve binlerce insan bu olayı tribünden seyrediyor hala daha anlamış değilim
bu futbol ne menem bir sihir büyüdürki insanları tribünlere çeker
eskiden arenada gladyatörler birbirlerini öldürmeye çalışırlardı ve insanlar bu olayı nasıl seyredebiliyorlardı anlamış değilim
futbola koşan binlerce onbinlerce insan tribünlere doluşuyor kendi takımını desteklemek için bunun bir sosyolojik açıdan izahı olmalı
sabah akşam çalışan insanların desarj olacağı alanlarmı acaba tribünler
amerikada beyzbol örneği- insanlık hafta sonları ya diskolara doluşuyor yada tribünlere hafta sonu bir bisiklet turu yapalım diyen dünyada kaç insan var acaba
özelikle bu ülkede
başka bir açıdan dünyayı bisikletle dolaşanlara ne demeli onlar kimilerinin dediği gibi delimi
bana sorarsanız onlar akıllı deli akıllı delilerden korkacaksın severim böyle insanları her vakitte sevmişimdir sempati duymuşumdur
eskiler demiş çok okuyan değil çok gezen bilir diye hani yalanda değil
olimpiyatlarda dereceler kırılır her türlü yarış müsabakalarında dereceler kırılır kırılırda kırılır
ama ben kendime şunu sormuşumdur
zamanla uzun vadede yarışabilinirmi zaman bizi bitirecek sonunda zaman kazanacak dereceyi o kazanacak ödülü o alacak
birinciliği o alacak hepimiz zamana yenik düşeceğiz

evet benim yaşama bakış şeklimden bisiklete bakış şeklime gelince
yaşamımda dünyanın en güzel icadının yeri çok büyüktür onu sevmişimdir ona bakmayı sevmişimdir onu temizlemeyi sevmişimdir onu sevince kendimi sevmeyi öğrenmişimdir
bütün yaşamım boyunca bisiklet için bisiklete bindim bu biniş felsefem olmuştur ona hizmet ettim hız tutkunu olmadım şimdi 52 ye geldim şu koca kainatta geriye kalan son 30 saniyelik ömrümü bisiklet için bisiklete binerek ve ona hizmet ederek tamamlayacağım

zeki811954
17 Ekim 2009, 02:13:17
bisiklet ile sağlıklı yaşamanın tadına herkes ulaşmalı. bunun yayılması için de biz bisiklet tutkunlarına önemli roller düşmektedir. yerel gazete ve tv lerde firsat buldukça bisiklet konusunu açmalıyız. veya katıldığımız panellerde bisiklet ile soruları ilişkilendirip sormalıyız. bisiklet her alanda sağlıktır. kapalı bir alanda akşama kadar oturup kağıt sallamak veya işte çalışmak zindeliği alıp götürür. ama açık hava ve orman yollarında bisikletle birkaç ile gezmek, onun tadına varılmaz. herkesin bisiklet tutkunu olması dileği ile..