PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrikli bisiklet

hakanozhan
22-09-2008, 12:47
yorulmadan binmek isteyenler icin de birseyler var ;)
http://e-rider.com.tr/html/urunlistele.php?id=2

Fakat A1 Ehliyeti almak gerekiyor. Maalesef...

Yoksa bende düşünüyordum :D :D bir motor takmayı sadece yukarı çıkarken biraz destek vermesi için %80 pedal %20 motor kullanmak istiyordum ki birden bu olaydan haberdar oldum.

Bu tiplerin yanında normal bisikletin sadece tekerleğine motor yerleştirilmiş vaziyette satanlarda var. Şarj dinamosu taktırabiliyoruz aslında. Ufak aküyü normalde şarj eder Akü ile tüm elektronik aksam; lambalar, korna vs. Birde basit bir devre yardımıyla zorlandığında aküyle motora destek verdirilebilir. Aslında kolay yapılabilir birşey. 1-2 hafta öncesi bir sürü projeler çizdim. Motorları araştırdım ve 5-10-15ytllik çok güçlü motorlarda var. Aslında gücü zayıf fakat 10.000 - 50.000 devir dak. hız. Bunu redüktör kutusuyla ne kadar devir düşürürsek tork ve güç de o kadar artıyor. Ve bazı motorlar çok güçlü olabiliyor. Geçenlerde baya bu konu üzerinde çalışıyordum. Ta ki Motorlu bisikletler için A1 ehliyeti şart oluğunu öğrenene kadar...

22-09-2008, 13:18
yorulmadan bineceksen araba kullan bisiklet değil . bisiklet dedin mi hakkını vereceksin.asılacaksın pedala...

hakanozhan
22-09-2008, 14:06
sizden sonra sirkete sordum (halil bey 0533-4525967), ehliyet gerekmedigini soylediler. bunlar bisiklet sayildigindan ehliyet ve plaka gerekmiyormus.

Fakat şöyle birşey var.

A1 Motorlu bisiklet
A2 Motosikletler için ehliyetler.

O zaman A1 ehliyeti ne için çıkarıldı. Ayrıca kanunlarda bisiklet motorsuz taşıttır. Diye geçmekte. Ve dolayısıyla da bu "Motorlu bisiklet" kapsamına girmekte ve A2 ehliyetine sahip olmak gerekmekte.

25-09-2008, 10:30
motorlu olan bisikletlere motorsiklet denir arkadaşlar.motordan kasıt ta benzinli olmasıdır. 2 ve ya 4 zamanlı gibi.bu bisikletlerin üzerindeki aküdür.akşam evde fişe takarsınız dolar.ertesi gün zorlandığınızda devreye sokarsınız pedal çevirirken size takviye yapar.yani ne A1 nede A 2 ehliyeti gerektirmez.bu bisikletlerden hem yerli üretim hemde yabancı olmak üzere piyasada çok var( marka verip reklam yapmak istemiyorum).bu bisikletleri genellikle adada oturan orta yaş ve üstü ve birde kalp rahatsızlığı olan gurup satın alıyor.hem bisiklet zevkini tadıyorlar hemde yokuş çıkarken (kalp zorlanmadan) yorulmuyolar.

cedrick41
20-01-2010, 22:36
gelde trafik ekibine anlat bunu :)