PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİSİKLETLİLER DERNEĞİ KAYSERİDE

Mehmet Lüzumlar
17-05-2009, 12:25
Kayseride ki bisiklet ve tramvaylı kent yaşamı için yeni düzenlemelerden dolayı
dernegimizden yardım talebi olmuş ve Murat Suyabatmaz bu konudaki bilgi ve görüşlerini paylaşmak,proje yapmak amacıyla 20 mayıs 2009'da Kayseriye gelecektir.

Bilgilerinize Sunarız..
Bisikletli Günler..

hakanozhan
20-05-2009, 21:20
Darısı Eskişehir'in başına...

Bir caddede "bisiklet girebilir" tabelası göremedim. Fakat merkezde neredeyse her caddede "Bisiklet giremez" tabelası var. Ama kimsenin umrunda değil. Eskişehir sadece yayalar için planlanmış bir şehir. Birçok sokak ve cadde sadece yayalara veya yaya ve tramvaya ait. Diğer ana caddeler olsun mahallelere giden ana caddeler olsun hepsi köstebek yuvası gibi delik deşik. Şehrin içinden geçen şehirlerarası yolda kırmızı ışıklar kaldırılıp batçık ve kavşaklara dönüştürülmeye başlamış. Boydan boya çalışma halinde. Kuzey ve güney çevreyolu gündemde. Trafik ışıkları da anlatamayacağım şekilde çok karışık. Hiç trafik olmadığı için olsa gerek...

Yani ulaşımda 2 alternatifiniz var
1. Tramvay ve otobüsler. (Bu arada otobüsler İst. daki gibi her otobüs ayrı ayrı duraklardan kalkmıyor. Tüm otobüsler Merkezde yanyana 2 durakdan biniliyor. )
2. Bisiklet

Bu arada neredeyse tüm mahallelere kadar tramvay hattı uzatılması planlanıyor. Onaylandı bakalım ne zaman olacak.
Google Maps Eskişehir Tramvay Hattı Mevcut ve Uzatılacak Hat (http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=tr&msa=0&ll=39.776221,30.468349&spn=0.063854,0.219727&t=p&z=13&msid=111664208951350781358.0004604e44dd9029c6496)

Eskişehirin merkezi düz olması ve her yerin en fazla yarım saat mesafede olması ve düzgün bir asfalt olmaması bisikletli sayısını bir hayli artırmış durumda. Bir lisenin önünden geçerken şok oldum. Okulun bahçesinde büyük bir bisiklet parkı vardı ve doluydu. Bir İstanbullu için okadar çok bisikleti bir okulun bahçesinde görmek baya şaşırttı. Fotoğrafını en kısa zamanda çekip koyacağım.