PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin'de "Araba Kullanmama Günü"

centaius
23 Eylül 2009, 15:41:16
Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, etkinlikler kapsamında yürüme ve bisiklete binme öne çıkarılarak, vatandaşlara sağlıklı ve çevreye yararlı ulaşım yollarını kullanmaları çağrısında bulunuldu.

Ülkenin güneyindeki Vınco şehrindeki hükümet yetkilileri de "Araba Kullanmama Günü"ne, makam arabalarına binmeyerek destek verdi ve Vınco'lular için örnek davranış sergiledi.

Çin İskan Bakanlığı'ndan "baş ekonomist" Li Bingrın, yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliklerle vatandaşların, "yeşil ulaşım bilincine" sahip olmalarının amaçlandığını belirtti.

Halil Atalay
23 Eylül 2009, 19:38:07
böyle bir olayı bizim belediyelere sunsak acaba ne tepki alırız merak ediyorum

cedrick41
24 Eylül 2009, 00:22:06
denemeden yapmadan bilemeyiz teklif gider;
a.)herkes destek verir. :o
b.)kimi destek verir kimi vermez. :?
c.)kimse destek vermez. :x
d.)yürübe kardeşim kim uğraşak araba varken çocukmusun be. :x :x :x :evil:

gibi v.b. destek yada tepkiler gelebilir...

Tuncay Özışık
24 Eylül 2009, 02:11:29
Evet Çin maalesef aşırı nüfusunun ve sanayileşmenin kurbanı olma yolunda ilerliyor. 22 Eylül Dünya Arabasız Günü kapsamında onlar da birşeyler yapmaya çalışıyor. Bu yıl 108 şehirden katılım bekleniyormuş ama geçen sene istedikleri gibi olmamış. İnşallah bol katılım olmuştur. Çin gibi bisikletin çok yaygın olduğu bir ülkede bile demekki böyle ilgisizlikler olabiliyor, demekki biz fazla üzülmeyelim :)

Bayram dolayısıyla 22 Eylül Arabasızlık Günü Bisikletliler olarak 26 Eylül'e kaydırıldı diye biliyorum. Bu konuda yeni bir konu göremedim ama sanırım bu Cumartesi tek vücut, tek pedal olmamız lazım yollarda...