PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 27-28 Haziran bisiklet etkinlikleri

mr-bike
23-06-2009, 02:18
28 Haziran Pazar süpriz gezimiz için kimselere söz vermeyin.
27 Haziran Ctesi 17:00 de Göztepe parkından başlayacak ve Bisikletin gelişimi için önemli etkinliklerden biri olan Critical Mass etkinliğine katılmanız tavsiye olunur.

sibel.
23-06-2009, 03:02
Bi bilmece daha......... :o
Bu pazar sürprizi ne ola ki...?

Elmascığım bi kulağıma fısıldasan diyorum.

oRCo
23-06-2009, 09:02
HIMMMM?

Halil Atalay
23-06-2009, 12:38
nedir bu bilmecenin cevabııı

bu arada elmas benim avatar nerede kaldı

erginerdogdu
24-06-2009, 15:38
slm. benim gibi aranızda çömez :) olan birisi için özellikle pazar günü yapılacak etkinliğin nerde ne zaman başlayacağı hakkında bilgi vereniz mümkünmü acaba...

mr-bike
24-06-2009, 20:56
Bu pazar için ilk ipucu ; Trakyada bir yer :)

mr-bike
25-06-2009, 00:44
ikinci ipucu : trakyada büyük bir göl

sibel.
25-06-2009, 01:19
Bisküi denince akla hemen gelen neydi.....işte onun gibi.........
Trakya'da büyük GÖL deyince akla , hemen O'nun adı gelir...... :D

Bildim bildim... :lol:

oRCo
25-06-2009, 11:15
Zaten organizeyiz herzaman su an sadece hedef belli değil. Baskan Bisikletliler ilk hedefiniz akdeniz, iiiileri! derdemez harekete gececeğiz o kadar:)

pınar
26-06-2009, 09:34
Merhabalar,

Bende burdan direk bisikletle ulaşacağımızı sanıyordum :)

Bildiğim kadarıyla İstanbul Terkos 40 km. Terkostan Karaburun da 6 km.Uzun yıllar orda yaşadığım için benim çok güzel bir gün olucak. Uzun bir aradan sonra oraya gitmek çok keyifli olucak. Navigasyon cihazına pek ihtiyacımız olucağını sanmıyorum tabi çok değişmediyse yollar ve benim bildiğim yoldan gidersek. Deniz konusunda da eğer biraz rampa tırmanmayı herkes göze alırsa. Karaburunda ön taraf ve arka taraf diye deniz ikiye ayrılıyor. Ön taraf limanın olduğu yer ve daha derin. Fakat arka taraf çok daha güzel doğası.Umarım oraya ineriz.

Görüşmek dileğiyle

haluko
26-06-2009, 09:36
Çalıştığım yerdeki bir sistem sorunundan dolayı mail gönderemiyorum.

Lutfen beni de listeye alın...

Halûk Okur

mr-bike
26-06-2009, 12:42
evet sponsorlarımızında desteği ile sadece 15.00 TL ( Asli üyelerimize 10.00 TL )
buluşma yerimiz kayit@bisikletliler.org adresine ad, soyad, cep telefonu, katılacakları semti belirten maili atanlara kontenjan dahilinde (asliüye öncelikli ) geri bildirim yapılacaktır.

Bisikletliler derneği

Halil Atalay
26-06-2009, 13:01
bu gezide yerimi alırım bir aksilik olmazsa

sdtyldz
27-06-2009, 12:24
Kontenjanın dolduğu duyurulmuş.
Geziye kendi araç ve imkanlarımızla katılmak mümkünmüdür.

mr-bike
27-06-2009, 12:49
tabi mümkün ancak biraz zor olabilir bazı yerlerde araçlar bizi takip edecek,
Ancak ek talepleri yedek olarak kaydediyoruz, 15 kişi olması halinde ikinci araç açılma ihtimali bulunmakta.

Malesef yoğun ilgi ve kayıt için hazır bekleyenlerin çokluğu yerlerin bir kaç saatte dolmasına yol açtı.

ali nejat
27-06-2009, 19:50
suraya bakarmisiniz ..dernek gezginleri,vurucu timleri gibi, ellerinde bisikletleri, kiyafetleri, uyku tulumlari vb. ile hazirda bekliyorlar..sanki gezinti kiyafetlerini çikarmadan yasiyorlar...ha denince 400 atli..pardon bisikletli atliyor bisiklete ..nereye? hiç farketmez nereye olursa.. yolcu yolunda gerek..
yani helal olsun..
ayaginizdan pedaliniz eksik olmasin..

oRCo
29-06-2009, 10:53
Gelelim durusu karaburun etkinliğimize. hayatımda en cok zevk aldıgım parkurlardan biri. O kumlu pistte yarısmak isterdim. bu cok zevkli idi bisikletini uzerinde durmaya calısırken birazda hızlı gitmek.(saatte 10 u gecmek bile imkansız:) Ormanın içinden gecen mıcırlı rampalar. Deniz ve denizdeki gergedan hersey cok guzeldi.

Etkinlikte katkıları olan sponsorumuz Shimal bisiklete ve Fatih Belediyesine sahsım adına cok tesekur ederim. Harika bir gun gecirdik sayelerinde ve arastırmacı yonetici arkadalarımızla birlikte onemli bir konuda incelemeler yaptık.

Herkese tesekkurler.

NOT: cektigim fotoları aksam evden yayınlıyacağım.

pınar
29-06-2009, 11:44
28 Haziran Durusu Doğa Gezisi

09:00 da Sirkeciden hareketle başlıycak gezimiz için erkenden ordaydık.Daha sonra Başkanımızı,bize teknik destek vericek Shimal Bisikletin aracını ve ulaşımımızı sağlıycak olan Fatih Belediyesinin aracını gördük ve ardından bisiklet dostu arkadaşlarımız gelmeye başladı.
Bisikletler söküldü ve araca yerleştirildi.Tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıktık.İlk durak Merter'den Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Bey aramıza katıldı. Daha sonra Yenibosnadan arkadaşlarımızı aldık ve alışveriş için bir market bulup öğle yemeği için malzemelerimizi aldık. Durusuya ulaşmak için Hadımköy üzerinden yola koydulduk.
Ve otobüs yolculuğumuz Germede ara vererek büyük bir heyecanla bisikletlerimizi araçtan indirip kurmaya başladık.Sonra Başkanımız gerekli bilgileri verdikten sonra start diyerek yokuş aşağı Durusuya kadar iniş yaptık.Yolun çift yönlü ve yoğun bir trafik olmasına rağmen ekip ruhunun vermiş olduğu güvenle keyifli bir şekilde indik.
Maalesef bizi sollamaya çalışan bir araç diğer bir aracın küçük bir kaza yapmasına sebebiyet verdi.Buda insanlarımızın trafikte bisiklete saygı göstermediklerini kanıtlıyor. Allahtan kimseye bir zarar gelmedi.Durusuda göl kenrarına kadar asfattan devam ettik. Daha sonra yan yola girerek farklı bir zeminde bisiklet kullanmanın keyfinin çıkardık. Kumlu zeminde nasıl daha kolay sürebileceğimizi öğrendik ve sonunda Orman Bölge Müdürlüğüne ait alana geldik. Kapıdan bisikletlerle girmemizde bize zorluk çıkarsalarda Başkanımızın ikna edici konuşmaları sayesinde bunuda başardık.Alana girmemiz konusunda çıkan izin için herkesin adına teşekkür ediyorum.
Kumlu yolun üzerinede Orman Böle Müdürlüğ alanı içinde tahmini 10 km stabilize yolda bisiklet kullandıktan sonra o yolun dönüşünde ilk defa araca binme olayını gerçekleştirdim :) Birkaç arkadaş ve Aşçımız Günkutla :D araçla erken gelerek öğle yemeği için hazırlıklara koyulduk.Günkut arkadaşımız sağolsun büyük bir istekle bizim için kıymalı saç kavurma ve hatta Başkanımız ve bana özel menemen yaptı. Ona bir kez daha burdan teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık Günkut.Hepimiz harcamış olduğumuz enerji dolayısıyla büyük bir iştahla öğle yemeğimizi yedik ve ordan ayrılarak Denize girmek için Karaburuna pedal çevirmeye başladık. Artık herkes denize girmek için sabırsızlanıyordu. O tozdan sonra denizde hem serinledik ve temizlenmiş olduk :))) Deniz gerçekten girilmeye değerdi.Su çok temizdi ve şansımıza dalga yoktu.Marmara denizi olmaması sebebiyle denizi anası korkusu olmadan yüzme şansına sahip oldum.Daha sonra deniz olayımızıda tamamladıktan sonra o günden anı olarak kalması için fotograflar çekildi ve üstümüzü değiştirip araçlara bindik. O gün için pedal çevirmemiz sona ermişti.Bisikletler teknik destek aracımıza yüklenmişti.
Başkanımız son olarak buraya kadar gelinip görünmeden olmaz diyerek bizi Karaburunun ön taraf diye adlandırılan liman tarafına çay içmeye götürdü.Çaylarımızı ısmarlayan Hasan arkadaşımızada teşekkür etmek istiyorum.Ve çaylarımızı içip biraz sohbetten sonra artık dönüş vakti gelmişti. Aracımıza bindik ve yola koyulduk.
Dönüş yolculuğunda kendi aramızda keyifli bir şekilde günün değerlendirmesini yaptık ve sırayla arkadaşlarımızı bırakarak son durak olan Sirkeciye ulaşıldı.
Bu gezinin anlamı benim için çok daha büyüktü. Uzun yıllar yaşadığımı ilk ve ortaokulu okuduğum yere tekrar bir ziyaret yapmak çok keyifli oldu.
Bu güzel gün için özverili bir şekilde öncesinde etüt çalışması yapan, herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen,güvenli bir şekilde ve yeni dosluklar edinerek keyifli turlar yapmamızı sağlıyan Başkanımız Murat Suyabatmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve bir noktaya da değinmek istiyorum.Turlarda yeni gelen arkadaşların hepimizin güvenliği için bazı kurallara uymaları gerektiğini ben kendi adıma söylemek istiyorum.
Çünkü keyif almak için böyle geziler yapıyoruz.Ve kötü bişey yaşayıp hiçbirimiz üzülmek istemeyiz.Herhangi birisinin başına bişey gelmesi herkesi etkiliyecektir Haftasonu yaptığımız geziler ekip olarak hem güvenli şekilde bisiklet kullanmayı hemde yeni dostluklar kazanmayı, hepimizin ortak noktası olan bisiklet tutkunu dostları ile bir araya gelmemizi sağlıyor.Bireysel olarak çıkıldığında insan trafikte çok daha büyük zorluklarla karşılaşıyor, daha tehlikeli oluyor ve böyle bir dostluk ve paylaşım olmuyor.Turlarımızda sırası geliyor yolda birimizin bisikleti arzılanıyor. Herkes gönülden destek veriyor yardımcı olmaya çalışıyor.Herkes yeri geliyor birbiriyle yolda suyunu paylaşıyor yiyceğini paylaşıyor. Bireyselde gezilebilir bu tercih meselesi ama eğer toplu geziyorsak bir gruptaysak bilen kişileri, bu gezileri düzenlemekte büyük emek harcıyan Başkanımız Murat Bey'i dinlemek gerektiğini ve orda olmayı tercih ediyorsak uyumlu olmak gerektiğini düşünüyorum.

Bisikletle kalın

Düzce/Akçokaca Gezisinde Görüşmek Dileğiyle

Halil Atalay
29-06-2009, 15:50
merhaba arkadaşlar fotoraflar karaburun başlığına yüklemiş bulunmakdayım

akçakocada görüşmek üzere by