PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl bir bisiklet önerirsiniz?

idinc
4 Mart 2008, 22:50:24
Merhabalar arkadaşlar,..
Neşeniz bol olsun.

Uzun soluklu yolculuk yapmak üzere bisiklet satın almak istiyorum. Hem yükümü taşıyabilecek, hem de rahat sürebileceğim bir bisiklet almak istiyorum.

Bana hangi bisikleti önerebilirsiniz?

Benim aklıma bisikletin muhakkak hafif olması gerektiği geliyor!

Önerilerinizi bekliyorum. Link gönderebilirseniz sevinirim.

Sağlıcakla kalın.

Selcuk
5 Mart 2008, 11:38:42
Merhaba,
Burada benden daha fazla tecrubeli arkadaslar mutlaka vardir.Yine de birkac sey karaliyim.Acikcasi bisiklet satin alma olayi tamamen ne kadar butce ayirdiginiza bagli biraz, hafiflikte bununla parelel gidiyor.Sizde tahmin edersiniz ne kadar hafif o kadar pahali :) Ben 2 hafta once Kron XC4000 Deore LX bir bisiklet aldim,acikcasi cok fazla arastirmadim.Ama birkac bisikletle kiyasladigimda hafif klasmanina girecek bir bisiklet . 11 kg. tum donanim shimano LX , V fren. Bende genelde sehir ici asfalt yolda kullanacagimdan ince lastikler taktirdim. Suana kadar bisikletimden cok memnunum.Satin aldigim yerdeki arkadaslarda sagolsunlar cok yardimci oldular. Scott ya da diger yabanci markalarin fiyatlari biraz daha yuksek bu donanimdaki bisiklet icin. Bana yaklasik 1200 ytl ye mal oldu. Diger bir yonden hafif sayilabilecek bir kadro bulduktan sonra uzerine istediginiz donanimlari takarak butcenize ve amaciniza uygun bir bisiklet olusturabliyorsunuz.Bir de Shimano LX vites sistemini onererim, gercekten vites atislarini cok zevkli ve kolay hale getiriyor.
Kron XC4000 LX diye aratirsaniz web te ilgili bir cok site bulabilirsiniz.
Saygilar.

Selcuk

mr-bike
6 Mart 2008, 02:04:08
MTB bisiklet tavsiye etmeyeceğim. Uzun yol için City bike veya tour bike tipi uzun soluklu turlar için geliştirilmiş bisikletleri tavsiye ederim. Bu tip bisikletler ince lastikli ve extra bagaj ve donanım takılabilecek özelliklerde üretilir.
Bu tip bisikleti pek çok üst düzey markada bulabilirsin, örneğin TREK 7000 modeli gibi,