PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : forum ile ilgili

kerem
28-10-2008, 00:08
Konuyu doğru yeremi açtım onu bilemiyorum aslında ne yazacağımıda tam bildiğim söylenemez ama büyük rahatsızlık duyduğum için böyle bir konu açma isteği oluştu bende. Aslında istek de değil mecburiyet diyebiliriz ki kimse istemez sanırım.

Birkaç haftadır bakıyorum ve forumda inanılmaz bir gerginlik, sanki yarış, boy gösterisi yada öne çıkma isteği artık ne denirse yada hepsi... Bu gerginlikler inanın bizleride geriyor. Tek tek isim vermek doğru olmaz ama bazı kişiler belki olumlu belki olumsuz (ki olumlu yada olumsuz istediklerini yazma özgürlüğüne sahip olmalıdırlar) yazılar yazıyorlar. Belki kendilerine göre olumlu ama karşı tarafa göre olumsuz belki gerçekten olumsuz bunu bilemeyiz... Ama şu var; olumlu yada olumsuz yazılan her şeyden tepki vermek yerine bir ders çıkarabilmek bence büyük bir olumluluk örneği olurdu... Arkadaşlarımızdan biri tren garına gidelim kendimizi gösterelim diyor ama karşı taraf bunu direk eylem olarak algılıyor bence bu yanlış. Caddede kalabalık bir şekilde bisiklet ile gezmek de bir boy gösterisi sayılmaz mı? Evet bizde varız diyebilmek için illa izin alınmalımı? Tren garına gidip binmeyi denerdik izin verilmezse sessiz sakin döner ve pedallardık ki söylenmek istenen de buydu sanırım ve bence bunda kötü bir taraf yok. İnsanlar tatlı dille ve güzelce istediklerini gündeme getirirlerse kimseye zarar vermeden seslerini duyurmaya çalışırlarsa sanmıyorum ki karakolluk yada mahkemelik olsunlar...Birşeyleri beraber yapıp beraberce ilerler isek bence tuttuğumuzu koparırız. Her boy gösterisi eylem değildir ve Gara gidilip trene binmek için bi atılım olabilirdi hayır dendiği zaman peki kusura bakmayın denilip geri dönülebilirdi bence bunun kimseye zararı olmazdı... Bir diğer konu ise bazı arkadaşlarımız yada arkadaşımız bazı eleştirilerini gerçekten sivri dille yapıyorlar. Bu yüzden de kendileri yanlış anlaşılıyor. Belki bir resim koyarak kendini anlatmakistiyor belki sert bir uslüp ile olabilir her insanın bir uslübu vardır onuda öyle kabul etmeliyiz bence ama kabul edip kazanmak var yada kaybetmek var... İnsan kazanmak gerçekten çok zordur ama kaybetmek için iki harf bile yan yana gelse yeterli olabilir. Belki ben bunu yazdığım için bir çok kişiyi kaybedecem belki haksız bulunacam ama gerçekten bu tartışamalrdan inanılmaz rahatsız oluyorum ve lütfen güzel bir üslup ile birbirimizi anlamaya çalışıp birbirimizi dinlemeden önyargılı olmak yerine birz daha duyarlı olalım. Bir hışımla 15 saniyede birşeyler yollamak yerine iyice düşünüp ne yazdığımızı bilelim ki ne yanlış anlaşılalım neden yanlış anlatalım... Umarım yanlış anlaşılmam...

Saygılar...

arda
28-10-2008, 20:51
Kerem yazının bir kısmına katılıyorum bir kısmına katılmıyorum Katılmadığım kısım eleştiri uslubu çok önemlidir hitabet kimseye kırmadan fakat ne istediğini çok iyi bilerek eleştirmek yani biraz politik olmak gerekir. Siteye eklenen 3 maymun bence hiç hoş bir eleştiri de değildir 2ncisi Bisikletle tren garına gitme olayı bununda bir şekli vardır sanırım selamın aleyküm biz geldik hiç bir netice vermez. Yapılması gereken TCDD ile yazışmak amaçlar ve hedefler belirtilmeli yaptığımız ziyaret işe yarasın.

kerem
29-10-2008, 01:29
Ben sanırım gene yanlış anlaşıldım! Benim demek istediğim şu. Kişiler yada şahıslar olumlu yada olumsuz eleştiriler yapabilirler. Belki küfür bile ederler bu o kişilerin karakterini gösterir. Hiç bir zaman yapılan eleştirilerden rahatsız olmamalı onun yerine ders almalıyız. Evet burada bulunan tüm insanlar bisiklet için bir şeyler yapabilme hevesi içindeler ve dernek olarak bizde elimizden geleni yapıyoruz. Belki bu görülüyor belki görülmüyor ama eleştiriler olacak ki iyi bir şeyler yaptığımızı bilelim. bu ülkede Adnan Menderes gibi bir insan asılmış ki derneğimiz kötü eleştirilere maruz kalmış olması çok kötü bir şey değil bence. Derneğimizin olumsuz eleştirilere kalması derneğimizin hiç bir şey yapmadığı anlamına gelmez. Benim düşüncem ne kadar eleştirilirsek o kadar iyi olacağımız kanısındayım. Bazen bizim yaptığımız organizasyonları başkaları üstlenmeye kalkıyor evet bu bile benim hoşuma gidiyor demek ki biz bir şeyler yapıyoruz ki eleştiriliyoruz. Fakat her kim olursa olsun ne uslüp kullanırsa kullansın Kalitemizden ödün vermememiz gerektiğine inanıyorum. Bir şeyi okurken iyice anlamalı ve ona göre cevap vermeliyiz ki söylenenler yanlış anlaşılmasın yada yanlış şeyler söyleyen insanlara karşı tutum içerisinde olunsun. Okuduğum kadarı ile Günkut beyin söyledikleri mantıklıydı bu bana göre mantıklıydı Günkut beye göre mantıklıydı ama belki sizlere göre mantıklı değildi. Ama o yazılanları yada söylenenleri mantıklı olarak gören insanları ezmek doğru bir fikir değildi bence... Tartışmalar olacak illa ki ama bu tartışmalar bile bir uslüp içerisinde bir edep içerisinde olursa bence çok daha başarılı olabiliriz... Tartışmak demek kavga etmek yada hakaret etmek değildir tartışmak demek insanların kendi fikirlerini ortaya sunup diğer kişilerin fikirlerini dinleyerek uzlaşma yoluna gitmek demektir ve ben bu şekilde tartışma taraftarıyım...

umarım gene yanlış anlaşılmam...

Saygılar...

gasuva
09-11-2008, 01:17
merhabalar ben yeni üye kubilay. forumda gezileriniz ve bunlarla ilgili fotorafları gördüm ve bende katılmak istedim acaba katılmak için neler gerekli derneğe üye mi olmam gerekiyo yoksa olmadan buluşma noktalarında buluşarak mı gezi başlıyor . bisiklet sürmeyi çok seviyorum ve haftada en az 2 gün istanbul da sadece gezmek için 35-40 km pedal çeviriyorum dersaneye gitmek için de kullanıyorum ayrıca acaba sizin gezilerini ze nasıl katılabilirim nasıl haberdar olabilirim. mail olarak gelirmi yoksa forumdan mı takip etmeliyi yardımcı olursanız sizinle birlikte olmak isterim

kerem
10-11-2008, 18:38
Tabii ki forumdan gezilerimizi takip edebilir ve gelmek istediğin gezilerimize gelebilirsin! Tek bir şartımız var kask ve eldiven zorunludur. Buda güvenliğimiz için. Gezilerimiz ile ilgili detayları bu forumda bulabilirsin! Seni aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız...

hakanozhan
10-11-2008, 18:38
merhabalar ben yeni üye kubilay. forumda gezileriniz ve bunlarla ilgili fotorafları gördüm ve bende katılmak istedim acaba katılmak için neler gerekli derneğe üye mi olmam gerekiyo yoksa olmadan buluşma noktalarında buluşarak mı gezi başlıyor . bisiklet sürmeyi çok seviyorum ve haftada en az 2 gün istanbul da sadece gezmek için 35-40 km pedal çeviriyorum dersaneye gitmek için de kullanıyorum ayrıca acaba sizin gezilerini ze nasıl katılabilirim nasıl haberdar olabilirim. mail olarak gelirmi yoksa forumdan mı takip etmeliyi yardımcı olursanız sizinle birlikte olmak isterim

Gezilere katılabilmek için tek gerekli olan günü geçmeden haberdar olmak ve kesinlikle kask takmak.
Kask alırsın sorun değil bisikletin olmasa bile katıldığın etkinliklerde bisiklet kiralayabiliyorsun.
Yalnız bisiklet gezilerinden haberdar olmak için sık sık siteyi ziyaret etmelisin. Çünkü bir mail ile haberdar edilmiyor. Bu yüzden haftada birkaç kez siteyi ziyaret etmelisin. Çünkü bu organizasyonların kesin bir tarihte yayınlanması için onaylar vs gerekiyor. Bazen bu işlerde sorunlar çıkabiliyor ve geziden sadece 3-4 gün önce sitede duyruluyor.

Buna çözüm olarak ben bir öneri sundum ( viewtopic.php?f=29&t=171 (http://bisikletliler.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=171) son mesajımda) halen cevap bekliyorum. Çözümüm bir mail grubunun oluşturulması. Tüm bisikletlileri bir mail grubu altında toplamak. Ve her hafta düzenlenen turlardan yılda bir kez düzenlenen tura kadar tüm etkinlikleri tüm gruba duyurmak. Bir google groubs bir facebook grubu ve bir duyuru niteliğinde bir web sayfası.
Ve tabi tüm bu grupların birleştiği mail listesi.
Bunların yapılmasını dernekten istemiyorum. Tamamen kendim yapacağım bu projeyi. Dernekten beklediğim bu proje hakkındaki yorumları, önerileri, yararları ve zararları nelerdir öğrenmek istiyorum. Çünkü bu dernek gerçekten güzel işler yapıyor. Eylemlerle vs değil etkinliklerle sözlü olarak konuşarak TBMM ye kadar çıktılar. Ve istanbulda 1000 km bisiklet yolu projesini başlattılar. Ben bu projenin seçimlerden başlayacağını düşünüyorum. Şu anda belediyenin çok güzel projeleri var ve seçimlerin yaklaşması gereği seçimlerden sonra hızla ilerleyeceğine inanıyorum.

arda
12-11-2008, 01:41
İsterseniz cep telefonunuzdan da takip edebilirsiniz bisikletliler yazıp 1230 sms gönderin Üyeler cep telefonundan bisikletliler yazıp 1230 SMS attığında üye oluyor.

Sistem ücretlendirmesi :
Dernek 1 SMS bedeli karşılığı tüm abonelere SMS atarken her abone kendine gelen SMS bedelini servis sağlayıcısının fiyatlarından kendi otomatik ödüyor. ( yani kontür düşülüyor. )
İnternet bağlantınız olmadığı zaman cep telefonunuza geleck sms den takip etmiş olursunuz

kerem
12-11-2008, 18:08
Yada facebook tan da takip edebilirsiniz ;)