PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : - Araç sürücüleri ve ani açılan araç kapıları

5 Ağustos 2008, 10:29:48
sevgili bisiklet dostları ; dernek başkanımız murat suyabatmaz ın her bisiklet turunda üzerine basarak ifade ettiği ve benimde yaşadığım tecrübelerden dolayı sizlere tekrar hatırlatma ihtiyacı hissettim .
seyir halinde iken sağ tarafımızda en az bir bisiklet veya araba kapısı genişliği kadar mesafe bırakmanızdır.yolun sağ tarafına çekmiş olan araçlarların her an kapı açabileceği ihtimalini veya sol taraftan bir aracın sıkıştırması durumunda sizin kaldırıma çıkma ihtimalinizi dengeleyecektir.
lütfen !" bana bir şey olmaz " havalarını bırakıp; bisiklete kaskınızı ,eldiven ve gözlüğünüzü takmadan trafiğe çıkmayın.
yolunuz açık ,manzaranız güzel olsun.

ümit_levent
6 Ağustos 2008, 21:58:54
teşekürederim mete abi sagol

mr-bike
6 Ağustos 2008, 22:55:14
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Bisiklet-yolu/dikkat-kurallar-kapi.jpg

Bu grafik görsel olarak anlatıma destek olacaktır.

Ek olarak önerilerim ;

- Duran araçların yanından geçmeden önce ( 10-15 m önce ) aynasına bakarak sürücünün sizi görüp görmediğini kontrol edebilirsiniz.

- Sinya vermeden yolu kontrol etmeden çıkış yapacak araçlara,

- Araçlar arasından fırlayabilecek köpek, çocuk gibi süprizleride unutmamalı ve her an dikkatli olmalıyız.

Salih Dinçer
10 Haziran 2011, 13:13:47
Benim gibi ters yönden gidenler için lüzumsuz bir önerim olacak: Tali yoldan seyir halinde olduğunuz yola dahil olmak isteyen sürücülere dikkat edin. Arkasından geçmekte fayda var çünkü sürücü karşınızdan gelenlere odaklanmış oluyor.

Şimdi diyeceksiniz bea kardeşim niye ters yönden gidiyorsun! Aslında daha az tehlikeye ile muhatap olmak için. Örneğin sık sık belediyeye ait olan ve otoyol statüsünde olmayan bir kısa iki tünelli Altunizade yolunu kullanırım. Eğer gidiş şeritini kullanırsam girişli/çıkışlı bir düzineyi aşkın yol sapağı ile karşılaşıyorum. Bazı sürücülerin sinyal çakmadığı ve/veya geç karar verdiği düşünülürse yolunuza devam edebilmek için arkanıza bir şekilde kollayarak bu sapakları seri bir şekilde geçmeniz gerekiyor. Oysa soldan yani araçları karşınıza aldığınızda 3-5 sapak ile karşılaştığım için ve araçlar karşımda olduğundan riski düşürüyorum.

Bilmiyorum bu konuda bana da tavsiyeleriniz olur mu? Çünkü bisiklet yolu olmayan ve araçlar ile çok sık muhatap olduğumuz yollarda bisiklet sürmek hepimizin ortak derdi olmalı. Özellikle minibüs ve otobüslerin yol kenarlarında durması da ayrı bir dert olduğunu düşünürsek bisiklet ile trafikte yolculuk hiç akıl karı değil.