PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5000 km ve üzeri turlar hakkında,

face1tr
09-05-2010, 14:56
http://badicalindustries.files.wordpress.com/2009/03/eoin_surly_bike_setup.jpg

finallerimin bitmesiyle birlikte, fotodakine benzer bir yapılanma ile italya turuna çıkacağım.

araştırmalarım sonucu www.surlybikes.com sitesine ulaştım. özellikle incelemenizi tavsiye ediyorum :)

öte yandan ülkemizde olan markalardan trek cephesinde "520" modelinin de iyi bir tur bisikleti olarak öne çıktığını görüyorum.

bisikletle italyaya vardığımda, bu türden özel bir bisiklet alarak yola devam etme düşüncem var. yanlış bir alışveriş yapmaman için beni yönlendirirseniz sevinirim? italya da, italyan markaları içinde alabilceğim bir marka model biliyorsanız ya da daha önce yurtdışından bisiklet alımına ilişkin bir deneyiminiz olduysa beni de aydınlatırsanız sevinirim...

face1tr
09-05-2010, 15:03
http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/road/520/520/

bu da bahsettiğim trek 520, tur bisikleti...

bisikletcanavari
10-05-2010, 00:13
Valla öncelikle her zaman için önden amortisörlü (mutlaka kilitlenebilen) ve 26'' teker ölçüsüne sahip bir bisikletle yola çıkılması taraftarıyım. Ki bu benim görüşüm.

Neden böyle bir seçim tavsiye ediyorum onu belirteyim. Tur esnasında olası bir arızaya karşı en kolay parça temini 26'' tekerlerde gerçekleşebilir. 28'' teker ebatının lastiklerinden teline kadar bir çok parçasını bulmak zaman zaman ciddi mesele oluyor. Özellikle amortisör diye tutturmamın nedeni ise her zaman gideceğiniz yollar asfalt olmayabiliyor ya da asfalt asfaltlıktan nasibini almamış olabiliyor :) Fakat kişisel tercihtir düz maşa ve 28'' tekerlerde dünya turu atan nice insanlar var.

Sele olarak şunu gördüm. Brooks kullanan bir daha başka seleye binmiyor :D Tur bisikletlerinde yol gidonu takılı olması en büyük hayallerimden birisidir. Bana çok hoş ve ergonomik geliyor ama denemişliğim yoktur.

Şahsen sırf tur amaçlı bir bisiklet toplamaya ya da almaya kalksam kesinlikle çelik kadro alırım. Sağlamlık v.b ziyade ne bileyim turun ruhuna daha uygun geliyor bana :)

İtalya'da yeni bir bisiklet alma düşünceniz varmış. Önce İtalya'daki bisiklet fiyatlarını bir araçtırmak gerek. belki başka ülkelerde çok daha ucuza bisiklet edinebilirsiniz.

Son olarak eğer maddi durumda sıkıntınız yoksa Rohloff göbekten vites sistemini şiddetle tavsiye ederim. 75000 km bozulmama garantisi veriyorlar. Göbekten 14 vitesli. Bu 14 vites bizim kullandığımız 27 vitesin pratikteki haline tekabül ediyor...