PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarihinde ilk defa Dünya Şamp?na bayan bisikletçi gön

Halil Atalay
8 Eylül 2009, 14:43:47
Tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonası?na bayan bisikletçi gönderiyoruz

Bisikletteki gururumuz Semra Yetiş, katıldığı Çek Cumhuriyeti Kasna Lipa Tour?da Feminen?deki 5 etaplı yarışın 2 etabını 2?lik ile bitirmesi sonucu aldığı Union Cycliste Internationale (UCI) puanı ile Dünya Şampiyonası?na gitmeyi hak kazandı. Semra?nın bu başarına, Türkiye tarihine, ilk defa bisiklette Dünya Şampiyonası?na giden kadın unvanı da eklenmiş oldu. Semra?nın bu başarısını spor camiası, kadınlarında bisiklet alanında başarılı olabildiklerini göstermesi adına çok önemli bir gelişme olarak nitelendirilirken, Türkiye Bisiklet Federasyonu, başarılı sporcuyu Almanya?da kampa aldı. 2012 Olimpiyatlarına hazırlık amaçlı Almanya?da Dünya Şampiyonası için hazırlanan başarılı sporcu Semra Yetiş, antrenman amaçlı katıldığı yol yarışları ile performansını artırmayı amaçladığını söyledi.

UCI puanı ile Dünya Şampiyonası?na gitme hakkı kazanmanın mükemmel bir duygu olduğunu belirten Semra Yetiş, ?Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Dünya Şampiyonası?na gidip, o havayı solumak bile benim için büyük bir şans. Dünya Şampiyonası benim için büyük bir tecrübe olacağına inanıyorum. Başta Bisiklet Federasyonu olmak üzere, bana destek veren herkese teşekkür ediyorum.?dedi.

Koğa Miyata Yol Bisikleti takımı adına yarışlara katıldığını, bisiklet sporunun Avrupa?da nasıl yapıldığını öğrenmeye çalıştığını da dile getiren Yetiş, şunları söyledi:

? Öğrendiklerimi uygulayarak katıldığım yarışları tamamlamaya başladım, Belçika?da U23 Avrupa Şampiyonası?na 85 kişiden ilk 27. sırada bitirmek benim için çok büyük bir başarıydı. Çünkü, şimdiye kadar yarışları tamamlayamazken, şimdi 27. sırada bitiriyorum.?

1987 Çankırı doğumlu olan ve spora 11 yaşında voleybol ile başlayan Semra Yetiş, Gazi Üniversitesi B.E.S.Y.O Antrenörlük Bölümü bitirdi. 11 yıl Vakıfbank, SSK, Ankaragücü ve ODTÜ Spor Kulüplerinde faaliyet gösterdi. Bisiklet sporuna ise 2006 yılında Dağ Bisikleti ile devam etti. Sezonun sonunu Türkiye Cross Cauntry 2. ligi ve Dağ Maraton Şampiyonluğu ile kapattı. 2007-2008 sezonunda başarıları devam eden Yetiş, 2008 yılını sonunu yine Dağ Bisikleti Şampiyonluğu ile kapattı. Pekin Olimpiyatlarını kıl payı kaçıran sporcu, Avrupa?da gururumuz oldu. Akdeniz Oyunları?nda tek bayan sporcu olarak ülkemizi temsil eden başarılı sporcumuz, yarışı 10. sırada tamamlayıp, hemen ardından Belçika?da katıldığı Avrupa Şampiyonasında elde ettiği 27.?lik ile tüm sporcularımız arasında Avrupa Şampiyonaları?nda bugüne kadar gerçekleştirilen en iyi sonucu elde etti.

oRCo
9 Eylül 2009, 10:25:57
İlk olmak, on adım olmak, tebrik ederim. Basarı ile onurlanmasını dilerim.

http://img268.imageshack.us/img268/6195/semras.png (http://img268.imageshack.us/i/semras.png/)

http://img401.imageshack.us/img401/5489/semrayetis2.jpg (http://img401.imageshack.us/i/semrayetis2.jpg/)

http://img7.imageshack.us/img7/9990/mg8185.jpg (http://img7.imageshack.us/i/mg8185.jpg/)

http://img142.imageshack.us/img142/4567/1843h5.jpg (http://img142.imageshack.us/i/1843h5.jpg/)

mr-bike
9 Eylül 2009, 11:30:42
Semra'yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

pınar
9 Eylül 2009, 11:47:19
Semra Yetiş'i tebrik ediyorum .Haberi okuduğumda çok şanslı dedim. Tabi sadece şans değil, çalışmalarının ve azminin sonucunda burda.Şanslı derken onun yerinde olmak çok isterdim. Küçük yaşta iken bu yola başkoymak ve adımı duyurmak. Bir bayan olarak onunla gurur duyuyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
Bisiklet sporuyla Türkiye'yi temsil etmek ve sonucunda bir başarı elde etmek bence en güzel rüya:)

Bülent
13 Eylül 2009, 15:08:21
Sevgili arkadaşım Gürol Çaydaş'ın bu konu ile ilgili değerlendirmesini Bilgilerinize sunuyorum.
Bisiklet federasyonumuzun faaliyetleri ve başarıları ? hakkında daha net fikir shibi olunması için.
Gürol'un yazdıkları şöyle :

Benim aklıma yazacak çok şey geliyor...

Öncelikle, Zuhal verdiğin haber için teşekkürler. Semra adına çok sevindiğimi söylemeliyim. Ama Türkiye adına sevindimmi? Bunu söylemek zor. Gazetedeki yazı olduğu gibi Bisiklet Federasyonumuzun sitesinde var:

Alıntı:
'' Bisikletteki gururumuz Semra Yetiş(22), katıldığı Çek Cumhuriyeti Kasna Lipa Tour?da Feminen?deki 5 etaplı yarışın 2 etabını 2?lik ile bitirmesi sonucu aldığı Union Cycliste Internationale (UCI) puanı ile 23-27 Eylül 2009 tarihinde İsviçre'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası?na gitmeyi hak kazandı. Yol Bisikleti yarışında Türkiye'yi temsil edecek Semra?nın bu başarına, Türkiye tarihine, ilk defa bisiklette Dünya Şampiyonası?na giden kadın unvanı da eklenmiş oldu. ''

Peki ben niye bu kadar sevinmedim? Geriye dönüp UCI kurallarını tekrar tekrar okudum. Evet Olimpiyatlar için sınırlama var ve herkes gidemez. Elit ve U23 erkek yol bisikleti Dünya şampiyonalarına da barajı aşamadıysanız gidemezsiniz... Peki ya kadınlar Dünya şampiyonasına? Buyrun kural aynen şöyle:

Döküman:
UCI CYCLING REGULATIONS
PART 9 WORLD CHAMPIONSHIPS

Kural:
9.2.015 Women Elite
Each National Federation shall be entitled to enter 12 competitors of whom 6 to ride.

Türkçe meali aynen şöyle: Her ulusal federasyon 6'sı yarışacak 12 sporcu ile temsil edilir.

Evet, Semra uluslararası bir yarışta puan alma başarısını göstermiştir. Bravo. Büyük ihtimalle Semra gelmiş geçmiş en iyi bisikletçilerimizdendir de! Ama Dünya şampiyonasına gitmesi bu puanlarla yada Semra'nın becerisiyle olmadı. Zaten bu hakkımız vardı. Geçen sene de hakkımız vardı. Ondan önceki sene de. Bugüne kadar gidilmemiş olmasını güncel ve geçmiş yönetimlere sormak gerek. Bu olayı büyütmeye gerek yok.

Ama yine de.. Brava(*) Semra.

(*) İtalya'da kadınlara bravo demiyorlar, brava diyorlar.

arzuhan
1 Ekim 2009, 13:25:00
Bülent Bey'in belirttiği bilgi ile her ne kadar bireysel bir üstün başarı olarak değerlendiremesemde, bisiklet adına bir ilk olması ve bu hakkın varlığına uyanılması açısından çok önemli buluyorum.

Sporcumuzun dereceye giremediği yarışı İtalyan Tatiana Guderzo 3.33. 25'lik derecesiyle kazanmış.

http://www.aa.com.tr/tr/yetis-tecrubesizligimin-kurbani-oldum-2.html

tikituba
22 Şubat 2010, 20:16:14
Merhaba ben milli bisikletçi Tuba Karaarslan
Gürol abinin bu yazısını gördüğüme sevindim çok haklı.
Eğer federasyon desteklese başarılı sporcuların sayısı artar.
Buna nedendir pek yanaşmıyorlar özellikle bayan sporcularda.
Tek kişinin ismi duyuluyor insanlarda bu ülkede tek sporcu olduğunu düşünüyor.
Sporcu sayı aslında iyi ama ilgilenilmedikçe, olanlarda spora küstürüldükçe elde sporcu tükeniyor.
Semra Yetiş iyi bir sporcu arkadaşımız diyecek sözüm yok ama abartıldığını düşünüyorum.Semra Yetiş sezon içi yarışta ve Türkiye şampiyonasında diğer rakiplerine geçildiği halde;
-Avrupa şampiyonası,Akdeniz oyunları ve Dünya şampiyonasına götürülerek diğer sporculara haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Sizinde merak ettiğiniz üzere niye Semra Yetiş gitti de diğerleri gitmedi sorusu sorulduğunda üst makamdaki kişiler çeşitli bahaneler uydurdu.
Sonuç Türkiye ilk defa bir bayanla şu yarışa katıldı,şu dereceyi yaptı deyip kendilerini kandırıyorlar.Gürol abinin de dediği gibi isteseler daha öncelerde de bu olabilirdi sayı da daha fazla olabilirdi.
Olan sporculara oluyor bunca emek boşa gidiyor spora küstürülüyor ve bu olanları kaldıramayan sporcularda spora Elveda diyor benim gibi... Bu sene Avrupa şampiyonasını Türkiye ye almışlar güzel birşey bu organizayonları güzelde yapabiliyor federasyon ama eksikleri var ve üzücü yanı da bu yarışta yarışacak sporcuları yok.

MaNiaC_oF_BiKe
22 Şubat 2010, 21:35:58
Tuba güzel açıklamalar yapmışsın. Seninle şahsen tanışıyoruz. Hatırlatmak düşüncesiyle 2007 yılıydı sanırım. Mehmet BOZDEMİR beyin üniversiteler arası düzenlemiş olduğu yarışta ilk defa yüzyüze tanışma fırsatımız olmuştu. Ben Mustafa Önder ATİK.

Yaptığın açıklamadaki olayların üzücü ve eksik yanlarına bende katılıyorum. Allah geride kalan bisikletçilere sabırlık versin. Darısı bizlerin başına diyelim.

Semra arkadaşımıza da başarılar dilerim.

tikituba
22 Şubat 2010, 22:44:33
Merhaba Mustafa bende senin dediğin gibi geride kalan bisikletçilere Allah sabır,güç kuvvet versin diyorum.
Semra arkadaşımızında başarılarının devamını diliyorum inşallah çok daha iyi yerlere gelir ve inşallah Semra Yetiş i destekledikleri kadar diğer sporcular da desteklenir.

mr-bike
23 Şubat 2010, 02:27:06
Ülkemizde Siyaset spora bu kadar girince, bisiklet sporu yapmamış insanlarla dolu bir federasyon yönetimi oluştu sonuç olarakda bu yönetim doğal olarak para sıkıntısı yaşamıyor her türlü organizasyonu ülkemize getirebiliyor ama sporcu yetiştiremiyor sadece sporcu kayırıyor. yani ancak bu kadarını yapabiliyor.
Hatta tüm dünyada STK ların yaptığı Çevre haftası etkinliklerini bile derneğimizin elinden almaya kalkıyorlar.

Sehnaz
23 Şubat 2010, 17:00:16
Spor dünyasında bu duyduklarım çok üzücü.Sporcu kolay yetişmiyor.Emeklerinin boşa harcanması kabul edilir gibi değil.Böyle zihniyetler olduğu sürece nasl sporcu yetiştirecek bu ülke.Böyle herkesi küstürerek ve soğutarak nereye varacaklar.Yoksa herşey göstermelik mi? Aslında daha çok şey yapılabilecekken bir takım oyunlarla kendilerine mi nema sağlıyorlar anlamıyorum bu spor dünyasını.Sadece duyduğum haksızlıklar sporu seven ve önemseyen biri olara beni üzüyor.
Bazen okulları dolaşıp sporcu kayıt ediyorlar.Zorla neredeyse sporcu bulmaya çalışıyorlar.Hazır bu işe gönil vermişler varken neden bunu yaptıklarını çözemiyor insan.
Okul okul dolaşıp bazı spor dallarına öğrenci bulmaya çalıştıklarını biliyorum kulüplerin.Benim iki çocuğumda bu şekilde başladı ve bırakmak zorunda kaldı.
Madem bu kadar zor bulunuyor, spora gönül verenleri bari kırmasınlar.
Ben sizin kadar bu konulara hakim değilim ama duyduklarım şaşırtıyor hep beni.

erkanyurttas
29 Nisan 2010, 20:22:58
semra hanıma başarılar diliyorum