PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kartal bisiklet şenliği 12.6.2010 Ctesi

mr-bike
10-06-2010, 23:52
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/kartalbisiklet.jpg

Kartal Belediyesi 12.6.2010 Cumartesi Bisiklet Şenliği düzenliyor.
Derneğimizin destek verdiği Şenlikte derneğimiz çekiliş ile 2 adet Ümit marka MTB Dağ bisikleti armağan edecek.
Saat 9:30 Buluşma
Saat 10.00 Start
Parkur : Kartal - Maltepe - Kartal
Gezi sonunda Halk konseri ve BMX gösterileri yapılacaktır.

Sehnaz
11-06-2010, 01:04
Biz en iyisi bir gün önceden gelelim :D
Vaktim olsa idi bunu yapabilirdim. :confused:
Pendik'de akrabalarım var..Oradan da Pazar turuna katılmak kolay olurdu
İstanbul'da olan arkadaşlarımız iki gün üst üste etkinlik yapacaklar ne güzel..

.

hakanozhan
11-06-2010, 01:18
Çok güzel bir haber... Eğer o gün çalışmazsam mutlaka oradayım. Tabi bisikleti toplayabilirsem. Aslında bir kez daha boyama girişimide bulunmak istiyorum ama vakit çok kısıtlı. O vaziyettede getirmekde doğru olur mu bilmiyorum. Kısaca önceden çok kötüydü boyasını sökemedik 2X200ml sprey boya yaptık ama ortam biraz karanlıktı aydınlığa çıkınca perişan :( Önerisi olan var mı? Ne yapmalıyım? En iyisi kalın bir zımpara alıp komple boyayı sökmek. Boyamayı daha sonraya bırakmak. kötü boya görüntüsündense metal görüntü daha güzel olur heralde :?

Kartal belediyesi internet sitesinden bir alıntı:

Kartal Belediyesinin çevre haftası dolayısı ile düzenlediği etkinliklerin finali “Bisiklet Şöleni” ile son bulacak. “Temiz Çevre ve Temiz Enerji İçin Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla çevreye karşı duyarlılığı arttırmak için Kartal Sahil yolunda bisiklet turunun düzenleneceği şölende, Kartallı çevrecilere, Bisikletliler Derneği de eşlik edecek.

Kartal Belediyesinin organize ettiği etkinlikler çerçevesinde ilk olarak, çevreci ve sıfır karbon soluma aracı olan tek araç olan Bisikletlerle “Temiz Çevre ve Temiz Enerji İçin Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla Bisiklet turu yapılacak. 12 Haziran’da Saat 09:30’da Kartal meydandan başlayacak tur sahil yolunu izleyerek devam edecek.

Dragos Tekel Fabrikasının önündeki kavşağı takiben tekrar Kartala dönecek olan bisikletliler, temiz çevre ve temiz enerji için bisikletlerinde bulunan zilleri yol boyunca çalarak, herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya çağıracak.

Kartal meydanında son bulacak Bisiklet turundan sonra, Kartal Belediyesi tarafından tura katılan bisikletlilere madalyalar dağıtılacak. Düzenlenecek madalya töreniyle birlikte sponsor firmalar tarafından katılımcılar arasında yapılacak çekilişlerde şanslı talihlilere bisikletler hediye edilecek.

Sürpriz hediyelerinde dağıtılacağı şölende, Bisikletliler Derneğinin özel olarak düzenleyeceği Akrobasi gösterisi de izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

Sehnaz
11-06-2010, 01:27
Boş ver Hakan..Önemli olan bisikletin gidiyor olması..Bence detaylara takılmamak lazım..

KoRaY
11-06-2010, 02:19
Köprüye kadar gidipte dibimizdeki kartala gitmemek olmaz:),bir aksilik olmazsa katılacağım.

Sehnaz
11-06-2010, 02:28
Ben çalışıyor olmasaydım kesin katılırdım...

zaprican
11-06-2010, 14:33
Hakan bey Merhaba,

Boyayı sökmek için zımpara ile falan uğraşma boya sökücü kimyasallar var.
Tekne malzemeleri satan mağazalardan bulabilirsin. Hem temiz bir uygulama yapmış hemde yorulmamış olursun. Eğer alacak isen muhakkak satıcı ile konuş hangi amaçla kullanacağını belirt ona göre uygulamayı tarif etsinler. Özellikle sürdükten sonra bekleme süresi falan.

Kolay gelsin

Halil Atalay
12-06-2010, 01:29
yarın görüşmek üzere

KoRaY
12-06-2010, 01:58
Yarın için bir arkadaşımın yardım talebini kıramadım,pazar gunu kopru geçişinde görüşmek üzere.

hakanozhan
12-06-2010, 02:09
Boş ver Hakan..Önemli olan bisikletin gidiyor olması..Bence detaylara takılmamak lazım..

Teşekkür ederim. Anca şuanda en azından çalışır hale geldi. Birkaç saattir uğraşıyoruz. İnşaallah yarın bir aksilik çıkmaz. En iyisi yine bir tamirciden geçmesi gerekiyor. Vites ayarları için. Gerçi elle vitesde Cevizliden Kartala gitmiştim. Arka vites ortalarda biryerlerde sabit, ön ele değiştirilebiliniyor. Arkayı elle değiştirince geri dönüyor. Önde bir sorun yok. Elle 2ye attım. Yokuşa gelince inip 1 e atıyordum. :) Neyse şu an o halinkinden çok daha iyi durumda en azından arka vites sorunsuz. Ama ön vites 3-2-1 oluyor ama 1den 3e atlıyor. 2 vidayla oynadım baya çözemedim. :rolleyes: Vidalar pas içinde, elim simsiyah oldu zaten. Artık tur sonrası bakalım. Tekrar bir gözden geçirecez artık.

Hakan bey Merhaba,

Boyayı sökmek için zımpara ile falan uğraşma boya sökücü kimyasallar var.
Tekne malzemeleri satan mağazalardan bulabilirsin. Hem temiz bir uygulama yapmış hemde yorulmamış olursun. Eğer alacak isen muhakkak satıcı ile konuş hangi amaçla kullanacağını belirt ona göre uygulamayı tarif etsinler. Özellikle sürdükten sonra bekleme süresi falan.

Kolay gelsin

Merhaba, teşekkür ederim...
Evet onu düşünüyordum bende araştırdım. kimisi 200ml sine kimisi de 1kg ına 15tl civarı diyor. Son bugün başka yerden aldığım bir zımpara çok rahat çıkarıyor. Ummadığım sonucu aldım. ama vakit kısıtlı olduğu için yarına tur sonrasına veya haftaya attım şimdilik. Bisiklet kuzenin bisikleti 10-15 senelik bisiklet. Benim değil. Onunda ne yapacağı belli değil. Hele bi okullar bitsinde bakalım yeni alıp hurdacıya mı verecek yoksa ne yapılacak bilmiyorum. Vites ve fren kollarını yenilemiştim zaten. Daha fazla masraf yapmayayım hurdacıya gidecekse :rolleyes:

Söküp takmak iyi oluyor baya. Öğreniyoruz. İşe bisikletle gidip gelmeyi düşünüyoruz ama daha vites ayarını bile tutturamıyoruz. Yedek lastik bugüne kadar hiç gerek duymadım. (Aman nazar değmesin :D ) Dolayısıyla iç/dış lastik bile sökmedim. Kaskım İDOda kaldı. Sök-tak, yap-boz Deneme tahtası olarak kullanacağız birsüre. Bu yüzden yeni bisiklet almayı erteledim gibi biraz. Gerçi benim ne yapacağım hiç belli olmaz :D Bir yandan bisikletle uğraşırken bir yandan gözüm telefonda acaba yarın iş var mı? diye. Şu ana kadar yok. %90 atlattık. Yarın bir süpriz olmaz heralde.. :)

Bu arada Kartal ve civarında (Maltepe-Pendik) bisiklet kiralama imkanı var mı? Sadece yarına özel değil her zaman için geçerli olan bildiğiniz bir yer? İnternette araştırdım Maltepede bir isim var ama tam emin değilim. Telefonla sormak lazım.

İnşaallah kısmetse yarın görüşmek üzere...