PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gizem Altını' ın Kitapları kitapçılarda

mr-bike
11-03-2009, 18:32
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Diger/GIZEM_ALTIN_20-m.jpg

Bisikletli Gezgin çiftimiz Gizem ve Brian Altın yarım kalan BisikleTEMA projesi sonrası eski sağlığına kavuşmayı beklerken, boş durmuyor, Gizem yeni kitabını çıkardı.
"Dostum pasifik" bir amerika kitabı olmaktan çok, herşeyi satıp bisikletle dünyayı gezmeye çıkmamıza neden olan olayları ve duyguları anlatıyor.
Diğer kitabı ""bir bilet al" ise bir interrail, yani tek biletle avrupa'nın 2. sınıf trenlerinde sınırsız dolaşım hakkı veren bilet hakkında.

Gizem ayrıca çeşitli yerlerde Fotoğraf gösterileri ve söyleşiler yapıyor.

Kitapların detayları ;

AMERİKAN RÜYASINI KOVALARKEN KENDİNİ BULMAK

?Günümüz umutsuzluk atmosferinde çok serin, ferah bir yaşam soluğu
gibi okunan bir kitap? Jale Parla

Gizem Altın Nance?in ?Dostum Pasik ? Bir Türk?ün Green Card Anıları? isimli kitabı Tüyap Kitap Fuarı?nda Boyut Yayıncılık?tan çıktı. ?Dostum Pasifik?, Green Card ile gittiği Los Angeles?ta Amerikan rüyasını kovalayıp bulunca vazgeçen, bu sırada Pasifik Okyanusu?nu dost edinen ve dünyaya kalbiyle bakan bir Türk?ün anılarından oluşuyor.

Dostum Pasifik, okuyucuyu elinden tutup medyada gördüğünden çok farklı bir Amerika?ya götürüyor. Kitabın ikinci bölümünde bu sefer yazar Amerikalı eşiyle birlikte Türkiye?ye geliyor. Yazarla eşi külahları değişiyorlar ve okuyucu bu sefer minibüse binen, hamama giden, tüm eski yapıları saray zanneden bir Amerikalının gözüyle Türkiye?ye bakma fırsatı yakalıyor.

Dostum Pasifik, bir başını alıp gitme kitabı. Pasifik dalgalarında sörf yaparak başlayan ve Ölüm Vadisi?nin çöllerinde devam eden bir doğa aşkı kitabı. Türkiye?de el bebek gül bebek yetişmiş bir genç kadının Amerika?da bir kafede çalışarak yerleri silmesinin, şair dilenciler ve uyuşturucu satıcılarıyla tanışmasının ve hanyayı konyayı anlamasının kitabı. Dostum Pasifik, aşkın ve yüreğinin götürdüğü yere gitme kitabı.

Dostum Pasifik, Amerikan rüyasının iç yüzüne ışık tutuyor: ?Evinizin bahçesi vardır ama çalışmaktan bahçeyle ilgilenecek vaktiniz yoktur, bir bahçıvan tutarsınız. Dekorasyon dergilerine taş çıkartacak bir mutfağınız vardır ama yemek pişirecek vaktiniz, daha da kötüsü, yemeğe çağırmak istediğiniz can dostlar yoktur? Varlık içinde yokluk buna denir işte ve Amerika rüyasının çirkin yüzü, hasıraltı edilen gerçeğidir bu?.

2008 yılında bisikleTEMA projesiyle bisikletin yaygınlaşmasını sağlamak için İstanbul?dan Sidney?e bisikletle gitmek üzere yola çıkan Gizem Altın Nance?in Amerika notlarını yakın bir dostunuzla sohbet edermiş gibi okuyacaksınız.

SADECE INTERRAIL?E DEĞİL, YENİ BİR HAYATA ve CESARETE ALINAN BİLET:
BİR BİLET AL

Avrupa?nın 2. sınıf trenlerinde sınırsız seyahat imkanı tanıyan interrail bileti hakkında Türkiye?de yazılmış ilk kitap olan Bir Bilet Al, yenilenmiş 2008 baskısıyla Boyut Yayıncılık?tan çıktı ve ilk defa Tüyap Kitap Fuarı?nda okurlar ile buluştu.

Bir Bilet Al, kendini işten attırıp aldığı tazminatla tek başına interrail?e giden Gizem Altın Nance tarafından kaleme alındı. Kitap iki bölümden oluşuyor: ?Yol Günlüğü?, genç bir kadının arkadaşıyla sohbet edermiş gibi kaleme alınan eğlenceli yolculuk notlarından, ?Yol Rehberi? ise interrail?e çıkmak isteyenler için gerekli bilgilerden ve ipuçlarından bahsediyor.

Kitabın rehber bölümü, 2008 baskısı için güncellendi ve tamamı yeniden yazıldı. Geçen sekiz yıldaki en önemli değişikliklerden biri, dünyanın her yerinde hiçbir maddi beklentileri olmadan gezginlere kapılarını açan ailelerin artmasıydı. Kitapta detaylı olarak anlatılan bu organizasyonlar sayesinde sadece kalacak yere para harcamadan gezmek değil, gidilen yerlerde yaşayan insanlarla kaynaşmak ve kültür alışverişi yapmak da mümkün hale geldi. Rehberde aynı zamanda Avrupa?yı ucuza ama keyifle gezmenin yolları, yabancı dil bariyerini aşmak, farklı interrail rotaları, yollarda Türk olmanın dayanılabilir ağırlığı, acil durumlarda yapılması gerekenler gibi can alıcı konular da işleniyor.

Yazarın kendi hayatı da interrail?den sonra tamamen değişmiş, eğer interrail yapmasaydı asla cesaret edemeyeceği maceralara atılmış. Greencard?la gittiği Amerika?da sekiz yıl yaşadıktan sonra eşiyle birlikte tüm mal varlıklarını satarak bisikletle dünya turuna çıkmışlar. Gizem Altın Nance ve eşi, 2008 yılında TEMA Vakfı?nın bisikleTEMA projesini gerçekleştirmek ve bisikletin bir ulaşım aracı olarak yaygınlaşmasını sağlamak üzere İstanbul?dan Sidney?e bisikletle gitmek üzere yola çıktılar.

Gizem Altın Nance, interrail?in sadece bir tren bileti olmadığına inanıyor: ?Interrail sayesinde anladım ki bir gezgin olarak yapılan yolculuk, aslında insanın kendi içine yaptığı bir yolculukmuş. Umarım size yola çıkacak cesareti verebilirim?.

Gizem Altın Nance?i Amerika anılarını anlattığı ?Dostum Pasifik ? Bir Türk?ün Green Card Anıları? isimli kitabı da Bir Bilet Al ile eş zamanlı olarak Boyut Yayıncılık tarafından yayınlandı ve her iki kitap da kitapçılarda ki yerini aldı.

arda
11-03-2009, 21:43
Gizem Altın'ın bu yeni kitabını en kısa süre içerisnde alıp okuyacağım.Gizem hanım umarım eski sağlıklı günlerine ve bisikletine bir an evvel kavuşur ve gezisine kaldığı yerden devam eder.