Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Aralık Sapanca Turu
Günkut arkadaşım
Keyifli bir tur olmuş, belli...
paylaşımın için teşekkür ediyorum..
İnşallah bana da bir gün senin gibi, sizler gibi böyle İstanbul dışı turlara gitmek nasip olur... :-)
cassa de x
23-12-2008, 12:40
Gerçekten oldukça keyif aldığım bir geziydi, başka gezilerde de beraber olmak ümidiyle.
Süleyman Şatır
03-01-2009, 00:40
İstanbul, Gebze, Dilovası, Hereke, Hereke'deki Yoldaş Büfe, Körfez, İzmit ve Maşukiye kavşağı, Adapazarı... Evet bu güzergahtan bisikletle geçerken bir gün de Maşukiye kavşağından dönmeyi hep düşünmüştüm... Yazınızı okuyunca, resimlerinizi görünce artık burayı da bisikletle geçmek farz oldu... Gerçekten çok güzel yerler... Çok da güzel bir tur olmuş... Tebrikler...
Bu arada trenden bisikletler için istenen ücret için ben de bir şeyler ilave etmek istiyorum... Ama, önce TCDD'de yeniden geniş bir yapılandırma yapılmasının gerekliliğine inanıyorum... Biz Doğu Ekpresi ile 2005 yazında Erzincan'a kişi başına 28 YTL'ye gitmiştik... Sanıyorum şimdi de bu fiyat çok fazla değişmedi... Bisikletlerimizi Haydarpaşa'da Kargo bölümüne teslim etmek için gittik. Bisikletler tartıldı, km'sine göre tarifeye bakıldı ve Erzincan'a kadar sadece 6 YTL alındı...
Ama Trakya trenlerine bindiğim zaman trenlerde dolaşan kondüktörler, sizin de anlattığınız gibi, bisiklet başına 10 YTL'den kapı açıyor... Pazarlık yapa yapa bu para bazen iki bisiklet için 4 YTL'ye kadar iniyor... Sanki TCDD'nin tarifesi yokmuş da, Anadolu'nun en ücra köşesinde köyler arasında çalışan eski bir otobüse binmişiniz, muavinle çuvallar için pazarlık yapıyormuşunuz gibi... Bazısı da dediği dedik, ağzından çıkan ilk parayı istiyor... Yolcu bileti 4-5 YTL'yi bile geçmeyen hatlarda, bazen yolcu biletinin 2-3 katını bisiklet için isteyebiliyorlar... Size yine insaflı davranmışlar. Yapılacak birşey yok... Pekçok üniversite mezunu genç boşta geziyor ve TCDD'de geniş bir yapılanma zamanı çoktan gelmiş de geçmiş...
Tekrar teşekkürler...
emreonur82
23-04-2009, 00:35
Bu tura katılmasam da buram buram sanki yaşadım. Nice sağlıklarla ve mutluluklarla pedal çevirmeler...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.