PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisikletliler Derneği ECF - Avrupa Bisikletliler Federasyon

mr-bike
11 Mayıs 2009, 15:52:40
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/ECF/DSC04813-mm.jpg
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/LOGO/200px-Logo_ECF.jpg
Bisikletliler Derneği ECF - Avrupa Bisikletliler Federasyonu üyesi. ( ECF - Avrupa Bisikletliler Derneği )
11 Mayıs 2009 Günü Brüksel' de yapılan Olağan genel kurul toplantısında başvurumuz oylanmış ve oy birliği ile ECF' ye Full - TAM üye olarak kabul edilmiş bulunuyoruz. Genel kurul toplantılarında 1 oy kullanma hakkı bulunan derneğimizin bu üyeliğinin Bisiklet camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/ECF/DSC04816-mm.jpg
İtalya Bisiklet Kullanıcıları Federasyonu ve ECF Baskan yardımcısı Doretta Vincini Ali nejat Sözen' in Fransızca yaptığı konuşmayı ingilizce aktarıyor, dostumuz Doretta' ya teşekkürlerimizle,

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/ECF/ECF-Velocity2009Brussels070.jpg

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/ECF/ECF-Velocity2009Brussels065.jpg

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/ECF/ECF-Velocity2009Brussels050.jpg
oy birliği ile BD nin üyeliğinin kabulü

http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/ECF/DSC04834-mm.jpg
ECF 2009 tüm katılımcılar birlikte

sibel.
11 Mayıs 2009, 16:53:13
Çok sevindim... :D

ECF' ye Tam üyeliğimizin, Derneğimize ve Bisiklet camiasına hayırlı olmasını diliyorum....

ali nejat
11 Mayıs 2009, 20:45:10
degerli arkadaslar,

tesekkür ederim hepinize.çok çok önemli bir adim atildi.
zamanim dar elbette gelismeleri aktaracagim.daha ziyade bu konuda yorumlarim olacak ve bunlari tüm bisikletsever kamuoyuna yansitmaya çalisacagim.

Baskan, oybirligi ile kabul edildik.Tek bir üye çekimser oy kullandi oylama sonunda yanima geldi ve izah etti niye çekimser kaldigini , açiklamam karsisinda yanlis anladigini ifade etti.Bu durumda ezici çogunluk veya oybirligi diyebiliriz..
Salonun tamaminin uzun alkislari ile Avrupa Bisiklet Federasyonuna asil üye olduk (oradada üyelik çesitleri var)
Hepimize çok görevler düsuyor.
Bu arada eski dernek BSD de ezici çogunluk ile (tek macar delegeden çekimser oy) ECF üyeliginden düsurüldü.
Tanitim için 5 dakika vermislerdi ancak sorular karsisinda 15 dakika kadar konusma hakki elde ederek iyi bir sunum yapma ve sorulari cevaplama sansi yakaladim.
Yarinda Velocity kongresini izlemeye çalisacagim.
Avrupa bisiklet haritasinda yer alan Tûrkiye artik BD ile temsil edilecek.
sevgilerimle

ali nejat Brüksel'den bildirdi..(kendimi bir anda dis haber muhabiri sandim)

Bülent
11 Mayıs 2009, 22:24:09
Tüm avrupa ülkelerinin yanında çeşitli dünya ülkelerininde üye olduğu,
bisiklet sivil toplum örgütlerinin üst kuruluşu olan ECF ye oy birliği ile ve asil üye statüsünde kabul edilmemiz
büyük bir başarıdır.
ECF ye üye olma düşüncesinin ilk ortaya çıkışından bu yana geçen süre içerisinde bu amaca katkıda bulunan herkese başta dernek başkanımız Murat suyabatmaz başkan yardımcımız Hakan Öge ile dernek yönetim kurulu üyelerimize vebizi genel kurulda temsil eden Ali Nejat Sözen 'e çok teşekkür ediyorum.
Bu kararın derneğimiz adına çok önemli bir gelişme olduğu gerçeğinden hareketle
bundan sonraki hedeflerimizin çok daha büyük ve anlamlı olacağını düşünüyorum.
Bu karar hepimize ve tüm Türkiye bisiklet hareketine hayırlı olsun.
Bisikletliler derneğininin etkili çalışmaları sonucunda uluslararası alandaki kuruluşlara tam üye statüsü ile kabul edilmesi umarım derneğimize önyargılı olarak yaklaşan ve her fırsatta bizleri eleştirmeye çalışan bisiklet sever dostlarımızada iyi bir cevap olmuştur.

bikerdem
11 Mayıs 2009, 23:59:33
Bisikletliler Derneğinin ECF'ye üyeliğini kutluyorum. Bugüne kadar yapılan çalışmaların bir sonucu olduğunu düşünüyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Murat İlhan
12 Mayıs 2009, 11:02:56
Ülkemiz bisiklet hareketinin dünyaya tanıtılmasında çok önemli bir katılım olan bu üyelik için, emeği geçen herkesi kutlar,başarılarının devamını dilerim.Sevgi ve saygılarımla.

ali nejat
12 Mayıs 2009, 16:11:32
Degerli arkadaslar .
Ben size tesekkür ederim..ileriye gidis ve basari hepimizindir.Bu mücadeleye su veya bu sekilde katkida bulunan herkesindir.

Artik yeni bir sayfa açilildi önümûzde tecrübe ve birikim sahibi olduk ve bunlari avantaja dönüstürmeyi bilmemiz lazim.

Kongre esnasinda sunu düsundüm.Avrupa ile, uluslararasi bisiklet hareketi ile gerek basta altyapi sorunu olmak üzere anlayis ve gerekse bisiklete bakis anlaminda aramizda epeyi fark var.
Burasi kesin ama bu tespit, genellikle yapildigi gibi bizi komplekse sokmamali.
çünki biz geçen yil avrupa kupa maçlarinda oldugu gibi son dakika golleri ile öne geçmeyi basarmis bir yapiya da sahibiz.

Bisikletliler Dernegi gerek 12 sivil toplum kurulusu ile imzaladigi protokol ve gerekse dost lokal bisiklet yapilanmalari ile dayanisma ve dostluk içerisinde yoluna devam ederken, ayni zamanda yönetimleri de etkilemeyi bilmistir.
Biz yönetimleri etkileriz bu anlamda donanimimiz vardir.Sektörü de belli ölçüde yanimiza çekebiliriz.Dost kardes örgütlerle isbirligini kalici hale getirebiliriz.
Bunlari yapabiliriz. Bunun kadrolari ve yöneticileri var.
Bütün bunlarin yaninda genel planda bisiklet kullanicilarinin tavridir en önemli olan.
Artik bazi mantalitelerin degismesi gerekmekte..önümüzde bisikletin ülkemizde yayginlasmasina yönelik yapilacak isler bizi bekliyor.
Bir örnek vereyim.
Dün degerli dostum Doretta Vincini, konusmami Fransizca'dan ingilizceye çevirirken daha konusmanin basinda salona dediki ; " ali bana söz verdi artik bir dahaki sefere ingilizce seslenecek sizlere" saka ile karisik kongrenin önünde bir çok sorumlulugumuzun yaninda böyle de bir görev üstlendik: ingilizce ilerletilecek..
Hepimize tek tek sorumluluk düsuyor.
Dün arka panoda ülkemin bisikletçilerinin fotograflarini, binlerce kisi bogaz köprüsunden geçislerini ve digerlerini 23 ülkeden gelmis 58 delegeye gösterirken gögsüm kabardi.
Gôzlerim doldu.
Içimden dedimki:
Bizimde bisikletçilerimiz var.
Bizimde bisiklet sivil toplum örgütlerimiz var.
Bizde variz.
Ve orada Türkiye bisiklet hareketi için var oldugumu bir saniye bile olsun unutmadim.
Bisikletliler Dernegi bu olayin öncüsü.
Baskani Murat Suyabatmaz, bu konularin en deneyimli,birikimli ve donanimli olmanin yaninda mütevazi kisiligi ile
dur durak bilmeden kosturan ,yilmayan ve kesinlikle yalniz birakilmamasi gereken önderi.
Zamanla aktaracagim birçok önemli gelisme yasandi kisa zamanda.
Avrupa Bisikletinin ,uluslararasi bisiklet hareketinin saygin bir parçasi oldugumuz bir kez daha yer aldi kafamda dün alkislar arasinda kürsüden inerken.
http://i496.photobucket.com/albums/rr326/bisikleti/ecfkongre001.jpg
Dedim ki;
Bu alkislar elbette bana degil benim sahsimda hareketi omuzlayan herkese..
Bisiklet deyip geçme.
Bugün Avrupa birliginin merkezinde dev bir salonda Velocity kongresi basladi ..dünya burada.
Bisiklete ne kadar önem verildigini bir bakista anliyorsun.
Artik bunun önemini ve gelecegimizde bisikletin önemli yeri olacaginin unutulmamasi gerektiginin altini çizmeliyiz.
Onun bir ulasim imkani olarak yasamimizda yer almasi gerektigini unutmamaliyiz.
Olayin sadece bir hobi ve bireysel keyif olayinin çok ötesinde oldugunu,bisiklet hareketinin aslinda bambaska ögelerle süslenmis oldugunu kavramaliyiz.Kavratmaliyiz.
Saglikli ,huzurlu,keyifli toplumsal yasamin bir parçasi oldugunu aklimizdan çikarmamaliyiz.
sevgilerimle
ali nejat- Brüksel

mr-bike
17 Mayıs 2009, 15:24:42
Bizler teşekkür ederiz, derneğimize üye olan herkesin çorbada tuzu var, bu derneği yaratanlar üyelerdir, üyelerin gücü bu derneği yaşatacaktır, ileri taşıyacaktır.

ali nejat
17 Mayıs 2009, 16:59:05
öncelikle Elmas'a tesekkür ediyorum.
Baskan kisa ve öz yazmis.
çorbada hepimizin tuzu var..dernege üye olmus aidatini düzenli ödeyen,üye kazanimi için çalisan,aktivitelere katilan herkesin bu çorbada tuzu var.
Bogaz köprüsunden geçerken orada bulunanlarin tuzu var,hafta sonu aktivitelerindüzenleyenlerin, katilanlarin tuzu var,dernegin fuarlardaki standini ziyaret edenlerin tuzu var, forumlarda ilerletici tartisma yapan desteklerini sunanlarin tuzu var,toplantilarina katilanlarin,afislerini asanlarin tuzu var..
vb. vb..
Benim ilave etmek istediklerim sunlar olacaktir.
Dernegimizin ECF üyeligi önemli bir köse tasidir.Sorumluluktur.Haklarimiz oldugu kadar ôdevlerimizde vardir.
Her üyenin dernekle iliskisi gibi, derneginde üst kurulusla iliskisi vardir.Bizlerde ECf e üyeyiz;aidat ödüyoruz,aktivitelerine katiliyoruz sonuç olarak ta; bisikletin ülkemizde gelismesi için destek aliyoruz.
Bu anlamda artik Bisikletliler Dernegi projesi, bir kurumlasma projesi olmak durumundadir.Diger mahalli yapilanlamalarla,bagimsiz yapilanmalarla iliskisi kurumsallasma projesine bagli olmak durumundadir.
Bu anlamda Bisikletliler Derneginin kurumsallasma yolunda atacagi,atmaya basladigi adimlari desteklemek,ona güç vermek,katilimi saglamak ülkemizde bisikletin gelisimi çorbasinin en önemli tuzu olacaktir.
sevgilerimle

Halil Atalay
21 Mayıs 2009, 11:48:35
Bu pjede katkısın olan tüm yönetim kuruluna teşekkürler sesimiz artık daha gür çıkacak

peacelovebrgm
22 Mayıs 2009, 12:06:59
Türkiye Bisikletle sağlıklı yaşamaya karar vermiştir. Ülkenin değişik köşelerinden her gün yeni bir bisiklet aktivitesi olmaktadır. Bisikletliler Derneğinin bu yıl yapılan genel kurulda ECF - Avrupa Bisikletliler Federasyonuna tam üye olarak kabul edilmesinden dolayı gurur duyuyorum. Bu amaca ulaşmakta katkısı olan herkese, dernek başkanı Murat Suyabatmaz?a, derneği genel kurulda temsil eden Ali Nejat Sözen?e teşekkür ediyorum.

Halil İbrahim Toprak
Bergama Bisiklet Topluluğu Temsilcisi

adnancangir
1 Haziran 2009, 00:48:43
Bu büyük başarıyı ayakta alkışlıyorum.Ülkemiz bisiklet camiasında yansımaları en kısa zamanda görülmeye başlanacaktır. Buna olan inancım tamdır.
Tebrikler ve teşekkürler BD...
Adnan Cangir
www.muglabisiklet.org (http://www.muglabisiklet.org)

Emre POLAT
3 Nisan 2010, 18:22:56
Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Organize ekip çalışmasının en güzel örneklerinden birini vererek sonuca ulaşmışsınız. Bu oluşumun meyvelerini olgunlaştırmak için Aydın temsilciniz olmaktan bir kez daha mutlu oldum. Benim de birikmiş biraz tuzum var, yemek yemeğe yüzüm olsun isterim. Şimdi çalışma zamanı.

Sehnaz
3 Nisan 2010, 19:02:36
Harika bir yorum getirmişsin Emre ...Başarı ,birikim ve dayanışmayla gerçekleşiyor.En güzel cümleleri kurmuşsun.Ben dernek adına seni yanımızda görmekten bir kez daha mutlu oldum şimdi..Yolun ve yolumuz hep birlikte açık olsun , daha yapacak çok şey var.

zeki811954
24 Nisan 2010, 22:10:52
ECF ye tam üye olarak katılmamızı tebrik ediyorum.

mr-bike
25 Nisan 2010, 00:11:29
Şimdi sıra ECF üyesi olmanın hakkını vermeye arkadaşlar,
ECF yılda iki büyük etkinliğim var der, 1. Green Day ( yani çevre haftası ) 2. Car free day ( yani otomobilsiz gün ) Yani ECF bir kurum uluslararası en önemli kitlesel etkinlikleri olarak bu iki etkinliği hedeflemiş, başka pek çok konu geri planda bırakılmış detaya inince nedenleri daha iyi anlaşılıyor.
Bu konuda katılımcı rekoru 250.000 kişi ile Almanya Berlin' deki Çevre haftası bisiklet turu kırmış, ülkemizdeki kavga, dedikodu ve bölünme kültürü ile şimdilik bizlere çok uzak görünüyor ama yinede hedefimiz bu rekorlar olmalı diyorum.

hakanozhan
25 Nisan 2010, 02:46:53
Bisikletin net dünyasını bilmeyenlere ulaşmanın yolları arttıkça ve bisikletsizleri bisikletliye dönüştürdükçe kırılmayacak rekor kalmaz :)
Yapılan yollar, parklar vb gibi bisiklete teşvikler...
Yapılan turlar, seminerler, paneller, temsilcilikler...
Ve sanal ortam: Forum - Portal - Facebook...
Devamında Google groups da var mı acaba ? (Yahoo groups olmasa da olur :) ).

Bölününlere cevap ise 2 atasözü cevaplıyor :D
"Sürüden ayrılanı kurt kapar"
"Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkânıdır"

Kıymet
9 Haziran 2010, 11:47:08
Tebrikler bu başarınızdan dolayı.....

Her ne kadar garip gelse de;.... insanların bisiklete binebilmeleri için bu kadar çabaya gerek duyulmasını anlamsız buluyorum....

Zaten var olan bir hobi, zorunlu araç olması gerekiyor diye düşünüyorum....

Tabii bu seviyelere gelmiş olması da ayrıca gurur ve mutluluk verici...

Tek isteğim ilerde insanlarımızı motorlu araçlar yerine BİSİKLET üzerinde, işlerine ya da alışverişlerine giderken görebilmek........ Ne güzel bir görüntü oluşacağını hayal edebiliyorum....

Ve bu insanlarda mutluluk hormonunun salgılanmasına büyük katkı sağlayacak... :)))) doğal olarak insan psikolojisine de yansıyacağından birbirlerine selam bile vermekten aciz bir toplum olma yolundaki ülkemizi de bu anlamda pozitif davranışlara yönlendirecektir....

Bisiklet sevdası neler söylettiriyor ve neler düşündürüyor.... :))))

Herkes pedal çevirsin :))

Eren YILDIRIM
22 Eylül 2010, 13:45:55
Selamlar,
Sevgili Forum Arkadaşlarım

Bu başarıda emeği geçen ve geçmesine destek olan tüm arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum.Umarım bize zor diye nitelendirdiğimiz, oysaki bir çok konuda daha ileride olupda gösteremediğimiz, sıcaklığımızı, sevgimizi, insancıl yapımızı, dosthane tavırlarımızı bu tarz bir rekorla pekiştirecek bir kulvar oluşturup bu paylaşımın içinde oluruz.

Saygılar,
Eren Yıldırım