PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muğla Bisiklet Derneği kuruldu.

mr-bike
23 Şubat 2009, 16:52:07
Arkadaşlar merhaba,
Muğla Bisiklet Derneğinin kuruluşunu hepinize müjdelemek istiyorum.
Kurucu üyelerimiz:
Bülent Savran
Adnan Cangir
Celaletin Sarıefe
Feridun Ekmekçi
Nagihan Ekmekçi
Mehmet Tahca
Ejder Coşkun
Muğla Bisiklet Platformunun devamı niteliğinde olan derneğimiz platform olarak
yaptığımız çalışmalara devam edeceği gibi bu çalışmalara hız da kazandıracaktır.

Bisikletin şehir içi ve dışı kullanım bilincinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini
sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile
kurduğumuz derneğimiz bisikletin sosyal yönünün öne çıkarılmasını, bisikletin ulaşım
amaçlı kullanılması ve bir turizm alternatifi olarak kentimizde öne çıkarılmasını
hedeflemektedir. Bu hedeflerde birleşen tüm bisikletçilerin derneğimize üye olsun
olmasın bizimle birlikte olacaklarına inanıyorum.
Ulaşım amaçlı, güvenli ve iyi işaretlenmiş bisiklet yollarının yapılması, ayrılmış
bisiklet yollarının olmadığı yollarda, yol güvenliğinin sağlanması amacıyla, yolların
tüm yol kullanıcılarınca paylaşılması yönünde trafik levhalarının (YOLLAR
HEPİMİZİN- PAYLAŞALIM !) yol kenarlarına konulması,nı önemsiyoruz.
Ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Muğla'mızda 12 tane olarak şehir içine konulan
trafik lezhalarının tüm yurt çapında giderek diğer illere de örnek olacağına
inanıyorum. 2005 yılında yaptığım ABD bisiklet turunda gördüğüm (share the road)
trafik levhasının benzerinin yaşadığım kentte de olmasını düşünmüş ve bu amaçla
bir çalışma yapmıştık. Ayrılmış bisiklet yollarının bulunmadığı yerlerde bulunan bu
trafik levhasının aynı zamanda ciddi bir eğitim aracı da olacağına inanıyorum.
Dizaynını Serdar Şakar arkadaşımızın yaptığı trafik levhası daha sonra
Otomobilciler Federasyonunun da desteği ile tüm taksi ve minibüslere arka camlara
yapıştırılan sticker şeklinde yayıldı. Şimdi de tüm belediye otobüslerine bu levhayı
koymayı amaçlamaktayız. Kent içinde ve dışında, motorlu araçların, yol
hiyerarşisindeki hakim pozisyonuna son verilmesi yönünde bu levhanın zaman
içinde yararlı olacağını umuyoruz. En azından arkasında bisiklet- yaya ve otomobil
resmi bulunan ve yolların hepimizin olduğu sloganını taşıyan bir sürücünün bizlere
karşı daha dikkatli olacağına inanıyoruz. Muğla'lı arkadaşlardan arkasında sticker
taşıyan otomobil- taksi ve minibüslerin zaman zaman resimlerini çekip bu ortamda
yayınlamalarını rica ediyorum. Diğer illerde yaşayan arkadaşlarımızın da ilgisini eçkeceğini
düşünüyorum.
Bir turizm kenti olan ilimizde, aynı zamanda bisikleti bir turizm alternatifi olarak
sunmak ve bu yönde çalışmalarda bulunmak, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bisiklet
turları düzenlemek, bu yönde bisikletçilere yardım etmek diğer bir hedefimizdir.
Belediyemiz tüm kenti içeren bir bisiklet ağının oluşturulması için düğmeye
basmış durumdadır. Bizlere düşen de bu konuda hem belediyeye yardım etmek hem de
kamuoyu oluşturmaktır. Benim bilgisayar sorunları nedeniyle format olayı yaşanınca
kendimi toparlayamadım. Ama Gökhan Ak ve Alp Mor'dan ABD'deki bisiklet yolları
ile son yaptığımız avrupa turundaki bisiklet yollarının resimlerini gruba dolayısıyla
Nevres'e göndermelerini rica ediyorum. Ben de CD'den araştıraceağım elimdekileri.
Hepinize selam ve sevgiler...
Bülent Savran

mr-bike
23 Şubat 2009, 16:54:34
Başta Bülent Savran olmak üzere tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz.

ali nejat
27 Şubat 2009, 19:56:38
Mugla kendine yakisani yapti...olayin örgütsüz olamayacagi noktasini yakaladi.
Bazi seyleri zorlamanin alemi yoktur..hersey zamanla yerli yerine oturur..her ne pahasina birlik, illede beraberlik diye birsey yok..ayriliklarin altini çizebilmek önemli.. nerede ayrildigimizi bilirsek birlikte adim atmak dahada kolaylasir...eger kopusmak gerekiyorsa kopusabilmek..
Bisikletliler Dernegi ülke çapinda köklü bir olusum..Mugla Bisiklet Dernegi mahalli bir organizasyon..Izmir de öyle
Fransa'da ayni federasyon çatisi altinda l50 ye yakin dernek var böyle..
Ben burada en çok sunu begendim.
Baskan (Murat Suyabatmaz) baskani oldugu dernegin subesini degil bagimsiz bir dernegin duyurusunu yapiyor coskuyla..ve altini çiziyor birlikte davranis;ortak hareket ve dayanisma ..özlemini duydugumuz olay bu..
Iste burada Bisiklet Dernegi tecrübesiyle deyim yerindeyse agabeylik yapiyor..Bir çok yerde mahalli farkli dernekler ama sonuçta birlikte hareket kültürü ama gelisigüzel degil, bastan savma degil..belli esaslari olan, belli kistaslari olan bir birlikte mücadele kültüründen bahsediyoruz..Fransiz örnegi dedigimiz olay bu iste.
80 tane bisiklet dernegi kurulsun..ama birlikte hareket etsin ve bu mücadelede simdiye kadarki kazandigimiz birikimi inkar etmesin..çünki inkar politikalari eninde sonunda duvara çarpiyor..zaman kaybetme lüksümüz yok..eger gerçekten ülkemizde bisikletin gelismesini istiyor isek,sivil insiyatife agirlik vermeliyiz.Birikime tecrübeye deger vermeliyiz..
Bu anlamda kutlu olsun MBD..
ali nejat