PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cevahir AVM' de Mobil trafik eğitim pisti açılıyor.

mr-bike
14-05-2010, 01:21
Avrupanın 3. Türkiyenin en büyük AVM si olan Cevahir AVM' de 14-30 Mayıs tarihleri arasında hizmet verecek olan Bisiklet ile Temel Trafik eğitimi verilecek olan Mobil trafik eğitim pisti 14 Mayıs cuma saat 15:00 de açılıyor.
Cevahir AVM, Ümit bisiklet, TayTay, Emniyet müdürlüğü, Alem FM ve Bisikletliler Derneğ katkıları ile gerçekleştirilecek projeye çevredeki okullar ve Cevahir' e gelen müşteriler faydalanabilecek.

Sehnaz
14-05-2010, 10:13
Mobil trafik eğitim pisti mükemmel bir fikir...!
Her yere bu eğitimin taşınabilir olması ve pist olmayan illerde de faydalanılabilmesi çok güzel bir düşünce...Bir çok yerde bu mobil pist kurulmalı...Diğer illere de taşınabilir mi Başkanım ?

bisikletcanavari
14-05-2010, 21:38
Aya bile kurulur bu pist :)) Fakat kum torbalarını biraz fazla kullanmak gerekir o kadar :p

mr-bike
15-05-2010, 00:47
Bu fikir 1999 da tarafımdan projelendirilip, Bisiklet sevenler derneğine sponsorluk yaptığım 1999 - 2003 yılları arasında şirketim ve bulduğumuz sponsorların desteği ile 15.000 çocuğa eğitim verilmiştir.
Bu projeyi tekrar hayata geçirmek büyük keyif, çok faydalı bir çalışma olduğuna inanıyorum, bilinçlendirdiğimiz çocuklar ile gelecekte oluşabilecek bir kazaya daha engel olabilmek bile çok çok önemli

Sehnaz
15-05-2010, 09:28
Tüm illerde umarım bu uygulama yapılır Mobil trafik eğitim sisteminde herkes yararlanır.Trafikte bisikletle güvenle ve ne yapacağını bilerek yetişen bir nesil bisiklet kullanımını arttıracak.Çünkü İzmit'te hep halktan duyduğumuz şu:
''Bisikletle ulaşım sağlamak istiyoruz,her yere gitmek istiyoruz ama güvenli gelmiyor yollar.Çocuklarımız için endişeleniyoruz '' diyorlar.
Bisiklet yolları hemen hayata geçemese de diğer illerde, ilk aşamada çok önemli olan trafik eğitim pistleri üzerinde çalışmalar yaparak herkesi trafiğe hazırlamak en önemli basamağı bence.

Herkes güvenle trafiğe çıkmak istiyor.!

Üstelik burada yaşadıklarımız çok entresan 7-8 ay içinde....
İlk zamanlar ,geçen yıl yani motorlu araç sürücüleri bizi hiç de dikkate almıyorlardı.Yol veren yoktu,saygı gösteren yoktu.
Biz şehir içine sürekli girerek ve trafikte kurallara uygun davranarak ve bir de saygıyla teşekkür ederek sürücülere, bir saygınlık kazandık.
Artık biz kontrolsüz kavşaklarda veya yolun karşı tarafına geçerken bile tarfiği durdurup geçiyoruz ve kimse tepki göstermiyor.Saygıyla bekliyor.Çünkü bilinçli bir topluluk olduğumuzu fark ettiriyoruz onlara..Eskiden bunlar olmuyordu..
İşte eğitimli bisiklet sürücüleri olmanın en önemli kanıtı yaşadıklarımız.
Teşekkür ediyoruz size bu bilinci bize aşılayarak ve trafikte yerimiz olduğunu öğreterek bu günlere sayenizde geldik İzmit'te..

mr-bike
15-05-2010, 14:58
Şehnaz hanım ben sadece öğretmenlik yapıyorum, dinleyip ciddiye alıp uygulayanlar başarılı olup keyfini sürüyor, sizlerde buna mükemmel bir örneksiniz.
Beni dinlediğiniz için asıl ben sizlere teşekkür ederim

Emre POLAT
20-05-2010, 13:35
Bu pistin görüntülerine nereden ulaşabilirim?