Orijinalini görmek için tıklayınız : Taş Özel llköğretim okulunda Bd. bisiklet sunumu
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Diger/zeltas-ilkokulu-1.jpg
24 Şubat 2009 günü 200 kadar öğrencinin katılımı ile Bakırköy'deki Taş Özel llköğretim okulunda derneğimiz üyesi bisikletli gezginler ( Hakkı Süha Terzibaşıoğlu, Fikret Kaplanoğlu, Necati Bilgen, Süleyman Şatır, Murat Suyabatmaz sunum yaparak, ülkemizde değişik yörelerde yaptıkları gezilerle ilgili anılarını ve aldıkları bisiklet keyfini öğrenci ve öğretmenlerle paylaştılar.
Öğrencilein ilgi ile izlediği sunum sonunda soru yağmuruna tutulan gezginler gördükleri ilgiden mutlu oldular, bisikletin geleceği adına dahada ümitlendiler.
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Diger/zeltas-ilkokulu4-1.jpg
Murat İlhan
25-02-2009, 10:45
Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
hakanozhan
28-02-2009, 15:48
Anketi cevaplayanlar bence nedenlerini de yazmalı diyorum.
Bence lise.
Ben yakacıktan tuzlaya saah 3 otobüs akşam 2 otobüs kullanıyordum. Otobüslerde geçen süre yarım saati geçmezken, toplam bekleme süresi 1 saati buluyor hatta geçiyordu. Bisiklet ile kartala inip dümdüz sahilyolundan giderdim. 20km.
Bisikletle bu yol 1 saat bile sürmez heralde.
İlkokullarda olumsuz yönleri olarak
(1) anne baba var bisikleti kullanmayı pek güvenli bulmuorlar sebep bisikletten değil arabalardan dolayı. Ancak ilköğretimin son sınıflarında (6., 7., 8. sınıflar) olabilir.
(2)genelde ilkokullar evlere yakın oluyor. Ya yürünerek gidiliyor yada servisle...
Olumlu yanı ise daha erken bisiklete başlamaları oluyor. Okullarda araba markaları yerine bisiklet markaları konuşulur :)
MaNiaC_oF_BiKe
21-03-2009, 13:53
Bu tür toplantılar ve sunumların bilgilendirme ve toplumu bilinçlendirme konusunda gerçekten çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Bence bu konularda bilgilendirme anlayışı ilk okul ve üniversite öğrencilerini kapsamalı. Nedenine gelince
Benim düşüncelerime göre ilköğretim çağlarındaki kardeşlerimiz bu konuda birer fidan oldukları için ve ilgili oldukları için bu konulara çok ilgi göstereceklerdir. Onların küçük yaşta eğitilmelerini sağlamak ve bilinçlendirmek için en önemli çağdır. Fakat benim ayrı bir düşüncem daha var. Geleceğin toplumunu ve insanlığını yetiştirecek olan geleceğin öğretmen adayları da bu konularda bilgilendirilmeli ve önemli adımlar atılmalı diye düşünüyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
Mustafa Önder ATİK
BakiBerkKAYALAR
08-06-2009, 00:55
Ağaç yaşken eğilir.
Ben küçükken nelere alıştıysam şu anda da küçükken kaptığım şeylere merak duyuyorum. Küçükken anne tarafımdan dedem bana gezmeyi sevdirdi, bilim ve doğa sevgisi aşıladı. Çocukluk dönemimde bütün trenler İzmit' in göbeğinden geçiyordu. Trenlere sempati duymaya başladım. Yine o yıllarda hemen her çocuk gibi bisikletlerim oldu.
Gelelim günümüzdeki Berk' e.
5 Temmuz 1996' da geçirdiğim bisiklet kazasından sonra 7 sene boyunca ailemin bana koyduğu bisiklet yasağına rağmen hiç bir zaman bisikletten kopmadım. Dedemin küçükken aşıladığı meteoroloji gibi bilim dallarından halen kopmadım. Çocukken içime yerleşen demiryolu sevgisi şu an çok ileri boyutlarda sonuçlar veriyor. Gezmeyi hâlâ çok seviyorum.
Gençliğimin ileri safhalarında edinmeye çalıştığım bazı alışkanlıkları sürdüremiyorum yada sürdürmekte zorlanıyorum.
Sizlere kendimden örnek vererek açıklama çalıştım. Eğer birisine bir şey aşılamak istiyorsanız bunu küçük yaşlarında aşılamaya gayret edin. Mümkünse anaokulu, kreş gibi okul öncesi eğitim gören çocuklara da bilinçli bisikletçiliği öğretmeye çalışın. Ortaokul ve lise öğrencilerine öğrettiklerinizden olumlu sonuçlar almanız daha zor olabilir.
Birde bisiklet sunumları yaparken projeksiyon cihazından turlarınızda çektiğiniz fotoğrafları da gösterin ve sunuma uygun bir müzik yayınlayın. Çok daha etkileyici olacaktır.
Saygılarımla.
Berk sana katılıyorum.Çocuklar küçük yaşlarda her türlü alışkanlıklara,hayata karşı duruşlarına,sosyal hayatın içinde gördüklerine,aile içinde yaşadıkları her türlü deneyim ve alışkanlıkları hayatının tümüne yayılan alışkanlıklar olarak yerleşiyor.
Ailelere büyük görev düşüyor. Çocukları yetiştiriken her şeye özen göstermeli.Onların hayatının adeta antrenörü olup her konuda hayata hazırlarken bir takım dayatmalarla zorlamalarla değil,yaşayarak yaşatarak göstermeli.Onlar anlamayacaktır bile, aşıladığınız her konu bir gün güzel meyveler verecektir.Bunun içine de hayat boyu spor yapma alışkanlıklarını, hobilerini,kişiliklerini onların ilgileri doğrultusunda inşa etmek gerekir ki gelecekte sizin verdiğiniz her güzel şey hayata karşı güzel duruşlarını ortaya çıkarasın.Bisiklet sevgisini de aşılamak bana göre çok özel bir konu.Bisiklet bir çocuk eğlencesi ve oyunu olmaktan çıkarılarak bir yaşam tarzı olduğunu çağdaşlık göstergesi olup her yaşta bisikletin olması gerektğini o yaşlarda aşılarsanız çok başarmış olursunuz.İlerleyen yaşlarda sadece geçici birer heves oluyor öğrenilen her alışkanlık.
Kendi hayatından, öyle net ve doğru bir yerden anlatmışsın ki...
Diliyorum herkes bu duyarlılıkları taşır..Sevgimle ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.