Orijinalini görmek için tıklayınız : İBB 1004km Bisiklet Yolları Haritası
hakanozhan
16-02-2009, 15:28
İBB 2004-2008 Ulaşım Yatırımlarındaki 1004km bisiklet yolu haritası
http://www.ozhanpc.com/hakan/Hakan/Diger/bisiklet2023_mini.JPG Büyüt (http://www.ozhanpc.com/hakan/Hakan/Diger/bisiklet2023.jpg)
http://sunumer.ibb.gov.tr/2004-2008-ibb ... tirimlari/ (http://sunumer.ibb.gov.tr/2004-2008-ibb-ulasim-yatirimlari/)
İlk bakışta 1. kırmızı, 2. lacivert, 3. mor toplam 286km yol bayağı belrgin çizilmiş fakat burası projenin sadece %28i !
1004km nin %72sini oluşturan 4. öncelikli 718km lik bisiklet yolu ise açık mavi renkte olduğundan biraz dikkatli bakmak gerekiyor.
dikkat ederseniz 2004-2008 planı,
malesef planlama bizi önerdiğimizde biraz farklı ve beklediğimizden ağır ilerliyor,
hakanozhan
24-03-2009, 22:17
daha önceden de belirttiğim 15 Aralık tarihinde gelen açıklamanın son kısmı:
"Konsept projeleri tamamlanmış olan 1. ve 2. öncelikli bisiklet yolları arasından yaklaşık 24km uzunluğundaki Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy Arası, yaklaşık 4.5km uzunluğundaki Eminönü-Beşiktaş Meydanı Arası ve yaklaşık 32.5km uzunluğundaki Üsküdar-Kartal Arası güzergahlar ilk etapta imalatı yapılması düşünülen güzergahlar olarak tespit edilmiş olup, söz konusu güzergahlara ilişkin 05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmıştır.
Söz konusu kararın uygulamasının yapılması için Fen İşleri Daire Başkanlığı?na iletilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir. Bilgilerinize sunulur."
Anlaşılan yapılmaya seçimden sonra başlanacak. 2023 e yetiştirlecek olduğuna göre;
İlk seçimlerden sonra 1., 2., ve 3. öncelikli yolların toplamı 286km yani yaklaşık %30u ilk 5 yılda biter
Geride 718km yol kalıyorki buda geri kalan 10 yıla dağıtılır diye düşünüyorum.
Birde şöyle birşey var bu sefer yapılacak bisiklet yolları ulaşım kapsamında yapılacak. Ayrıca bu harita İBB de yer almasının yanında İBB Başkanı Kadir Topbaşın sitesinde Ulaşım planlarında yer alıyor.
hakanozhan
25-03-2009, 22:56
Arkadaşlar birkaç gün önce bisiklet yolları hakkında bilgi istedim. İBB den bugün açıklama geldi !
Ulaşım Planlama Müdürlüğümüz tarafından "İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları ve Yaya Yollarının Etüd, Planlama, Projelendirilmesi ile Bölgesel Ulaşım ve Trafik Etüdlerinin Yaptırılması İşi" adı altında 5216 sayılı yasa ile belirlenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 630km. uzunluğundaki proje alanı içerisinde "Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi" oluşturulmuştur. Bu sistem içerisinde ilçeler arasındaki bağlantıların ve güzergah devamlılığının sağlanmasına yönelik 630km'lik bisiklet yoluna ara bağlantılar ilave edilerek toplam bisiklet yolu uzunluğu 1004km'ye çıkartılmıştır.
"Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi" oluşturulurken mevcut ve planlanan ulaşım sistemleri, toplu taşıma sistemleri, raylı sistemler ve transfer merkezleri ile entegrasyonun sağlanması, alt-üst geçitler ve kavşak geçişlerindeki geometrik düzenlemelerin yapılması, bisiklet ve motosiklet park yerlerinin düzenlenmesi gibi detaylı çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
"Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi" kapsamında mevcut ve planlanan karayolu sistemi ile arazi yapısı göz önünde bulundurularak çeşitli en kesit tipleri kullanılmış olup, bu en kesit tiplerine ait açıklamalar aşağıda yer almaktadır:
* Ayırıcılı Bisiklet Yolu: Bisiklet ve Araç Yolunun aynı kotlarda olduğu ve birbirinden fiziksel bir engelle ayrıldığı, bisiklet yolunun sadece bisiklet kullanıcılarına ait olduğu yol tipi.
* Ayırıcısız Bisiklet Yolu: Bisiklet ve Yaya Yolunun aynı kotlarda olduğu, herhangi bir fiziksel engel kullanılmayan bisiklet yolu tipi.
* Bisikletli ve Yaya Ortak Paylaşım: Araç yoluna yaya ve bisikletlilerin hiçbir etkisi olmayan, bisikletli ve yayaların mevcut yaya kaldırımını kullandıkları yol tipi.
* Bisiklet ve Araç Ortak Paylaşım: Araç yolunun hacminin düşük, yaya hacminin yüksek olduğu arterlerde, kaldırım ve araç yolunda minimum değişiklik yapılarak araç yolunun en sağ tarafını bisiklet kullanıcılarının kullandıkları yol tipi.
* Bisikletli Yaya Yürüme Yolu: Yüksek eğime sahip arterlerde güzergahın tamamlanabilmesi için veya cazibe merkezlerine erişimin sağlanabilmesi için bisikletlinin bisikletinden inerek yürüyerek kat ettiği yol tipi.
* Ara Bağlantı Yolları: Bisiklet Yollarının Planlanmasında 630km'yi geçen fakat ilçelerin bağlantılarının ve güzergah devamlılığının sağlanması için gerekli görülen bisiklet yolları bu tanımlamayla ifade edilmiştir.
Bitmiş olan veya yapılmakta olan bisiklet yolu bulunmamakta olup, 1. öncelikli bisiklet yolları arasından yaklaşık 61km'lik kısmına ilişkin 05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmıştır. Söz konusu kararın uygulamasının yapılması için Fen İşleri Daire Başkanlığı'na iletilmiş olup, uygulamaların gerçekleşme zamanı ile ilgili bilginin Fen İşleri Daire Başkanlığı'ndan alınması gerekmektedir.
"2004-2008 Ulaşım Yatırımları" adlı sunudaki "Bisiklet Yolları Haritası"nda herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.
"Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi"ne ilişkin herhangi bir web adresi yoktur.
Bilgilerinize sunulur
Halil Atalay
10-09-2009, 00:14
ben bu bahsi geçen dosya hakkında bilgi alayım bakalım ne diyecekler
hakanozhan
05-12-2009, 15:25
bir kısmı 2. ve bir kısmı 4. aşama belirlenen Minibüs yoluna 2011 de havaray veya tramvay yapılacakmış. Bu kapsamda yol değişikliğe uğrayacak.
Minibüs yolu - Wowturkeyforum (http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=48129)
Wowturkey hakkında: bu sitede ulaşım ile ilgili herhangi bir konui bilgi edinme cevapları vs bu forumda yer alıyor. Ve tartışılıyor.
Ben burada bisiklet yolu olacağını da hatırlattım. Ve konu tramvaymı havaray mı tartışmasından bisiklet yoluna döndü.
bende bu sitede bisiklet diye aratıp yapılanlardan haberdar ediyorum.
İstanbul Bisiklet Yolları (http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=24437)
Kocaeli İzmit, Bisiklet Şehri olacak (http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=86611)
hakanozhan
09-12-2009, 13:31
alınan bilgi edinmede
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/Bi ... /Documents (http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/Birimler/ulasimPlanlama/Documents)
buradan 5 nolu belgeyi takip etmem istendi
5-WEB_SITESI_Bisiklet ve Yaya Yolları Projeleri
dosta değişim tarihi: 20.03.2009 09:19
dosyanın en altından alıntı:
Konsept projeleri tamamlanmış olan 1. ve 2. öncelikli güzergahlar arasından yaklaşık 24km uzunluğundaki Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy Arası, yaklaşık 4.5km uzunluğundaki Eminönü-Beşiktaş Meydanı Arası ve yaklaşık 32.5km uzunluğundaki Üsküdar-Kartal Arası güzergahlar ilk etapta imalatı yapılması düşünülen güzergahlar olarak tespit edilmiştir. Söz konusu güzergahlara ilişkin 05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmış olup, kararın uygulamasının yapılması için Fen İşleri Daire Başkanlığı?na iletilmiştir.
Halil Atalay
09-12-2009, 22:09
bugün bürada arkadaşlarla konuşurken bir dilekce dikkatimi çekdi bir dernek maslak - bahçeköy ve kilyos anayolunda genişletme çalışması yapılacağını haber almışlar ve bisiklet yolu için dilekce vermişler buraya mutlaka bisiklet yolu yapılsın diyorlar
bende hemen projeyi görmek istedim ve proje sorumlusu nesrim hm. temas kurdum ve bu yolda muhakak bisiklet yolu yapılması gerekdiğini ve bu yol çok önemli belgrat ormanlarına giden tek yol
proje bütün onayları alındığı ve orman müd.yolu minimun tuttuğu için fazla bir oynama yapamayacağı söyledi ben ısrar edince konuyu mdr.yrd taşıdık ve ali bey de benim fikrime saygı duydu ama orman müd. fazla bir yer vermediğini yolun yanların yapılacak 50 cm panket kullanacak şekilde yapılması için düzenleme yapabileceğini söyledi bende bu konuda muzaffer beyle yapılan toplandı da yeni yapılan bütün yollarda bisiklet yolu yapılması ve uygulanmasını ilettiğimiz olumlu karşıladı
ali bey bu konuyu dikkade alacağını söyledi ama benim içime sinmedi bu konuda bir dilekce ile dernek adına boşvuracağım ulaşım daire başkanına ve toplandı talebinde bulunacağım
hakanozhan
10-12-2009, 22:31
Kırmızı çizgiler:
Bakırköy İDO - Alibeyköy 24km
Eminönü - Beşiktaş Meydanı 4,5km
Üsküdar - Kartal 32,5km
Sarı çizgiler: şu ana kadar çizilen mevcut bisiklet yolLarı
Verilen bu bilgilere göre (özellikle Üsküdar - Kartal arası) yanılmalar olabilir.
http://www.ozhanpc.com/hakan/Hakan/Diger/ibb_01.JPG
Halil Atalay
25-12-2009, 13:09
bisiklet yolarının istanbul şehir rehberinde yer alması için başvuruda bulundum ve çizilmeye başlanacak şehir rekberinde artık bisiklet yolları görünecek
bunun için yapılmış bütün yolları nereden nereye kadar var olduğu belirtirseniz bende çoğrafi bilgi sistemlerine vereceğim onlarda şehir rekberine uygulayacaklar
hakanozhan
09-03-2010, 22:04
bisiklet yolarının istanbul şehir rehberinde yer alması için başvuruda bulundum ve çizilmeye başlanacak şehir rekberinde artık bisiklet yolları görünecek
bunun için yapılmış bütün yolları nereden nereye kadar var olduğu belirtirseniz bende çoğrafi bilgi sistemlerine vereceğim onlarda şehir rekberine uygulayacaklar
İstanbul şehir rehberinde görünmeye başladı mı? Bu mesajı daha yeni görüyorum. Yine kaçırdığım mesajlardan biri galiba.
Halil Atalay
10-03-2010, 00:08
hakan daha başlamadı malum havalar çok kötü hava düzelsin başlanacak
hakanozhan
27-05-2010, 13:00
şehir rehberinde "Bisiklet Tamircileri"ni aratabiliyorsunuz. İster tüm ilçelerde ister seçtiğiniz bir ilçede. Ama şu an sadece bazı ilçelerde örneğin anadolu yakasında sadece Maltepedekileri gösteriyor.
Bu arada ibb bilgi edinmeye yine bir mail göndermiştim. 7 Mayısda... Bugün (27 Mayıs) geldi:
--------------------------------------------------------------------------
Sayn Hakan ヨZHAN;
Bavurunuzla ilgili olarak, Ulam Planlama M・・l・・den gelen cevap aa・dadr.
Bilgilerinize sunar, iyi g・ler dileriz.
ンBB Bilgi Edinme Birimi.
"Bisikletli ve Yaya Ulam Sistemi" kapsamndaki g・ergahlar; 2023
hedef yl olmak ・ere kendi i軻risinde uygulamaya yelik 1., 2., 3. ve 4.
celikli bisiklet yollar olmak ・ere 4 gruba ayrlm durumdadr. 1. ve 2.
celikli bisiklet yollarnn konsept projeleri tamamlanm durumdadr. Bu
yollar arasndan Bakrk ンDO ンskelesi-Alibeyk Aras, Emin・Beikta
Meydan Aras ve ワsk・ar-Kartal Aras yaklak 61km'lik ksmna ilikin
05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayl UTK (Ulam ve Trafik D・enleme
Kurulu) Karar alnmtr. S konusu kararn uygulamasnn yaplmas i輅n
Fen ンleri Daire Bakanl・'na iletilmi olup, uygulamalarn ger軻kleme
zaman ile ilgili bilginin Fen ンleri Daire Bakanl・'ndan alnmas
gerekmektedir.
Fen ンleri Daire Bakanl・na ba Yap ンleri M・・l・・・ cevab aa・dadr:
Bisiklet yollar projesi 2011 yl yatrm programnda mevcut olup, b・軻 imkanlar doultusunda uygulanp uygulanmayaca・
netleecektir.
BMS126 : PERVンN GワNDワZ
------------------------------------------------------------------------------
Seneye ertelendiyse ki seneye bile yapılıp yapılmayacağı belli değil
12 sene kalıyorki. 1000/12 yılda yaklaşık 85 km bisiklet yolu yapmaları lazım ki ....
Neyse bundan sonra direk fen işlerinden daha detaylı bilgi istemek lazım.
Ayrıca anlamadığım birşey var 2011 de demesiyle yeni/eski yapılan yollar buna dahil değil mi?
Anlaşılan sadece beylikdüzüne metrobüs değil başka birşeyler daha 2010 dan çıkarılmış :? Metrobüsü kaldırıp metro yetiştirilmesi planlanmış. Şimdi 61km kaldırılıp yerine 1.2.3. aşama 67+81+138= 286kmyi 2013e yetiştirmeleri lazım. Yıllık 85e yakın. 2014 te seçim var. Olabilir mi? :D 29 Ekim 2013 ü cumhuriyetin 90.yılını merakla bekliyorum. Marmaray + İstanbul Eskişehir YHT nin bitiş günü. Daha neler vardır ki bilir. Kendimi de bu tarihe ayarlayıp 2016 yı beklemeden 2013temi uzun tura başlasam acaba...
hakanozhan
23-06-2010, 14:27
İBB sitesinde bunu buldum :)
2010-2012 Yatırım Programı - 2010 Uygulama Planı:
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/ButceYatirim/YatirimProgrami/Documents/2010yatirimprogrami/ULASIM%20%20132-145.pdf
(Sayfa 136)
---------------------------------------------------
Sıra No:30
Uygulamacı Müdürlük Adı: Yapı İşleri Müdürlüğü
Proje Kodu: 201001056U26001
Projenin Adı: İstanbul Geneli (Bakırköy - Alibeyköy, Harem Tuzla) Bisiklet Yolları
Uygulama Yeri: İstanbul Geneli
Proje Tipi: Yeni Proje
Alt Hizmet Alanı: Bisiklet Yolları
Başlama Bitiş Tarihi 2010-2011
Toplam Tahmini Harcama Tutarı: 2.200.000 TL
2010 yılı Tahmini Harcama Tutarı: 1.000.000 TL
--------------------------------------------------
Boğaz Köprüsü geçişi öncesi Taksimde Murat Bey müjdesini vermişti... Şimdiden hayırlı olsun.
Yalnız Üsküdar-Kartal deniliyordu, Harem - Tuzla olmuş
ve Eminönü - Beşiktaş yok. Belki sütun yetmemiştir :rolleyes:
Halil Atalay
24-06-2010, 00:42
bu yarın bir inceleyim bakalım
Adım adım hedeflere ilerliyoruz :)
hakanozhan
24-06-2010, 09:57
Üsküdar yerine Harem'e kısmaları doğru olabilir malum Üsküdarda trafik ara sokaklardan gidiliyor. Marmaray çalışması nedeniyle. Ama birşey daha var. Dün gece Üsküdardaydım. Dedilerki marmarayı üstlenenlerden biri çıkmış. Gece gündüz vinçler çalışırdı artık çalışmıyor. 29 Ekim 2013e yetiştirirler inşaallah...
Bu arada bu dosya 2010 uygulama planı diye geçiyor. 2010-2012 Yatırım Programını bulamadım onda neler var acaba :D
Bisiklet park alanları ile başlayan bisiklet yolları ile devam eden İBB yatırımları Önemli gelişmeler ile devam edecek arkadaşlar
hakanozhan
23-02-2011, 23:42
İBB 2011 yatırım planı açıklanmış...
Yapı İşleri Müd.
201001056U26001
Faaliyetin Adı: İSTANBUL GENELİ (BAKIRKÖY-ALİBEYKÖY, HAREM-TUZLA) BİSİKLET YOLLARI
Faaliyet Türü: Yatırım
Uygulama Yeri : EYÜP; KADIKÖY; KARTAL; MALTEPE; PENDIK; TUZLA; ÜSKÜDAR; BAKIRKOY
Başlama - Bitiş Yılı :2010 - 2011
DEVAM EDEN - UYGULAMA
Alt Hizmet Alanı : Karayolu Sistemleri
Performans Hedef Kodu : SA09SH3PH4
Toplam Tutar: 31.000 (X BiN TL)
2010 Toplam: 25.000 (X BiN TL)
2011 Toplam: 6.000 (X BiN TL)
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/ButceYatirim/YatirimProgrami/Documents/2011yatirimprogrami/2011yatirimprogrami.pdf
Ayrıca
Maltepe'de Trafik Eğitim Pisti planı var.
Moda - Fenerbahçe ve
Küçükyalı - Tuzla sahil düzenlemesi var.
Samet Topcuoglu
05-04-2011, 11:37
ınsallah bu yatırımlar boyle kalmaz her sene bıraz daha ılerleyebılırler...
cahan1962
26-06-2011, 00:27
dikkat ederseniz 2004-2008 planı,
malesef planlama bizi önerdiğimizde biraz farklı ve beklediğimizden ağır ilerliyor,
2011 yılından itibaren programlama ne durumda acaba
Halil Atalay
27-06-2011, 20:29
yakın zaman da çok güzel gelişmeler olacak
bu bisiklet yolları planı falan, hepsi palavra. inanmasın kimse.
olan yollara gidip bakın sonra yapılacak mı yapılmayacak mı bir fikriniz olacaktır.
inanmayın ibb bisiklet yolu falan yapmayacak.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.