Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce İyimi Yapıyorum???
Outlander
22 Eylül 2009, 16:13:11
Merhaba Öncelikle Bu Konuyu Tecrübeli Arkadaşlarımızdan Tavsiye Almak İçin Açtım Şu An Benim Bianchi Adrenaline Downhill Bir Bisikletim Var Ben Bu Bisikleti Değiştirebilirim Fakat Değiştirmiyorum Çünkü Bu Bisikletin Bana Kondüsyon Sağlayacağını Düşünüyorum... Bisikletimin Ağırlığı Ya 19 Yada 20 kg Bu Bir Bisiklet İçin Oldukça Fazla Bir Ağırlık Fakat Ben Bu Bisikletle Hiç Zorlanmadan Düz Yolda 40-45 km Hızla Gidebiliyorum Yokuşlarda İse 20-25 km Arası gidiyorum Ve En Az 50 km Boyunca Biskleti Bu Şekilde Kullanabiliyorum Sizlere Soracağım Şu Ben Bu Bisikleti Değiştirsem Yerine Daha Hafif Bir Bisiklet Alsam Aynı Şekilde 100 Km Yolu Bu Şekilde Gidebilirmiyim Sizce ??? Bunu Sormaktaki Amacım Bisikleti Değiştidiğimde Fark Yapmayacaksa Boşuna Bisikletimi Değiştirmeyeyim :D Değil Mi? :D :D :D
mr-bike
22 Eylül 2009, 16:43:31
öncelikle 40-45 km ortalama hız yapabilmek için iyi bir yarış bisikletine ve iyi bir kondüsyona sahip olmanız gerekir sizin ortalamanız düz yolda ancak 20-30 km arasında olabilir,
Tabiki hafif bir bisiklet satın almanız alacağınız bisikletin hafifliğine ve özelliklerine göe sizi daha az yoracağından yüksek performanda daha uzun süre gidebilirsiniz,
Aslında bu konu şuna benzetilebilir, siz her gün sırtınızda 20 kg yük ile 50 km koşuyorsunuz, bu yükü azatırsam bu mesafeyi arttırabilirmiyim diye sormaktasınız, 10 kg yük ile koşarsanız tabiki büyük fark oluşur.
gerisi bütçenize ve zevkinize kalmış.
oRCo
22 Eylül 2009, 19:31:33
Ben aynı senin gibi bu yaz bası bianchi setra ile basladım uzun yol yapmaya. bi sure senin gibi dusunerek kondisyon arttırmak için bilerek değiştirmedim. Şimdi degistirdim ve sonuc olarak sunu gordum. Down hill binmek bambaska bisey herhangi bir kondisyon sagladıgı yok. Down hill in ortadaki amorsitoru pedala uyguladıgın kuvveti sonumlemekte ve gereksiz yere guç sarf etmemize sebeb olmaktadır.Bu once rampma cıkarken olmakta. kuvvet uygulandıktan hemen sonra pedala iletilemiyor once gobek bir miktar esneme hareketi yapıyor sonra pedal harekete geciyor.
Bunu soyle fark ettim bir gun down hill imin arkasındaki heybeyi cok yukledim ve cok sık gittigim riva turuma basladım. cok zorlanacagımı sanıyordum ama rampları o kadar kolay cıktımki tum rampaları bir seferde ayakta cıkabiliyordum. Burdan sunu fark ettin uzerindeki yuk sebebi ile orta amorsutor zaten yukte idi daha esneme payı kalmamıstı. Sonra kadrı degistirmye karar verdim ve şimdi aliminyum normal bir kadro kullanıyorum.
Değişimden sonraki ilk izlenimleri down hill cok konforluydu. mercedes gibiydi. cunku normal kadro ile giderken tum tum tumsek cukur ve tasları vucudumda hissetmeye basladım. bu en basında cok canımı yaktı. artı asırı bir bel agrım basladı sanki bisiklete ilk kez biniyordum. cunku vucudumdaki farklı bolgelerdeki kaslar calısmaya basladı. ciddi bel agrılarım basladı. Bu yuzden tavsiyem performansınız ne kadr iyi olursa olsun yeni bir kadroya binerken fazla zorlamayın. Vucudun bisiklet uzerindeki acısı, pozisyonu değiştiginden caslısan kaslarda farklı oluyor. Down hill tavsiye ederim. ancak down hill yapacaksanız:)
Agırlık konusuna gelince. Bu cok profesyonel suruculer için gecerli bence. Abartmaya gerek yok. Hafif bisikletler alıyoruz ama canta ve heybelerimizi deli gibi yukluyoruz. Eger cooooook uzun bir yol yapılacaksa ve ken kısa surede varılacaksa agırlığa d,kkat edebiliriz.Ancak boyle bi durum hiç olmadı. Siz ne kadar hafif hızlı olursanız olun en arkadakine gore hareket ediyoruz sonucta onu yolda bırakıp basıp gitmiyoruzki:))
Yukarıda baskanım yaptıgı hesaplar hepimizi yapması gereken basit bir hesap katılıyorum. Ama dediğim gibi bu hesaplara ihtiyacımız olacak kadar onemli sonucları olan bi surus yapıcaksak.
Outlander
22 Eylül 2009, 23:47:12
Öncelikle Başkanımıza Ve Orçun Abime Teşekkür Edeyorum Fakat Başkanımıza İtiraz Ediyorum :D Sayın Başkanım Lütfen Beni Yanlış Anlamayın Ama Benim Ortalama Hız Konusunda Söylediğim Rakamlar Gerçek Rakamlardır Yani Benim Düz Yolda Km Göstergem 34.6 km den Aşağıya İnmiyor Ortalama Olarak En Düşük 30 Km Oluyor Ve En Yüksek 41.5 Oluyor Bu Rakamlar Rüzgar Durumuna Ve Günlük Performansıma Göre 3 aşağı 5 yukarı Değişebiliyor Lütfen İtirazımı Mazur Görün... Teşekkürler!!! :) :) :)
mr-bike
23 Eylül 2009, 10:25:18
o bisikletle, 50 km' de, o ortalama için ya km ayarların hata var, yada sen keşfedilmemiş bir cevhersin :)
Outlander
23 Eylül 2009, 11:21:18
Sayın Başkanım Bu Konuyu Hiç Düşünmemiştim Doğru Söylüyor Olabilirsiniz Km Ayarlarıma Baktırmam Gerekiyor Galiba .... :) Bu Arada İltifatınız İçin Teşekkür Ederim :D :D :D
oRCo
23 Eylül 2009, 11:47:09
bu arada bi down hill tecrubem daha. Duz yolda saatte 35 km civarı hıza ulasıldıgında pedal cevirmeye devam ettiğinizde sele uzerinde zıp zıp zıplıyorsunuz:))) bu da hız dahada arttırmaya hatta mevcut hızınızı korumaya engel oluyor.:)))
Outlander
23 Eylül 2009, 14:42:53
Sevgili Orçun Abim Ve Sayın Başkanım Bu Gün Bisikletime Yeni Bir Km Cihazı Aldım Dediğiniz Gibi Saatte En Fazla 55 Km Hızla Gidilebiliyor Ve Bu Çok Zor Yani Bu Günkü Sürüşümdeki Ortalama Hızım 33.8 Km İdi Bu Da Demek Oluyorki Km Saatim Bozukmuş Zaten Yeni Saati Takmadan Önce Bİ max Speed'e Bakiyim Dedim 79.4 Km Yazıyodu O Zaman Km Saatinin Bozuk Olduğunu Anladım Yani Bu Da Demek Oluyorki Bir Downhill İle 50 Km Mesafe Ortalama Olarak En Fazla 35-40 Km İle Gidilebilir Ve Buda Çok Kondüsyon Gerektiren Bir Şey Değil Mi Sayın Başkanım ;) ???
Outlander
23 Eylül 2009, 14:47:07
Yanlız Bir Sorum Daha Olucak Ben Bisikletimi Satıp Yenisini Alırsam Aradaki Fiyat Farkı 200 TL Oluyor Fakat Sadece Kadrosunu Değiştirirsem 150 TL Oluyor Sizce Kadroyumu Değiştireyim Yoksa Bisikletimi mi ???
oRCo
23 Eylül 2009, 15:09:26
50 km saatte 35-40 km. ortalama hız yani 1 saat 15 dakika. bu bile iyi bi performans bizim gibi amatorler için.
Bravo!
Outlander
23 Eylül 2009, 18:09:54
Teşekkür Ederim Sayın Orçun Abim Fakat Şunuda Söylemeden Geçemiyeceğim Downhillerin Göbek Amörtisörlerinin Sertliği Ayarlanabilir Yani Bu 35Km den Sonra Zıplama Olayı Bende Olmuyor Bu Ancak Yol Bozuksa Mümkün Olabilir. :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.