Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 Temmuz Boğaz turu ve Ayda bir gün sokak bizim
sabah 9:00 da Sirkeci - Tarabya - fatih ormanı bisiklet turu 12:00 civarı Ayda bir gün sokak bizim, Fatih Hulusi Noyan Sokakta 19 Temmuz da yapılacak. http://www.sokakbizim.org
Fatih Hulusi Noyan Sokakta ?Ayda bir gün sokak bizim? diyecek ve Tarihi Yarımadayı yaya ve bisikletli olarak tekrar keşfedeceğiz?
Trafik kazalarına dikkat çekmek, İstanbul'un trafik problemine çözüm bulmak, otomobilsiz bir hayata şehir halkını davet etmek için, her ayın bir Pazarı, İstanbul'un bir sokağı trafiğe kapatılmaya devam ediliyor. "Ayda Bir Gün Sokak Bizim" 19 Temmuz 2009 Pazar günü Fatih Hulusi Noyan Sokakta, Sokak Bizim diyecek. Fatih Hulusi Noyan Sokak, 19 Temmuz Pazar günü saat 12.00-17.00 arasında kapatılarak, yayalara açılacak. Kapatılan sokakta, trafik problemine farklı çözümler üretilip, uygulama için çözüm önerileri yetkili mercilere gönderilecek. Sokak Bizim Platformu tarafından organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği "Ayda Bir Gün Sokak Bizim" etkinliği, Alternatif Yaşam Derneği (Ayder), Barışa Pedal, Bisikletliler Derneği, Omurilik Felçliler Derneği, Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Yaya Derneği katılımıyla gerçekleşiyor. Etkinlik içerisinde, Bisikletliler Derneği ile Tarihi Yarımada turu gerçekleştirilecek, Plates Eğitmeni Sem Tutal sokakta toplu egzersiz yaptıracak, Ressam Dilek Demirci sokakta çocuklarla birlikte resim atölyesi oluşturacak, önceki etkinliklerden oluşan bir sergi sokakta yer alacak ve Fatih Hulusi Noyan sokak sakinleri piknik yapacak.
Bu bölgede yayalaşma projesi başlamış, bir cadde yayalaşmış.
Sokak girişinde Osmanlı Dönemimde kullanılmış bir adliye sarayı bulunuyor.
Sokak çevresi kadınlar pazarı, camii, sokak araları tarihi kalıntılarla dolu.
Sokak etkinliğinde bir bisiklet turu yapıyoruz, basının da dahil olduğu.
Rehber eşliğinde ufak bir tur olacak.
Halil Atalay
14-07-2009, 17:33
murat bu güzel oldu birde şaraçhane yaparız orada toplu bir görünmek güzel olacak
bir de ay sonuna nereye gidiyoruz ben bu ayın 31 izne ayrılacağım
Fatih Ormanı'ndan Ayda Birgün Sokak Bizim etkinliğinin yapılacağı yere dönüş nasıl olacak?
fatih ormanından kağıthane - Alibeyköy güzergahından geçeceğiz
Bu tarz etkinliklerde birlikteliğin önemi yuksek. Orda olacağım. Goruşmek üzere.
Benim sizlerle ilk turum olacak.
Orada olacağım.
Herkese sevgiler...
Murat bey merhaba
Sirkeci de buluşma noktası neresi?
Her zamanki gibi Sirkeci tren garı 9:00
bende bu gezide olmak istiyorum
sabah 9:00 da Sirkeci - Tarabya - fatih ormanı bisiklet turu 12:00 civarı Ayda bir gün sokak bizim, Fatih Hulusi Noyan Sokakta 19 Temmuz da yapılacak. Biz Fatih'te saat kaçta olmayı planlıyoruz?
sabah saat 9 da sirkecideyim :)
sabah 9:00 da Sirkeci - Tarabya - fatih ormanı bisiklet turu 12:00 civarı Ayda bir gün sokak bizim, Fatih Hulusi Noyan Sokakta 19 Temmuz da yapılacak. Biz Fatih'te saat kaçta olmayı planlıyoruz?
12:00 demişizya Ardacığım
codalton555
16-07-2009, 13:41
özel işlerimden dolayı üzülerek bu geziyede katılamıyorum :cry:
Murat Bey, aslında 12:00 ı gördüm ben.Fakat bu saate yetişebileceğimizi düşünmediğim için sormuştum.
Halada o turu yapıp o saatte orda olabileceğimize inanamıyorum :)
Yine de siz işinizi bilirsiniz.
Sevgiler
İş ile ilgili bir sorun olmassa orada olacağımı ümid ediyorum
görüşmek dileğiyle herkeze sevgiler
Bir değişiklik olmazsa orda olmak istiyorum. Epeydir şehir içinde uzun bir tur olmamıştı ya da ben katılmamıştım.
Şehirde trafikte biz bisikletlilerin varlığını göstermek bana keyif veriyor. Uzun soluklu güzel bir tur olucağa benziyor.
Umarım katılım fazla olur. Daha çok dikkat çekeriz.
İstanbulluar bekleyin BİSİKLETLİLER geliyor :)
Bir sorun çıkmazsa saat 8:30 gibi orada olucağım.
büyükçrkmece-beylikdüzü tarafından gidecek arkadaşlar. nasıl sirkeciye ulaşaşacaklar.
Elmas hanıma müracaat ediniz.
Saıyorum Floryaya kadar bisikltle sonrasında Tren ile ulaşım sağlanıyor. Elmas haımdan teyid alınız.
Yarın bir aksilik olmazsa sabah 8 gibi Bakırköy'den,sahil yolundan geziye katılıcam.Aynı güzergahı kullanan arkadaşlar bana eşlik edebilirler.Foruma yazmanız yeterlidir.İyi günler. ..
Sevgili Filiz
Kutluyorum..
Yarın bizlerle olamamana üzüldüm ama yeğeninin doğumuna da sevindim.. :) Özellikle kız oluşuna..!
Analı-babalı büyüsün,uzun ömürlü ve sağlıklı olsun inşallah.. :D
Anadolu yakasından gelecekler arkadaşlar sabah 8 de Eminönü vapurunda görüşmek üzere...
Arkadaşlar tel.numaram kimlerde varsa ...
Lütfen
saat 06:15 - 06:30 arası telefonumu çaldırsın..Lütfen...
saat 7 den önce trene binmem gerek..
Bugün epey yoruldum..Uyuyup kalmak istemiyorum.. :lol:
8 Vapurunu kaçırırsam direk Fatih Noyan sokağa giderim.. :lol:
http://picasaweb.google.com/arzu.haslak/BD_19Temmuz_09#
selamlar....
şaşırtıcı bir şekilde foto foto diye isyanlar başlamadan önceden ağza bir parmak bal çalmaca olsun fotoları ektedir.. Bu durum diğer arkadaşlara zaman kazandırsın :)
trafiğe kapalı bir sokak, boyanabilen duvarlar, yerde sereserpe plates, mahalle sakinlerinden gelen karpuz,kısır vs.. ikram yağmuru ve büyüyüğünce unuttuğumuz oyunları yaşamanın keyfi...ve daha nice güzellikler..
Mahallede evden biri gibi bir misafirdik..Teşekkürler ve Filiz tebrikler.. :)
Yine çok güzel bir etkinliğimizi hep beraber eğlenerek,çoşarak dostluklarımızı pekiştirerek geride bıraktık,
Hayatımda hiç plates yapmamıştım sizlerin arasında eğlenerek yaptım
Çoçukluğumdan beri ip atlamamıştım,yıllar sonra anılarım canlandı,
Voleybol aynamanın tadı damağımda kaldı ve hele oynadığımız teniste rakibim her ne kadar beni zorlayıp kanter ter içine bırakıp sağa-sola koşturmama sebep olduysada kahramanca rakibime dakikalarca direndim.
Duvara resim çizmek ne kadar zevkliymiş,
Sokak sakinlerinin ikramları içinde herkese kucak dolusu teşekkürler.
Bu duyguları bizlere yaşatan emeği geçen tüm destek veren kurum kuruluş ve katılımları ile şenlik ortamına dönüşmesini sağlayan dostlarıma sevgileri saygılarımı iletiyorum.
ben her zamanki gibi gec yaınlıyacağım için uzgunum ama ona kos buna kos yetişemiyorum. çoook calısmam lazım coook:)
Bu kez cok farklı bir sokaktaydık. Burada farklı bir kesim vardı çok misafirperver birazda tutucu. ama işte sokaklar diyince butun sokaklar algılanmalı toplumun her kesim insanı. Sonucta cocukken oynadıgımız oynlar aynı idi.
katılan herkese tesekkurler. Bu arada o ip atlayıs stilini ben bulmadım oyle biatlayıs var. atladımda gordugunuz gibi:))) daha ne stiller var bende. oyle tek duze atlamak kolay:)))
herkese iyi forumlar.
bu arada Filizcim. Allah analı babalı halalı buyutsun:) Gozunuz aydın.
ercan o&o
20-07-2009, 12:08
Bisikletliler Derneğinin
bu güzel organizasyonunda sarı yeleklerimizle Sirkeci'den Boğaz'a tüm araç sürücülerine ve yayalara bisikletlerimizle trafiğin bir parçası olduğumuzu gösterdik. Fındıklı'da çay, Emirgan'da ayran molalarımızda yaptığımız zevkli sohbetlerden sonra Fatih'teki eylem alanımıza vardık.
Mahalle esnafı ve sakinleri tarafından genelde sıcak karşılanarak ip atladık, pilates yaptık, voleybol ve badmington oynadık; duvarları, yerleri boyadık; mahalleli ikramı üzümlü kek, kurabiye, börek, kısır ve karpuzları yedik. Bunları eritmek için yaptığımız Edirnekapı turundan sonra etkinliğimiz sonra erdi.
8 kişilik Bakırköy-Beylikdüzü grubu bu harika günü biraz daha uzatabilmek için karşıya geçen arkadaşlarını Sirkeci'de uğurlayarak evlerine pedal basarak devam etti :D
Organizasyonu yapan Murat Başkanımıza ve güleryüzlü, içlerindeki çocuğu her zaman yaşatan tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan
Bazı problemlerimden dolayı yaklaşık 8 aydır aranızda bulunmamaktaydım. Ama artık şeytanın bacağını kırma vakti geldi. Şu saat itibari ile etkinliklerde aktif ve faal aynı zamanda atik bir şekilde bulunma kararı aldım çünkü sizleri gerçekten çok özledim. Şunu anladım ki insanın hayatında her şey değişebiliyor ve ne olursa olsun iyi yada kötü ne yaşanırsa yaşansın bisiklet tutkusu vaz geçilmiyor ve özleniyor. İlk etkinlikte görüşmek üzere arkadaşlar...
Halil Atalay
21-07-2009, 01:04
turumuz çok gözeldi resimler yakında burada olacak ama biraz zamana ihtiyacım var bu aralar
filiz seninde kuzenen allah analı babalı büyütsün yeni bir bisiklet sever yetişecek yanı?
Herzaman olduğu gibi...
Sokak güzeldi...Sokak sakinleri de güzeldi..
Arkadaşlar, dostlar sizlerle olmak daha da güzeldi.....
Sevgili Arzu foto.ların için teşekkürler..
Fotolar nasıl olsa paylaşılır bi gün, senin canın sağolsun Halil kardaş...
Sevgili Kerem özledik seni....Dostlar arasına katılacağın için sevindim..
Kısmet olursa görüşürüz dostlar...........Sağlıcakla kalın...
Bazı problemlerimden dolayı yaklaşık 8 aydır aranızda bulunmamaktaydım. Ama artık şeytanın bacağını kırma vakti geldi. Şu saat itibari ile etkinliklerde aktif ve faal aynı zamanda atik bir şekilde bulunma kararı aldım çünkü sizleri gerçekten çok özledim. Şunu anladım ki insanın hayatında her şey değişebiliyor ve ne olursa olsun iyi yada kötü ne yaşanırsa yaşansın bisiklet tutkusu vaz geçilmiyor ve özleniyor. İlk etkinlikte görüşmek üzere arkadaşlar...
bisikletle ferrari sollayan adam... merhaba,... yeniden hoşgeldin :)
:)) hoş bulduk. İlk etkinlikten itibaren aranızdayım ama göbeğimle ve kilomla dalga geçmeyin bak. Bu ne la tosun gibi olmuşsun... sen kaç çekiyon falan gibi espriler olmazsa çok memnun olurum bak :)) Ne zamandır bisiklete binmiyordum ve harbiden baya bi göbek yaptım. :) Kendime bakınca aslında zayıfım ama fotoğraflara baktığım zaman bu kesinlikle ben değilim diyorum o kadar olur yani :)))
:)) hoş bulduk. İlk etkinlikten itibaren aranızdayım ama göbeğimle ve kilomla dalga geçmeyin bak. Bu ne la tosun gibi olmuşsun... sen kaç çekiyon falan gibi espriler olmazsa çok memnun olurum bak :)) Ne zamandır bisiklete binmiyordum ve harbiden baya bi göbek yaptım. :) Kendime bakınca aslında zayıfım ama fotoğraflara baktığım zaman bu kesinlikle ben değilim diyorum o kadar olur yani :)))
Beri gel.. Bura gel.. Ne olursan ol, yine gel..
İster motorcu, ister bisikletçi, ister formulacı ol, yine gel..
Bizim derneğimiz, Bisikletliler derneğidir..
Yüzbin kere bisikletten düşmüş olsan da , yine gel..
Keremcim Uzun zamandır görüşemedik tekrar aramıza katılman çok güzel en yakın zamanda görüşmek dileğiyle :)
ercan o&o
21-07-2009, 21:33
http://picasaweb.google.com/arzu.haslak/BD_19Temmuz_09#
selamlar....
şaşırtıcı bir şekilde foto foto diye isyanlar başlamadan önceden ağza bir parmak bal çalmaca olsun fotoları ektedir.. Bu durum diğer arkadaşlara zaman kazandırsın :)
trafiğe kapalı bir sokak, boyanabilen duvarlar, yerde sereserpe plates, mahalle sakinlerinden gelen karpuz,kısır vs.. ikram yağmuru ve büyüyüğünce unuttuğumuz oyunları yaşamanın keyfi...ve daha nice güzellikler..
Mahallede evden biri gibi bir misafirdik..Teşekkürler ve Filiz tebrikler.. :)
Sevgili Arzu
Pazar günkü etkinliğimizin çoşkusunu yansıtan karelerini eski bir İFSAK üyesi olarak çok beğendim. Işık kullanımın ve kadrajın gün geçtikçe gelişiyor. İznine sığınarak senin çektiğin bir fotoğrafımı avatarım olarak kullanıyorum. Yakında görüşmek ve sadece bilgiişlem, sistem güvenliği değil, fotoğraf üzerine de sohbet etmek dileğiyle.
Selamlar, sevgiler, bisikletle kal
Ercan
sezgihan
22-07-2009, 00:56
merhabalar
sezgihan
22-07-2009, 00:56
:lol:
lütfen forumların ayarları ile oynamayınız...
:lol:
Halil Atalay
22-07-2009, 16:06
arkadaşlar beklenen an ve fotoğraflar yayında
http://picasaweb.google.com/atalayhalil ... eBlr7p4QE# (http://picasaweb.google.com/atalayhalil/190709SokakGunu?authkey=Gv1sRgCLu048eBlr7p4QE#)
ercan bey çooooookkk teşekkür ederim ve diğer arkadaşlarıma da... yorumunuz, teşvikiniz ve beğeniniz için...
bir ifsak üyesi tarafından beğenilmek ayrı bir güzellik katıyor.. fotograf çekerken bundan sonra daha da çok özeneceğim... nasıl derler, biraz havaya girdim :)
halil sanada teşekkürler..şu an resimleri göremiyorum ama eminim en az 1000tane vardır..yani herşeyin öncesinde emeğine sağlık :)
arkadaşlar resimler için teşekkür ederim :)
halil resimler için teşekkürler.. sahil turunuzdaki, özellikle dolmabahçedeki resimlerinize hem bayıldım, hemde orda yokum diye sizi çok kıskandım.... :)
iş yerib ilgisayarımdan yayınlıyamıyorum. sahsi bilgisayarımda dun aksam format yedi driver miriver falan yuklim picasayıda kurim yapim edim yayınlıcam:)
çarşamba ve cuma gunleri saat 8 de bulusuyoruz:)
http://picasaweb.google.com.tr/orcunkor ... directlink (http://picasaweb.google.com.tr/orcunkoruc/100KM863?feat=directlink)
arkadaslar ben az foto cekmisim ama farklı seyler denemisim. Mesela bi fotomda 2 gtane Oguzhan var. Sanırım makinemi klonlamaya ayarlamısım:)
gec oldugu için ayemdesori:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.