PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya'ya Bisikletle Vizesiz Girebilmek

BakiBerkKAYALAR
07-06-2009, 18:23
Almanya, bazı koşullara uyan Türk vatandaşlarının ülkelerine vizesiz girebilmesine olanak tanıyormuş. Ben mesela bisikletle Almanya' ya gitmeye kalkışsam benden vize isterler mi merak ediyorum.

Sporculardan da vize istenmeyecek deniliyor ama http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=11803994 linkinde şöyle bir ibare var:

"2.3. Sportif amaçlı gösteri yapacak olanlar (sadece geçimini ağırlıklı olarak bu isten kazanan

profesyonel sporcular)" (Türkiye' den Almanya' ya pedalla gitmeyi göze alanların çıkmayacağı düşüncesi, yada Almanya' ya sadece bisiklet sürmeye birilerinin gideceğinin hesaplanmaması yüzünden bizimle ilgili olarak bir bilgi yer almıyor.)

Ya şimdi benim illa profesyonel sporcu olmam mı gerekiyor? Bir bisiklet projesi kapsamında yapabileceğim bir tur için vize almama gerek var mı?

Eğerki bisikletle yaptığım turlarda çektiğim sanatsal fotoğrafları Almanya' nın güzel bir sanat merkezinde sergilemek ister ve o serginin olduğu günlerde Alman ve Türk gençlerinin kaynaşacağı bir bisiklet turunda yer almak istersem sanırım hiçbir şey diyemezler.

Vizesiz Avrupa hayalimiz bir gün gerçekleşecek. Şu an vizesiz Avrupa kavramı Türkler için karmaşıklıklarla dolu. Bir kaç yıla kadar herşey daha net hale gelecektir.

Özellikle diplomasi bilgisine sahip olan üyelerimizin yorumlarını bekliyorum.

Saygılarımla..

Baki Berk KAYALAR

sdtyldz
17-06-2009, 15:57
ama hala bu konular büük bir muamma. hala gidiş dönüş uçak biletini beyan etmeden vize başvuruları nerdeyse kabul edilmiyor. illa uçakla gitmek şartmış gibi.