PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hürriyet gazetesinden bir haber

sezgihan
19-08-2009, 18:30
Traktörle çarptıkları İngiliz turistleri odunla dövdüler

HİNDİSTAN'dan bisikletleriyle dünya turuna çıkan iki İngiliz turist, Ordu'da pedal çevirirken biri traktörle yaralandı. Çıkan tartışmada köylüler 2 İngiliz'i döverek yaraladı.

Bisikletlerini yanlarına alarak İngiltere'den uçakla Hindistan'a giden 38 yaşındaki Diana Judith Pinkett ile 40 yaşındaki Adrian Smith, yaklaşık 5 bin kilometrelik yol katederek, Hindistan, Afganistan, Pakistan, İran ve Ağrı Doğubeyazıt'tan Türkiye'ye giriş yaptı. Türkiye üzerinden Avrupa ve İngiltere'ye geçmek isteyen turistler, Ağrı üzerindenden Karadeniz Bölgesi'ne gelerek, dün akşam Ordu'nun Ulubey İlçesi Sayacabaşı Aydıncık Köyü'ne kadar pedal çevirdi. Aydıncık Köyü yakınlarında içinde 1'i çocuk, 3'ü kadın 5 kişinin bulunduğu traktör, bisikletli turistleri sollayarak direksiyonu önlerine kırdı. Bu sırada traktörün arka lastiği Adrian Smith'in bisikletine çarptı. Smith düşürerken İngiliz turistler köylülere tepki göstdi. Köylüler kendilerine bağıran İngiliz turistlere tekme, tokat, odunlarla saldırdı. İki turisti yaralı bırakan köylüler daha sonra onları bırakarak kaçtı.

Yoldan geçenlerin 112 Acil Servis'e haber vermesiyle birlikte Ulubey Devlet Hastanesi?ne kaldırılan 2 İngiliz turist tedavi altına alındı. Jandarma, yaptığı soruşturma sonunda 30 yaşındaki E.U. ve 18 yaşındaki oğlu E.U.?yu gözaltına aldı. Diana Judith Pinkett'in vücudunda darp izleri ve Adrian Smith'in sağ elinde kırık, kafasında darp ve kesi izi tespit edildi. Tedavileri tamamlanan turistlerden Smith, Ordu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Adrian Smith, daha sonra arkadaşının yanına Ulubey Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı turistlere Ulubey Devlet Hastanesi doktorları sahip çıktı. Kalacak yerleri olmayan turistlere oda tahsis eden doktorlar, bu sabah da kahvaltı ikram etti. Soruşturma sürüyor.

bisikletçi arkadaşlarla iletişim kurmak isterseniz : adriangenesmith@yahoo.co.uk

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12307003.asp?gid=229

radikal gazetesinin haberi : http://www.radikal.com.tr/Default.aspx? ... eID=950498 (http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&Date=&ArticleID=950498)

akşam gazetesi : http://www.aksam.com.tr/2009/08/19/habe ... yagi_.html (http://www.aksam.com.tr/2009/08/19/haber/guncel/6054/bisikletli_ingilizlere_karadeniz_dayagi_.html)

ve bütün dünya gazeteleri haberi vermiş . . .

biraz arştırdım ve arkadaşların videolarını buldum .

http://www.youtube.com/watch?v=vaKqVhHe ... annel_page (http://www.youtube.com/watch?v=vaKqVhHeKU8&feature=channel_page)

arda
19-08-2009, 20:28
Diyecek hiç birşey yok yazıklar olsun.Şunu da demeden geçemiyeceğim başlarına birşey gelmeseydi şaşardım.

cedrick41
20-08-2009, 00:33
Bende şimdi televizyonda gördüm kınıyorum cahil adamlar,allahtan turistler şikayetçi olmamış ülkemin adını lekeliyorlar!şimdi sor turiste neder acaba bu turistlerle ilgilenmek lazım diyorum,zedelenen imajımızı düzeltmemiz lazım diyorum

sezgihan
20-08-2009, 00:39
arda merhaba ;

konuya olan ilgin ve yorumun için teşekkürlerimi sunarım . forumdan takip ettiğim kadarı ile bisiklet sever dostlarımız arasında çok sevdiğimiz , saydığımız ve küçüklerine bilgi ve tecrübelerini içten bir istekle aktarmaya çalışan, bir büyüğümüz ile aranızda tatlı bir elektriklenme oluyor . seni de arkadaşlarımızın sevdiğini bilirim . aramızda sevilen bir kardeşimiz ile sayılan bir büyüğümüzün ilişkilerinin düzene girmesinden çok büyük memnunluk duyacağım . özür dilemek ne kadar erdemlilik ise, küçük büyük her kezin özür dilenmesini beklemeden sevencenlikle bir birine yaklaşması da o kadar erdemliliktir .bu konuda üzerime ve haddime düşmediği halde küçük bir şeyler yazma ihtiyacı duydum . sürçülisan ettiysem de kusuruma bakmayınız.

sevgiler.

sezgihan
20-08-2009, 18:20
merhaba arkadaşlar ;

mağdur edilen bisikletli gezgin arkadaşların blog sayfalarına göz atmak isterseniz işte linki .

http://ontheroadfromindia.wordpress.com/

mr-bike
20-08-2009, 22:58
Bisikletliler Derneği olarak bu olayı kınıyor ve suçluların tutuklanması ile teselli bulmaya çalışıyoruz.
Kamuoyuna Trafik kanununda bisikletinde bir taşıt olduğunu her fırsatta vurgulamamız gerekiyor.

Halil Atalay
21-08-2009, 01:03
bende haberi okuyunca şaşırdım çünkü 2 hafta önce karadeniz turu yapdığımda gördüğüm ilgi beni çok memnun etmişdi

bence bu adamlar hayla dağda yaşıyorlar

bisikletcanavari
24-08-2009, 16:49
Selamlar arkadaşlar,
Siteyi uzun zamandır ziyaret etmediğim için başlığı yeni gördüm. Mağdur olan gezginlerimizle 3 gün arayıştan sonra yerlerini tesbit edip bulabildim ancak. 2 gün önce ziyartlerine gittim ve çok mutlu oldular. Diğer bisiklet platformlarındaki konu ile alakalı yazdıklarımı direk buraya yapıştırıyorum. Zaman içerisinde edindiğim gelişmeleri buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Gezginler Tarım İl Müd. Lojmanlarında bir dairede kalıyorlarmış. Yine yakınlarında bir aile onlara yardımcı oluyorlar. Yardımcı olan aileye tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/0576.SDC10545.JPG

Evden çıkıyorum, çiçekler sırtımda ;)

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/2553.SDC10547.JPG

Adrian, Diana be benim bisikletim

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/1200.SDC10549.JPG

Kendilerine dilim döndüğünce yaşanan talihsiz olaydan dolayı benim ve tüm Türkiyeli bisikletlilerin üzüntüsünü dile getiriyorum. Tüm Türk bisiklet sitelerinde yaşadıkları talihsiz olayın konuşulduğunu ve onlara acil şifalar dilediğinizi söylüyorum. Çok hoşlarına gidiyor. Acayip sevindirik oldular cidden :D

endilerine bir gün önceden aldığım buket çiçek ve bir paker çikolatayı veriyorum. Aslında fındık götürecektim fakat fındık, yara iyileşmesine hiç iyi gelmediği için bu alternatifi elemiştim. Ayrıca her an bizleri hatırlayabilsinler diye herzaman yanlarında bulundurabilecekleri birşey vermek istiyordum. Kendime yedek olarak sakladığım Livestrong bileklikleri hediye ediyorum. Cidden çok hoşlarına gidiyor. Bir süre Lance Armstrong hakkında buhabbetimiz bile oldu :D

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/4846.SDC10550.JPG

Gezginler Ordu Tarım İl Müdürlüğünde kendilerine tahsis edilmiş olan bir lojman dairesinde kalıyorlar. Ayrıca onlarla ilgilenecek bir aile var yakınlarında. O gün gezginlerle bu ailenin evinde buluştuk. Buradan Ali'ye ve ailesine bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ederim. Onlar da cidden çok iyi insanlar. Ve Gezgilerimizle ellerinden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorlar.

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/0216.SDC10551.JPG

Adrian ve Diana'nın moralleri cidden çok iyiydi.

Ayrıca Adrian'ın 69 doğumlu, yani 40 yaşında olduğunu hala inanasım gelmiyor :)

Ben kimseyi fazla sıkmamak için max 20 dk lık bir buluşma planlıyordum. Fakat neredeyse 2 saat muhabbet etmiştik. Buluşma sonrası, kendi programımda Boztepe'ye tırmanma programı vardı. Gelin görün ki aynı şekilde Ali ve ailesi gezginlerimizi de arabayla Boztepeye çıkaracaklarmış aynı gün. Planları birleştirip, yukarıda tekrardan buluşma kararı alıyoruz.

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/7357.SDC10559.JPG

Boztepe'de tekrar buluşuyoruz. 15 dk gecikmeli olarak onlara tekrardan katılıyorum.

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/4666.SDC10557.JPG

Adrian ve Diana Boztepe'yi cidden çok sevdiler... Onlar manzaraya bakarken duydukları sevinç, heyecan v.s tepkileri seyretmek cidden çok keyif vericiydi....

Öncelikle geçirdikleri tatsız olaydan bahsetmek istiyorum.Olaydan ya bir gün önce ya da saatler önce Gürgentepe civarlarında Diana virajda çakıllara girerek küçük bir kaza geçirmiş.Gürgentepe'de görev yapan doktorumuz tedavi etmiş. (Kusura bakmasın şimdi ismini hatırlayamadım) (Aynı doktor o gün de oradaydı. Onla da sohbet ettik) İşte bu olaydan sorna , gazetelerde yazdığı gibi traktör olayı yaşanıyor. Darp girişiminde bulunan şahsın daha önceden de sabıkaları varmış. Askere dayak atmış. Yani anlayacağınız malum insan olmayan canlı tam bir psikopatmış. (Böylelerini nasıl topluma salıyorlar hala anlamış değilim) Traktörün tacizinden sonra Adrian bisikletten düşüyor... Doğal oalrak traktörün şöförüne tepkisini gösteriyor. Yanına kadar gidip ''Hey ! What's up?'' demiş. Bunun dışında herhangi bir fiziki temasta bulunmamış Adrian. Fakat zanlı önce Diana, sonra Adrian'a darp girişiminde bulunuyorç Ve bunu yaparken burada adına ''girebi'' dediğimiz, ağaç, fındık dalı budamakta kullanılan, ağız kısmına doğrı yarım ay şeklini alan aletle yapmış ! Adrian'ın kafasının arka kısmında koca bir kesik var bundan ötürü.... Ve bu yarıkta bir sürü dikiş. Kaç tane dikiş attıklarını sormaya yüzüm olmadı ne yazıkki. Adrian bunca darp girişimi ve bu darp belirtilerine karşın televizyonlara oldukça üstün körü bahsetmiş. Derinlemesine konulara girmemiş ! Olayı ''sadece kötü şans'' olarak değerlendiriyor kendisi. Bu kötü şansı yanlış yer yanlış zaman olarak tanımladılar. İstese çok rahat bir biçimde oalyı daha da büyütüm tüm medyayı felaket tellallığına götürebilirdi, fakat bunu yapmayacak kadar olgun ve dost canlısı insanlar.

Tabii sormadım değil. Onca yol boyunca buna benzer başka herhangi bir olumsuz anınız olduğu çevre halkı tarafından diye... Cevap ''bu ilk oldu'' şeklindeydi. Buna karşın cesaretimi toplayıp, şimdiye kadar gördüğünüz kadarıyla Türk insanını değerlendirmelerini rica ettim. Oldukça dost canlısı, misafirperver ve yardım sever kişilikler olduklarını söyledi. En çok hoşlarına giden şey ise., her gören insan ''Hey ! come on ! çay çay ! '' diye çay içmeye davet etmeleriymiş :)

Sohbetin bir kısmında kask kullanıp, kullanmadıkalrını sordum. Kask kullanmıyorlarmış. Kendilerince cevapları, tur bisikletçiliğinin çok tehlikeli olmadığını, bu sebeple kask takmaya ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Aynı şekilde İngiltere'de de kask takmazlarmış pek. Oradaki şöförler de bisikletlilere karşı oldukça hassas ve saygılılarmış. Kask'ın faydalarından sohbetimiz sürerken aklıma güzel bir muziplik geliyor. Diyorum ki ''Eğer kask taksaydın, kafandaki kesik olmayacaktı'' ''O psikopat insanın darp girişiminden sonra, adama dönüp acımadıki , acımadıki '' diyerek nanik yapabileceğini söylüyorum (Bir yandan taklidini yapıyorum) Hepimiz uzun bir süre bu espiri üzerine gülüyoruz :D

Sohbet'i dönüp, dolaştırıp GPA'ya getirdim :) Kabaca ne olduğundan ve bizler için ne ifade ettiğinden bahsettim. Bu sene için planları el vermeyecek olması muhtemeldi fakat ben yine de davet edeyim demiştim. Aldığım ilk cevap yine bir soruydu aslında. Her sene yapılıp, yapılmadığını sordu. Bu soru beni çok mutlu etti açıkçası. Bu sene olmasa da önümüzdeki seneler katılmayı düşüneceklerini söylediler. Bende katılmaları halinde bir çok bisikletli arkadaşı çok mutlu edeceklerini dile getirdim.

Konu GPA'dan Criticalmass'e döndü. Ki en sevdiğim konulardan birisiydi bu. Heyecanla Türkiye de son bir kaç aydan beri İzmir ve İstanbul' da (Anadolu yakası) yapılmaya başlandığını, sitelerinden ve facebook gruplarından takip ettiğim videolarından oldukça eğlenceli geçtiğini, her seferinde kritik çoğunluğun biraz daha arttığını dile getirdim. O da heyecanla Londra'da katıldığı Criticalmass organizasyonlarında gördüklerini büyük bir heyecanla bana aktardı. Binlerce kişinin yolları kaplayarak renk renk giyimleri ile yolları bir çiçek bahçesine çevirdiklerinden bahsetti. Tabii binlerce kişi sözünü duyunca benim ağzım açık kaldı :)

Son olarak iki güzel haberim var. Biri özellikle Muğla'lı bisiklet dostlarını ilgilendiriyor, diğeri bu haberle alakadar olan tüm bisikletseverleri....

Gezginlerimiz Ordu'dan çıktıktan sonra (sanırım 2 hafta daha buradalar) sağlık durumlarına göre (ki Adrian'ın elindeki kırık durumu çok önemli) turlarına devam edeceklermiş. Bisikletler'ini İstanbul'da bırakıp (Bisikletlerini bırakacakları ili doğru hatırlamıyor olabilirim) otobüsle Marmaris'e geçeceklerini öğrendim. Bende bu güzel haber üzerine, kendilerine ulaşmamı sağlayan Can abi ve bir sürü Muğla'lı bisiklet dostu'nun sizlerle tanışmaktan ve yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyacağını belirttim. Ordu'dan çıkmadan önce numaralarınızı ve mail adreslerinizi kendilerine ulaştırmam gerek. Marmarise geldiklerinde ya da gitmeden önce sizlerle irtibat kuracaklar. Muğla'da ya da Marmaris'te onlarla buluşabilirsiniz ;) Neden özellikle MArmari'e gideceklerini sordum. Sanırım bir arkadaşları oradaymış Her sene oraya gidiyormuş sanırım arkadaşları. Ya da oraya yerleşmiş. Tam anlayamadım....

Diğer iyi haberime gelinceee... Kendileri ile kısa bir röportajım oldu ve kamera kaydı aldım. Kendi ingilizcem pek iyi olmadığından sade ce onları konuşturdum :) En yakın zamanda düzenleyip, sizlerle paylaşacağım ;)

Bir diğer haber.... Bu psikopat şahıs şu an Efirli Cezaevindeymiş. Mahkemesi devam ediyor. Ve sağlam bir ceza alması muhtemel.....

Bir kaç gün sonra tekrar ziyaretlerine gitmeyi planlıyorum. Zira uzun bir süre buradalar :) Annem köyden gelince bir gün bizde misafir etmeyi düşünüyorum. İşimden izin alabilirsem bi kaç yer de kendim gezdirmek istiyorum. (Tabii bir araç bulabilirsem... Bisikeltle gezdirmeyi tercih ederdim fakat Adrian'ın eli malum :( )

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar... Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağım

Video için http://vimeo.com/6224975

sezgihan
24-08-2009, 20:04
merhaba ;

gezgin arkadaşların başlarına gelen olaydan dolayı çok üzgünüz , tatlı bir düş , gerçek bir düş ülkesinde böylesine kabusa dönüşmemeliydi .

selamlar .

oRCo
24-08-2009, 20:57
Duyarlılığın, ilgi ve alakan için pedal basan bi arkadas olarak sana tesekkur ederim bisiklet canavarı.

mr-bike
25-08-2009, 00:44
İlgi alaka ve aktarımların için teşekkürler ENES

bisikletcanavari
26-08-2009, 15:45
Önümüzdeki hafta içinde gezginler İstanbul'a geçiş yapacakalrmış. (Otobüsle) Ardından Marmaris'e geçicekler. NErede kaç gün kalacaklar ya da tam tarih nedir bilemiyorum. Eğer yardım etmek isteyen, tanışmak isteyen fln olursa benle irtibata geçip iletişim bilgilerini bana verebilirler. Ben de sizin verdiğiniz bilgileri kendilerine ileteyim. GEzginler cep telefonu kullanmıyorular. Gidecekleri yerde görüşecekleri kişiyi ya sabit hattan yada mail yoluyla haberleşip, öyle buluşuyorlarmış. Yani ''siz numaranızı bize bırakın, biz arayalım'' hesabı :)

arda
26-08-2009, 19:30
Duyarlılığın ve ilgi alakan için çok çok teşekkürler

arda
26-08-2009, 19:33
Önümüzdeki hafta içinde gezginler İstanbul'a geçiş yapacakalrmış. (Otobüsle) Ardından Marmaris'e geçicekler. NErede kaç gün kalacaklar ya da tam tarih nedir bilemiyorum. Eğer yardım etmek isteyen, tanışmak isteyen fln olursa benle irtibata geçip iletişim bilgilerini bana verebilirler. Ben de sizin verdiğiniz bilgileri kendilerine ileteyim. GEzginler cep telefonu kullanmıyorular. Gidecekleri yerde görüşecekleri kişiyi ya sabit hattan yada mail yoluyla haberleşip, öyle buluşuyorlarmış. Yani ''siz numaranızı bize bırakın, biz arayalım'' hesabı :)
Eminönu kapalıçarşı bölgesine gelecek olurlarsa bekleriz ben size iletişim bilgilerimi özelden mail atıyorum

bisikletcanavari
27-08-2009, 02:04
Eminönu kapalıçarşı bölgesine gelecek olurlarsa bekleriz ben size iletişim bilgilerimi özelden mail atıyorum

Tamamdır ;) Gezginlerden ayrıntılı olarak tur planlarını alıp, iletişim bilgilerinizi kendilerine ileteceğim ;)

bisikletcanavari
28-08-2009, 03:18
Adrian ve Diana'dan mesaj var :)

Hı .. I fınally had the staples removed from my head wound today, We are recoverıng quickly and wıll be on the bus to Istanbul on Monday, unfortunately ıt wıll be another 10 days before we can rıde agaın. I thınk ı can rıde wıth my hand ın plaster. ..Thanks to Enes and all for the support... peace and love Adrıan and Dıan

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/2402.27082009_2800_001_2900_.jpg

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/900x0/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/212/4812.28082009_2800_001_2900_.jpg

İşlerim dolayısıyla ikinci ziyaretimi ancak bu gün gerçekleştirebiliyorum. Yine iftardan sonra Ali'lerin evine gidiyorum Adrian ve Diana'yı ziyarete. Artık tanışma faslı bitti doğal olarak. Yine sohbetimize başlıyoruz. Ev de bilgisayarve internet olduğunu öğrenince GPA hakkında ve Türkiye'deki bisiklet faaliyetleri ve bisikletlileri hakkında bilgilendirici yazılar ve fotoğraflar gösteriyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki sene GPA'ya katılacaklar... Son olarka aklıma sizlere kendi ağzından bir mesaj göndertmek aklıma geliyor ve klavyeyi Adrian'a uzatıyoprum. Yazılanlar yukarıda ;)

resmi kurumların Gezginlere sağladıkları imkanlara ve özellikle basındaki haberlere uygun bir zamanda derinlemesine değineceğim... işin iç yüzünü tamemen öğrenmiş durumdayım: Sizlerin de katkısıyla bir eylem yapmayı düşünüyorum....

Arkadaşım Aykut işleri dolayısıyla bir taksi kiralamış. İşleri bitimin de gezginleri arabayla dolaştırmayı teklif ediyor. Diana seçimini uyumaktan yana kullanırken, Adrian gezmeyi tercih ediyor. Boztepe'de manzaraya karşı bir kahve içtikten sonra soluğu Bolaman'da köftecide alıyoruz. Adrian vejeteryan olduğu için çorba içiyor. Şansa bakın ki çorbanın içinde de kıyma parçaları var. Fakat adrian herşeye rağmen problem yapmıyor bunu. Cidden çok olgun insanlar....

Önümüzdeki pazartesi Ordu'dan otobüsle İStanbuL'a geçiyorlar. 4 gün İstanbul'da gezeceklermiş. Gezdirmek isteyen, evinde misafir etmek isteyen arkadaşlara duyurulur ;) Böyle bir yardımda bulunmak isteyenler olursa iletişim bilgilerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum ;)

bisikletcanavari
30-08-2009, 12:12
Bunları yazabilmek için ancak vakit bulabildim....

Öncelikle Tv, gazete v.b haber olmaorganlarının tamamen objektif ve gerçeği yansıtan haberler yaptığına hiç bir zaman inanamadım. Mutlaka kendilerinin kattığı yada hafiften çarpıttıkları bölümler olmuştur. Anlatacağım olayda da bunun vahiö bir tablosunu göreceğiz. İnternetteki online gazeteler olsuni Ordu'daki yerel basın ve çeşitli TV kanallarında bu iki gezgine Ordu'da kaldıklaır süre içerisindeOrdu'nun çeşitli turistik mekanlarının gezdirileceği, barınma imkanı sağlanacağı b.b bilgiler yer alıyordu. Fakat Adrian ve Diana'yı sahiplenen, onları gezdiren aile ile daha derinlemesine konuştuğumda işlerin hiç te bizim bildiğimiz gibi olmadığını anladım. Açıkçası üzüldüm ama şaşırdığımı söyleyemem. Turizm il müdürdlüğünün bu konudaki belli başlı fiiliyetlerinden birisi, arada gezginler ile ilgilenen aileye gezginlerin durumu hakkında bilgi almak için yapılan telefonalrmış. Onun dışında herhangi bir kurum ya da kuruluştan maddi destek ya da Ordu'yu gezebilmelerini sağlayacak imkan sağlanmamış. Üstüne üstlük şuan kaldıkları lojmandan, çıkarken para talebi bile sözkonusuymuş. Çıkarken ücret talebinde bulunmalarına göre tepkimi belirtici bir takım girişimlerde bulunmayı düşünüyorum. Peki bu gezginler gazetelerin bahsettiği kuruluşlardan yardım alamadı da ne yaptılar. Her yazımda bahsettiğim aile, her gün onlarla ilgilenmeye çalıştı. Kendi imkanlarınca bir kaç yer gezdirdiler. Fakat Tarım İl. Müd.'de çalışan, mütevazi bir şöför maaşıyla geçinen aile isteseler de bu konuda fazla yardımcı olamamış gezginlere. Onlar da Turizm İl Müdürlüğünün ilgisiz kalmasından yakınıyor. Aralarında en afzla alakadar olan, Belediye Başkan'ı Seyit Torun'muş. Ordu kıyılarını gezen bir Yat turuna gitmelerini sağlamış....

İşte bazı acı gerçekler bunlar arkadaşlar.... Bir aksilik çıkmazsa yarına Adrian ve Diana otobüsle İstanbul'a yola çıkacaklar. Kendilerine yardım etmek isteyen, tanışmak, görüşmek, gezdirmek isteyenlerin iletişim bilgilerini bana yollamalarını rica ediyorum ;)

mr-bike
30-08-2009, 12:46
Derneğimiz ve gönüllülerimiz madur misafirlerle İstanbul' da yakından ilgilenecektir.
Lütfen bizle iletişime geçmelerini sağlarmısın.

bisikletcanavari
31-08-2009, 01:08
Murat Abi gezginlere sizin telefon numaranızı veriyorum o zaman ;)

Tabii önce telefon numaranızı tekrardan özel msj yoluya yolalrsanız sevinirim ;) Bir kere aramıştınız ama kaydetmemişim :(

Halil Atalay
10-09-2009, 23:51
ben bu konuyu unutmuşdum ya ne yapdılar bu ingilizler nası unuttum yaaa

bisikletcanavari
11-09-2009, 00:50
Sanırım şu an Muğla'dalar. Bisikletsiz devam ediyorlar gezmelerine. Fren ve feribot seferleriyle Avrupa'daki gezilerine devam edecekler. 3 hafta aradan sonra asıl planladıkları parkura geri dönüp, bisikletle yollarına devam edeceklermiş. Sanırım bu süre zarfında da Adrian'ın eli yeterince iyileşecektir. Görüldüğü üzere gezgin için alternatiften bol bişey yok :) Kafaya koydumu her türlü gezer ;)

Cicikıs
09-03-2010, 22:17
Barış mesajı vermek için İtalya’dan otostopla dünya turuna çıkan ancak Gebze’de tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Pippa Bacca olayı vardı yüzümüzün çok kızardığı, insanlığımızdan utanç duyduğumuz. Telafisi imkansızdı.

Adrian ve Diana'nın haberini tv de izlediğimde de aynı utancı yaşadım. Yaşananların ülkemizde olduğunu kabullenmek çok zor. Bisiklet sever dostların gönül aldığın bilmek, yaraların sardığına şahit olmak içim ferahlattı. Çok teşekkürler bisikletcanavari...