PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisikletliler Dernegi artik ECF resmi sitesinde

ali nejat
9 Haziran 2009, 21:15:04
http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/download-1.jpghttp://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/logo-ecf-big-1.gif

Bildiginiz gibi 11 mayis 2009 da Brüksel'de toplanan ECF Yillik olagan Genel Kurulunun gündemindeki maddelerden ikisi söyle idi;
1. Bisikletliler Dernegi'nin ECF e tam üyelik basvurusunun görüsülmesi
2. Eskiden içinde yer aldigimiz ancak üyelik görevlerini yerine getirmeyen BSD nin üyeliginin düsurülmesi.

Mart ayinda davet edildigim bir BD Yönetim Kurulu toplantisinda, dernegin Avrupa Temsilciligine oybirligi ile seçildim.Ilk ve en önemli görevim dernegimizin ECF e üye olmasinin gerçeklesmesinde sorumluluk almakti.Bu bir anlamda yarim kalmis bir misyonun yillar sonrasi yerine getirilmesidir ki-YK üyesi bazi arkadaslarimizin ve baskanin bu konudaki girisimlerini atlamamak gerekiyor.
Sonuç olarak, Mayis ayindaki ( Velocity Kongresi arifesi) Genel Kurula bir anlamda son dakikalarda tek basina katilmam gerektigi ortaya çikti.
Son derece kisitli imkanlarla ve son saatlerde baskanla , tipki eski günlerdeki gibi, uyum içerisinde ve sürekli irtibat halinde götürdûgümüz çalismalar meyvesini vermis ve Genel Kurulda tam üyeligimiz onaylanmisti.
üyelik sorumluluklarini yerine getirmeyen BSd ise üyelikten düsmüs oldu.
Aradan henüz bir ay bile geçmedi.Bu arada ECF BRüksel bürosu yeni adresine tasindi,Bu nedenle biraz gecikmis olsada
artik bugün ECF -Avrupa Bisikletliler Federasyonu resmi sitesindeki üyeler (membres) bölümündeki Turkey ibaresinin karsisinda Bisikletliler Dernegi isim ve adresi ve fotograflarimiz resmen yer almaktadir.
Bilgilerinize sunulur.
ali nejat sözen
BD Av.Temsl.
Bakiniz;
http://www.ecf.com/3562_1

mr-bike
10 Haziran 2009, 01:51:53
Sayın Ali Nejat Sözen

ECF üyeliğimiz için verdiğiniz çaba ve özveri için bisiklet camiası önünde tekrar teşekkür ederim.
Sayenizde tarihi bir adım daha atılmıştır.
Yıllar sonra keyifle bu günleri hepbirlikteliği anacağımıza eminim.

Sevgi ve saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler Derneği
Yönetim kurulu başkanı

ali nejat
12 Haziran 2009, 19:40:38
Sagolun var olun arkadaslar, aldigimiz sorumlulugu en iyi sekilde yerine getirmeye çalisiyoruz.Bu bir ekip çalismasidir.öyle olmak zorundadir.
Aslinda bisiklette çok önemli bir dönüm noktasi yasaniyor..

http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/convergence2009098.jpg

Önümüzdeki dönem hepimize sorumluluklar düsuyor.
Yapacak çok isimiz var.
Sivil toplum Bisiklet ôrgütlenmesi var olan yapilanmalarin birlik ve dayanismasi, birbirlerine simsiki sarilmalari ve birligi kalici ve bir üst asamaya getirmeleri.

ECf kongresinde , epeyi delege ile konustum, ECF Yönetim Kurulu ile Türkiye üzerine konusma firsati yakaladim.Epeyi görüs alisverislerinde bulunduk.Yasanan deneyleri gözledik.

Su çikiyor ortaya.Bisiklet hareketimiz genç ama belli tecrübeler ve birikimleri var.
Yavas oluyor ama biliyoruz su 100 derece kaynadiginda nasil buhar olup nitelik degistiriyorsa, bizim hareketimizde yillarin birikimiyle nitelik siçramasina ugrayarak kaybettigi zamani yakalayacaktir.
Geçen yil avrupa kupasi maçlarinda son dakika golleri gibi.
Bu anlamda belli mantalitelerin degismesi, bisiklete bakisimizda netlik ve "bisikletin şehir yaşamına yayılması" konusunu öne çekmek.
Bisikletin spor,yaris vb boyutuyla, bir ulasim imkani oldugu gerçegi, kirlenen,yipranan,isinan dünyamiz için bir kurtulus projesi oldugu gerçegini birbiriyle karistirmamak.Bu iki kulvari ayirabilmek ama dayanisma içerisinde olunmasini savunmak.
Bunlarin olmasinin iki sarti var.
1. Var olan sivil toplum yapilanmalarinin daginikliktan kurtularak bir araya gelmelerinin saglanmasi.
2. Sivil olmayan resmi yapilanmalarin, STK nun önünü tikamamasi.
Tüm dünyada oldugu gibi spor federasyonlari ile bisiklet kullanicilari örgütlenmesinin ayri kulvarlar oldugunun bilinçlere çikartilmasi.
Önümüzdeki dönem ülkemizde bunun sancilari yasanacaktir çünki hala devlet ve sivil toplum kurulsulari güçler dengesi anlaminda bir demokrasi sorunu yasanmaktadir Avrupa'dan farkli olarak. Ama sonuçta kisisel ve grupçu olan,toplumsal olana tabi olacaktir.
Gerçekten bisikletin ülkemizde gelismesini isteyenler bir araya gelmenin yolunu bulmalidir.Ve bunun adimlari atilmistir.
sevgi ve saygilarimla
ali nejat sözen
Bisikletliler Dernegi Av.tems.
ECFdelegesi