Orijinalini görmek için tıklayınız : Derneğin Tanıtılması
mr-bike
5 Eylül 2008, 01:12:41
" Bisikleti destekleyen kuruluş, kafe ve lokanta gibi işletmelere logumuz ile billikte bisiklet dostu işletme sticerı yapıştıralım "
harika bir öneri teşekkür eder, en kısa zamanda dernek yönetimi olarak değerlendirilip hayata geçireceğimize inanıyor yeni fikirlerinizi bekliyoruz.
Saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler derneği
Yönetim kurulu başkanı
hakanozhan
25 Eylül 2008, 18:30:57
İlk olarak bisiklet tamirci vs gibi yerlere bu afişleri asmak daha iyi olur. Ayrıca bu asılan tamircilerin bir listesi çıkarılır. Çünkü bir çok kişinin bisikleti var ve bisiklet sürenler de aslında forumlardan haberi olmayan bisikletlilerden kat kat fazla. Ve en ufak birşeyde tamircilere gidilmekte. Tamirciye gidenler derneğin logosunu görürler ve muhakkak internet sitesini ziyaret ederler. En ufak bir konuda bile yolda geçerken gördüğümüz bir yerin hemen internet başına geçer geçmez o siteye bakarız. Bisikleti ara da sırada bile tamirciye götürenler veya bisikleti kullanıp da bir bisikletçinin önünden geçenler muhakkak bu siteyi ziyaret edeceklerdir. Tabi bu logonun asılacağı yerde büyük önem taşıyor.
Böylece kayıtlı kullanıcı sayısı artar. Ve etkinliklerde daha çok katılım olur. Hatta başlangıç olarak yoğun olan dükkanlara aylık etkinlik takvimi asılabilir.
Bize sağladığı yarar ise; Bizim de elimizde rehber olur. Her ne kadar yedek malzeme alsakda bir kötü sonuçla karşılaştığımızda en yakın bisikletçiyi o rehberden buluruz. Ve kendi bulunduğumuz yerden genelde en az 10-20 km uzaklaştığımız için o kadar yolu elimizde bisikletle gitmek zorunda kalırız. Malum ne otobüs alıyor ne minibüs nede başka bir araç...
mr-bike
25 Eylül 2008, 22:45:42
Bu fikriniz zaten 5 aydır uygulanmakta bizi destekleyen servislerde ve mağazalarda girişde Logomuzu web sayfamızı görüyorsunuz. Üye formumuza ulaşabiliyorsunuz. Tabii servis bu konuda üye formlarımızı nereye kaldırdığını hatırlarsa veya arkasını müsfette kağıdı yapmamışsa, Bizi destekleyen servis ve mağazalarınıda giriş sayfamızda görebilirsiniz
hakanozhan
29 Eylül 2008, 15:09:28
İlk önce servisler olarakda sadece mağazaları görüyordum. Fakat dikkatli baktığımda En altta tek satır "Derneğimizi Destekleyen Servisler" yazıyor. Fakat ya liste yok yada benim bilgisayarda sorun var aşağıya inmiyor.
Broşürleri müsfette kağıdı olarak kullanmaları gerçekten üzücü. En büyük katkıyı onların sağlaması gerekirdi oysa. Çünkü benim gördüğüm bisikletliler hep kasksız bu da böyle dernek ve forumlardan haberdar olmadığı belli. Yapılıyormu bilmiyorum ama bisiklet firma/mağazaları bisikletlerin üzerine derneğin isim logo ve web adresini içeren bir etiket yapıştırmaları çok daha büyük katkı sağlayabilir.
mr-bike
29 Eylül 2008, 23:41:13
Bu fikirde çok güzel ancak bunuda düşündük ama formu doldurtmayan arkadalar sticer hiç yapıştırmıyor.
Bunuda fabrikaarda çözeceğimizi düşünüyoruz. Örneğin SEDONA yeni garanti kitapcığının son sayfasına dernek logomuz ve web sayfamız kondu. Diğer üreticilere önemli bir örnek oldu. umarız diğer firmalarda 2009 ürünlerinde bunu uygular.
hakanozhan
31 Ekim 2008, 19:03:12
Tekrar merhaba,
Bir kısım insanlar hep kendi menfaatlerini düşünüyorlar aslında bilmiyorlar ki mağazalar, tamirciler vs bisikletller.org un tanıtımını yapmakla yine karlı kendileri çıkacak çünkü daha çok bilinçli bisiklet olacak ve bisikletliler çoğalacak ve dolayısıyla kandi müşterileri de artacak. Neyse zorla güzellik olmaz.
Böyle bir çözüm için önce bisikletliler.org ekibini ve Sedona firmasını tebrik ediyorum. Darısı diğer bisiklet üreticilerinin başına. Birçok konuda sorun olan tatlı dil mi yoksa eylem mi sorusunun cevabının tatlı dil olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.
Ayrıca birçok konuda yine gruplaşmalardan bahsediliyor. Evet gruplaşmalar var. Özellikle İstanbul içinde hafta içi veya sonları düzenli olarak yapılan etkinlikler var bunlara katılanlar da zaten hemen hemen aynı kişiler oluyor. Neyse daha fazla uzatmadan buna karşılık gelen bir çözümüm var.
Tüm bisikletlileri bir grup altında toplamak. Ve herkesi her etkinlikten (mail yoluyla) haberinin olmasını sağlamak. Bisikletle ilgili o kadar çok topluluk varki saymakla bitmiyor...
Ve tüm bisikletlilere her türlü bu düzenli haftalık turların bu hafta nereye ve saat kaçta düzenlendiğin tutunda yılda birkaç kez olan önemli etkinliklere kadar... Önemli etkinlikler haftalık gruplara göre çok seyrek olmakta. Bu yüzden önemli etkinlikleri o sadece haftalık gruplara katılanlarada bildirmek. Önemli etkinlik dediğim etkinlikler sizin düzenlemiş olduğunuz etkinlilerdir. Bir kaç yerde daha söylediğim gibi kendi arkadşlarıma ve çevreme yaklaşık 150 kişiye mail ile haber vermekteyim. Ama hiçbiri gitmemiş de olabilir. Birinci önceliğim bisikletle ilgilenen kişileri biraraya toplamak ve bisikletin isminin geçtiği grup ve forumlara üye olarak grubumuza davet etmek.
Haftalık yapılan geziler tamamen sportif amaçlı ruh ve beden sağlığını sağlamlaştırıyor. Stres gideriyor. Fakat sizin yapmış olduğunuz etkinliklerde ise her etkinlik görünürde farklı amaçlar için görünse de; temelde aynı amaca ulaşmak için yapılıyor.
Gelelim bu kadar kişiyi nasıl toplayacağımıza. Bunu ben yapmak istiyorum, Mail toplama programları veya forumlara, gruplara vs haberler verilmesi, (ve forum/grup yöneticilerinden üye mail listesi istenmesi vs).
Ayrıca facebook grubu, google grubu ve bir duyuru niteliğinde olacak web sitesi olmak üaere 3 projem var. Bunları yapmak istiyorum.
Bu konuda sizlerinde önerilerinizi ve desteğinizi almak istiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkürler baya uzun olmuş yorduysam özür dilerim.
Bu konuda herkesden ve özeellikle sayın yöneticilerimizden olumlu/olumsuz eleştriri, öneri, f,k,r ve düşüncelerinizi almak istiyorum.
arda
31 Ekim 2008, 23:24:41
Ben şunu belirteyim kendi adıma derneğin tanıtımını yapmayan desteklemeyen firmayı tercih etmiyorum Aktif destek veren firmalar herzman tercihim olmuştur vede olamaya devam edecektir.
Önemli not Bu yazı benim kendi düşüncemdir kimseye tavsiye niteliği taşımaz.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.