PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gece Sürüşleri..

EmrE
27-05-2009, 16:30
Evet beyler ve bayanlar... bisiklet sürüş keyfini gün içinde yaşayamayanlar... bu keyfi gündüzlere sığdıramayanlar... gece sürüş heyecanını yaşamak isteyenler perşembe gecesi sokaklar bizim... :D hepinizi bekleriz

sibel.
27-05-2009, 18:10
Güzergah belirtmemişsin Günkut arkadaşım..Heyecandan mıdır ne...? ;)
Beşiktaş-Ortaköy arası asfalt yolun sağı çok kötü biliyorsunuz dimi...
( ağaçların kökleri asfaltta çıkıntılar yapmış, gün ışığında bile çok dikkat istiyor..
gece teker onların üzerine gelirse çok tehlikeli düşüşler yaşanabilir...)
Amman dikkat....

Beni Pendik'e geri getiriseniz ben de bi gece katılırım sizlere........ :lol:

Gece sürüşleriniz hayırlı olsun.....

EmrE
29-05-2009, 11:11
Harika bir geceydi performansa :o bakılırsa mesafeyi biraz daha uzatabiliriz :D

ali nejat
29-05-2009, 20:26
arkadaslar,
uzun zamandir ülkemizde yasadigim cografyadan da esintilerle (burada her Cuma aksami oluyor) arkadaslara önermisimdir.Bazi arkadaslarda buralarda olayi incelediler..özellikle de baskan.
Daha önce Izmir'e ve simdi Ankara'ya da belirttigim gibi (bu konuda tekerlek izi eski sayilarinda bir inceleme yazisida yazdim,okumanizi öneriririm) . Gece sürüsleri bisikletin ilerlemesi açisindan çok önemli..
Elbette oradaki sartlar farkli ama bence dikkat edilmesi gereken iki konu var..
Birincisi toplanma yerinin degismemesi
ikincisi istikrarin yani iki kiside olsa devamliligin saglanmasi bu çok önemli..
TI ndeki yazida belirttigim gibi Paris'te "sehri baska türlü kesfetmek" diye özetlenen gece sürüslerini temel alan(birde her ayin 3.ncü pazari gündüzleri) bir bisiklet olusumu var.Haftanin her Cumasi Belediye meydaninda toplanilir.Saat degismez.Her hafta baska güzergah takip edilir..bu sitede yayinlanir ve isteyen katilimcilarin mail adreslerine yollanir.
Sokak sokak cadde cadde güzergahin plani bellidir.
Baslangiçta patencileri takip ile baslayan (burada her cuma aksami ve her pazar ögleden sonra binlerce patenci toplu sürüs yapar) sonra bagimsizlasan ve 30/40 kisi ile baslayan tur 200 lere ulasmistir.
ülkemizdeki "Persembe aksami bisikletçileri" olayina Istanbul'un yeniden istiraki oldukça sevindiricidir.Kolay gelsin.
sevgilerimle
ali nejat

ali nejat
29-05-2009, 22:04
Degerli Elmas,
Vakit bulabildikçe yaptiklarinizi izliyorum..
istanbulun sartlarini tamamen bilemesemde genel olarak sadece Istanbul'u içeren her hafta güzergahlari degisen belli bir yerde toplanilarak yapilan turlar yapilasirda geleneksel hale gelirse sehir içinde gece turlamalari bisiklet adina çok fazla ses getirir diye düsünüyorum..

Bu olay az kisiyle de olsun baslasin ve merkezi yerleri kapsasin..az zamanda büyüyecektir diye düsunmekteyim ..belli kurallari olan ; özellikle geceleri görmek ve görünmek yani farlar (önde beyaz arkada kirmizi) ve reflektörlü yelekler vb.herkesin katilabilecegi merkezi gece turlari ve bunun geleneksellesmesi..
iste bu basarilabilinirse ..tadindan yenmez olur bisikletseverler açisindan..

sibel.
11-06-2009, 17:03
Beşiktaş bölgesi olarak ''Perşembe Gece Sürüşleri'' ne devam ediyoruz arkadaşlar.Ali Nejat ve Elmas'ın da dediği gibi istikrar çok önemli..
Şimdilik Emre, Yaprak ve ben bu sürüşleri düzenli hale getirmeye gayret ediyoruz.Zamanla daha fazla katılım olacağını düşünüyoruz..
Bu gün değişik bir güzergah deneyerek rotamızı Kadıköy'e çevirmek istiyoruz.
Saat 20:00 Beşiktaş Barboros heykeli önünde buluşarak Kadıköy-Caddebostan Sahil-Bostancı-Bağdat Caddesi-Üsküdar ve motorla Beşiktaş olarak yapmayı düşünüyoruz..Kadıköy'de bize katılacak arkadaşların olacağını da düşünüyoruz..Görüşmek üzere..

Günkut arkadaşım
Bizim yakaya geçmenize sevindim ama keşke bu akşam geleceğinizi bana daha önceden söyleseydin..
Belki güzergahı daha farklı belirlerdik.. :lol:
Ve benim gece sürüşü gurubuma katılan arkadaşlara da haber verirdim , bizler de katılırdık...

1-Caddebostan sahil (gündüz-gece farketmiyor) insan ve bisiklet seli..Gezi değil çin işkencesi orada sürüş yapmak.
2- Bağdat caddesi de farklı değil üstelik trafik de cabası..
3- Bostancı'dan sonra sahil bisi yolu biraz daha rahat..Pendik'e kadar..
hatta cadde tarafındaki bisi.yolundan daha da rahat sürülüyor..
Asfaltın sağ şeridinden(servis yolu ) tek sıra halinde gitmek ise süper.. ;)

Pendik'e kadar gelin diye yolu ballandırıyorum... :lol:
katılımcı arkadaşlara sevgiler ...selamlar...Görüşmek üzere.....
:D

sibel.
13-06-2009, 00:49
Çok sağol arkadaşım..
Herşey yerli yerinde olmuş..değişikliğe gerek yok.. :)

Bostancı-Pendik gece sürüşünde bu gece katılımcı olarak rekor kırdık ( 16 kişi )...
Darısı başınıza...
Ve en kısa zamanda Avr-Asya sürüşünü gerçekleştirelim derim ben..

Gece sürüşü gurubumuzdaki arkadaşlarla ( derneğimizin bu hafta gezi planı olmamasını fırsat bilerek :D )
yarını ( cumartesi) değerlendirelim dedik ve Riva' ya gitmeye karar verdik ( sabah vazgeçen olmazsa 11 kişi :lol: )
hayırlısı ile gidip geliriz inşallah...İlk uzun ve rampalı gezimiz olacak..( 110 km.)...

Görüşmek üzere...Gece sürüşlerinizde sana ve katılımcı arkadaşlara keyifli sürüşler ...

oRCo
14-06-2009, 12:45
sağa salim gittik sağa salim geldik. 55 km ruzgara karsı pedal cevirdikten sonra azgın kardenizde kulaç attık( cok ruzgarlı oldugundan dalga cok vardı. 55 km de geri dondukten sonra ben surekli rivaya gidiyor olmama ragmen aksam evde yamuldum kanepede uyuya kalmısım dusunda verdiği rahatlıkla. Neyse detaylar Sibel Hanımda,

Bir gun tum ekip Riva yollarında gorusmek uzere.

sibel.
14-06-2009, 13:56
Sevgili Günkut ve Orçun
Kısaca şu anda kendimi inanılmaz iyi hissediyorum diyeyim.. :D
detayları yazacağım merak etmeyin
ama biraz daha izin lütfen... :D

SibeL

Sehnaz
28-09-2009, 11:48
Çok güzel kareler .. ;) Avrupa temsilcimiz Ali Nejat İle tanışma mutluluğuna eriştim ben de..
İzmit Car Free Day (Otomobilsiz Yaşam Günü) etkinliğimizde bize katıldığı için teşekkür ediyorum ve onunla pedal çevirme keyfini yaşamaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum..Çok özel ve ilginç fotograflar var onlarıda kendi iletilerimizde göreceksiniz yakında..:) ;) :o
Sevgi ve selamlarımla..

Sehnaz
29-09-2009, 09:00
[quote="şehnaz":2x9su9c0]Çok güzel kareler .. ;) Avrupa temsilcimiz Ali Nejat İle tanışma mutluluğuna eriştim ben de..
İzmit Car Free Day (Otomobilsiz Yaşam Günü) etkinliğimizde bize katıldığı için teşekkür ediyorum ve onunla pedal çevirme keyfini yaşamaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum..Çok özel ve ilginç fotograflar var onlarıda kendi iletilerimizde göreceksiniz yakında..:) ;) :o
Sevgi ve selamlarımla..

Teşekkür ederim Şehnaz hanım.Bu arada Ali Nejat İzmit' ten döndüğünde sizden, çok samimi cümleler kurarak bahsetti.Sibel ile bugün doğum günü sebebi ile görüştük ve size doğru yollanmaktan bahsetti.E zaten Elmas sizi dilinden düşürmüyor.Aytekin'i anlatmaya gerek yok. :D Demek ki, bir insan aramıza gireli çok olmasa da duruşu ve yaptıkları ile hakettiği övgüye ulaşabiliyormuş.Kimisi de var ki, aramızda on yıl dolansa da kör ışığı kendisini bile aydınlatmazmış!

Bütün güzellikler sizlerle ve ailenizle olsun, görüşmek üzere..[/quote:2x9su9c0]

Teşekkür ederim.. ;) Bu kadar kısa sürede sizin aranıza girebilmem ve kabul görmem çok ilham veriyor gezilerimde bana hep destek olan Elmas arkadaşım da bunda etkili ,Aytekin hele forum konularımın yıldızı oldu bir anda tüm dikkatleri İzmit'e çekti..:) Ben sizlerin ışığı ile bisiklet sevdamı birleştirip buradaki çalışmaları sürdürüyorum.Hep sizi takip ederek bisiklet sevdamı daha da pekiştirip yola devam ediyorum.İzmit, bu sayede hızla bisikletli günlere doğru gidiyor.Gittikçe ilgi artıyor.Bunda hepinizin payı var...Konularımız ortak olunca demek her şey çok güzel oluyor..Değerli övgüleriniz için çok teşekkürler, daha fazla şevk veriyor bana..Teşekkürler hepinize..Sevgi ve selamlarımla..

Halil Atalay
30-09-2009, 00:30
aytekin abinin bahsetdiği çifköfte'deçiyi kefilim çok güzel çiğköfte yapıyor

Sehnaz
30-09-2009, 02:32
[quote="Aytekin Erzan":22e198om]Aytekin hele forum konularımın yıldızı oldu bir anda tüm dikkatleri İzmit'e çekti.

Şehnaz hanım yukarıdaki yazıda size teşekkür etmem gerekiyor sanırım bende teşekkür ediyorum o zaman...

ama bundan sonra yıldızımız pek parlak olacakmı bilemiyorum....

neyse benim şimdi sizin bu iltifatlarınıza karşın şöyle baba bi tur yapıp size hediye etmem gerekiyor ama bunun yerine size bir teklifim olacak umarım kabul edersiniz....

şimdi bir programımı gözden geçireyim ve menejerlerimlede konuşayım ilk boşluğumda sizinle güzel bir tura imza atmak isterim bakayım neler yapabiliriz bir kaç güne netleşiriz sanırım....

İşte bu turu sonuna kadar destekliyorum :D Hemen plan....[/quote:22e198om]
Size tur dayanmıyor Aytekin Bey :) biz size yetişemeyiz.Yine de bu nazik yaklaşımınıza teşekkür ederim ;) Benim sizinle tur yapmak ne haddime :!: ...Ben haddimi bilirim : ))) pişman olursunuz benimle tura katıldığınıza..Rampa çıkamam ama düz yolda dilediğiniz kadar arada molalarla gidebilirim ;)

Sehnaz
30-09-2009, 02:41
Gunkut'cum Merhaba,

2 gundur bu sayfaya bi seyler yazmak istiyorum ama bi turlu tam olarak soylemek istedigim kelimeyi bulamıyordum...fakat son yazılanları okudugumda iste budur dedim... :) :)

Demek ki, bir insan aramıza gireli çok olmasa da duruşu ve yaptıkları ile hakettiği övgüye ulaşabiliyormuş.Kimisi de var ki, aramızda on yıl dolansa da kör ışığı kendisini bile aydınlatmazmış!

Umarım bu mesaj yerine ulasır....

Sevgilerimle...

iyi huylu, ruhu temiz arkadaşım :) senin olduğun yerde muhabbet yerini bulur :D Teşekkür ederim ve umarım herşey gönlünce olur..Sevgiler..

Mesaj nereler ulaştı onu bilmem ;) ama Elmas Hanım, sizin bana gösterdiğiniz yakınlığı ve desteği ilk günden beri hissettiğim için ve diğer arkadaşlarımın da, gittikçe daha fazla bağlanıyorum bisiklet sevdama : ) ) :P Demek ki bisiklet tek başına değil grup ruhuyla çok fazla güzelleşiyormuş.yıllardır yalnız başıma boş boş dolaşmışım işte.. :P

Sehnaz
30-09-2009, 10:08
Harika görüntüler bayıldım...Keşke orada olabilseydim..Sizin gezileriniz çookk güzel.. ;)

sibel.
30-09-2009, 15:56
Harika görüntüler bayıldım...Keşke orada olabilseydim..Sizin gezileriniz çookk güzel.. ;)

Sizlerin de bulunduğunuz yerleri, yaptığınız gezileri yabana atmayalım...
Canım, Türkiye'min her yeri ayrı bir güzel....Ama kabul etmek gerek....İstanbul her daim güzel....Her mevsim güzel...Herşeyi ile güzel....

Ama biliyorum ki nerede, nasıl, hangi koşullarda olursak olalım, yanımızda dostlar varsa eğer ; herşey süper... :lol:

Elbet birgün kısmet olur...Yeter ki niyet olsun... ;)
Belki yağmurlu bir haftasonu Ada turunda , çam kokuları arasında, hep birlikte pedal basarız......

.
.

sibel.
30-09-2009, 16:06
Günkut arkadaşım,
Foto.lar gerçekten harika çıkmış...
Yağmur öncesi gökyüzünün renklerini sevmiyorum ben..
İstiyorum ki ; hep aydınlık ve masmavi olsun başımın üstündeki gökkubbe.. Güneş ile içim dışım ısınsın..... :lol:
Ama o yağmur bulutlar da foto.larda çok hoş görünüyorlar... :D

Güzel bir gündü ...Teşekkürler...
.
.

Sehnaz
30-09-2009, 16:32
Elmas Hanım Olmaz olur mu? hepinizin enerjisi bana geçiyor ve benim çorbam en güzeli oluyor böylece : ))) Şaka tabi ki ;)
Bu pazar Belediyenin turuna hepinizi bekliyorum.Bisikletliler derneği olarak bu pazar turuna damgamızı vuralım hep birlikte.Benim forumlarıma bakın göreceksiniz gelişmeleri.Belediye iptal etmezse her pazar tur var.Sonrasında biz devam ediyoruz.O tur bize yetmiyor çünkü..Sevgimle..

sibel.
30-09-2009, 18:57
Sibel Ablaaaaaaa...
Osledim seni yaaaa.... :) ayrıca henuz sana ulastıramadıgım ve bu yuzden ilk karsılastıgımızda sana verecegim bi dogum gunu hediyen bende duruyor bilgine... Opuyorum... :)

Beni hayatta en çok ne mutlu eder biliyor musun..?
" Sibel Ablaaaaaaa...Osledim seni yaaaa...." diyen birinin varlığı....
.
.

sezgihan
30-09-2009, 20:14
merhaba ;

çömezler bu akşam florya'dayım . atraksiyonik hareketlere açığım .

Cmhr
01-10-2009, 14:38
oo fotoraflar cok guzel cıkmıs gunkut abı falan yakıolar yıne =)

sibel.
02-10-2009, 17:10
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
İlahi Selami Mısır Gezisi demek....Sen çok yaşa emi....Senaryon müthiş :lol:

Günkut doğum günümde beni yalnız bırakmadınız ben teşekkür ederim....Keşke sevdiğim herkes o gün yanımda olabilseydi...
Foto.lar da çok güzel...Paylaşılacak daha çok foto.var sanırım... :)

Melemenci molasında sohbet tatlı olunca , dönüşte karanlığa kaldınız...Üstelik bisi.ışık donanımınız da yoktu..Bu beni endişelendirdi..O satte bir de bisi.lastik patlaması sorunu çıkmış..Geçmiş olsun.... :(

Ama çok keyifli bir gezi oldu....
Konak'ın nefisssss "Dondurmalı İrmik" tatlısından söz eden yok.......Beğenmediniz mi yoksa...? Aaaaaaa :o
.
.

oRCo
03-10-2009, 09:50
keyifli gece suruslerinize yine bir ziyarette bulunucam insallah ilerleyen zamanlarda. fakat gecen gece surusunde herkes dağıldıktan sonra sadık dostum yeter dedi:) herkes dağılana kadar sesimi cıkarmadım ama buraya kadar dedi ve çaaaattt arka rulman dağıldı. biranda arka tekerim 8 çizmeye basladı.Bugun bakım gunu. İnsallah sonrasında butun bisiklet surusu yapan arkadaslarla bişeyler yapmak istiyorum guzel havaların son zamanlarında.
Keyifli surusler her daim:)

ali nejat
05-10-2009, 13:27
Değerli dostlar

Bisikletsız olarak yaşadıgımız deniz, kum, ye,iç, yan gel yat şeklindeki Ege tatilinden sonra ıstanbula döndüğümüzde yine Gökova Körfez bisiklet turu 2009 için Ege ye dönme öncesi yaptığımız son derece keyifli,hafif maceralı gündüz ve gece sürüşlerine katılan,bir anlamda bana rehberlik ve yoldaşlık yapan, bisiklet ve malzeme temininde destek olan tüm dostları en içten sevgilerimle selamlıyorum. .Kısa süreye yayılan ama unutulmaz turlardı benim ıçin.Hele dünkı yağmur altındaki sürüş hiç unutulmaz oldu.hepinizi seviyorum ve bir dahaki sefere diyorum.

Şimdi önümüzde Gökova 2009 var.Muğlalı dostlar hazırlıkları tamamlamışlar Her şey yolunda dediler ve bizleri bekliyorlar.Haydi bakalım .Bekle bizi Gökova.

not.
geçen yıl karadeniz turunda başıma gelen yinelendi.Beni tanıyanların ıfadesi.
Yazılardan tanıyoruz ama sız hıçte o yazıları yazana benzemiyorsunuz.
öyle imiş ne yapalım.

Sehnaz
06-10-2009, 00:03
Harikasınız ben takip bile edemiyorum artık bu turları..Hep bir şeyler kaçıyor.. ;) Ama kendime çok malzeme topladım.Yemek siteme menemen tarifi ve bir de çiğ köfte var burada bir yerlerde daha ekleyemedim...Bisiklet sevdasına daldım yemek sevdamı unuttum neredeyse..Ben de kolaya kaçıp buradan malzeme toplayacağım ve sitemde yayınlayacağım.. :lol: :lol: İzninizle ;)

Sehnaz
06-10-2009, 09:12
Harikasınız bunca yıldır menemen yaparım böyle güzelüni görmedim..Ve kesinlikle yemek siyeme girmeyi haketti..Nasıl canım cekiyor gördükçe..Bir menemen bu kadar mı çekici görünür insana..Hele film gibi anlatışı Selami Bey'in.. hem yönetmen gibisiniz hem de senarist...Aramızda yönetmen ;) var Berk Görüntü yönetmeni :lol: ) bize afiş resmi gibi resim çekip Emre de afiş yaptı..Melis de Photoshop ustası..Eee artık bir bisiklet konulu filmi yapılsın..Yapımcımız da Murat Suyabatmaz :lol: ;)