PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 11 EKİM Tarihindeki ÇIĞLIK' ı DUYAN YOK MU..?

sibel.
7 Ekim 2008, 16:04:34
Farkında mısınız? Gerçekten de kuruyoruz..! Türkiye?miz kuruyor..!

Fuar 4 günlük ...Büyükçekmece 1 günlük... Benim için her iki etkinlik de önemli... :?

Ya sizler için..............??????????????????
Fuar" Türkiye' mdeki... ağacı, hayvanı, insanı tüm canlıları besleyen göl ve akarsularımızın bir bir kurumasına DİKKAT çekmeyi, amaçlayan " Büyükçekmece Gölü Kurumasın" etkinliğinden daha çok mu önemli....??

Fuarın benim için önemli olması, sadece ve sadece : ?bisikletliler.org? olarak o alanda bulunuyor olmak, sitemizin tanıtımına ?bisikletin küresel ısınmadaki etkisine-çevre için öneminin vurgulanmasına ? bisikletin şehir içi-yurt içi gelişimine katkısı ve yararı olacağına inandığım içindir..
Ve her zaman, her koşulda, her aktivitede, birlik ve beraberlik adına, güzel şeylere imza atmak adına, arkadaşlık-dostluk adına, bisikletle ilgili gelişme sağlamak adına, Murat bey?in , ekibinin, ve forumdaşların yanında olmak benim için keyifli bir görev ve mutluluktur?

?Büyükçekmece Gölünün Kuruması ? ndan daha çok önemsenen :cry:
.................................................. .................................Fuar da ne var..?

Fuar Açılımı :?.. Fitness Salon Ekipmanları Malzemeleri ve Makineleri
Yani; fuarın içeriği Fitnes malzemeleri?kas yapma makinaları..
Fitnes malzemelerine ihtiyacımız mı var..?
Tarih :.............. 09 - 12 Ekim 2008 üç gün gidilebilir..

Ama Büyükçekmece gölü kurumasın etkinliği SADECE 1 gün..

?Tüm uygarlıklar suyun olduğu yere kuruldu.. Su varsa hayat oldu hep..
Sular yok olunca önce kuşlar, sonra insanlar terk eder o toprakları??(alıntı)

Tuzgölü ? Konya (Tamamen kuruyan 2 milyon yıllık Tuz Gölü'nü kaybettik )

.........sıradakiler........

Büyükçekmece gölü - İstanbul
Meke gölü Krater gölü-Konya
Yedigöller - Bolu
Ömerli Barajı - İstanbul
Seyfe -Kırşehir ( Flamingoların yeri )
Menderes - Ege bölgesi
Kızılırmak - Sivas yamaçlarından doğar
Filyos çayı - Zonguldak
Manyas Kuş cenneti ? Balıkesir

Adı geçen bu göl ve akarsular İ M D A T çığlığında..

D U Y M U Y O R M U S U N U Z ..?????????????

Eskiden sularla kaplı olan alanlara şimdi, otomobil, motorsiklet, bisiklet v.b gibi binlerce araç ve insan sığabiliyor..

G Ö R M Ü Y O R M U S U N U Z ?.?????????

Ve kuşlardan sonra insanların da bölgeden gitmesine göz mü yumacağız..seyirci mi kalacağız?.?
Sadece o bölgedeki insanlar mı etkilenecek bu kuraklıktan sanıyorsunuz...??
Bizler de Türkiye sınırları içinde yaşayan vatandaşlar değil miyiz.....?
Aynı su kaynaklarından beslenmiyor muyuz....??

Su yoksa?.Tarım yok
Tarım yoksa?.Yiyecek yok
Yiyecek yoksa? Yaşam yok?canlı yok?Fuar yok? :mrgreen:

Daha fazla artmadan bu örnekler, en başta bireysel çabalarımızla sahiplenmeliyiz bu gerçeği ve aramalıyız çözüm yollarını?.

Nasıl bisiklet için, gelişimi için , yolları için birlik ve beraberlik oluşturuyorsak, sesimizi duyurmak için toplanıyorsak, yollara düşüyorsak,

KÜRESEL ISINMA var K U R UYORUM diye bas bas bağırırken göllerimiz, nehirlerimiz,
VE
Hala ?suya sabuna dokunma? şansımız varken

Bu ÇIĞLIK? a kulaklarımızı tıkamayalım.....

Bu Çığlığı duyan, ve bu uğurda çabalayanları , duyarsız insanların çokluğu zaman zaman umutsuzluğa düşürse de ,
az da olsalar ,okyanusta bir damla olduklarını bilseler de, bu konular üzerine gidecekler, duyarsızlığa, duyarsızlara karşı savaşacaklar..
Vazgeçmeyecekler..
Çünkü vazgeçtikleri zaman,
o zaman,
gerçekten her şey bitmiş demektir..Bunu biliyorlar..

"Farkında mısınız? Kuruyoruz" etkinliklerinin......kuraklık bir afet boyutuna gelmeden ,
vatandaşlarımızın ,tasarruf ve çevre bilinci konusunda bilinçlendirilmelerine katkı sağlayacağını düşünüyorum..

Bu bilincin oluşturulabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek , biz BİSİKLETLİLER? inde etkinliklerde yer alması, gerektiğine inanıyorum....Umuyorum.. Bekliyorum...

Saygı ve sevgilerimle....Daima iyilik ve güzellikleri paylaşmak umut ve dileklerimle....

arda
7 Ekim 2008, 21:00:16
Şuana kadar bu etkinliğe bizim siteden çok büyük bir destek görmedi gibi geliyor bana ogün sanırım bir çok kişi bunların içinde bende dağil fuarda olacak.Organizasyonu düzenleyenlerin dernekden destek talebi olmamış olabilir haliyle konunun üzerine fazla gidilmemesi de normaldir diye düşünüyorum.

mr-bike
8 Ekim 2008, 02:07:23
Mustafa bey sanırım siz olayları birbirine karıştırdınız Rakı firmasının fuar ile hiç bir ilgisi YOK, rakı firması Balık festivaline sponsor olmuş, ordada belediye ile organizasyon itilafa düşmüş.

Etkinliğe gelince Dün yönetim kurulundada gündeme gelen bir konu öncelikle bize organizasyonu yapanların resmi bir işbirliği talepleri olmadı. Diğer konu ise fuarda 1000 - 1500 yeni üye kaydetmeyi hedefliyoruz, tabi bu kitle ağırlıklı cumartesi ve pazar ziyaretcilerinden oluşmaktadır ve bu kadar kalabalık bir kitle ile 2- 3 kişinin ilgilenmesi mümkün değil, tabii dernek yönetimi fuarda olmasını gerektiren bir durum olduğunu düşünüyoruz. Asli görevimiz bisikleti ve zamanlama olarakda fuarda olmamız gerektiğine karar verilmiştir.

Bu arada ilk aşamada 15 m2 olan stand alanımız ve Fuardaki konumumuz değişmiş girişde ortada ve 78 m2 dev bir alanımız olacak.
Ayrıca Cumartesi günü ünlü üyelerimizden MELİK EKENER ( Ajan K9 ) 10:30-13:00 arası standımızda olacak.

Üyelerimiz tabiki konuya ilgi gösterip bu etkinliğe katılmalıdırlar, ancak bizler bu etkinliğin sorumluluğunu fuardada olmamız gerektiğinden alamayacağımızı üzülerek belirtmek isteriz.