PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisikletliler Derneği Bafra şubesi oluşumu

mr-bike
10 Eylül 2009, 01:18:13
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Diger/bafra-1.jpg
Bafra, Samsun ilimize bağlı ve halkın büyük bir bölümünün günlük ulaşımda bisiklet kullandığı düz bir ilçemizdir.
Mustafa Önder Atik Doğup büyüdüğü Bafra' da Bisikletliler Derneği Bafra şubesi oluşumunun ilk adımlarını atıyor.
Mustafa Bafra' da akşam turları düzenleyerek yeni üyeler kazandırma ve örgütlenme çabasında,
Kendisine başarılar diliyoruz,

Halil Atalay
10 Eylül 2009, 08:22:57
muftafaya bafra da başarılar diliyorum

MaNiaC_oF_BiKe
10 Eylül 2009, 12:45:35
İlginiz için ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Nasip kısmet olursa buralarada yolunuz düşerse güzel bir bafra pidesi , üstüne güzel bir ballıbaba dondurması , ve baraj göletlerini gezme fırsatı bulduğumuzda alabalık çiftliklerimizi ve sizlere alabalık yedirtmek konusunda her türlü misafirperverliğimizi yapacağız. Her zaman kapımız açık. Elmas abla ben o günleri hiç unutamadım ki :) tekrar çok çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Mustafa Önder ATİK

MaNiaC_oF_BiKe
10 Eylül 2009, 18:54:59
Ablacım çok güzel söylemişsin. Şimdi biraz buradaki kurulum aşamasını iyice yoluna koyabilirsem eğer şu anki kafamda planım seneye yaz tatiline bafrada güzel ve anlamlı çok amaçlı bir bisiklet şenliği düzenlenmesi tabiki o zamana kadar bafrada bisiklet yollarının yapılması konusunu felan biraz yol aldırabilirsek büyük bir şenlik düzenleyip bu çok amaçlı organizasyonumuzun daha güzel ve anlamlı olması için büyük çaba sarfedeceğim. Şimdilik sarı yelek sıkıntısı yaşıyorum. Bakalım herşey zamanla yoluna girecektir. Her zaman kapımız açık

ali nejat
10 Eylül 2009, 22:26:32
Bafra'ya selamlar..Basarilar,kolay gelsin..

Halil Atalay
10 Eylül 2009, 22:38:27
ya mustafa çok güzel şeyler söylüyor ne yapsak birde bafra mı yapsak ya bizim dernek'de kimseye millipiyongo dan para vurmazmı? şöyle bir otobüs hediye etsede mazot koy yallah isdeğin yere ne güzel olur değilmi:)

MaNiaC_oF_BiKe
10 Eylül 2009, 23:33:18
Belki milli piyango vurmayabilir ama mesela bütün üyeler iddaa oynasak herkes bişeyler tuttursa gene iyi bi gelir ve destek sağlanır dernek adına. Ben mesela 4 yıldır spor yapıyorum ama maddi anlamda sporum için destek bulamadığımdan iddaa oynamaya başladım. Sporuma harcamayı düşünüyorum. daha ilk oynayışım. Bende çok yeniyim. hiç bişi tutturamadım :) Aslında çok güzel hayallerim ve düşüncelerim çok büyük bir organizasyon düşüncelerim var ama. Benim kafamdakiler için ciddi bir belediye ve parasal destek gerekiyor. Hayırlısı. Bu arada adım Mustafa Halil abi :)

http://mustafaonderatik.100webspace.net/

arda
10 Eylül 2009, 23:44:23
Musatfa Ankaraya Anıtkabir'e giderken sanırım beraber pedal çevirmiştik Başarılar diliyorum.

codalton555
11 Eylül 2009, 00:02:14
bende bir samsunlu olarak mustafa beye hayırlı olsun diyorum kısmetse seneye geldiğimde beraber pedallarız bafra alaçam arası ne kadar bilmiyorum ama olsun bizim için mesafeler önemli değil

Sehnaz
11 Eylül 2009, 21:08:53
Aramıza hoş geldiniz ..En kısa zamanda başarılı olmanızı dileyerek, İzmit'ten selamlar yolluyorum...

MaNiaC_oF_BiKe
12 Eylül 2009, 14:22:59
evet arda o mustafa benim. güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. görüşmek dileğiyle.

MaNiaC_oF_BiKe
12 Eylül 2009, 14:24:48
codalton55 abi geçenlerde yakakent te bisiklet şenliği oldu. oraya şenliği ve organizeyi izlemek düşüncesiyle bende katılım gösterdim. alaçamdan 5 tane arkadaşla tanıştım. baya senin benim gibi ciddi bisiklet seven kişiler. 2 bayan 3 erkek. nasip kısmet olursa onlarlada diyalog kurabilirsiniz. bu arada yakakent şenliğinden resimler facebook profilimde var. evimde döndüğümde buradan paylaşmaya çalışırım. görüşmek dileğiyle.

Mustafa Önder ATİK

MaNiaC_oF_BiKe
12 Eylül 2009, 14:25:24
Günkut abi güzel dileklerin ve yorumların için çok teşekkür ederim.

MaNiaC_oF_BiKe
12 Eylül 2009, 14:26:52
Şehnaz hanım güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. sanırım 2 yıl önceydi Üniversiteler arası bisiklet yarışı için ismet paşa stadının arkasındaki atış poligonuna gelmiştim. Ben kendim zonguldak ereğli de üniversite okuyorum. Nasipte görüşmek dileğiyle. esen kalın

MaNiaC_oF_BiKe
12 Eylül 2009, 14:28:46
Aytekin abi ben ailemle yaşıyorum elbet. kaç gün kalacağınızı da belirtirseniz ailemle de konu üzerinde konuşur sizleri ağırlamak isterim. Alabalık yemeye götürürüm. Bafranın meşhur karpuzundan ve pidesinden yediririm. ballıbaba dondurmasını taddırırım. elimden geldiğince herşeyin en iyisini yapmaya çalışırım. Her zaman kapımız açık ve sözlerimizde ciddiyiz. Görüşmek dileğiyle.

hasan
12 Eylül 2009, 15:23:57
mustafa cımm başarılar diliyorum.. emınım harıka işler yapacaksınız bafra da.... ayurıca ankara ya gıderken yaptıgın yardımları unutmadım az itmedın benii :)))

kudret
12 Eylül 2009, 16:48:14
bisikletliler derneği bafra şubesini kutlarım türkiyenin her köşesinde bu tip oluşumların çoğalması ümidiyle

Sehnaz
12 Eylül 2009, 23:02:06
Şehnaz hanım güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. sanırım 2 yıl önceydi Üniversiteler arası bisiklet yarışı için ismet paşa stadının arkasındaki atış poligonuna gelmiştim. Ben kendim zonguldak ereğli de üniversite okuyorum. Nasipte görüşmek dileğiyle. esen kalın
İzmit'e yabancı değilsiniz öyleyse.. ;) Derler ki buranın sıuyunu içen bir gün mutlaka dönermiş :lol: .Hatta çenesuyunu içen yerleşip kalırmış..Doğma büyüme İzmit li olarak bana uymuyor bu savlar ben doğuştan suyunu içmişim zaten..

İzmit'e yolunuz düşerse bir gün görüşürüz.selamlarımla..

BakiBerkKAYALAR
13 Eylül 2009, 09:45:43
Mustafa kardeşim sana çalışmalarında başarılar dilerim. Yolun açık olsun.

sdtyldz
15 Eylül 2009, 16:18:02
tüm emeği geçenlere teşekkürler ve bundan sonraki çalışmalar içinde kolay gelsin

MaNiaC_oF_BiKe
15 Eylül 2009, 19:22:25
çok teşekkür ederim hasan abi. ne demek bende yardımın lafı olmaz. gücümün son damlasına kadar elimden geleni yapmaya hazırım. her zaman.

MaNiaC_oF_BiKe
15 Eylül 2009, 19:22:57
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kudret bey.

MaNiaC_oF_BiKe
15 Eylül 2009, 19:24:19
Şehnaz hanım aslında ilk defa kocaeli ye yolum düştü. ondada içine girip pedallamak tabi otogardan ismet paşa stadına pedallamak gibi şeylere katlandık. orayı sor burayı sor derken sora sora parisi bulduk. çok etkileyici bir şehir. trafik büyük sorun. ama güzel şehir. inşallah görüşmek ümidiyle

MaNiaC_oF_BiKe
15 Eylül 2009, 19:24:55
Baki Berk güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. sevgimlerimle

MaNiaC_oF_BiKe
15 Eylül 2009, 19:25:27
Sedat abi güzel dileklerin için teşekkür ederim. sevgilerimle

MaNiaC_oF_BiKe
18 Eylül 2009, 12:16:59
Bafranın Turizmi

GEZİ VE MESİRE YERLERİ

KızıIırmak Deltası:

Bafra'nın doğusundan batısına 60 km 'lik bir kıyı şeridine sahiptir. Bu deltada balık gölleri, kıyı kumulları, çorak adalar, kuru ve su basar çayırlar, sazlıklar, çamur düzlükleri ve tarım alanları yer alır. Kızılırmak Deltası uzun yıllardan beri kus varlığı açısından son derece önemli bir yer olarak bilinmektedir. Deltanın sahilleri denize girmek ve güneşten yararlanmak isteyeler için idealdir.

Balık Gölleri:

İlçenin 20 km kuzey batısında Kızılırmak'ın iki yakasında yeralır'lar. Bu göller irili ufaklı 33 parçadan oluşur. Göllerden bazıları; Kara boğaz Gölü, Balık Gölü, Liman Gölü, Dut dibi Gölü, Uzun göl, Hayırlı Göl, İnce Göl, Çernek Gölü, Tombul Göldür. Çevresi sazlık ve bataklık olan bu bölge, kuş gözlemciliği açısından dört mevsim çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bu bölgemiz ülkemizin en önemli sulak alan eko-sistemlerinden birini oluşturur.

Baraj Gölleri:

Altınkaya ve Derbent Barajlarının gölleri ve çevresindeki ağaçlık alanlar Bafra'nın görülmeye değer köselerindendir. Piknik yapmak ve dinlenmek amacıyla gidilecek yerler olması yanında; oltayla veya ağlı balık avlamak içinde uygun mekanlardır.

Bafra İnsanı
BAFRA'NIN İNSANLARI

Bafra'da yaşayan çoğu insanın kökü ve geçmişi köylere dayanır. Genelde köyden kente göç ile başlamıştır, bafra'nın oluşumu ve eski yaşayan trabzon rum cemiyeti ırkının devamını oluşturur. Eski dönemin ingilizleri küçük çıkıntı ve feneri olan bafra kıyılarına çoğu kez gemilerini yaklaştırır ve bağlamış olup, burada yaşantı sürmüşlerdir. Çoğu savaşlara da mekan olan bafra yakın geçmişte yapılan bafra ovalarında da sık sık görülen hendek tarzındaki M. Kemal ATATÜRK'ünde cephede savaştığı alanlar mevcuttur.

Bafra İnsanları güleryüzlü yumuşak ve misafirperverlikleriyle tanınır hafif karadeniz insanı tarzında bir o kadarda değişik soyların çerkezin, lazın, mubadillerin, yer yer de kürt'lerin yaşadığı bafra samsunun en büyük ilçesi konumundadır.

Bafra'ya dışarıdan gelen yabancı kişilerde karşılaştıkları manzaralardan hoşnutturlar.

Bafranın Barajları
BAFRA'NIN BARAJLARI

ALTINKAYA BARAJI

Altınkaya Barajı, Samsun'da, Kızılırmak üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1980-1988 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 15.920.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 195,00 m., normal su kotunda göl hacmi 5.763,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 118,31 km²'dir. Baraj 700 MW güç ile yıllık 1.632 GWh'lik enerji üretmektedir.

DERBENT BARAJI

Derbent Barajı, Samsun'da, Kızılırmak üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacıyla 1984-1990 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 2.500.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 33,00 m, normal su kotunda göl hacmi 213,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 16,50 km²'dir. Baraj 47.727 hektarlık bir alana sularken, 58 MW güç ile de yıllık 257 GWh'lik enerji üretmektedir.

Bafra BallıBaba Dondurması
BALLIBABA DONDURMALARI

yolunuz birgun samsun un bafra ilcesine duserse, genclik caddesinde ballıbaba dondurmacısını sorunuz. kapitalist mantıktan nasibini almamış bu işletme dünyanın en güzel dondurmasını üretir lakin gelip istanbulun ortasında bir şube açıp hayatının kalanında para saymayı aklından geçirmez. bafra da kundaktaki bebenin adını bildigi bir efsanedir. yaz gunleri onunde uzun kuyruklar olusur. 60 km. uzaklıktaki samsun dan bafra ya bu dondurma yenmek icin gelinir lakin 17 km. uzaklıktaki ballıca da ya da alacam da bulunmaz. maraş ta, roma da, tahran da (safranlı dondurması nefistir) dondurma yemiş bir insan evladı olarak soyluyorum mukayese edilemez...( alıntı kolikler.com)

oradan dondurma yemediysen dondurma yediğini saymayan bafralıların asıl dondurma ordadır dedikleri yerdir.( yıldız sozluk)

Memleketimin güzide tadı olmasından mıdır nedir bilmem nereye gidersem gideyim arayacağım bir dondurma tadı. Tazecik sütten yapılan bu dondurma asla taklit edilemeyen bir lezzettedir. Damla çikolatalısından böğütlenlisine kadar her çeşidini yapan ustamın en güzel yaptığı çeşit benim her zaman seçiğim gibi sadesidir. Hele kağıt helva arasında yenmesine doyumu olmaz. Nadide bir lezzettir mutlaka gidin ve tadın.

Bafranın Yemekleri
BAFRA YEMEKLERİ

Bafranın Yemek Çeşitleri :

Bafra pidesi.

Köftesi.

Nokulu (Lokul) ve kaymaklı lokumu ile ünlüdür.

Nokul hamurdan içine ceviz ve kuru üzüm konularak yapılır.

Birde meşhur bal kaymak Ballı Baba dondurması vardır.

MaNiaC_oF_BiKe
18 Eylül 2009, 12:18:03
Bafraya Ulaşım
BAFRA'YA ULAŞIM

Bafra Samsun'un 51 km batısında, Samsun-Sinop Devlet Karayolu üzerindedir. Her gün her saat Samsun'dan Bafra'ya araç bulmak mümkündür. Ulaşım problemi kesinlikle yoktur.

Ulaşım Avantajları Sırasıyla Şöyle ;

Karayolu ile ulaşım : Bafra Organize Sanayi Bölgesi , Samsun-Bafra Karayoluna 5 km. uzaklığında bir bağlantı yolu ile yapılmaktadır.

Denizyolu ile ulaşım : Denizyolu ile ulaşım , Bölgenin mevcut tek limanı olan Samsun Limanı aracılığı ile sağlanmaktadır. (50 km)

Demiryolu ile ulaşım : Türkiye il ve ilçeleri bağlantılı Demiryolu Samsun İline kadar olup Bafra?ya 50 km. uzaklıktadır.

Havayolu ile ulaşım : Bafra ilçesine en yakın havaalanı ,Samsun Çarşamba Havalimanıdır ve ilçeye karayolu uzaklığı 80 km.?dir. Samsun?dan yurtiçi tüm havaalanlarına dorudan veya aktarmalı olarak ulaşım sağlanabilmektedir.

MaNiaC_oF_BiKe
18 Eylül 2009, 14:28:34
resim koymayı çok istedim çok uğraştım ama koyamadım bi türlü kusura bakmayın

MaNiaC_oF_BiKe
21 Ekim 2009, 18:52:41
Bisikletliler Derneği Bafra Şubesi olarak destek bulmuş bulunmaktayız. Bafra'da Bisiklet tamir bakım servis konusunda çok fazla kendisini yetiştirmiş tamir yerleri bulunmamakta. Fakat yıllardır beraber çalışan 2 kardeş Osman abi ve Sezai abi , baba meslekleri olan bisiklet tamirciliği mesleklerini bugüne kadar taşımışlar. Kendileriyle görüştük tanıştık. Tekere hava vurma gibi konularda ücret almayacaklarını bisikletlerin ufak tefek bakımlarında kar almadan destek olabileceklerini belirttiler. Ayrıca bafrada dernek kurulması için en çok ve en büyük ilgiyi desteği gösteren bu abilerimiz neler yapabiliriz nasıl yapabiliriz gibi konularda bana sorular soruyorlar . Bazı durumlarda cevap veremediğimde oluyor. Bu abilerimiz gerçekten Bafra'da bisikletliler derneğinin kurulması için her türlü çalışmayı destekleyip önderlik , liderlik edebilecek özveriyi gösterebilecek abilerdir. Kendileri Bafra Bisikletliler Derneği nin sponsoru olmuştur.

İrtibat:

Karagöl Motorsiklet ve Bisiklet Tamir , Bakım Yetkili Servisi

Osman KARAGÖL

Adres:

Çilhane Mahallesi Hacıhafız Sokak No:13 Bafra / SAMSUN

İş Tel: 0362 542 43 30

Cep Tel: 0542 245 34 80

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Sehnaz
21 Ekim 2009, 19:58:24
Mustafa kardeşim Adım adım ilerliyorsunuz ne güzel..Biz de İzmit' te aylar önce heyecanla başladığımızda 2 kişiydik üç olduk şimdi öyle çoğaldık ve ses getirdik ki..İnanamadık biz bile..Çok güzel bir bisiklet sever topluğu olduk üstelik etrafına güzel mesajlar veren değerli insanların derneğimizde olması bizi yukarılara taşıdı.Diliyorum orada da bu güzel gelişmeler devam edecek.Önemli olan doğru mesaj verebilmek.. ;) Bir şeyi çok sevince ve isteyince her şey yoluna giriyor..Su Akar yatağını bulur.. ;)
İzmit'ten selam ve sevgiler..

MaNiaC_oF_BiKe
21 Ekim 2009, 21:45:30
Ağzına yüreğine sağlık şehnaz abla. Aslında hedefim bu yıl bitene kadar 2010 a girene kadar bafrada bu organize birliği oluşturmak. Bakalım hayırlısı.

Sevgi ve Selamlarımla

BakiBerkKAYALAR
22 Ekim 2009, 22:28:02
Küçük adımlar büyük adımları getirir. Yılmadan bu önemli uğurda çalışmalar yapmaya devam.

brkkrc
16 Mayıs 2010, 16:23:10
ya mustafa çok güzel şeyler söylüyor ne yapsak birde bafra mı yapsak ya bizim dernek'de kimseye millipiyongo dan para vurmazmı? şöyle bir otobüs hediye etsede mazot koy yallah isdeğin yere ne güzel olur değilmi:)

halil abi sende çok güzel söylüyorsun ya gerçekten bide bafra yapın hep beraber gezelim

MaNiaC_oF_BiKe
16 Mayıs 2010, 18:44:22
İnşallah resmi anlamda temsilciğimiz kurulduğu zaman o da olacaktır Burak. Bizlere düşen özverili bir şekilde çalışıp etkinlikler yaparak halkın ilgisini çekmek , bisiklet kullanımı teşvik edip yaygınlaştırmak ve halkın desteğini alarak yol almak.

Hadi bakalım.