Orijinalini görmek için tıklayınız : Otobüsle Bisiklet Taşıma
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Diger/Kamilkoc.jpg
Kamilkoç turizm bu konuda 3 yıl kadar önce kampanya baslattı.
Bisikletimizi ücretsiz taşıyor.
Diğer Markalaşmış firmalar zincirin ve bisiklet parçalarının diğer valizleri ve bağajlarını kirleteceği, yırtacağı veya yağ yapacağını düşünerek almak istemiyor.
Anadoluya taşıma yapan firmalarda ise muavinlerin insafına kalmış durumdasınız keyfine göre bagaj ücreti talep ediyorlar.
Ancak kanunen tekerlekleri sökülmüş ( valiz büyüklüğüne getirilmiş ) bisiklet yaklaşık 10-15 kg dır.
bu ağırlık diğer çanta ve valizlerinizle 30 kg geçmiyorsa firma tamamını ek ücret talep etmeden taşımak zorundadır, tabii diğer bagajlara zarar vermeyecek şekilde zincirinizide kapatmanızda fayda var.
Uçakta ise yine yük hakkınız içinde kaldığınız sürece ücret ödemiyorsunuz.
genelde akdeniz bölgesine yolcu taşımacılığı yapan firmalar ( özellikle ayrı kurulmuş kargo firması olanlar ) bisikletleri taşımak istemiyorlar.bunun bir sebebide bisiklet kullanıcılarının bisikletlerini son dakika bisikleti olduğu gibi içeri sokma çabalarından kaynaklanıyor.eğer zamanında otobüs bagajı dolmadan başkanımızında belirttiği gibi küçültülmüş vaziyette içeri sokup düzgün bir şekilde bağlanırsa hiç kimse bir şey demiyor.
hakanozhan
05-09-2008, 16:11
Evet bende bir şey sormak istiyorum. Bir otobüse veya normal arabaya nasıl parçalayarak koyuyorsunuz?
Bunu resimlerle gösterip anlatırsanız birçok kişinin sorununa çözüm bulabilirsiniz Özellikle benim gibi yeni başlayanların.
Çünkü Metro ve KamilKoç bisikleti taşıyor ama normal bir bisikleti parçalamadan koymuyorlardır herhalde. Onlarda parçalanmış şekilde kabul ediyordur.
1 hareket sele yi dibe kadar oturtabiliriz.
2 hereket gidon u üst vidasından gevşetip sağ veya sola döndürmek.
3 hareket ön lastiği çataldan söküp bisikletin kadrosuna bağlamak.
bu üç hareket gerçekleştiğinde bisikletin ne kadar küçüldüğünü fark edeceksiniz.evde bir deneyin.en fazla 2 dakika sürüyor.
Halil Atalay
10-09-2009, 00:30
ben samsun a giderken hiç sorun yaşamadım ama trabzondan dönerken otobüs şöferi almak istemedi bende biletleri ona göre aldımı ve ayrıca bu otobüsde çamaşır makinesi taşımasın biliyorsunuz diyence kem küm dedi sonra sen bana bisikleti nereye koyacağımı söyle dedim sonra paşa paşa aldı
bisikletcanavari
10-09-2009, 19:46
Metro turizm bu konuda 3 yıl kadar önce kampanya baslattı.
Bisikletimizi ücretsiz taşıyor.
Sanırım Kamil Koç firması denilecekti... Aksine Metro Trizm'in bisiklet taşımada yaşattığı zorluklar açısından yaşanmış tatsız vakaları var... Tabii bundaki en önemli etken, Metro Truzim'in otobüsler ile anlaşma şeklinde büyük etken var. İsim hakkı taşıması için yolcu başına otobüslerden belirli bir ücret kesiliyor o kadar.Bunun dışında belirli bir prosedür uygulatmıyorlar...
Neyse... Bisiklet dostu otobüslerden birisi de Anadolu Truzim. Bisiklet taşınacağı önceden bildirilip, bisikletin hacmi asgari seviyede tutulduğu taktirde Anadolu Truzim bisikletinizi ek ücret talep etmeden taşıyacağını bildiriyor.
1 hareket sele yi dibe kadar oturtabiliriz.
2 hereket gidon u üst vidasından gevşetip sağ veya sola döndürmek.
3 hareket ön lastiği çataldan söküp bisikletin kadrosuna bağlamak.
bu üç hareket gerçekleştiğinde bisikletin ne kadar küçüldüğünü fark edeceksiniz.evde bir deneyin.en fazla 2 dakika sürüyor.
3. madde yapıldıgında 2. ye gerek kalmıyor:)
erkanyurttas
01-05-2010, 11:13
baştan pazarlık etmek lazım yoksa bilet almam gibi şeyler söylerseniz bakın nasıl alıyorlar bisikleti otobüse
Evet haklısın Erkan geçtiğimiz günlerde Düzce seyahatimizde önceden söyledik bisikletlerimizi ve sayımızı böylece küçük otobüs kalkıyor diye bize büyük İzmir'den gelen otobüse yer ayırdılar.Önceden söylemek en doğrusu..
Samet Topcuoglu
05-04-2011, 11:40
Metro aynı sıkıntıyı ben Fatsadan Konyaya gonderken yapmıstı ek para ıstedı ama vermeden aldırdım otobuse bısıkletı....
erkanyurttas
05-04-2011, 19:58
işte böyle yola gelecekler
erkanyurttas
05-04-2011, 20:00
yolculuklarımızı anadolu turizm ile yapalım o zaman
Adnan Barım
06-04-2011, 22:10
Merhabayın evet ayni sorun trenler otobüsler yalvar yakar gidiyorsun. Acaba dönebilecekmiyim korkusu var.Küçük yerlerde yaşam çok güzel ama fazla etkinlik yok inşalallah selçuk ilçesine birşeyler yapmalı DİYORUM.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.