PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendimizi evimizde gibi hissetmek..

ali nejat
21-03-2009, 12:09
Insanin düsunceleri,davranislari kadar duygulari da önemlidir..Yani neyi nasil hissettigi..

Rahmetli sevgili anneannem, dedem ile (yaz tatillerinde hep yanlarinda olan 12 torundan tekiyim) uzun süren es,dost,akraba ziyaretlerinden,yolculuklarindan sonra evine döndügünde (ilk bisiklete o evde basladim) her seferinde o sempatik Balkan sivesiyle "Evcazim,evcazim,cancazim " der ardindan da bana dönerek "a be kizanim insanin kendi evi gibisi yok bilirmisin" derdi.Nur içinde yatsin.

Yorgun yolculuklardan sonra kendimi evime attigimda hep onu hatirlar, ara sirada onu taklit ederek gülümser, onu o sekilde yad eder.saygi ve sevgilerimi sunarim.
Genellikle hepimizde vardir bu duygular.. Kendimizi evimizde hissetmek.Tek bir odasi da, son derece geniste olsa bu duygu degismez.
Bu anlamda kendi evimizin disinda, kendimizi çok rahat hissttigimiz daha dogrusu özgür hissettigimiz ,rahatça soyunup dökünebildigimiz yerlerdeki konumumuza da "insanin kendisini kendi evinde gibi hissetmesi" deriz.

Birçok bisiklet sitesinde (home) yazilar yazdim ,yazmaya devam ediyorum..Naçizane olarak bildiklerimizi,gördüklerimizi,ögrendiklerimizi, düsundüklerimizi bisiklet ortamimiza aktararak ülkemiz için katkida bulunmaya çalisiyoruz.

Iste bunu yaparken -çünki modern teknoloji bize ne olanaklar sunuyor; yazini yaziyorsun,istedigin yazi seklini,rengini,isaretleri kullaniyorsun,fotograf ekleyip, kendin yayinliyorsun- kendini ne kadar özgür hissedebiliyorsun?

Eger yazi yazarken -ki genellikle elestirel yaklasimlar içinde bulunuyoruz- kendini özgür hissedemiyorsan; önemli bile olsa yazdiklarin bunu bir görevmis gibi yapiyorsun, tam anlamiyla keyif alamiyorsun.
Acaba yazim silinirmi,müdahale olurmu endiseleri özgürlügü kisitlayici seyler olarak karsimiza dikiliyor.
Elbetteki yazidaki düsüncelere karsi çikanlar olacaktir ama bunu ayni rahatlik ve ayni demokratik çerçevede tartisabiliriz..konusabiliriz..istedigimiz zaten hep budur..zaman zaman sertlesilebilinse bile sorun orasi degildir, biçim degil özdür önemli olan.Özde özgür hissedebiliyormuyuz kendimizi.Bu önemlidir.
Iste kendimi Bisikletliler dernegi sayfalarinda yazarken tipki "kendi evimde gibi" hissediyorum ve bu benim için çok önemli.

Geçmiste en sert sekilde yönetimi hedef alan elestiriler yazdim, yanlisliklar olursa yine yazarim.
Genel olarak Bisiklet dünyasina bakisim yani var olana bakisim elestireldir.Bisikletçiler bunu bilir beni bu sekilde kabullenirler.
BD sayfalarinda genellikle "geçmis zaman olurki" parantezinde eski yazilari yeniden yayinliyorum Aydan Celik'in dedigi
gibi "temcit pilavi kivaminda" .Elbette yeri ve zamani geldiginde yeni yazilar yayinlanacaktir.
Sunu ifade etmek istiyorum, burada hiçbir yazi silinmedi,sansürlenmedi,dokunulmadi.."vay bizi elestiriyorsun" denilmedi..karsi çikildi,karsi fikir ileri sürüldü ,özelden tartisildi ama hiçbir emek (yazi yazmak basli basina harcanan bir emektir) yok edilmedi..Bunun tersi durumlara rastladim baska mekanlarda..Iste bu yaklasim benim kendimi kendi evimde gibi hissetmeme neden oluyor.
Tekerlek Izi Dergisi yazariyim.Orada konum farkli .Orada isleyis farkli.Dergiyi kendiniz düzenlemiyorsunuz bu isi yapanlar var.Orada da simdiye kadar yolladigim tüm yazi ve fotograflara dokunulmadan oldugu gibi yayinlanmistir.
Orasini tüm bisiklet dünyamizin ortak sesi olarak görüyorum..öyle oldugu müdddetçe de büyüyecek ve gelisecektir.
Sonuç olarak BD sayfalari benim kendimi "kendi evimde gibi" özgür hissettigim ender alanlardan birisidir.

Sevgili Dostlar,

Bugün 21 Mart. Bahar 'in baslangici.Disarida taze hava ve günes bunu hissettiriyor buralarda tam bir bahar havasi hakim...Biraz sonra "Bongo" yu çikartacagim..sevgili minik köpegimi yani..etrafimda dolaniyor sabahtan beri.Onunla orman turumuz var..Ve ardindanda bu güzel havada bisikletin tadini çikarmak..Iste bu baharin ilk günü sabahi içimden geçenleri duygularimi sizlerle paylasmak istedim..Her günümüz insanin içini isitan bahar günesi gibi aydinlik olsun..dostlukla..
Pedalinizi Kaybetmeyin
ali nejat