PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bazi zorunlu açiklamalar-yeni bastan

ali nejat
22-11-2008, 21:11
Bisiklet Hareketinde gelinen noktada,yapilan tartismalara anlatilan seylere,konusulanlara baktigimda ; tekrardan anlatilmasi gereken seyler oldugunu görüyorum.Hem genel olarak bisiklet alemi açisindan, hemde kendi açimdan.Ayrica bilmeyenler de bilsinler diye.

Bir bisiklet sever olarak 1999 yili 20 Temmuz'undan itibaren bir yanindan yakaladigim ve tanistigim Türkiye Bisikleti ile 2002 den itibaren de yurt disinda olmama ragmen baglarimi koparmadim bugüne kadar .
Olay Izmir'de basladi.Orada BSD subesi olmak istemeyen öne çikmis ve beraber oldugumuz unsurlarin destekçisi oldum.Bagimsiz dernek yapmak istediler.M.Suyabatmaz bu karara saygi gösterdi, ama ordaki bisikletçiler söylediklerini yapmadilar ve dernek olayini bosluga biraktilar (bugün IBd yi kuranlar onlar degiller zaten) bunun üzerine 2003 yili Agustos ayiydi.Olayi kendimizden baslatmak yerine, (bunu çok yapiyorlar bisiklet aleminde.Adam veya kadin bisikletçi bisiklet alemine giriyor ve kendisinden önce yapilanlari görmüyor,görmemezlikten geliyor,inkar ediyor ve amerikayi yeniden kesfetmeye kalkiyor.Ortaya mevcut durumlar çikiyor tabii.Biz bunu yapmadik.Ve ben bunu çok önemli görüyorum.Biz var olana gittik.Yillardir anlattigim prensip kavgasi böyle basladi.
Var olan neydi?
BSD.
Niye? ilkeleri,yapmak istedikleri,bakis açisi En önemliside bugün oldugu gibi örgütlenme Sivil toplum örgütü olmayi öne çikarma vb.Ama sunu yaptik.Hem dernegi savunduk,karsi çikanlara karsi durduk hemde yanlis gördüklerimizi elestirdik.Dernek Genel sekreteri Murat Suyabatmaz ile kendi imkanlarimizla 2003 velocity dünya kongresine katildik.Orada aslanlar gibi Tûrkiyeyi temsil ettik ilk kez.Geri gelince bunun önemini yazdik Bisiklet alemi olayi fazla iplemedi.Ardindan bir yandan dernegin subelerle temsicilerle büyümesi gerektigini ifade ederken -ki m.suyabatmaz (MS) da ayni fikirde idi- bir yandanda dernegi Avrupa Bisikletliler Federasyonuna üye ettik.Oybirligi ile kabul edildik.Kongreye su anda birisi BD YK Baskani M.Suyabatmaz ve BD "fahri üyesi" ben ve su anda ne yaptiklarini nerede olduklarini bilmedigim ve duymadigim iki dernek yöneticisi daha katildi.
Ondan sonra Federasyonun yillik kongresini Tûrkiye de yapmak için gösterdigimiz çaba -MS de dahil buna- tipki subeler,kongreler vb meselesinde oldugu gibi basarisizliga ugradi.çünki MS a ragmen dernek yönetimdeki kurucu sahis, "küçük olsun ama benim olsun" mantigini terk etmedi (bugün birçok yerde oldugu gibi)..subeler koptular ve herkes kendi yoluna gitti.
Ben 2004 yilinda BSD forumu çöktügü noktada MS ninde katildigi bazi arkadaslarinda oluruyla o dönemde Türkiye Bisiklet Hareketi Platformu yahoo grubunu olusturdum orada dûsundüklerimi savunmaya basladim ve o platforma hala ülkedeki belli basli yapilasmalarin ileri gelenleri hala üyedirler.Ama misyonunu tamamlamistir ve yakinda kapanacaktir.
Simdi, MS nin iyiniyetli ve dogru çizgideki çabalarina ragtmen BSD yönetimi subeler konusunda,Avrupa federasyonu konusunda birçok konuda yan çizince ..Bizim ülkedeki bagimsiz davranabilen subelerle TEK ÖRGÜT projemiz suya düstü.ve ondan sonra her yapi kendi dernegini toplulugunu yaratti hakli olarak.
BSD nin terk edilerek Bisikletliler Dernegi adiyla yeniden ortaya çikis ise bu gelismelerden bana göre fazla zaman sonra oldu.Hemen olsa idi farkli olabilirdi diye düsünüyorum
Yani bugün BD , BSD nin bana göre bir üst asamasidir.Bir anlamda rönesansidir.Ama yeniden kuruldugunda ati alan üsküdari geçmis idi.
iste bizim tekrardan bu yapilasmada "fahri üye olarak" bulunmamizin ve forumlarda dusuncelerimizi ifade etmemizin nedeni budur.Yine bir anlamda eskisi gibi ama bu kez olan biteni ve diger yapilanmalari yok saymadan.Ama bisiklet aleminde prensibi olmadan eften Püsften nedenlerle ayrilan,amip gibi bölünerek çogalan yapilasmalari elestirerek.Ve her zamanki gibi içinde yer alsak bile yanlis gördügümüz noktalari elestirmekten geri kalmayarak ve en önemlisi en genel planda, bisiklet hareketi içinde bir birlik ve dayanisma fikrinin ve davranisinin yayginlasmasi için ugrasarak.

Simdi gelinen noktada su bilinmelidir.
Basta BD olmak üzere bisiklet aleminde var olan her yapilasma; adi dernek olsun veya olmasin içi bos veya dolu, dogru seylerde yapsa YALNIZ OLMADIGININ bilincinde olmalidir.
Almanya'da subelerle tek örgüt vardir ADFC Alman genel bisiklet kulübü.Danimarka da öyle Isveç tede.
Fransa,Italya,ispanya'da (akdeniz yani) birden fazla yapilanmalar vardir.örnegin fransa'da merkezi veya mahalli 150 ye yakin yapilasma vardir ama hepsi tek bir BISIKLET KULLANICILARI örgütünde bir aradadirlar.Ve hepsi birden Avrupa Bisiklet Federasyonu üyesidir oda Avrupa Birligi içindedir.olay bu.Kisacasi farkliliklarda olsa birliktelik ön plandadir
Burada bisiklet bayramlarinda (bizim bogaz köprüsunden geçtigimiz ayni tarihte) birden fazla bisiklet örgütü saniyorum 7 veya 8 ayni gün ayri bayrakta açsalar bir arada pedallamakta ve bir takim aktivitelerde bir arada olmaktadirlar.Bu aktiviteler direkt bisiklete yönelik aktivitelerdir.
Yani bizdeki nin tam tersine.
Iste bu noktada geçmisteki köklerine ragmen BD yapilanmasi, geline noktada "ey bisikletçiler gelin burada birleselim" de dese-ki öyle birsey demiyor- bunun kiymeti yok.Elbette örnek çalismalar yapiliyor.Herkes yapiyor.8 Haziran bogaz köprüsü geçisi,19 Ekim Ankara turu; GPAturlari ,Dogaya sahip çikis gezileri vs.
Simdi herkes kendi yordaminca birseyler yapiyor.

Sunu iyice bilmek gerekmekte:
Avrupa'da bisiklet gelisiyor son sürat ama öncelikle (elbette
gelisimden ayri degil) oralarda örgütlenme yani tek dernek veya tek
federasyon birliktelik söz konusu bizde ise her kafadan bir ses
çikiyor.Kimse kimseyi dinlemiyor,okumuyor kisacasi saygi duymuyor.Ayni
seyler söyleniyor, ayni seyler yapiliyor ama digeri yok
sayiliyor.Dogru seyler söyliyen ve yapmaya çalsan çok
bisikletçi/bisikletlimiz var ama
asil sorun olan birlik ve dayanisma (ileriye dönük belki tek
federasyonlasma vb.) konularinda kimseden gik çikmiyor.
çok renkler olmali diyoruz.Olsun tabii.Herkes ayni dusunecek diye
birsey yok.ama bakiyorsun en mahalli birimlerde var olan bir avuç
bisikletçi eften Pûften yani belli prensibi olmayan nedenlerle ayri
dusuyor.
Ve su yapiliyor .Biz yolumuza gideriz gelen gelir gelmeyen gelmez.Bu herkesin birlestigi tek bakis açisi.

Hayal gibi geliyor veya bir klasik söze benziyor ama ben yine tekrar
edeyim.
Türkiyenin bisikletçileri gerçekten bisikletin gelismesini
istiyorsaniz birlesiniz!
saygilarimla
ali nejat
Tekerlek Izi Dergisi yazari

Murat İlhan
25-11-2008, 10:35
Ben bisiklet dünyasında oldukça yeni olmama rağmen bir birlik oluşturmak bir yana guruplaşmanın bu kadar kutuplaştığı bir yapıyı anlayamamanın şaşkınlığı içindeyim.
En temel sorunumuzu büyük bir içtenlikle ortaya koyan Ali Nejat beye teşekkürlerimi sunuyorum.Saygı ve sevgilerimle.

hakanozhan
25-11-2008, 19:13
Peki bizler ne yapmalıyız? Sıradan bir bisikletli olarak ?

Şöyle birşey olabilir mi?
Bir web sitesi duyuru niteliğinde. Ve bu web sitesinde tüm grupların yapmış olduğu; haftada birkaç kez yapılan günübirlik turlardan, senede bir defa yapılan turlara, gezilere, etkinliklere kadar her türlü organizasyonu ve haberi web sitesinde yayımlamak ve maille haberdar etmek.

Bu projeyi birkaç defe burada ayrıntılarıyla yazmama rağmen ne kadar doğru olur? Yoksa yanlış mı olur? Bir fikir bulamadım. Bu sefer gayet kısa ve net yazdım. Projenin uygulanılabilirliğine gelince ben bu işi üstlenmek istiyorum. Benimde çorbada bir tuzum olsun diye.

Ayrıca size bir sorum olacak. Web sitesi normal bir duyuru/haber niteliğinde bir web sayfası mı olmalı, veya blog veya forum mu olmalı?
Buna tam olarak karar veremedik.

Şu anda yaptıklarım:
Bisiklet ile ilgili her türlü site/forum inceleniyor,
Gezi tur ve etkinlikler listeleniyor,
Ve mail listesi oluşturuluyor. (Mail sayımız Türkiye nüfüsünun yaklaşık %10 - %15i kadar)

Siz değerli üyelerden özelliklede bisiklet grup/örgütleriyle meşgul olmuş kişilerden ve yöneticilerimizden cevap bekliyorum. Herkes ortaya bir proje atabilir. Fakat ben bu işi yapabilirim diyorum. Ortaya bir proje atıp bu güzel olur bence yapılmalı diyerek kenara çekilmiyorum. Eğer yönetimin buna benzer bir projesi varsa tabi bu konuda saygı gösteririm eğer isterlerse yardımda edebilirim.

Amacım tüm bisikletlileri bir arada buluşturmak, bisiklete merakı olmayanlara dahi bisiklet etkinliklerini ayda bir maille göndererek bisiklet ile ilgili yapılan etkinliklerden onları da haberdar etmek.

hakanozhan
29-11-2008, 12:10
Yıllık takvim işi bence zor çünkü genelde hep 3-4 gün öncesinden haber verilebiliniyor. İşin çünki birde resmi tarafı var işlemler vs. Tam kesinleştiği anda sitede haber veriliyor. Ayrıca sms ile de haber veriliyor galiba. Yani sadece sms grubuna katılanlar ile siteyi ziyaret edenler görebiliyor.

Hemen hemen herkes mailine günde en az bir defa bakıyor. Ayrıca messenger kulananlarda çoğunlukta. Messenger sayesinde de mail gelir gelmez haberdar olunuyor. Bunun için ben mail list oluşturulup sürekli gönderilmesi kanaatindeyim.
2 adet mail list olacak
1. Ayda bir kez geçen 1 ay içerisinde yapılmış olan tüm duyuru ve etkinliklerin yer alacağı ve günlük maillerimizi almak isteyenlerin günlük mail listesine(veya sitemize) kayıt olmalarını isteyen bir mail gönderilecek. (şu an için 10 milyonun üzerinde ve giderek sayısı artan bir mail listemiz mevcut. )
2. Günlük mail list: Yapılması kesinleşmiş olan etkinlikler ve haberler bu gruba günlük gönderilecek. Ve bu mailin altında önümüzdeki günlerde yapılacak olan etkinliklerin bir listesi olacak.

Ve ayrıca yapılmış ve yapılacak olan tüm bisiklet sitelerindeki etkinlikler, geziler ve haberlerin yer alacağı bir web sitesi oluşturulacak.

Bu mesaj projemin işleyişi hakkında bir yazı oldu. Ayrıca tekrar söylüyorum eğer yöneticilerimizin böyle bir projesi varsa ben kenara çekilirim. Sonuçta onlar benden kat kat daha tecrübeliler. Sonuçta ben bisikletin net dünyasıyla ve bisiklet gruplarıyla tanışalı 2-3 ayı geçmez.

Ayrıca sizlere bir sorum daha var. Böyle bir proje için normal bir web sayfası mı olmalı, blogmu olmalı yooksa forum mu olmalı?
Proje hakkında ve bu sorum hakkında fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

ali nejat
29-11-2008, 12:19
Yukaridaki yazimda; hem yeniden bir durum tespiti ve geçmise yönelik bir takim açiklamalar yaptim düsuncelerimi ifade ettim.
Mesaj açik.
En önemlisi de "kesfedilmis amerikanin yeniden kesfedilmeye çalisilmamasi" .
Iyi niyetli olabiliriz.Ancak, var olan konumu geçmisle birlikte degerlendirmek gerek ki, gelecege daha saglikli yönelebilelim..
ülkemiz bisiklet hareketi'nde eksiklikler vardir ama alinmis yollarda vardir.kazanilmis mevzilerde vardir ve BD (kökleriyle birlikte) bisikletin gelisimi için adimlar atmis bir yapilanmadir.
Elestiri yapmak ve muhalefet etmek kolaydir.Hele bugünden yola çikarak,sonuca bakarak degerlendirmeler yapmak daha da kolaydir.
Yônetmek ve elini tasini altina koymak zordur.Burada sezar'in hakkini sezar'a vermeyi bilmek gerek.
Bir takim projeler sunulabilinir elbette herkesin düsunceleri vardir.Ama bunun bir yolu yordami olmali.öncelikle "isin içinde "olacaksin "elini tasin altina" koyacaksin ..var olan hareketi nereden geldi nereye gidiyor bunlari bileceksin.Yani gelisigüzel olmaz.Iyiniyetli olmak yetmez .Bir yapilasmanin içine mi geldin.önce birlikte davranmayi,aktivitelere katilmayi,desteklemeyi bilmek gerekmekte ki, elestiri yapilabilinsin.
Yukarida bunu anlatmaya çalistik zaten.
Yillardir örgütlenme örgütlenme diyoruz ..yine diyoruz..ve ayrica "nasil bir örgütlenme" sorusuna da cevap ariyoruz..
örgütlenme vazgeçilmez ama gerçeklesmeye basladigi noktadan itibaren de ortaya bir takim"tutucu" luklar çikiyor (bir baska yazi konusu ama) bir takim olusumlar yaratildiktan sonra o olusumun yandaslari,yönetimi ve angaje olmus insanlari, o olusumun söyledigi ve yaptigi her seyi benimsemek ve savunmak durumunda kaliyorlar.
Ortaya bizdeki politik parti taraftarlarina benzeyen ama asil ilhamini futbol takimi taraftarligindan alan bir "taraftarlar toplulugu" çikiyor ki ortaya iste bu anlamda tutuculuk ve hatta gericilik noktasina gelinebiliniyor.
Nerede olursak olalim hem birlikte hareket etmeyi , bir yapilasmanin içinde olmayi ,ona omuz vermeyi ihmal etmeyelim..ama yanlis gördüklerimizi "ilerletme" adina dile getirelim.Elestirmesini de bilelim.Yapiyi canli kilalim.Bu ifade ettiklerim sadece BD için söylenmis seyler degildir geneldir.

Bizim ifade etmek istedigimiz var olan yapilasmalarin en azindan baslangiç olarak birlikte hareket etmelerinin hayata geçmesi.
öneride somut;

haziranin ilk Pazari Avrupa'a bisiklet bayrami günü, bizdeki çevre haftasi ile ayni zaman ve köprüden geçisle ayni gün.iste o gün ,
Tûm bisikletçiler yurdun her tarafindan bisikletçiler var olan tüm dernek,topluluk,grup vb.sektöründe destegini alarak.bisiklete dair her kisi ve kurumun katilabilecegi sekilde ve özgûrce flamalarini açacaklari bir zeminde
hep birlikte ,bir arada, binlerce söyle bir geçelim ve taleplerimizi dile getirelim bakalim ne oluyor.
önümüzde 7 ay var..gerçeklestirilebilirligi vardir.üzerine somut çalisilmasi gerekmekte.
Bence ilk etapta yapilmasi gereken bu olmalidir diye dusunmekteyim.Bunu dile getirelim platformlarda bakalim bisikletçiler ne diyor..
saygilarimla
ali nejat

sibel.
29-11-2008, 14:33
"haziranin ilk Pazari Avrupa'a bisiklet bayrami günü, bizdeki çevre haftasi ile ayni zaman ve köprüden geçisle ayni gün.iste o gün ,
Tûm bisikletçiler yurdun her tarafindan bisikletçiler var olan tüm dernek,topluluk,grup vb.sektöründe destegini alarak.bisiklete dair her kisi ve kurumun katilabilecegi sekilde ve özgûrce flamalarini açacaklari bir zemindehep birlikte ,bir arada, binlerce söyle bir geçelim ve taleplerimizi dile getirelim bakalim ne oluyor.
önümüzde 7 ay var..gerçeklestirilebilirligi vardir.üzerine somut çalisilmasi gerekmekte.
Bence ilk etapta yapilmasi gereken bu olmalidir diye dusunmekteyim.Bunu dile getirelim platformlarda bakalim bisikletçiler ne diyor..
saygilarimla
ali nejat ?

İşte bu...İşte bu... Sağolunuz Nejat bey....
Ay çok heyecanlandım bennn...

Arkadaşım
Hadi...
Lütfen..
Şimdi...
Gözlerinizi kapatın..kapatın...
Ve bir an için...
Bisikletliler.org, bisikletforum, pedalsesi, delta , v.s., daha biçok amblemli ,flamalı onlarca değil, yüzlerce bisiklet ve bisikletlilerin,
megakent İstanbul caddelerinden geçtiğini , sessiz, ama aslında sessizliğin kocaman fotoğrafı olarak görmeye çalışın...
Bu görüntüyü hayal edin...
Offffffff...Muhteşem bi manzara değil mi....

Hayaller gerçek olsa....!!!!!!!!!!!!
Ben genellikle hayata , insanlara , olaylara..kısacası yaşamın içinde ne varsa , pozitif yaklaşmaya çalışan biri olduğum halde ,bisiklet dünyası birlikteliği için bi türlü olumluya adapte olamıyorum..

Neden mi??
Sık sık ziyaret ettiğim sitelerde öyle yazılar okuyorum ki canım sıkılıyor..
Örneğin : Geçtiğimiz günlerde ,bisikletliler org. un hava muhalefeti nedeniyle Samatya gezisinin iptalini alaycı bir dille konu eden arkadaşların yazısını gördüm...

Böyle olmamalı, diyorum..Aksine iptal edilen gezi için üzüntülerini dile getirmeliydiler diye düşünüyorum..İyi niyetli olan insan böyle yapar..

Farklı bisiklet site oluşumları olsak da ; sonuçta bisiklet ve bisikletliler için iyi-güzel-anlamlı-kalıcı bişiler yapmak değil mi amacımız...

Anlamıyorum..O zaman neden bu anlamsız çekişme..
Neden bu kötü niyet..

Aslında takım tutar gibi tek bir bisiklet oluşumuna da ait görmüyorum kendimi..
Hani DÜNYA VATANDAŞI diye bir kavram varya..İşte öyle hissediyorum ben...

Türk,kürt,hıristiyan neysem ne, kimliğimde ne yazarsa yazsın...
Dilim, dinim ne olursa olsun...sadece bisikletçiliğin gelişimine katkıda bulunmak isteyen, bisikletsever bir İNSANIM ben...

Canım Atatürk'ümün kurduğu Cumhuriyetle yönetilen ,
Her bölgesi cennet gibi olan Türkiye'mde doğmuş,
en güzel şehrinde oturma şansı bulmuş,
en büyük zevki bisiklet sürmek olan, bisiklet sayesinde çok ama çok güzel arkadaşlıklar, dostluklar edinmiş biri olarak ?.
Konusu bisiklet ve bisikletliler olacak hertürlü yapılanmaya, oluşuma, aktiviteye destek vermeye hazırım..

Ama ne yapılmalı, nasıl yapılmalı , bisikletlileri bir araya tek bir bayrak altında nasıl toplamalı bilemiyorum..
Ali Kırca ya mı müracaat etmeli....Türkiye çapında Panel mi düzenlemeli?

Öncelikle hepimizin, bisikletle ilgilenen , bisiklet ve bisikletliler için, bişiler yapmaya çalışan herkesin üzerine giydiği reflektörlü o sarı yeleklerden mi başlamalı acaba diyorum?

Hangi bisiklet gurubuna üye olduğumuz küçük bir rozet olarak taşıyabiliriz göğsümüzde ya da bisikletimizde, illa istiyorsak..
Ama
BİSİKLET İÇİN ELELE GÖNÜL GÖNÜLE BİRLİKTE
YOLLAR HEPİMİZİN PAYLAŞALIM
BİSİKLET İÇİN TEK HEDEF TEK YÜREK
ÖZGÜRLÜĞE SÜRELİM
gibi anlamlı sloganları sırtımda taşımayı yeğlerim..( slogan üretmek serbest.. :lol: )

1-Bisiklet aşkına yapılacak her türlü etkinliklerin tek bir kanaldan tüm siteler bildirilmesini?
2-Yurdumun tüm bisikletlilerinin bu organizasyonlara katılmalarını ( 10 kasım ATAM YOLUNDAYIZ etkinliğinde olduğu gibi )
3- Ve onları hangi sitenin üyesi olduğuna bakmadan arkadaşça, dostça,sevgiyle kucaklamayı can-ı gönülden istiyorum...

10 kasım dedim de aklıma bi fikir geldi? :idea:

Yazım da uzadıkça uzadı? ;)
Valla sıkılmadan , sabırla bu satıra kadar geldiyseniz teşekkür ederim size...
Nejat bey uzun yazı rekorunuzu elinizden aldım mı acaba, ne dersiniz.. :D

Aklıma gelen fikri sonra yazayım ben en iyisi..

Sizleri çokkkk seviyorum bisiklet dostları?

ali nejat
29-11-2008, 17:47
Tesekkür ederim Sibel hanim..heyecaniniz güzel ve hakli..
uzun yazma rekorum elimden çoktan alindi artik rahatim..
Bu önerim yeni degil tabiiki..ama bunu gerçeklestirmek için konuyu dagitmaya gerek yok taa ali kircala'ra kadar..
öncelikle bu öneriyi var olan platformlarda dile getirelim destekliyenler olarak..tepkilere bir bakalim..
Bu konuda geçmiste M.Suyabatmaz ile düzenledigimiz bir anket çalismasi vardi ve binlerce destek gelmisti..konu yeni degil yani..öncelikle bisikletçiler haziran ilk pazar 2009 için ok demeye baslasinlar..dernekleri ,gruplari vb. hareket ettirmeye çalismak için elimizde manivelalar var..o kadarda örgütsüz degiliz..sadece daginikiz ve birlikte hareket kültürümüz yok..
hiçbir yere gitmeye gerek yok.."bizi kurtaracak olan kendi pedallarimizdir"..
yazinizda çok güzel ve dogru seyler söylemissiniz.."helal olsun" demek geldi içimden.. dedim bile...

kudret
16-09-2009, 02:45
Sunu iyice bilmek gerekmekte:
Avrupa'da bisiklet gelisiyor son sürat ama öncelikle (elbette
gelisimden ayri degil) oralarda örgütlenme yani tek dernek veya tek
federasyon birliktelik söz konusu bizde ise her kafadan bir ses
çikiyor.Kimse kimseyi dinlemiyor,okumuyor kisacasi saygi duymuyor.Ayni
seyler söyleniyor, ayni seyler yapiliyor ama digeri yok
sayiliyor.Dogru seyler söyliyen ve yapmaya çalsan çok
bisikletçi/bisikletlimiz var ama
asil sorun olan birlik ve dayanisma (ileriye dönük belki tek
federasyonlasma vb.) konularinda kimseden gik çikmiyor.
çok renkler olmali diyoruz.Olsun tabii.Herkes ayni dusunecek diye
birsey yok.ama bakiyorsun en mahalli birimlerde var olan bir avuç
bisikletçi eften Pûften yani belli prensibi olmayan nedenlerle ayri
dusuyor.
Ve su yapiliyor .Biz yolumuza gideriz gelen gelir gelmeyen gelmez.Bu herkesin birlestigi tek bakis açisi.

Hayal gibi geliyor veya bir klasik söze benziyor ama ben yine tekrar
edeyim.
Türkiyenin bisikletçileri gerçekten bisikletin gelismesini
istiyorsaniz birlesiniz!
saygilarimla
ali nejat
Tekerlek Izi Dergisi yazari

birlikte yaşamanın bilincine vakıfmıyız yok rasyonelmiyiz yok komplekslerimiz var birleşemiyoruz bu ülkenin insanları böyle asla karşısındakini dinlemez dinlesede kendi işine gelen yerden anlar hal böyle olunca bu ülkede ne olurki karşılıklı tartışmalarımız ortak paydalarda birbirimizi destekleyerek yürütülmeli bizde herhangi birinin fikirlerinin önüne geçmek bile artı puan sayılıyor bu kibirli anlayışlardan uzaklaşmalıyız ali nejat dostum ben karamsarım bu ülke zor değişir