PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 23 Mayıs Cumartesi İstanbul 1453 Panoramik Müzesi gezisi

ercan o&o
22-05-2009, 20:05
Değerli Murat Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek arkadaşlara bu özel turu duyuruyorum:
Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz: http://www.bisikletliler.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=511

Gezi rotası: Topkapı'daki İstanbul 1453 Panoramik Müzesi ve çevresindeki kültürel alanlar
Buluşma noktası ve saati: Sirkeci'de üstgeçidin iskele ayağında saat 10:30'da
Gezi temposunda ve grup disiplini ile hareket edilecektir. Katılımcıların istekleri doğrultusunda yol üstündeki tarihi ve kültürel alanlar ziyaret edilecektir. İlgili listeyi katılımcıların tur sırasında dikkatine sunacağım.
Öğle yemeği: İsteyen yiyecek ve içeceğini getirebilir ya da ortak alışveriş yapılır ve Kazlıçeşme çayırında denize karşı piknik yapılabilir.
Hava durumu: 17-25 derece, parçalı bulutlu
Ücret: Panoramik müze: 5 (grup 4) TL diğer yerler ücretsiz

Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan

ercan o&o
23-05-2009, 21:57
Sabah saat 10:30'da ben, Sibel, Günkut, Emre, Metin, Kenan ve Tuncay arkadaşımızla birlikte Sirkeci köprüsünün altında buluştuk. Burada tanıştığımız Kanadalı David'in de bize katılmasını sağlayarak 8 kişi olduk. Kısa bir durum değerlendirmesinden sonra Eminönü - Unkapanı - Zeyrek - Fatih - Adnan Menderes Bulvarı - Anıt Mezarlar rotasıyla Topkapı'ya ulaştık. Ancak 1453 Panoramik Müzesinin önünde inanılmaz bir kuyruk vardı. Müze müdürü ile yaptığım kısa bir görüşme sonucunda özel davetli olarak içeri alındık. Müze gerçekten çok ilginç bir yer tüm arkadaşlara öneriyorum. Topkapı Parkındaki çayırda dinlenirken daha önce Sanat Tarihçisi dostlarımdan ve Internet'ten öğrendiğim gideceğimiz yerlerle ilgili bilgileri dostlarımla paylaştım. Daha sonra restore edilen Yenikapı Mevlevihanesinin çevresinde dolaştık ve acıkan arkadaşların isteği doğrultusunda yemek molasına karar verdik. Daha önce gittiğim Tarihi Merkez Efendi Köftecisinde özel ikramları ile birlikte harika bir yemek yedik. Daha sonra Merkez Efendi Camisi, Türbesi ve Tekkesini ziyaret ettik. Bundan sonraki durağımız Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Parkıydı. İçinde 600 çeşit tıbbi bitkinin bulunduğu bu park gerçekten çok ilginçti. Tekrar yola koyulup Balıklı Manastırına geçtik. Burada tayt giyen arkadaşlarımızı bisikletlerimize bekçi olarak bırakarak manastıra girdik. Hem Ayazmayı, hem kiliseyi hem de Patrik mezarlarını dolaştık. Burada daha önceki turlarımda rehberlerden öğrendiklerimi arkadaşlarla paylaştım. Kazlıçeşme'nin tarihi dokusunu inceleyerek sahile çıktık. Sahil yolunda yapılan kısa bir durum değerlendirmesinden sonra çay saatimizin geldiğini anladık. Değişik tekliflerden sonra Gülhane Parkının Topkapı Sarayı yanındaki muhteşem manzaralı çay bahçesinde karar kıldık. Hiç bitmeyen bakır çaydanlıklardan bardaklar dolusu tavşan kanını yudumladık. Yol boyunca tercümanlığını yaptığım David bisikletini iade etmek istediğini söyleyince hep beraber bir de Sultanahmet'e gidelim dedik. Burada derneğimizin lokalinin de bulunduğu binadaki Gezginler Kulübünde önce bisikletini bırakan David daha sonra İstanbul'a doyamadığını bir de Asya yakasına gitmek istediğini söyleyince tekrar yola koyulduk.
Yol boyunca kendi rotalarına gitmek için ayrılan arkadaşlarla vedalaşırken en kısa zamanda böyle bir tur daha yapmaya karar verdik, bu seferki rota şimdiden belli Sultanahmet, Süleymaniye, Beyazıt bölgesindeki kültürel alanlar, çeşmeler, camiler, hanlar, hamamlar v.d. tabii ki Kanaat Lokantasının enfes kurufasulye ve pilavı unutulmayacak...
Kültürel turumuz boyunca çekilen fotoların adresi kısa bir süre sonra burada açıklanacak.
Tüm tur boyunca grup disiplini içinde hareket eden güleryüzleriyle günün harika geçmesini sağlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan

ercan o&o
24-05-2009, 00:44
Sevgili Günkut

Harika kadrajınla zaman zaman sanatsal alana geçen ve en önemlisi o güzel anları bizlere tekrar yaşatan fotoğrafların için çok teşekkür ederim.

Yeni bir kültür gezisinde tekrar pedal sallamak dileğiyle...

Selamlar, sevgiler, bisikletle kal
Ercan

sibel.
25-05-2009, 16:18
Ercan arkadaşım
İyi ki bu geziye katılmışım...
Ben İst.1453 panoramik müzesinden çok etkilendim..
Her nekadar İst.fethi ile ilgili bilgi sahibi olsam da, içerdeki o atmosfer insanı büyülüyor adeta...
Anlatımınız, açıklamalarınız ve rehbeliğiniz için çok teşekkürler...

Herkesin mutlaka görmesi gerektiğini düşünüyorum..
Tarih-kültür yollarında yine pedallamak üzere dostlar..........

ercan o&o
31-05-2009, 18:37
Günkut arkadaşım,
emeğine sağlık çok güzel olmuş, çok teşekkür ederim.
Oğlum 8. sınıfta olduğu için Yabancı Okullar Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gibi etkinlikleri var, bisiklete vakit ayıramıyorum.
Ercan

ercan o&o
31-05-2009, 18:44
Günkut arkadaşım,
emeğine sağlık çok güzel olmuş, çok teşekkür ederim.
Oğlum 8. sınıfta olduğu için Yabancı Okullar Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gibi etkinlikleri var, bisiklete vakit ayıramıyorum. Bu işler bittikten sonra bisiklet başkenti Amsterdam'da pedal sallayacağım...
Ercan