PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Önemli....

Mehmet
23 Ocak 2008, 02:25:25
Bisiklet Kullanıcılarına Benim Tavsiyem...
1 Kesinlikle Kasksız Bisiklete Binmeyin...
2 Eldiven mutlaka olsun...
3 Stop Lambası Akşam Sürenler için
4 Pompa ve Yama Takımı
Gibi Önemli Malzemeler Mutlaka Olsun Yanınızda....

H.Okyay
23 Ocak 2008, 14:45:15
Bunlar da benden olsun;

Sürüşlerinizde müzik dinlemekten kaçının, ( yok müziksik binemem diyorsanız bir kulağınız boşta olsun ;) )
Yolcu indirmek için duraklayan otobüs ve minibüslerin yanlarından geçerken dikkatli olun, ( yoksa gidonunuzu paylaşmak zorunda kalabilirsiniz ;) )
Trafik kurallarına, ışıklara uyun, ( Ben motorsuz taşıtım ceza yazamazlar diyebilirsiniz, ama en büyük cezayı Azrail kesebilir ;) )
Sürüş esnasında cep telefonu ile görüşme yapmayın, başka bişey ile ilgilenmeyin, ( gözünüz ve kulağınız yolda olsun ki çevreden gelecek tehlikelere her an tetikte olun ;) )
Mazgallara, çukurlara, su birikintilerine dikkat edin, ( taklaya gelebilirsiniz ;) )

Unutmayın, size gelecek en ufak bir zararda sevdiklerinizin halini düşünün, ve kontrollü sürüşü elden bırakmayın.Ayağınızdan pedal eksik olmasın...

Mehmet
24 Ocak 2008, 03:36:13
Evt Arakdaşımın dedigi gibi bu tip olaylara dikkat edin....

Ayagınız Pedala Düz Bassın... :D :lol: :roll:

mzkaraaslan
15 Şubat 2008, 17:58:16
Bisikletle trafiğin icinde hava yapma edasıyla süzülmemek herkese faydalı olur.

Mehmet
17 Şubat 2008, 01:00:22
fazlada hava yapmayalım...sonra yükseklerde hava alabiliriz....!

Bisiklet ihmarkarlıga Gelmez Arkadaşlar Lütfen Dikkatli Olalım...

nikolay
1 Mart 2008, 13:57:22
h.okyay ne güzel yazmışsın,
hele birde seni geleneksel cuma akşamları turlarımızda görebilsek ne mutlu olacağız bir bilsen. :mrgreen:

zafer
9 Mart 2008, 11:38:44
bir önemli hususta giydiğiniz forma yada üstünüzdeki giysinin rengi .trafikte gündüz feneri gibi olmak önemli baktığı halde görmeyen şoförler malum

mr-bike
16 Mart 2008, 01:15:21
Bisiklet kullanırken sürücülerin sizi görmediğini düşünerek hareket edin,
diğer sürücüler ile göz teması kurmak özellikle kavşaklar her zaman daha güvenli geçişi sağlar.
Kasksız bisiklet kullanmayın, kullananları uyarınız.

ms bicicletta
27 Mart 2008, 14:07:35
Arkadaşlar merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Üye olma esnasında sorulan bisikletle olan ilişkime "sürücü" diyemedim çünkü koskoca İstanbul'da bisiklet kullanmışlığım yok. Ama çocukken en sevdiğim şeydi, sayılır mı? :)

Mecidiyeköy'de oturuyorum ve Taksim'de çalışıyorum. Çoğu zaman bu mesafeyi yürüyorum ya da metro kullanıyorum. Aslında bisikletle gidip gelmeyi çok isterdim çünkü artık büyümeme rağmen bisikletin verdiği coşkuyu anımsıyorum.

Sadede gelecek olursam, korkuyorum. Ne yazık ki şehrimizin yolları bisiklet için elverişli değil. Elverişini geçtim, tehlikeli gibi geliyor bana. Hiç araba kullanmadım, heves de etmedim ama arabada seyahat eden biri olarak araba kullananlara bile ne kadar saygısız devranıldığını, tehlikeye maruz bırakıldıklarını biliyorum. Trafik ve kalabalık ile İstanbul başlı başlına tehlikeli geliyor bana.

Dışarıdan bakıldığında görünen tablo bu. Siz işin içindesiniz, bana önerileriniz olur mu?
Güvenli bisiklet diye bir şey var mıdır? Kask ve eldiven ile ben sürücü olarak elimden geleni yapıyor muyum? Ya da şehiriçinde tek başıma bu sevdadan vazgeçip belki sizlerle grup halinde bu bisiklet hayalimi yaşamalı mıyım?

Ne dersiniz? :)

mr-bike
28 Mart 2008, 01:21:53
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
İstanbul'da trafiğin bisikletliler için tehlikeli olduğunu düşünenler kadar istanbulda trafikte bisikletle dans edenlerde var. Bu Bisikletteki ustalığınıza göre bu değişir. Eğer siz dikkatli bisiklet kullanıyorsanız ve sürücülerin sizi görmediğini düşünerek hareket ediyorsanız güvendesiniz demektir. Yok Trafikte sadece kendiniz varmış gibi hareket ediyorsanız ciddi tehlikedesiniz demektir. Evet siz ne kadar usta olsanızda sizi rahatsız eden olaylar mutlaka olacaktır. Bu davranışlar yaya bile olsanız olur. Kırmızıda geçen araçlar, yaya yoluna çıkan araçlar yokmu ?
Hatta istiklal caddesinde yaya alanında kaç kişinin başına binalardan sıva parçası düşmedimi ? Bu tehlikeler İstanbulda her an her yerde sizin yanı başınızda, İstanbulda iseniz iki katı dikkatli olmalısınız.
Kask ve eldiven kullanmak sizin temel güvenlik unsurlarınız olmalı, Dikkatli sürüş ise ayrılmaz parçanız.
Bence öncelikle bizim güvenlikli grup sürüşlerimize katılın İstanbul trafiğine biraz ısının sürüş tekniğinizi geliştirin.
Daha sonra kendinizi hazır hissettiğinizde İşinize bisikletle gidip gelmeye başlarsınız. Birde katlanır bisiklette aldınızmı, değmeyin keyfinize isterseniz metroda katlayıp yanınıza koyarsınız....

ms bicicletta
28 Mart 2008, 12:53:36
Çok teşekkür ederim. Internette ve sitenizde okuduğum bilgilerin ardından birebir deneyimleyen birinin ağzından duyduklarım da oldukça faydalı oldu. Son olarak, bugünlerde bir bisiklet almaya iyice niyetlendiğimi söyleyebilirim :)

Bisiklet için marka öneriniz olur mu? Benim çocukluğumda Bianchi vardı, çok da güzel bir modelini buldum ama genel olarak web sitelerinde Bianchi yerine Cannondale ve Corratec ile karşılaştım. Belki katlanabilir ararsam seçeneklerim daha da azalır.

Bisikletimi satın almam için bana yakın olan Beşiktaş'ta Bike and Outdoor önerisi aldım. Bir de ben internetten Delta diye bir yer buldum, yine Beşiktaş'ta. Sizin önerebileceğiniz yerler olursa -özellikle Avrupa Yakası'nda- memnun olurum. Eğer bu işi yarın halledebilirsem Pazar gezinize de gelebilmeyi umarım :)

mr-bike
27 Haziran 2008, 23:38:10
BİKE & OUTDOOR size en yakın satıcı katlanır bisiklette DAHON almanızı tavsiye ediyorum.