PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisikletliler Derneği ESKİŞEHİR' de

mr-bike
27-05-2009, 02:51
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/afis-eslisehir-mmm.jpg

Eskişehir Tabib odası ve Tepebaşı belediyesi ile ortak düzenlediğimiz etkinliğimize herkes davetlidir.
İstanbuldan 14 kişi ile katılacağımız etkinlikte Eskişehirdeki diğer sivil toplum kuruluşları ve üyelerimiz katılacak

pınar
27-05-2009, 11:53
Murat Bey Günaydın,

Pazar sizle görüştükten sonra hemen pazartesi Eskişehirle ilgili Haydarpaşa garını aradım. Gece olan tren seferlerine Bisikleti alamıycaklarını, yük kabul edildiğini söylediler. Ancak her sabah saat 08:00 da Doğu Ekspresi varmış onunla götürebilirsiniz dediler.Konaklama durumunun çıkmaması için sizinde dediğiniz gibi cumartesi gece yolcuğulu yapıp pazar sabahı Eskişehirde olmamız gerekiyor.Az önce Kamil Koçuda aradım. Bisikleti ücretsiz alan tek firma olduğu için. Onlarında Eskişehire seferleri yok.

Bu konuda ne yapabiliriz. Trene bisiklet koyma konusunda siz bişey yapabilirmisiniz ?

Aksi takdirde bisikletleri getirmeyeceğimiz için gelemiycez. Bizde ona göre başka bir program yapıcaz haftasonu için.

Tren durumunu halledersek programla ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Pazar sabahı tur kaçta nerde başlıycak ve bitişi kaç gibi olucak. Ona göre biz gidiş dönüş bileti kestirecez.

Sizden haber bekliyoruz.

Pınar - Arda

mr-bike
27-05-2009, 12:14
Bizler BUZLU otobüs firması ile gidiyoruz bisikletlerimizi alacaklar, hatta gece 00:30 otobüsü ile gelecek arkadaşlarımız var onlarla birleşebilirsiniz, Alibeyköy de Pamukkale ile aynı yerden kalkıyor.
Sabah Treni çok geç kalır yetişemezsiniz

hakanozhan
27-05-2009, 12:34
Tamamen şok oldum diyebilirim. Sizler Eskişehire geliyorsunuz bende Cuma günü aöf sınavları (30-31 Mayıs) nedeniyle İstanbula gidiyorum.

Hani hep bir aksilik çıkıyor diyordum. Belki inandırıcı gelmiyordu olabilir. Ama gördüğünüz gibi hep bu tür aksiliklerle İstanbulda çok az gelebildim. Şimdi siz geliyorsunuz ben gidiyorum. Dün bir olaydan dolayı şok olmam gerekiyordu (5yıllık bir rüya iptal oldu) fakat hiç bir şaşkınlık dahi yaşamadım. Demek ki bugün ki olaya kalmış şok geçirmem...

Eskişehir'e geldiğinizde Kentpark ve Sazova Bİlim Parkı'nı gezmenizi tavsiye ederim. Tepebaşı bel. ne bağlı, belki parkur buradanda geçer büyük ihtimal. Henüz ben gezmedim buraları ama çok güzel bir yermiş.

Ne diyeceğimi bilemiyorum.....

pınar
27-05-2009, 12:55
Murat Bey Merhaba,

Hemen Buzlu Seyahatle görüştüm.O halde Cumartesi gecesi 00:30 aracına Alibeyköyden binmek üzere 2 kişilik yer ayırtıyorum Arda ve ben için.Dönüş için bilet almıyoruz saat belli olmadığı için. Orda hep birlikte hareket edilir düşüncesiyle. Bilginiz olsun.

Gelicek Arkadaşlar İçin Aşağıdaki Bilgiler Yararlı Olabilir

00:30 Esenler Otogardan Hareket ediyor
00:45 Alibeyköy Otogar
01:15 Ataşehir
Buzlu Seyahat Esenler Otogar Tel : 0 212 658 22 84
Buzlu Seyahat Alibeyköy Otogar: 0 212 627 35 35
0 212 627 34 34
Buzlu Seyahat Ataşehir Otogar : 0 216 577 02 51
Bilet Fiyatı: 21 ytl

pınar
27-05-2009, 13:49
Murat Bey Tekrar Merhaba,

Bilet ayrıtmak için Buzlu Turizm Alibeyköy Otogarıyla görüştüm. Bisikletlerden bahsedince toplam kişi sayısı belirtin dediler 00:30 aracı için.O gece sorun yaşanmaması adına. Ona göre araç ayarlarız bir araca 4-5 bisiklet alabiliriz dediler.Kaç kişi olucak isterseniz ben iletebilirim.Bizim gidiş biletlerimiz ok. ayrıldı.

mr-bike
27-05-2009, 14:21
bisikletlerin tekerleklerin sökülebileceğini bilmiyorlar böylece bir bagaja 10 bisiklet sığıyor.
toplam 4 bisikletli olacaksınız zaten

sibel.
27-05-2009, 14:23
Tamamen şok oldum diyebilirim. Sizler Eskişehire geliyorsunuz bende Cuma günü aöf sınavları (30-31 Mayıs) nedeniyle İstanbula gidiyorum.

Hani hep bir aksilik çıkıyor diyordum. Belki inandırıcı gelmiyordu olabilir. Ama gördüğünüz gibi hep bu tür aksiliklerle İstanbulda çok az gelebildim. Şimdi siz geliyorsunuz ben gidiyorum. Dün bir olaydan dolayı şok olmam gerekiyordu (5yıllık bir rüya iptal oldu) fakat hiç bir şaşkınlık dahi yaşamadım. Demek ki bugün ki olaya kalmış şok geçirmem...

Eskişehir'e geldiğinizde Kentpark ve Sazova Bİlim Parkı'nı gezmenizi tavsiye ederim. Tepebaşı bel. ne bağlı, belki parkur buradanda geçer büyük ihtimal. Henüz ben gezmedim buraları ama çok güzel bir yermiş.

Ne diyeceğimi bilemiyorum.....

Valla ben de ne diyeceğimi bilemedim şimdi...
Sevgili Hakan kardeşim çok sevinecek ...Bak biz Eskişehir'e geliyoruz, diye yazacaktım...
Sen haberi okumuşsun zaten... Ne yapalım sağlık olsun...Gönüller bir olsun kardeşim...
Yine bi yerlerde keşisir yollarımız...
Görüşmek üzere....

Not: Hakan eğer mahsuru yoksa özelden bana tel.numaranı yollar mısın...
Bakarsın bi gün bikaç arkadaş toplanır Eskişehir'e gelir senden bize kılavuzluk yapmanı isteriz... :D

mr-bike
27-05-2009, 14:28
Murat Bey Merhaba,

Hemen Buzlu Seyahatle görüştüm.O halde Cumartesi gecesi 00:30 aracına Alibeyköyden binmek üzere 2 kişilik yer ayırtıyorum Arda ve ben için.Dönüş için bilet almıyoruz saat belli olmadığı için. Orda hep birlikte hareket edilir düşüncesiyle. Bilginiz olsun.

Gelicek Arkadaşlar İçin Aşağıdaki Bilgiler Yararlı Olabilir

00:30 Esenler Otogardan Hareket ediyor
00:45 Alibeyköy Otogar
01:15 Ataşehir
Buzlu Seyahat Esenler Otogar Tel : 0 212 658 22 84
Buzlu Seyahat Alibeyköy Otogar: 0 212 627 35 35
0 212 627 34 34
Buzlu Seyahat Ataşehir Otogar : 0 216 577 02 51
Bilet Fiyatı: 21 ytl

dönüş 15:30 arabasına ayırtın

sibel.
27-05-2009, 18:23
Merhaba
Az önce Buzlu Turizmin Ataşehir Şubesi 491 90 00 no.lu telefonundan
görevli Mustafa bey ile görüştüm..
Pendik'ten Ataşehir'e bisi.ile nasıl gelebilirim,
bana bir çözüm önerisinde bulunabilirler mi diye , sordum..
Pendik-Pamukkale şubesi servislerinin bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler..

Bunun üzerine ; ( Nilgül de sabah Pendik'e gelirse 2 bisiklet olacak)
1 ya da 2 bisikletli olabiliriz..Pamukkale servisi bisikletlerimizi de alır mı ...dedim..
Sadece 2 Bisiklet ise olur dediler.. :lol:

Teyit için birazdan Pamukkale şubesine gideceğim..
Gelişmeleri sizlere de bildireceğim..

mr-bike
27-05-2009, 18:49
Merhaba
Az önce Buzlu Turizmin Ataşehir Şubesi 491 90 00 no.lu telefonundan
görevli Mustafa bey ile görüştüm..
Pendik'ten Ataşehir'e bisi.ile nasıl gelebilirim,
bana bir çözüm önerisinde bulunabilirler mi diye , sordum..
Pendik-Pamukkale şubesi servislerinin bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler..

Bunun üzerine ; ( Nilgül de sabah Pendik'e gelirse 2 bisiklet olacak)
1 ya da 2 bisikletli olabiliriz..Pamukkale servisi bisikletlerimizi de alır mı ...dedim..
Sadece 2 Bisiklet ise olur dediler.. :lol:

Teyit için birazdan Pamukkale şubesine gideceğim..
Gelişmeleri sizlere de bildireceğim..

Öncelikle bisikleti bütün olarak düşündükleri için hemen olmaz sığmaz diyeceklerdir.
Ancak siz ön tekerlekleri söküp valiz kadar yer kapladığını gösterirseniz ikna etmeniz olay olabilir.
BOL ŞANS

Bülent
27-05-2009, 19:05
Arkadaşlar,

Bisikletle otobüse binme konusu sizi kesinlikle korkutmasın....

Bir kere Mercedes 403 tipi (Şehirler arası otobüslerin % 80' i) otobüslerde kesinlikle ön teker sökmeden bagaj'a sığıyor.

Diğer otobüslerede en fazla ön tekerleği söküp sele borusunu kısaltarak sığmaması mümkün değil. Hiç endişe etmeyin.

Yalnız otogara hareket saatinden en az yarım saat önce gidin ve herkesten önce biskletinizi bagaja yerleştirin. Böylesi en kolayı.

Ayrıca şunuda unutmayın, dik vaziyette duvara yaslanmış bir bisiklet asla şişkince bir bavul kadar yer işgal etmiyor.

hakanozhan
27-05-2009, 19:51
Bu arada yol durumu hakkında bir bilgi vereyim. Hani eğer arabayla vs gelmek isteyen olursa diye.

(-)Adapazarı/Mekece'den Bozüyük'e kadar yol bozuk. Hatta Bilecik Bozüyük arası duble yol yapım çalışmaları nedeniyle 14Nisan - 1Haziran arası tamamen kapalı. Bilecikten sonra Söğüt üzerinden gidiliyor. İstanbul Eskişehir arası 350km. arabayla min 4 saat sürüyor. (şehirlerararsı Otobüsle 5-6 saat )

(+)Yalova'dan 2.5-3 saat sürüyor. Yol ise Bursa civarı otoyol, az birkısmı gidiş dönüş olmak üzere neredeyse tamamı duble yol. (şehirlerararsı Otobüsle 4,5 - 5 saat )

(+)O yüzden İstanbul'a gidiş gelişimi trenle yapıyorum. H.paşa dan 4 saat, Pendikten 3,5 saat sürüyor.
(İstanbul-Eskişehir Ekspress: Başkent Eks, Cumhuriyet Eks, Eskişehir Eks, Sakarya Eks. )

Umarım bu bilgilerin faydası olur.

(-)Bugün Eskişehirde hiç bir afiş/ilan görmedim. Ne Tepebaşında ne de Odunpazarında.
(+)Ama Eskişehir'de gencinden yaşlısına 7'den 70'e herkes bisiklet sürüyor. Köstebek yuvası gibi şerit çizgisi dahi olmayan yollar, ve şehrin bir ucundan diğer ucuna en fazla yarım saat sürmesi ve merkezin düz bir alanda olması gibi birçok nedenden dolayı bisikletli sayısı (İstanbul'a göre) bir hayli fazla.

Büyük bir katılım olması, kazasız belasız sıkıntısız bir etkinlik olması dileğiyle...
Kısmet malesef görüşemiyoruz. Artık başka sefere Kim bilir Belki İstanbulda, belki Eskişehir ve çevrelerinde görüşmek üzere....

ali nejat
27-05-2009, 21:22
Haydi bakalim Eskisehir fatihleri....yolunuz açik olsun..

hakanozhan
28-05-2009, 00:55
Bir baktım da Eskişehirin il temsilcisi yok. Bu etkinlikte bununla ilgili bir şey düşünülüyor mu?
şu anda İstanbul dışı olarak bir tek Antalya var galiba tüm etkinliklerini sitemizde paylaşan ve derneğimizin il temsilcisi olan. Bu temsilcilik tüm illere genişleyecek. Bunu hızlandırmak amacıyla gidilen tüm şehirdışı etkinliklerde bir temsilci belirlenmeli diye düşünüyorum.

Buarada Esbike'in internet sitesi olsun facebook grubu olsun bizdeki her etkinliğin yayınlandığı biryer yok. Kendi forumları da yok. Belki de esbikeden bir temsilci olarak seçilebilir. Ve forum sitesi olmayan esbike bizim forumumuzdaki İl temsilcilikleri - Eskişehir bölümünde etkinlikleri paylaşırlarken bisiklet ile ilgili tüm bilgi paylaşımı da ortak olur.

Hatta Bursadan facebooktaki mesajlarında ("BURSA YEŞİL PEDAL GRUBU OLARAK ETKİNLİĞİNİZİ KATILIYORUZ" ) Bursadan da geleceklerin olacağı belirtiliyor. Bursanın da temsilcilsi belirlenebilir.

Neyse Eskişehirle ilgili birşey daha: Tek duyacağınız ses/gürültü: Bazen yakınızdaki insanın bile ne dediğini anlayamayacağınız uçak (yolcu, savaş, jet vs) gürültüsü. Bir normal havalimanı, bir üniversite h.l. ve savaş uçaklarının eğitim vs havaalanı.

jesabel
28-05-2009, 01:24
merhaba,
bu etkinliğe istanbuldan isteyen herkes katılabiliyor mu, yoksa belli bir kontenjan vs mi var? pazar günü için bunun dışında bir etkinlik düzenlenecek mi yoksa bisikletliler derneğinin bu haftasonu için organize edeceği tek etkinlik bu mudur?
teşekkürler

kerem
28-05-2009, 01:35
ne kadar faydası olur bilemem ama hemen hemen her hafta eskişehir'e gittiğim için biliyorum. Otobüs seyahati çok sıkıntılı ve zor olacak çünkü Bilecik ile Bozüyük arasındaki yol çalışması nedeni ile yolu söğüt ilçesi üzerinden vermişler ve normalde 6 saat sürmesi gereken yol 7-8 saate kadar çıkabiliyor. Çünkü söğüt yolu tam bir köy yolu ve iki otobüs yada kamyon virajda karşı karşıya geldiklerinde bile geçemiyorlar. 15 mayıs ta yolun açılacağı söylenmişti ama bu hafta gittiğim zaman hala yolun açılmadığını gördüm. O yüzden gidecek olan arkadaşların eğer imkan olursa tren ile gitmelerini tavsiye ederim yada yola çıkış saatlerini yetişebilecek şekilde ayarlamalarını tavsiye ederim çünkü o yolun durumu gerçekten hiç belli olmuyor. İnşallah bu hafta sonuna kadar yolu açarlar da rahat ve keyifli bir şekilde gidersiniz... Hepinize iyi yolculuklar dilerim memleketime benden selam götürün :)

mr-bike
28-05-2009, 01:45
merhaba,
bu etkinliğe istanbuldan isteyen herkes katılabiliyor mu, yoksa belli bir kontenjan vs mi var? pazar günü için bunun dışında bir etkinlik düzenlenecek mi yoksa bisikletliler derneğinin bu haftasonu için organize edeceği tek etkinlik bu mudur?
teşekkürler

Etkinliğe herkes katılabilir, ancak organizasyon tarafından ağırlanacak kontenjanımız sınırlı, kendi olanaklarınız ilede gelebilirsiniz ( 00:30 otobüsü BUZLU ile kendi imkanları ile gelecek arkadaşlarımız var )
Kontenjandaki arkadaşlardan Dernekte aktif arkadaşlardan seçilmektedir, eğer son anda gelemeyecek arkadaşlarımız olursa sizi yedekde yazabiliriz.

Malesef bu hafta başka etkinliğimiz yok.

sibel.
28-05-2009, 01:58
Bi taraftan Hakan , bi taraftan Kerem kardeşim Eskişehir yollarının durumundan bahsedince eyvah dedim..
Yol yapım çalışmaları yüzünden otobüs yolculuğumuz umarım işkenceye dönmez..
Neden tren yolculuğu düşünülmedi acaba sorusu geldi şimdi aklıma... :mrgreen:
Tren yolculuğuna da bayılırım...Hele kalabalık gurupla offfffff harika olurdu..
Acaba dönüş için düşünülebilir mi...? Böyle bi olasılık var mı...?

Bugün Pamukkale bilet satış bürosuna gittim..
Buzlu Turizm yolcularını da servis araçları (midibüs) ile Ataşehir bölgesine taşıyorlarmış...
Murat başkanım, hiççç zorluk çıkarmadılar... Tekerlekleri çıkarırım bile demedim..
Servis Midibüsünün arka koltukların önündeki boşluğa sığar dediler..
(Sığmaz ise o zaman ben çıkarırım zaten ön tekeri.. ;) )

(Jesabel) Canan arkadaşımız da bi soru sormuş...
Acaba kendi imkanları ile gelmek istese, en azından konaklama konusunda bi kolaylık yapılabilir mi...
Ben de merak ettim şimdi.. Bunu bana bi arkadaş daha sordu da...
Bi yetkili arkadaşımızdan sanırım yanıt gelir..

mr-bike
28-05-2009, 02:04
Bi taraftan Hakan , bi taraftan Kerem kardeşim Eskişehir yollarının durumundan bahsedince eyvah dedim..
Yol yapım çalışmaları yüzünden otobüs yolculuğumuz umarım işkenceye dönmez..
Neden tren yolculuğu düşünülmedi acaba sorusu geldi şimdi aklıma... :mrgreen:
Tren yolculuğuna da bayılırım...Hele kalabalık gurupla offfffff harika olurdu..
Acaba dönüş için düşünülebilir mi...? Böyle bi olasılık var mı...?

Bugün Pamukkale bilet satış bürosuna gittim..
Buzlu Turizm yolcularını da servis araçları (midibüs) ile Ataşehir bölgesine taşıyorlarmış...
Murat başkanım, hiççç zorluk çıkarmadılar... Tekerlekleri çıkarırım bile demedim..
Servis Midibüsünün arka koltukların önündeki boşluğa sığar dediler..
(Sığmaz ise o zaman ben çıkarırım zaten ön tekeri.. ;) )

(Jesabel) Canan arkadaşımız da bi soru sormuş...
Acaba kendi imkanları ile gelmek istese, en azından konaklama konusunda bi kolaylık yapılabilir mi...
Ben de merak ettim şimdi.. Bunu bana bi arkadaş daha sordu da...
Bi yetkili arkadaşımızdan sanırım yanıt gelir..

Ulaşımı Tabipler odası organize ediyordu görüştük ilk aşamada , Tren saatleri hiç uymadı cumartesi çok erken saatte ve bisiklet almıyorlarmış, Ancak otobüs uygun saatte ve 1'den-12 'ye bize ait zaten

Canan hanıma cevap yazdım valilik konuk evinde kalınacak oda sayısı sanırım kısıtlı, ancak ek yatak konulmasını sizde kabul ederseniz organizasyonla konuşurum.

jesabel
28-05-2009, 02:20
merhaba,
teklifiniz için çok teşekkür ederim. eskişehir'e gelmek aslında benim için uygun değil ama genel bir katılım çağrısı olmayınca kontenjan kısıtlaması olduğunu tahmin ederek emin olmak için sormuştum. imkan yaratmaya çalıştığınız için çok çok teşekkür ederim. gidecek olan tüm arkadaşlara iyi eğlenceler dilerim

pınar
28-05-2009, 12:33
Merhaba Elmas,

Bunu duyduğuma çok sevindim. Seninle epeydir görüşemiyorduk özledim. Berki Kocaeli Yuvacık Gezisinde görmüştüm.Yalova Termal gezisinde varmıydı hatırlamıyorum.Sen epeydir yoksun.
Biz normalde Cumartesi gecesi Ardayla Alibeyköy otogarından binicektik.Fakat şimdi senin yazını okuyunca Esenler Otogardan binmenin daha mantıklı olucağını düşündüm.Çünkü Alibeyköy otogar kemerburgaz yolundaymış gece o saatte biraz ters olur.Ama Otogara en azından bisikletleri metroya koyar getiririz.
Cumartesi görüşmek dileğiyle
Hoşçakalın...

sibel.
28-05-2009, 15:10
Bugün meteor.a baktım ...
Eskişehir yolcuları dostlar
Hava durumu bize muhalif oldu haberiniz ola.... :lol:

Yani bu ne demek... Yağmurluklarınızı unutmayın...Şimdiden koyun sırt çantanıza... :lol:

Benim için sorun yok...Yağmurlu havada bisi.sürüşüne bayılırım...
Özellikle ,İstanbul'umun yağmurla yemyeşil kokan Adalarında ..... ;)

30 Mayıs Cumartesi
en düşük sıcaklık 8..........en yüksek sıcaklık 26
Rüzgar kuzey-batı ( km/saat ) 10.......... yer yer sağanak yağmurlu

31 Mayıs Pazar
en düşük sıcaklık 11..........en yüksek sıcaklık 27
Rüzgar batıdan ( km/saat ) 11.......... yer yer sağanak yağmurlu

kerem
28-05-2009, 19:12
peki gidemeyenler ne yapıyor? Aslında bir gezi yapılsa fena olmaz. Ben çalıştığım için İstanbul'da da geziye katılma ihtimalim yok. Hadi kalanlar coşun biraz bi organizasyon yapın coşun biraz cannım aaaa... ;)

EmrE
28-05-2009, 19:41
alemsin kerem yaa :D

mr-bike
28-05-2009, 23:32
BEN YUKARI İLE BİR GÖRÜŞEYİM :) BELKİ HALLEDEBİLİRİZ. :) :D

EmrE
29-05-2009, 01:40
uydu fotograflarına baktım, yağmur yok gibi görülüyor... yanlız kesin sonuc yarın akşamki uydu fotograflarında belli olur.

MaNiaC_oF_BiKe
29-05-2009, 12:43
Çok harika bir etkinlik olacağına eminim. Kdz. Ereğli den bende katılmak isterdim ama pazartesi günü finallerim başlıyor ve öğrenci imkanlarıyla oraya gidip gelmek beni zorlayacağı için şahsen çok şanssız hissettim kendimi. Organizasyonunuzda başarılar ve iyi eğlenceler dilerim

Mustafa Önder ATİK

hakanozhan
29-05-2009, 13:09
Şu anda havada bulut bile yok. Ama hiç belli olmuyor. Sabah merkezde yanıyorsun. Akşam gökgürültülü yağmur yağıyor. Yaklaşık 1 hafta önce hava hep böyleydi.

Ben tepede, Odunpazarı Evleri'ne 5 dk mesafede, güneydeki tepenin üstündeki 3 katlı evlerde oturuyorum. Burası daha soğuk oluyor. Şehrin heryerinden (evler görünmesede bir su deposu) görünüyor. Bir de kuzeyde çok uzakta dağlar var orası değil. Şu an balkondaki termometre 20'C görünüyor. Nem oranı çok düşük olduğu için İstanbuldaki 20Cile çok fark var.

Keşke trene bisiklet alsalar... Çünkü otobüsten 2 kat daha hızlı (3.5sa pendik, 4sa H.Paşa) ve fiyat olarakda otobüs fiyatının yarı fiyatına. Bir kere karayolunu kullandım o da taşınırken. O zamanda kapalıydı yollar. Şöyle diyim Yalova normal arabayla 2.5 saat sürüyor. Ben otobüsle 5 saatte gittim. İstanbul'a ise normal arabayla 4 saatte gidiliyor. Otobüs 6-7 saat civarı sürebilir.

Herkese kazasız belasız hayırlı yolculuklar, pedallamalar...

mr-bike
29-05-2009, 17:52
etkinliğe İstanbul' dan büyük ilgi var, bu kadar ilgi olacağını farketseydik çok daha fazla kontenjan talep ederdik,
ilgi gösteren kendi imkanları ile gelecek olanlara teşekkür ederiz.

6 Haziran cumartesi İzmit' te planlanan bir etkinğimiz var ona hazırlanalım, etkinlik sonrasıda baraj turu ve piknik düşünüyoruz.

7 Haziranda çevre haftası etkinliğimiz için Taksim' de buluşuyoruz.

kerem
29-05-2009, 18:27
şimdi yukarıdan haber geldi, hafif yağışlı :)

codalton555
30-05-2009, 00:02
şimdi yukarıdan haber geldi, hafif yağışlı :)

süpersin kerem

mr-bike
30-05-2009, 00:09
arkadaşlar eskişehir turu için yolculukta ve turda eşorman giyelim lütfen yedek

kerem
30-05-2009, 00:57
yetmez yağmurluk hatta mont da alın bence... Demedi demeyin bak sonra...

sezgihan
30-05-2009, 01:17
merhaba ;

fotoğraf makinemi hazırladım , pillerimi doldurdum , kartımı boşalttım , yeleğimi yıkayıp tertemiz yaptım , bisikletime bakım yaptım , yedek iç lastiğimi çantama koydum , yağmurluğumu da alıyorum son habere göre , yolculuk için hazırım . çok heyecanlıyım .

güzel bir yolculuk ve güzel bir tur ve beraberlik dilerim .

sevgilerimle .

mezgs
30-05-2009, 11:20
Günkut bey
Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim.
Ben Cuma akşamı halı sahada dizimi sakatladım (çok ciddi değil).
Bu yüzden üzülerek size katılamacağım.
Hepinize güzel, hoş bir gezi dilerim, 7 haziran da görüşmek dileğimle.
Saygılarımla
Mehmet Gürcan

ali nejat
30-05-2009, 11:32
eskiden etkinlikleri büyüteçle arardik, zorlamalar yaptigimiz bile söylenirdi.. simdi etkinlikleri takip edemez olduk..Basta Bisikletliler Dernegi olmak üzere Sivil toplum hareketliligi her yerden fiskiriyor..
ülkemde bisikletlilik yükseliyor..bunu kurumlasmalar ve alt yapi ile birlestirdigimizde kim tutar bizi..ne yagmur ne çamur..ne de önümüze firlayan yilanlar..

Tûm eskisehir ekibine, isteyipte katilamayanlara selamlar..yolunuz açik olsun..

ümit_levent
30-05-2009, 13:51
maşallah diyimde nazar deymesin uzun bir süredir bisiklete mecburen ara verdim vede bu ara devam ediyor bisikletle olsun tüm sosyal aktivitelere bir süre daha katılamıyorum.. Şimdiden eskişehire selamlar yola cıkan tüm herkeze iyi yolculuklar dilerim.

Halil Atalay
30-05-2009, 16:55
merhaba arkadaşlar

sizlere öncelikle eskişehir'de iyi eğlenceler diliyorum hafta içersinde yapdığımız tur'da dikkatsizlik sonuçu olan kazada sol kolumda oluşan şişme nedeniyle aranızda olamacağım

herkese güzel pedallar

kerem
30-05-2009, 17:40
HEPİNİZİ KARTAL'ın ŞAMPİYONLUK ETKİNLİĞİNDE GÖRMEK DİLEKLERİ İLE...

HAYATTA
B E Ş İ K T A Ş

sezgihan
01-06-2009, 01:27
merhaba ;

dün ve bu gün ; bisikletliler derneği , eskişehir tabipler odası ve tepebaşı belediyesi , bursa yeşil pedal grubu ile ortaklaşa organize edilen bisiklet etkinliğine katıldık . anlatacak çok güzel konular var . en yakın zamanda paylaşmaya devam edeceğiz .

sevgiler.

fotoğraflar zaman yetersizliğinden dolayı tadımlık yüklendi . görmek isteyenler için link :

http://sezgihan.blogspot.com/2009/06/bi ... -2009.html (http://sezgihan.blogspot.com/2009/06/bisikletle-eskisehir-2009.html)

sibel.
01-06-2009, 01:59
Keyifli bir yorgunluk sonrası ilk mesaj ve yorum, bu kadar olur... ;)

Tadımlık ta olsa sağol Sezgihan kardeş...
Ana yemekten önce hep sofraya atıştırmalık bişiler gelir...
Asıl lezzet ana yemekte değil mi zaten.... :lol:

EmrE
01-06-2009, 12:09
Sezgihan kardeşim, güzel fotografların için teşekkür ederim en kısa sürede bende ekleyeceğim... bu arada BURSA YEŞİ PEDAL grubundaki dostlarımıza kucak dolusu sevgiler. En kısa zamanda Bursada da YEŞİL PEDAL ile bir etkinlik gerçekleştimek için Başkanla konuşacağım... :D

mr-bike
01-06-2009, 12:23
Eskişehirde bu mükemmel organizasyonda emeği geçen, katılan herkese teşekkür ederim.

Murat Suyabatmaz
Bisikletliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

nilguel
01-06-2009, 17:41
Muhteşem keyifli bir hafta sonu ve dolu dolu bisikleti yaşadık herkeze teşekkürler

BURSAYESILPEDAL
02-06-2009, 11:34
Bursa Yeşil Pedal ekibi olarak bizlere göstermiş olduğunuz sıcaklıktan ve ilginizden dolayı bütün grubumuz adına teşekkür ederim en kısa zamanda güzel bir etkinlikte bir arada olmak dileğiyle...

M.Ferhat AKBAŞ
Bursa Yeşil Pedal

Halil Atalay
02-06-2009, 14:56
resimler nerede bir tek sezgin mi çekdi?

sibel.
03-06-2009, 00:36
Bisikletliler Derneği ,Eskişehir Tabipler Odası, Tepebaşı Belediyesi ,Bursa Yeşil Pedal Grubu ile
ortaklaşa organize edilen bisiklet etkinliğine katılarak harika iki gün geçirdik?

Gideceğimiz otobüste epeydir görüşmediğimiz dostlarla yeniden bir araya gelmenin mutluluğu ile yola çıktık.
Eskişehir terminaline indiğimizde de bizleri güler yüzüyle dr.Ali bey ve Eskişehirli arkadaşlar karşıladı..
Bisikletlerimiz Tepebaşı belediyesinin bize tahsis ettiği otobüslere yüklendi?
Modern, görünümlü, canlı bitkilerle güzelleştirilmiş antreleri, geniş-ferah salonları olan Belediye binasında toplandık..
Sayın başkanımız Murat beyin bisiklet temalı başarılı sunumunun ardından akşam konaklayacağımız misafirhaneye geldik..
Burada da bizleri çok güzel bir akşam yemeği bekliyordu.. :D
Yemek sonrasında Murat bey
? sizlere bir sürprizim var ? diyerek bizleri yıllar önce milli bisiklet takımının mekanik teknisyenliğini yapmış, emekli İsmet keskinci ?yi ziyarete götürdü..
İsmet bey yıllar öncesinde bisiklet aksamı üzerinde yaptığı buluşlarla, bisikletçilerin vazgeçilmezi olmuş..
Ve hala bisikletle ilgili çalışmalarını sürdürmekte..
Anlattığı anılarıyla bizleri geçmişe götüren, tatlı esprili sohbetiyle kahkahalara boğan İsmet Keskinci ?yi tanıdığım için çok mutlu oldum..

Rahat bir uykunun ardından sabah saat 8 kahvaltısı sonrasında bisi.sürüşünün yapılacağı alana gittik?
Bursa yeşil Bisiklet gurubundan arkadaşlarımızı alkışlarla karşıladık?
Murat beyin direktiflerinden sonra konvoyda yerlerimizi aldık ve Eskişehirli bisikletsever halkın katılımıyla sürüş başladı?

Eskişehir?de başınızı her .çevirdiğiniz yerden bisikletli çıkıyor..şaka gibi..
Bu kadar yoğun bisiklet ve kullanıcısının olduğu bir yerleşim yerinde bu zamana kadar bisiklet yollarının gözardı edilmesi ilginç?

Şehrin çok güzel caddelerinde ,özellikle güzel manzaralı Porsuk çayı boyunca sürdük bisi.lerimizi..
Hem şehrin güzelliklerini hem bizlerin keyfini belgeleyen fotoğraflar çekildi?
Bu etkinliğin kısa sürede Eskişehir?deki bisiklet ve bisikletçiler için değişim ve gelişim adına bazı şeylerin daha çabuk oluşmasına katkısı olacaktır diye ümit ediyorum?

Sürüş çok zevkliydi?katılım yoğundu..Misafirperlik harikaydı? :D

Beni,bizleri bu güzel etkinliğe dahil eden başkanımız Murat bey?e,
Eskişehir Tabipler Odası ve Tepebaşı Belediyesi?ne,
bizleri rahat ettirmek için uğraşan dr.Ali bey ve Eskişehirli bisikletsever arkadaşlarımıza,
Bursa?nın Yeşil Pedal Gurubu dostlarımıza ,
misafirhanenin güleryüzlü çalışanlarına, otobüsteki bisi.lerimizin emniyetini ve şehiriçi ulaşımımızı sağlayan otobüs kaptanımıza,
etkinliğe katılan keyifli anları paylaştığım tüm dostlara,
bu etkinlikte emeği geçen herkese, çok teşekkür ediyorum??

Bisiklet ve bisikletliler için daima birlik ve beraberlik içinde
yollarda olmak dileği ile?............saygı ve sevgilerimle.........

mr-bike
03-06-2009, 02:52
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/09-05-31-eskisehir/DSCF4472.jpg
Eskişehir' de bisikletliler....

sezgihan
03-06-2009, 11:57
arkadaşlar merhaba ;

eskişehir bisiklet etkinliğinin fotoğraflarını blog da yayınlamaya başladım . bilen arkadaşlar, fotoğrafları oradan buraya aktarabilirler . haydi bakalım, yalnızca eleştirmeyelim biraz da değiştirelim . fotoğraflar etkinliğe katılan herkezin, isteyen istediği yerde kullana bilir . ayrıca buraya fotoğraf ekleyen arkadaşlara bir dahaki turlarda daha fazla vakit ayırıp onları daha çok fotoğraflamaya çalışıcam . söz.

sevgiler.

ali nejat
03-06-2009, 21:01
Etkinlige katilan ve emegi geçen herkese sevgiler..harikasiniz..kiskanmamak elde degil..

jesabel
03-06-2009, 21:14
Valla ben de çok kıskandım. keşke ayarlayıp katılabilseymişim.

hakanozhan
04-06-2009, 01:11
etkinliğe İstanbul' dan büyük ilgi var, bu kadar ilgi olacağını farketseydik çok daha fazla kontenjan talep ederdik,
ilgi gösteren kendi imkanları ile gelecek olanlara teşekkür ederiz.

6 Haziran cumartesi İzmit' te planlanan bir etkinğimiz var ona hazırlanalım, etkinlik sonrasıda baraj turu ve piknik düşünüyoruz.

7 Haziranda çevre haftası etkinliğimiz için Taksim' de buluşuyoruz.

Pazar günü olmayabilir ama c.tesi günü Kocaeline bir ihtimal gelebilirim. Şu anda İstanbul'dayım. 2 gün kaldı fakat forumda göremedim. Geçerli mi hala...

Bu arada benim durumlar karışık. İyimi olacak kötümü olacak bilmiyorum ama inşaallah hayırlısı artık... İst.daki işime kaldığım yerden devam edeceğim. Tek başıma İst.a geri dönüş olacak. Teklif geldi olur dedik bakalım. 1-2 hafta sonra başlıyacağım. Tren istasyonuna yakın olmam etkinliklere katılmama büyük bir artısı olsada bisiklet eskişehirde kaldığı için bir süre sadece bisiklet kiralama imkanı olan turlara gelebilirim heralde. Kimbilir belki de yeni bir tane alana kadar....

arda
04-06-2009, 20:14
Bu ara internete sık bağlanamadığım için yorumları geç yazıyorum bizim için yorucu bir yolculuktu günübirlik fakat çok keyifliydi.Bisikletliler derneği etkinliklerinde gördüğüm beşinci il oldu Eskişehir çok beğendim Emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürler...

sezgihan
05-06-2009, 00:28
merhaba ;

arkadaşlar , fotoğrafları yavaş yavaş vakit buldukça yüklemeye çalışıyorum . buraya denedim fakat iş çok uzuyor . bu yüzden daha basit ve bilğim yolu seçerek yüklediğim linkleri buradan duyurmaya çalışıyorum . vakti olan arkadaşlar fotoğrafları burada da yayınlayabilirler .

hoşçakalın .

http://sezgihan.blogspot.com/2009_06_01_archive.html

BakiBerkKAYALAR
07-06-2009, 10:12
Arkadaşlar harika bir etkinlik olmuş.

Geceleri Güney/Van Gölü Ekspresleri var. Onların da Doğu Ekspresi' nde olduğu gibi bagaj, bisiklet taşımak için furgon vagonları var. Bir daha Eskişehir-Ankara yönüne bisiklet taşıyacaksanız aklınızın bir kenarında bulunsun.

mr-bike
11-06-2009, 18:05
Eskişehir tabib odası web sayfasındaki haber için tıklayınız.
http://www.ebto.org.tr/index.php?option ... 0&Itemid=1 (http://www.ebto.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=710&Itemid=1)

Günlük yaşantımızda işlerin giderek mekanikleşmesi,araba ve asansör kullanımının daha kolayımıza gelmesi,boş vakitlerimizi televizyon seyrederek ve bilgisayar kullanarak hareketsiz geçirmemiz,yürüyüş ve bisiklete binmeyi daha az tercih etmemiz nedeniyle fiziksel aktivitelerimiz giderek azalmaktadır.

Bu hareketsiz yaşam şekli kronik hastalıkların artmasına neden olmakta,bireylerin ve toplumun sağlığı giderek bozulmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü,bu ciddi soruna karşı çözüm olarak işe ,okula, markete geliş gidişte günde yarım saat bisiklet binmeyi önermektedir.

Günde yarım saat bisiklet binerek; kalp krizi riskini %40, kolon kanseri riskini %40, göğüs kanseri riskini %20, tip 2 şeker hastalığı riskini %50 azaltabiliriz,ayrıca kadınlarda kalça kırıklarının %50'sinden sorumlu olan kemik erimesi riskini azaltabiliriz,kötü kolesterolü düşürebiliriz,daha kolay kilo verebiliriz,tansiyonumuzu düzenleyebiliriz,stres ve depresyona karşı kendimizi daha iyi hissedebiliriz.

Kısaca, bisiklet günlük yaşamımızda sporu ve ulaşımı ayna anda yapmamızı sağlayan,hava kirliliği ve gürültü yapmayan,şehir içi trafik karmaşasını azaltan, ekonomik,pratik,7 den 70 e herkesin kullanabildiği mucizevi bir araçtır.

Bu etkinliğimizde yerel yöneticilerimizden,şehir içinde güvenli bisiklet ulaşımı için gerekli planlamaların yapılarak biran önce uygulamaya konulmasını talep ettik.

Bisikletin sağlıklı yaşam için etkin olarak kullanılabildiği bir Eskişehir dileklerimizle.