Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskişehir'de ki Bisikletli Polisler
SkyBiker
05-09-2010, 14:06
Merhaba arkadaşlar,
Size dün gece şahit olduğum bir olayı paylaşmak istedim.Akşam 22.00-23.00 sularında evime doğru gitmek için minibüs durağına giderken,Atatürk Stadyumunun orada üç tane bisikletli polise rastladım.Hepsi tam tecizatlı birer polisti.Bisikletlerini çok fazla seçemedim ama her yerinde polis yazıyordu,sanırım fosforlu çıkartma yapıştırmışlardı.Her bisiklettede far vardı.Görünce çok mutlu oldum,daha önce hiç rastgelmemiştiler.Ancak başka söylemek istediğim birşeyde şapka yerine kask takmaları. :) Emniyet Müdürliüğünü kutlamak isterim,böyle bir uygulama başlattıkları için. :)
burak.ulsever
05-09-2010, 23:11
Merhaba arkadaşlar,
Size dün gece şahit olduğum bir olayı paylaşmak istedim.Akşam 22.00-23.00 sularında evime doğru gitmek için minibüs durağına giderken,Atatürk Stadyumunun orada üç tane bisikletli polise rastladım.Hepsi tam tecizatlı birer polisti.Bisikletlerini çok fazla seçemedim ama her yerinde polis yazıyordu,sanırım fosforlu çıkartma yapıştırmışlardı.Her bisiklettede far vardı.Görünce çok mutlu oldum,daha önce hiç rastgelmemiştiler.Ancak başka söylemek istediğim birşeyde şapka yerine kask takmaları. :) Emniyet Müdürliüğünü kutlamak isterim,böyle bir uygulama başlattıkları için. :)
Yaklaşık 2 aydır bisikletli polislerimiz görev başında. Saat 12:00 den sonra, saat 20:00 ye kadar mesaileri var. Kullandıkları bisikletler carrotech. Enteresan bisikletler, ön ve arka frenleri dışında kontra pedal. Göbeklerinde dinamoları bulunmakta ve far sistemi öyle çalışmakta. Orta göbekte sanırım vites bulunmakta. Ancak polislerimiz eğitimsiz, çevik kuvvet polisleri. Kasklı gördüğüne sevindim, genelde kaskları kullanmıyorlar.
En büyük dileğimiz bir heves olmadan, uzun vadeli ve daha da kendilerini geliştiren bir tim havası içine girerler. Şu anda toplam 12 adet bisikletli polisimiz bulunmakta.
Buradan şunu da ifade edeyim, dernek başkanımız Sayın Suyabatmaz'ın da bahar aylarında Eskişehir'de bulunup polis teşkilatına yapmış olduğu bir sunum var, konuda kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyoruz.
phoenix33
06-09-2010, 21:28
Bisikletler bildiğim kadarıyla çok ağırlar tam bir gezinti bisikleti , polislere göre değil göstermelik sadece ne zaman görsem polislerimiz gölgede muhabbet peşinde :(
2-3 yıl kadar önceydi sanırım İzmit yürüyüş yolunda da bir süre bisikletli polisler görev yaptı.Sonra kayboldular.Umarım bir heves değildir demekte haklısın..Emniyet müdürü değişince uygulamalarda değişiyor sanırım.O dönem emniyet müdürü koyuyor bir diğeri kaldırıyor.
Maalesef genelde göstermelik uyduruk bisikletlerle ve ciddi eğitim almadan bu işe girişiyorlar.
3-5 bisiklet nedirki? esnaf arkadaşlara rica edelim bize bağışlarlar veya marketten alıver gitsin mantığında olunca ucuz bisikletlerle hem polisler verimsiz, hemde mutsuz oluyorlar bir süre sonrada bisikletlerde ortaya çıkan sorunlardan pes edip projeyi rafa kaldırıyorlar.
sonuç ; bisikletli polisler sezonluk proje olup çeşitli gerekçelerle başarılı olamıyor raporu ile bir sonraki seneye başlamamak üzere rafa kalkıyor.
Kim kaybediyor ; önce yaya bölgelerindeki halk daha güvenli, verimli ve ekonomik alternatifi kaybediyor, Bunun yerine yaya bölgelerinde nissan jeeplerle ve ford minıbüslerle dolaşmak zorunda kalıyorlar, diğer yandan bisiklet severler kaybediyor bisiklet imajının güçlenme fırsatı kaçıyor. Devlet kaybediyor devriye görev maliyetleri daha yüksek oluyor.
SkyBiker
07-09-2010, 01:50
Burak abi gördüklerimde de kask yoktu.Sadece çok dikkatimi çektiler.Daha önce hiç görmemiştir.Üçüde eşit mesafeyle arka arkaya gidiyorlardı.Eksikler olmasına rağmen genede güzel bi uygulama ama herşey keşke tam olarak yapılsa ve sürdürebilirliği olsa.
burak.ulsever
08-09-2010, 00:14
Burak abi gördüklerimde de kask yoktu.Sadece çok dikkatimi çektiler.Daha önce hiç görmemiştir.Üçüde eşit mesafeyle arka arkaya gidiyorlardı.Eksikler olmasına rağmen genede güzel bi uygulama ama herşey keşke tam olarak yapılsa ve sürdürebilirliği olsa.
Normalde kask verilimiş polislerimize ancak onlar genelde arka tarafa yerleştirip kullanmadılar kasklarını ve sele üzerine yeni çantalar eklendi, o çantaların ardından kasklar kesinlikle kullanımdan kalktı.
Bizim emniyet müdürümüz de malum sebeplerden ötürü açığa alındı, ama uygulama halen devam etmekte.
Bu arada geçen haftalarda bir grup İstanbul dan gelip eğitim verdi, polislerimize ancak kimlerdi ve ne tarz eğitimler verdiler konuşup görüşemedik. Ancak genede Eskişehir'de o polisleri görmek güzel.
Bisikletlere gelince evet baya hantal bisikletler gibi geldi bana. Bisiklet seçimi konusunda da sorun var. Orası kesin.
Tek dileğim devamının gelmesi
streetsoldier
08-09-2010, 17:54
Bir polisten duyduğuma göre bisikletlerin tanesini 1500 tl ye almışlar.
phoenix33
11-09-2010, 00:20
Doğru duymuşsunuz bisikletler 1500 TL değerinde ve Deltadan alındılar , 13 bisiklet alındı ama 12 bisikletli var biri kayıp ?
SkyBiker
11-09-2010, 14:37
Çok fazla bir bilgim yok bisiklet hakkında ancak bana o kadar edecekler gibi gelmedi.Sencede öyle değil mi Burak abi ?
phoenix33
12-09-2010, 00:12
Sorun burada zaten 1000 TL bile etmez bu bisikletler , hele üstündekilerle hepten bitik bir proje baştan hatalı
Projenin başarılı ve verimli olması en büyük arzumdu ama malesef yarı fiyatına çok daha iyi bisikletler için yardımcı olmaya çalışmıştım ama daha ucuzu için araştıracağız dediler bende tabiki dedim :) daha pahalısı bulunmuş demekki, ama burası TÜRKİYE her şey olabiliyor.
Bir süre sonra kokusu çıkar derler yaa, her zamanki gibi yavaş yavaş kokular çıkıyor.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.