Orijinalini görmek için tıklayınız : FRANSA BİSİKLET TURU
arda
27 Temmuz 2009, 20:43:21
Monaco'dan 4 Temmuzda başlayan ve 21 etaptan oluşan 3 bin 460 kilometrelik Fransa Bisiklet Turu, 164 kilometre uzunluğundaki Montereau-Fault-Yonne ile Paris-Champs-Elyzee etabıyla tamamlandı. Yarışları Akşam izleme fırsatım oluyordu sadece dün son etabı canlı olarak izledim ve müthiş keyf aldım Paris İnanılmaz güzel bir yer Gelecek sene Son etebı Pınarla Birlikte Fransa'da izliyeceğiz :D Bu turda sarı mayo yeşil mayo beyaz mayo ve diğerleri ne anlama geliyor tur birincisi nasıl belirleniyor bu konuda detaylı açıklama yaparsanız sevinirim.
mr-bike
28 Temmuz 2009, 00:37:44
Fransa bisiklet turu guinnes dünya rekorlar kitabındaki en uzun spor olayıdır.
Sarı forma, ise trun liderini belirtir, mayo fransızca bir kelimedir ve forma kelimesi daha doğru bir karşılıktır.
Sarı formayı her etap zaman toplamında en az zamana sahip sporcu giyer ve turun lieridir, her etap genel klasman toplamına göre lideri belirtir.
Yeşil forma ise en iyi sprinteri belirtir, etaplar içindeki belirtilen noktalarda verilen puanlardan en fazla panı toplamış olan sporcu bu formayı giyer.
Beyaz üzerine kırmızı benekli forma yokuş kralını belirtir. Yokuş zirvelerinde verilen puanlardan en fazla puanı toplayan sporcu benekli formayı giyer.
Beyaz forma ise Genç sporcular arasında genel klasmanda en başarılı sporcu tarafından giyiler.
bu formalar ilk etaptan itibaren her etap sonrası oluşan yeni klasmana göre yeniden giydirilir.
tüm formaları birden kazanan sporcu sadece sarı formayı giyer.
arda
28 Temmuz 2009, 20:19:38
Murat bey Detaylı ve açıklayıcı bilginiz için teşekkür ederim.
hasan
29 Temmuz 2009, 02:22:54
ardacım aslında son etabı değilde dağlık etapları seyretseydin daha müthiş bir keyıf alırdınn.... mesala bu yılkı contador un yokuşta atak yapıp kazandıgı etap mükemmeldi sanırım 16 veya 17 etap olcakkk...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.