PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 Haziran Çevre Haftası Bisiklet Turu

mr-bike
01-06-2009, 11:42
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/08-06-08-cevreturu/20080609-kpr0001-mm.jpg
2001-2002-2008 Yıllarında STK olarak gerçekleştirdiğimiz ÇEVRE HAFTASI BİSİKLET TURU organizasyonumuzu 14 STK nın katkısı ile tekrar gerçekleştirmek üzere izin bekliyoruz, her yıl olduğu gibi bu yılda önce bakanlık nezninde 3 ay önce başlayan müracaatlarımızdan malesef şu ana kadar olumlu bir cevap çıkmamıştır.
ÇEVRE HAFTASINI çevreci aracımız bisikletimiz ile kutlayabilmek için son müracaatımızıda il dernekler müdürlüğüne yaptık ve cevap beklemekteyiz. GEÇEN YIL ÇOK BAŞARILI GEÇEN BU ORGANİZASYONA HALA İZİN ÇIKMAMASINA ANLAM VEREMİYORUZ.
7 Haziran 2009 Pazar saat 10:00 da Sirkeci arabalı vapur iskelesi önünde buluşmak üzere hazırlıklarımıza devam etmekteyiz duyurulur.

SON DURUM :
İzin malesef eksik çıktı, müsade edilen parkur Harem-Kadıköy-Bostancı- Bağdat cad. - Kadıköy
bu parkur için saat 10:00 da Sirkeci arabalı vapur iskelesinde buluşuyoruz ve topluca karşıya geçip parkura giriyoruz.

Halil Atalay
01-06-2009, 15:14
inşallah köprü geçişi için izin çıkar çok geçmek istiyorum köprüden eğer çıkmazsa kaçakmı geçsek :D

katılım inşallah fazla olur ve sesimizi birileri duyar

ali nejat
01-06-2009, 19:26
Sonuç ne olursa olsun tüm bisikletseverler 7 Haziran sabah saat 10.00 da Taksim de olmalidir.
Ne kadar çok olursak sesimiz o kadar gür çikar..

Tuncay Özışık
02-06-2009, 18:42
Merhaba,

7 Haziran Dünya Bisiklet Günü mü yoksa Çevre Günü mü? BAzı ortamlarda Dünya Bisiklet Günü diye geçiyor da...

ali nejat
02-06-2009, 19:39
Sevgili Basri,

Aslinda çevre günü ama çevreye en yakisir araç olan bisiklet günü veya bayrami olanarakta kutlaniyor bazi ülkelerde örnegin Fransa'da Fête du velo (bisiklet bayrami) olarak geçiyor
http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/fete_du_velo_2009.jpg

curlyin
03-06-2009, 15:31
Merhabalar,

Geçen seneki çevre günü organizasyonuna katılan ve büyük keyif alan bir bisiklet kullanıcısı olarak Çevre gününe en uygun ulaşım aracı olan bisikletimize yılda bir kez de olsa 2-3 saat ayırılmasını diliyerekten gerekli mercilerin bu konuda geç de olsa gereken izni vereceklerine olan inancımı sürdürüyorum.

Düşünmek bile istemiyorum ama bu organizasyon gerçekleşmezse pazar günü için alternatif bir program var mı acaba??

mr-bike
03-06-2009, 16:47
ALTERNATİF PARKURUMUZ TABİKİ VAR

sezgihan
04-06-2009, 19:53
merhaba ;

bu haberi hemen ajanslara yayıyorum

arda
04-06-2009, 20:08
Merhaba pazar günü bizde katılmaya çalışacağız. Geçen seneki etkinlik çok iyi geçmişti çevre bakanı vs katılmıştı bu sene ne oldu. geçenseneki sayıyı bulamayabiliriz duyan duymayana iletsin...

sibel.
04-06-2009, 21:10
Güzel şehrimizin tüm bisikletsever dostlarına sesleniyorum :

Bisiklet için, bisikletliler için, varlığımızı daha görünür kılmak için,
gücümüzü göstermek için işte yeni bir fırsat daha...:)

Gerçekten çevreci misiniz??
Gerçekten doğayı seviyor musunuz??
Gerçekten bisikleti önemsiyor musunuz?..?
Çevreye zarar vermeyen tek araç olan bisiklet ve bisikletçiler için anlamlı bir olaya katılmak istemez misiniz??
Bisikletlerimizin çevre ve insan sağlığı için önemini vurgulamak istemez misiniz??

Siz gerçekten ? bisiklet? i seviyor musunuz?..?

Yanıtınız : EVET ise

Tarih :7 Haziran 2009 Pazar
saat : 10
Yer : Sirkeci Arabalı Vapur iskelesi önü

İster , dernek, topluluk, gurup üyesi , istersen ferdi kullanıcı ol...
Sen
Çevreci bir bisikletseversen
Sen
Bisiklet için bisikletkardeşliği için ,ben de varım diyorsan
Bisi.ne tak flamanı?Giy üzerine yeleğini?Bas pedallara
Gel?.Katıl?.Birlik olalım?Destek olalım?Kardeş olalım?
Bu güzel günü coşkuyla, neşeyle, keyifle doyasıya yaşayalım?

Haydi, pedalşörler bu gün bizim günümüz?..

Anadolu yakası pazar sabahı kadıköy-Eminönü iskelesinde buluşarak toplu geçiş yapabiliriz..

Kadıköy - Eminönü ( pazar ) vapur kalkış saati : 09:30 varış : 09:50

Bu okyanusta bir damla olmak isteyenler toplanın...:winken457

ali nejat
04-06-2009, 21:49
Sibel hanim (kisaca sibel diyebilirmiyim ben hanimli beyli(Mösyö,Madam) konusmayi hatta ayni dava içinde oldugum arkadaslara siz bile demeyi sevmiyorum kusura bakmayin) çagriniz çok güzel ve anlamli ..katilacak herkese sevgiler saygilar..ayni gün ayni saatlerde bizde burada pedalliyoruz..bisiklet bayraminda ama kalbimiz sizinle..
Ama eger köprü geçisi olabilseydi büyük ihtimal köprüde sizlerle birlikte olacaktim.Sizin bir mesajinizda belirttiginiz gibi.Ama olmadi.Bir dahaki sefere diyelim..
Pedallarimiz artik daha özgür günler için dönmeli...

mr-bike
05-06-2009, 05:00
SON DURUM :
İzin malesef eksik çıktı, müsade edilen parkur Harem-Kadıköy-Bostancı- Bağdat cad. - Kadıköy
bu parkur için saat 10:00 da Sirkeci arabalı vapur iskelesinde buluşuyoruz ve topluca karşıya geçip parkura giriyoruz.

mr-bike
05-06-2009, 05:02
Merhaba,

7 Haziran Dünya Bisiklet Günü mü yoksa Çevre Günü mü? BAzı ortamlarda Dünya Bisiklet Günü diye geçiyor da...

Herkes bir şeyler uyduruyor, biz geleneksel turumuzu 2001 yılından bu yana ÇEVRE HAFTASI BİSİKLET TURU şeklinde düzenliyoruz.

sibel.
05-06-2009, 08:24
Sibel hanim (kisaca sibel diyebilirmiyim ben hanimli beyli(Mösyö,Madam) konusmayi hatta ayni dava içinde oldugum arkadaslara siz bile demeyi sevmiyorum kusura bakmayin) çagriniz çok güzel ve anlamli ..katilacak herkese sevgiler saygilar..ayni gün ayni saatlerde bizde burada pedalliyoruz..bisiklet bayraminda ama kalbimiz sizinle..
Ama eger köprü geçisi olabilseydi büyük ihtimal köprüde sizlerle birlikte olacaktim.Sizin bir mesajinizda belirttiginiz gibi.Ama olmadi.Bir dahaki sefere diyelim..
Pedallarimiz artik daha özgür günler için dönmeli...

Merhaba
Benim için mahsuru yok... :-)

Köprü geçiş izni alınabilseydi, ben ; hem güzel İstanbul'umun incisi boğaz köprüsünün manzarasını doya doya seyretmek, hem de dostlarla pedallama keyfini yaşamak için geleceğinizi tahmin etmiştim.. ;)
Ümitler başka bahara kaldı...Canlar sağ olsun...

Biz-siz, tüm bisikletsever dostlar, birbirimizden uzak diyarlarda olsak da,aynı gün ve saatlerde,
aynı coşkuyla, aynı amaç için, aynı hedefe varmak için pedal basacağız...

Bisiklet için yollarda olacağız..............

Sağlıcakla kalın...

oRCo
05-06-2009, 10:32
Buluşma noktası saat 10:00 sirkeci arabalı vapur iskelesi ise ve parkur anadolu yakasında ise (harem kadıkoy bagdat caddesi) sanırım kadıkoyden kalkıp eminonune gidecek vapurun saatleri yanlıslık ile verildi? (09:30 kalkıs 09:50 varıs seklinde) yoksa benmi yanlış anladım?

sibel.
05-06-2009, 11:51
Sevgili Orçun ,

Hayır...! Yanlışla değil bilerek verildi.. :lol:
Ben başlangıç noktasından itibaren arkadaşlarımla , dostlarımla birlikte olmak istiyorum..
Benim gibi arzu edenler olabilir diye, kadıköyden Eminönüne geçilecek en uygun vapur saatini yazdım...

İsteyen Avrupa yakasından gelecek gurubu kadıköyde karşılar, isteyen Harem de..
İsteyen de başlangıç noktasından Sirkeciden katılır.. :D

curlyin
05-06-2009, 17:43
Öncelikle geçen sene köprüyü geçme şerefini ve keyfini yaşamış biri olarak bu sene biz bisikletlilere bu mutluluğu çok görenleri kınıyorum.
Geçen sene bizzat çevre bakanımızın katıldığı ve sözler verdiği bir organizasyon sonrası ben açıkçası Çevre gününde bu geçişlerimizin geleneksel hale geleceği inancına sahip olmak istemiştim ama maalesef olmadı.

Bu arada esas konuya gelirsem Ben geçen seneki organizasyona bisiklet kiralayarak katılmıştım.
Bu sene de tur sonunda iade etmek üzere Sirkec'den bisiklet kiralayama şansım olacak mı acaba?
Ve Ne kadar olacaktır??

Yoksa bende bu güzel günde tüm bisiklet dostları ile birarada olarak
bisiklete binmenin keyfini ve zevkini yaşamak ve çevredekilere de yaşatmak için sizlerle olmayı çok isterim

mr-bike
06-06-2009, 02:46
bisiklet kiralamak mümkün bu konuda bilgi@tamorg.com mail atmanız daha doğru olur sanırım.
Her katılım bizlere ve bisiklet hareketimize güç verir.

Halil Atalay
08-06-2009, 01:34
merhaba arkadaşlar 07.06.2009 Çevre haftasında çekilen resimler burada

http://picasaweb.google.com/atalayhalil ... vOo1oaGcA# (http://picasaweb.google.com/atalayhalil/07062009CevreHaftas?authkey=Gv1sRgCO_UkvOo1oaGcA#)

resimler burada resimler burada

ali nejat
08-06-2009, 09:35
Bu kez bogaz köprüsunden geçemedik. Son anda ki anonslar vb.gücümüzü kisitladi.Biz aslinda bundan çok daha fazlayiz.

Artik devlet organlari sivil toplum kuruluslarinin bu son derece hakli isteklerini geri çevirmemeli.
Bizler ise, ne kadar güçlü ve organize ve birlik içerisinde olursak haklarimizi elde etmemiz de o kadar kolaylasacaktir.
Maalesef bu bizde bir demokrasi ayibidir.

Burada (Paris) bir gün birkaç saat için bazi ana caddelerde ana arterlerde bütün seritler sadece bisiklete açikken bu tüm Avrupa'da böyle iken bize bir bogaz köprüsü geçisini hor görmeleri utanilacak bir durumdur.Umariz seneye bu anlayis degisir.
saygilarimla

mr-bike
08-06-2009, 11:30
Parisdeki bu etkinliği fransa bisiklet spor federasyonumu gerçekleştirmekte yoksa Sivil toplum örgütlerimi ?

oRCo
08-06-2009, 11:55
Aranızda olamadığım için uzgunum. Ama kolumu dinlendirmem gerekiyor. Ciddi birsey yok fakat hasar tazeyken yormamalıyım. Hafta içi gece suruslerinde gorusmek uzere.
Çok güzel bir etkinlik olmus. Pedal basan ayaklarınıza sağlık...

mr-bike
08-06-2009, 13:43
Geleneksel Çevre Haftası bisiklet turumuzu köprüde olmasada yapmanın gururu ve huzuru içinde,
Bisikletleri ile katılanlara, destek veren kişi ve gruplara, tur boyunca görev yapanlara, bmx ile gösteri yapanlara, kısaca emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimizle,

Bisikletliler Derneği

ali nejat
08-06-2009, 20:04
Parisdeki bu etkinliği fransa bisiklet spor federasyonumu gerçekleştirmekte yoksa Sivil toplum örgütlerimi ?
elbette sivil toplum ôrgutleri..

http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/convergence2009104.jpg
dünden bir görüntü; toplanma meydani

Genel Planda Fete du velo organizasyonunun içinde dayanisma açisindan Spor Federasyonu FFC yer aliyor .Ancak bisikletlileri yollara çikaran toparlayan organizasyonu yapan ECF üyesi Fransiz Bisiklet Kullanicilari Federasyonu FUBICY ye bagli onun Paris Bölgesinde faaliyet gösteren önemli bir kolu, onun subeleri (anten) ve diger bisiklet sivil toplum örgütlenmeleri.Bu gösteri sadece paris civarina ait onun disinda yüzlerce yerlesim bölgesinde benzer aktiviteler yapildi.Her sube kendi Bölgesinin ismi yazan yelekleri giymisti ama dikkatimi çekti diger kurumlarda hepsi bu düzenleyici örgütün yeleklerini giymisti.örnegin Gece sürüslerini düzenleyen kurulusun yöneticilerinde de ayni yelekler vardi.
Bisiklet bayrami olayinin içinde Belediye ve baska
kuruluslar da var.Bu toplanan kalabalik sadece Paris bölgesi dernek üye ve sempetizanlarindan olusan daha ziyade internet araciligi ile örgütlenmis bir gösteri.
Biliyorsun 2003 de sen buradayken Velocity çerçevesinde yapilan genis imkanli afisli duyurularla toplanan kalabalik 8.000 civarinda olmustu. Burada dün seçim vardi.Obama vardi.Anneler günü idi.Hava son anda açti.Buda rol oynadi sanirim ama 3.000 kisi iyi rakam.Onun disinda gösteri disinda bir o kadar kisi sagda solda dolasiyordu.
Birde Fransa özellikle Paris civari Avrupa'da diger Almanya,Hollanda,danimarka gibi bisiklette geliskin degil..Bizim önümuzdeler ve bunu 12/15 yil içinde yaptilar..Onun için Fransayi örnek veriyorum sadece burada oldugum için degil.Bize yakinlar..Bizde de sivil toplum kuruluslarinin önü açildigi takdirde -ki bu bir demokrasi sorunu olarak duruyor, fark burada-kisa zamanda bisikletin gelisecegine inaniyorum.
Elinde megafonla anons yapan arkadasimiz yine Tûrkiyeden bahsetti Dernegimizin ,sivil toplum kuruluslarimizin varligini duyurdu.Türkiyede de bisiklet gelisiyor dedi ve bunu Türkiye nin AB üyeliginin insafsizca iç politika malzemesi yapilarak gidilen Avrupa parlementosu seçimlerinin oldugu gün söyledi..
Baskan, Bisiklet Sivil toplum örgütleri anlamindaki yükselisimiz bir yandan ülkemizde bisikleti yükseltirken Bisiklet bazinda Avrupa ilsikilerimiz ise bizim aydinlik yüzümüzü gösteriyor.Bisiklette ki gelisme bizim önemli bir yüzümüz bunu görüyorum.
Diger topikteki "Paris te çevreden merkeze" yazisina koydugum videolari izlediginizde gösteriye katilanlarin halk oldugunu göreceksiniz..Yani bisiklet kullanicilari..
Bisiklet Kullanicilari+onlarin sivil toplum Bisiklet kuruluslari nin öncülünde oluyor bu aktiviteler.
sevgilerimle

Kartal
08-06-2009, 22:01
Bu güzel turda emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Bisiklet yolları için sesimizi daha çok duyurmalıyız ve sayımız daha çok olmalı. Bu turda yanılmıyorsam 100 kişi kadardık ancak daha da fazla olmalıydık. Umarım sayımız daha da artar, belki de öncelikli olarak bisikletli olan ancak dernek oluşumundan haberi olmayan arkadaşları dahil etmekle başlamak lazım.

mr-bike
09-06-2009, 00:05
sanırım bir ara 200 bisikletli kadar olduk ama tur boyunca katılan ve ayrılanlar oldu, grup tur boyunca sabit sayıda kalmadı
Evet bisikleti olupda derneğimizden haberi olmayan veya derneğimizin gelişiminden rahatsız olup hakkımızda karalama kampanyaları yapanlar malesef var ama derneğin etkinliklerine gelipde bunların asılsız olduğunu görenler her geçen gün artıyor.
İsteklerimizi yetkililere duyurabilmek, yollar yaptırabilmek için derneğimize ve bisikletimize sahip çıkmamız gerekiyor,

Halil Atalay
09-06-2009, 15:33
murat bey sizde olan resimleri göremedik bu sefer münkünse picasa wep olarak yükleyin

iyi çalışmalar

mr-bike
10-06-2009, 01:59
malesef bu kez ilk defa benim makina ile hiç resim çekilemedi. ÇOK ÜZGÜNÜM.

Yener
10-06-2009, 16:17
Gercekten guzel bir organizasyondu. Emegi gecen herkese tesekkurler.

ali nejat
12-06-2009, 19:28
11.06.2009 taraf gazetesindeki kösesinde aydan çelik yazmis;

"Aynı gün Çevre Haftası vesilesiyle Bisikletliler Derneği bir tur düzenledi. 2001 yılından beri yapılan Çevre Haftası Bisiklet Turu?na bu yıl iki yüz civarında bisikletli katıldı. İstanbullular böyle girişimler sayesinde bisiklet diye bir şeyin varlığını fark etmeye başlıyorlar. "

Tuncay Özışık
14-06-2009, 09:16
Öyle ya da böyle etkinliğinizi yapıp sokaklara dökülmüşsünüz. Tebrikler...

Ben de o gün bir toplantıda 13 saat kadar sandalye üstünde oturmak zorunda kaldım :).

Çevreyi kirletmedim ama :D

BADDAL
19-06-2009, 18:49
Kesinlikle çok çok güzeldi. Her ânı birbirinden heyecanlı ve hoştu! Özellikle sayın başkanımızın otobüz şöförünü megafonla ezmesine acayip kırıldım! :D
Emeği geçen herkese teşekkürler...

denizderin
20-06-2009, 07:53
çok güzel bir gündü, teşekkürler tüm emeği gecenlere

kudret
12-09-2009, 19:51
Bu kez bogaz köprüsunden geçemedik. Son anda ki anonslar vb.gücümüzü kisitladi.Biz aslinda bundan çok daha fazlayiz.

Artik devlet organlari sivil toplum kuruluslarinin bu son derece hakli isteklerini geri çevirmemeli.
Bizler ise, ne kadar güçlü ve organize ve birlik içerisinde olursak haklarimizi elde etmemiz de o kadar kolaylasacaktir.
Maalesef bu bizde bir demokrasi ayibidir.

Burada (Paris) bir gün birkaç saat için bazi ana caddelerde ana arterlerde bütün seritler sadece bisiklete açikken bu tüm Avrupa'da böyle iken bize bir bogaz köprüsü geçisini hor görmeleri utanilacak bir durumdur.Umariz seneye bu anlayis degisir.
saygilarimla

her vakit söylenen demokrasi ayıbı evet doğru lafa ne denir evet bu ayıp bakalım daha ne kadar sürecek forumdan uzak kaldım organizasyonlarım yüzünden ali nejat dostum orası avrupa burası asya arada çok fark var daha çok ekmek yiyeceğiz norveç ve danimarkada bizzat bisiklet kullanarak gördüm bu ülkelerin bisiklete bakışlarını son derece gelişmiş bir anlayışla karşılaştım istanbulun her tarafında sarı şeritler olmalı artı bisiklet park yerleri şimdi bazıları diyecekki adam sende millet işşiz geziyor onumu düşünecek evet bu konu ayrı bir konu biraz değinirsek bu ayrı konuya işşiz bir toplum ne bilecek bisiklet yollarının ne olduğunu adamın derdi karnını doyurmak işsiz bir adam için bisiklet yollarının olup olmaması onun karnını doyuracakmı artı son istatistikler korkunç gizli işsizlerle toplam 6 milyon kişi türkiye genelinde işsiz şimdi bu ülke bu durumdan kurtulacak artı zenginleşecek devlet zenginleşek sonra arkası gelecek alt yapılar ödenen vergilerle bize dönecek herkes vergi mükellefi olacak beşikten mezara devlet hizmet edecek vatandaşına bunun için devletin zengin olması gerekir bu ülke zenginleşmediği müddetçe daha çok başımız ağrır
esen kalın yazılarınızı okuyorum ve takip ediyorum