PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : II. Dünya Savaşından küçük bir bisiklet öyküsü

MaNiaC_oF_BiKe
20-05-2010, 13:02
Paylaşacağım yazı Sunay AKIN isimli yazarın Kule Canbazı isimli kitabının 69. sayfasında karşılaştım ve ilgimi çekti sizlerle de paylaşmak istedim.

Pierre de Coubertin ( Modern Olimpiyat Oyunlarının Kurucusu ) , hazırlığını yaptığı Tokyo Olimpiyatları' nı göremeden dünyaya kapar gözlerini. Yalnızca o mu ? ...

Kimse göremez Tokyo Olimpiyatları' nı ; çünkü bayraktaki halkalar birer nişan tahtasına dönüşmüş ve tüm dünyanın kana bulanacağı İkinci Dünya Savaşı , Tokyo Olimpiyatları' nın yapılacağı 1940 yılında başlamıştır.

Hitler' in ordusu Paris' i işgal edince , orada okumakta olan Türk öğrenciler ülkelerine geri dönmenin yollarını düşünürler. Savaştan kaçmanın bir tek aracı vardır : Bisiklet !

Cahit Sıtkı Tarancı bisikletiyle İsviçre yolunu tutarken , Oktay Rifat arkadaşlarıyla birlikte Lyon' a doğru pedal çevirir. Bu tehlikeli yolculuk sırasında , Oktay Rifat' ın arkadaşlarından biri de , Türkiye' yi 1928 Amsterdam Olimpiyatları' nda temsil eden Mehmet Ali Aybar' dır ...

erkanyurttas
30-07-2010, 10:54
paylaşım için sağol
bilmek güzeldir

mr-bike
31-07-2010, 00:13
teşekkürler mustafa

Halil Atalay
01-08-2010, 13:43
teşekkürler mustafa

MaNiaC_oF_BiKe
22-08-2010, 21:04
Rica ederim , ilginiz için ben teşekkür ederim. Gecikme için özür dilerim. 1 Aydır internete giremedim.

Sevgiler

passionate bicyclist
17-12-2010, 00:44
Savaştan kaçmanın bir tek aracı vardır : Bisiklet !

Bisiklet bazen kaçıştır bazen de sarılış.İnsanın bazen tek dostu ve yoldaşı olur yalnızlıklarında bile...birden bunları düşündürdü bana bu anekdot.Çok güzel paylaşım,değerlendirebilene bisiklet herşeydir,ulaşımdır,spordur,sağlıktır,sevgidir,yol daştır,kurtarıcıdır.Bisiklet sevdalısına hayattır adeta!

livestrong
27-01-2011, 02:24
çok güzel.teşekkürler

sibel.
27-01-2011, 04:39
Paylaşacağım yazı Sunay AKIN isimli yazarın Kule Canbazı isimli kitabının 69. sayfasında karşılaştım ve ilgimi çekti sizlerle de paylaşmak istedim.
.........
Savaştan kaçmanın bir tek aracı vardır : Bisiklet !

Cahit Sıtkı Tarancı bisikletiyle İsviçre yolunu tutarken , Oktay Rifat arkadaşlarıyla birlikte Lyon' a doğru pedal çevirir. Bu tehlikeli yolculuk sırasında , Oktay Rifat' ın arkadaşlarından biri de , Türkiye' yi 1928 Amsterdam Olimpiyatları' nda temsil eden Mehmet Ali Aybar' dır ...

Hem bu güzel paylaşım için,
Hem de “şair, yazar, gazeteci, araştırmacı, tiyatro oyuncusu, oyuncak müzesi kurucusu” Sunay Akın’ı anımsattığın için teşekkürler..
.
.

MaNiaC_oF_BiKe
27-01-2011, 09:52
Rica ederim abla. Güzel yorumlar için ayrıca teşekkür ederim.