Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkemizde nerede kaç kilometre bisiklet yolu var?
mr-bike
5 Ağustos 2008, 10:00:34
Ataşehirde entegre yol ( dicle cd. - meriç cad.- Ataşehir bulv ) - 7,75 km
Ataşehir Batı (yeni kısım) 3 km
Kadıköy - Moda sahili 1,3 km
Bostancı - Caddebostan ( sahil yolu ) 2,85 km
Bostancı - Pendik ( sahil yolu - karayolu kenarı ) 15,25 km
Bostancı sahil ( sahil yolu -deniz kenarı ) 1,4 km
Göztepe - bağdat caddesi arası 3 km
Fenerbahçe ( orduevi - Bağdat cad arası) 3 km
Kurtköy toplu konutlar ( Akşemsettin cd. ) 2 km
Anadolu yakası Toplam : 37,975 km
--------------------------------------------------------
Küçükçekmece ( göl kenarı ) 2,5 km
Küçükçekmece Halkalı toplu konutlar 6 km
Florya sahili 3,5 km
Ataköy 9. kısım 3 km
Bakırköy İDO - Yenikapı İDO (sahil yolu) 7,78km
Büyükçekmece ( sahil yolu ) 3 km
Beylikdüzü 4 km * ? ( işaretlenmemiş )
Göktürk köyü 3 km + 3 km ( işaretlenmemiş )
Silivri - toplu konutlar 2 km *? ( işaretlenmemiş )
---------------------------------------------
Adana ( Seyhan kıyısı ) 5 km
Aydın ( 6 km yol söküldü - kaldırıldı )
Antalya - Lara yolu 7 km
Antalya Lara sahili 2,5 km
Antalya Liman yolu 20 km inşaa aşamasında
Adapazarı şehir içi 6 km
Bursa - Nilüfer 15 km ( entegre yol )
Bolu 3 km
Mersin 6 km
Nevşehir 6 km
Göreme 6 km
Kayseri 20 km
Kocaeli (sahil yolu ) 3 km
İzmit Yahya Kaptan bisiklet yolu 5 km
Kdz. Ereğli (sahil yolu ) 3 km
Konya bisiklet yolları 107 km (Hedef 450 km)
İzmir (sahil yolu ) 20 km
İzmir - Bergama 2 km * ? ( işaretlenmemiş )
Ordu ( sahil yolu ) 2 km
Samsun Sahili 4 km
Yalova (sahil yolu ) 6 km
* ? = İşaretlemesi olmayan bisiklet yolu
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/harita/bisikletyollari-anadoluyakasi-sahil.jpg
Avrupa yakası bisiklet yolları genel harita ( sarı çizgiler )
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/harita/bisikletyollari-atasehir.jpg
Ataşehir bisiklet yolları entegre yol ( dicle cd. - meriç cad.- Ataşehir bulv ) - 7,75 km
scaliskan
5 Ağustos 2008, 22:45:56
Merhaba,
Benim de Çorbada bir tuzum olsun,
Turkiyedeki Bisiklet Parkurlarını acaba İL,İlçe,Belde Bazında Turkiye Haritası uzerinde Gösterme imkanı olabilir mi?
Örnek Parkur gibi: http://www.iog.org.tr/images/resim/orman_ulasim_web.jpg
bisiklet sevenlere saygılarımla,
mr-bike
5 Ağustos 2008, 23:49:18
Eger böyle bir katkı saglayabilirseniz çok memnun oluruz.
Bisikleti seven tüm arkadaslarimiza büyük destek olursunuz.
hakanozhan
5 Eylül 2008, 16:45:09
Evet bencede bir "Türkiye Bisiklet Haritası" çıkarılmalı. Ve bu haritada kesin bulunması gerekenler:
1. Bisiklet yolları çizilmiş olacak
2. viewtopic.php?f=29&t=171 (http://bisikletliler.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=171) de söylenildiği gibi "Bisikletçilerin uğrak yerleri" İşaretlenmeli
3. Bisiklet kiralayanlar,
Bisiklet tamiri ve bakımı yapanlar,
Yedek malzeme satanlar adres, tel, websitesi, emaili vs bu haritada gösterilmeli veya liste halinde sıralanmalı.
Böyle bir program da yapılabilir. Bilgisayar programcıları iş başına...
Önemli olan bu bilgileri listelemek.
Madem 630km bağlantı yollarıyla 1000km üzerinde yollarımız olacak neden haritamız olmasın?
Bu arada bisklet yolu projesini http://www.metapeyzaj.com yapmakta. Projeler kısmında ismi yer alıyor. Mail attım şu anki durumu hakkında bilgi istedim Cevap gelirse burada yayımlarım.
mr-bike
6 Eylül 2008, 02:23:17
tabiki bisiklet yolları oluştuğunda haritasıda oluşacak,
İBB nin bisiklet yolu yapım süreci Mim.Kadir Topbaş ile 25.04.2008 günü yapılan bisiklet etkinliği öncesi yaptığımız 15 dakikalık bir görüşme ile start almıştır, derhal bisiklet yolu proje ihalesi açılmış ihale hazırlık süreci zaman aldığından mart 2005 de ihale yapılıp ihale yine bir belediye kuruluşu BİMTAŞ tarafından kazanılmıştr.
Projeyi öneren kişi olarak önerilerimizi alan BİMTAŞ yetkilisi fazla bilmiş ukala bir tavırla toplantı sonrası malesef proje müdürü olarak atanan kişi "aslında Murat bey bu söyledikleriniz internette var" demişti. Doğruya her şey internette var neden okula gideriz neden ehliyet sınavı uygulamalı yapılır neden üniversiteye gidilirki dedim içimden bütün dünya bunu düşünememiş dedim yada bu sorumlu ÇOOKKKK biliyor.
4 taşoran firmaya paylaştırılan proje işinin iyice suyu çıktı.
Sonraki aşamada 1200 pafta üzerinde çalışılmış sadece birini gösterdiler tam bir facia idi.
proje üzerinde caddenin bilinen 40 yıllık tek yönü bile ters işaretlenmişti. Şok halinde bu şekilde 4 ciddi hata tespit ettim. Gerisini siz düşünün evlere şenlik bir proje çıktı sanırım.
1 yıl sürmesi gereken proje yapımı 2 yıla sarktı.
şimdide Kadir Topbaş kadar vizyona sahip olmayan ara yöneticilerce sümen altında tutuluyor.
Yani bisikletin istanbulda çözüm olacağına inanmıyorlar ve projeyi engelliyorlar.
Bu arada birileride sanırız biraz daha fazla para kazanmak içinde olabilir projeyi 1004 km ye yükseltmiş.
Nasıl olsa kafalarına göre anlamsız yerleri projeye ekleyenlere hesap soran yok
METAPEYZAJ taşoronlardan biridir. bir kez toplantıdan sonra onlarda bisiklet için gerekli her şeyi öğrenmişlerki bir STK ya danışma ihtiyacı hissetmediler. Sitelere mail atıp vatandaşa fikir sordular.
Ama biz bu gelişmelere rağmen STK olarak mücadeleye devam ediyoruz
Bilgilerinize.
hakanozhan
16 Aralık 2008, 22:56:15
Merak ettim ve ibb bilgi edinmeye başvurdum. Ve orası sorumu Ulaştırma Bakanlığına yöneltti.
Konu tabiiki İstanbul geneli 1004kmlik bisiklet yolları...
Aldığım cevabı aynen aktarıyorum.
--------------------------------------------------------------------------
Sayın Hakan ÖZHAN
Ulaşım Planlama Müdürlüğümüzden gelen cevabi yazı aşağıdaki gibidir.
Ulaşım Planlama Müdürlüğümüz tarafından ?İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları ve Yaya Yollarının Etüd, Planlama, Projelendirilmesi ile Bölgesel Ulaşım ve Trafik Etüdlerinin Yaptırılması İşi? adı altında 5216 sayılı yasa ile belirlenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 630km. uzunluğundaki proje alanı içerisinde ?Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi? oluşturulmuştur.
Bu sistem içerisinde ilçeler arasındaki bağlantıların ve güzergah devamlılığının sağlanmasına yönelik 630km?lik bisiklet yoluna ara bağlantılar ilave edilerek toplam bisiklet yolu uzunluğu 1004km?ye çıkartılmıştır.
?Bisikletli ve Yaya Ulaşım Sistemi? kapsamındaki güzergahlar; 2023 hedef yılı olmak üzere kendi içerisinde uygulamaya yönelik 1., 2., 3. ve 4. öncelikli bisiklet yolları olmak üzere 4 gruba ayrılmıştır.
Avrupa Yakasında 40km 1. öncelikli, 61km 2. öncelikli, 98km 3. öncelikli ve 442km 4. öncelikli bisiklet yolları;
Asya Yakasında 27km 1. öncelikli, 20km 2. öncelikli, 40km 3. öncelikli ve 276km 4. öncelikli bisiklet yolları planlanmış olup,
bunlardan 1. ve 2. öncelikli olan bisiklet yollarına ait konsept projeler hazırlanmış durumdadır.
Konsept projeleri tamamlanmış olan 1. ve 2. öncelikli bisiklet yolları arasından yaklaşık 24km uzunluğundaki Bakırköy İDO İskelesi-Alibeyköy Arası, yaklaşık 4.5km uzunluğundaki Eminönü-Beşiktaş Meydanı Arası ve yaklaşık 32.5km uzunluğundaki Üsküdar-Kartal Arası güzergahlar ilk etapta imalatı yapılması düşünülen güzergahlar olarak tespit edilmiş olup, söz konusu güzergahlara ilişkin 05.09.2008 tarih ve UTK2008/24-23 sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) Kararı alınmıştır.
Söz konusu kararın uygulamasının yapılması için Fen İşleri Daire Başkanlığı?na iletilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir. Bilgilerinize sunulur.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Kısacası benim anladığım 1004 km bisiklet yolunu 15 yıla ve 4 dereceye bölmüşler. Ve 1. ve 2. dereceden olan "Bakırköy-Alibeyköy, Eminönü-Beşiktaş, Üsküdar-Kartal" (toplam 61km+Ara bağlantılar) bisiklet yollarının izni 5 Eylül 08de çıkmış, fakat uygulanması için "Fen İşleri Daire Başkanlığından" onay bekleniyor.
Yorum sizin. Herşey iyi güzel (çalışmalar var) fakat nereden çıktı bu 15 yıl? :shock: :( :cry:
hakanozhan
19 Aralık 2008, 01:05:59
2 gün önce (yukarıdaki yazı) İBB den bisiklet yollarının son durumu hakkında aldığım bilgiyi aktarmıştım
Bugünaldığım bir başka yanıt ise Marmaray kapsamında sorduğum Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyölerinin ne zaman durdurulacağına ilişkindi. Evet yanıtta 8Aralık denilmekte çünkü mesajı ilettiğimde Ayın 5iydi araya bayram girince cevap anca geldi. Yeni belirlenen CR1in bitiş tarihi haziran 2011. En başından beri ve bu gelen cevaptada 24 ay süreceği söyleniyor. Yani Haziran 2009 gibi banliyöler durabilir.
-----------------------------------
Ulaştırma Bakanlığı Bilgi Edinme Biriminden Bölge Müdürlüğümüze gönderilen ilgi e-posta iletinizde, Marmaray Projesi kapsamında, banliyö tren hatlarının ne zaman ve ne kadar süre ile kapatılacağı hakkında bilgi talep edilmektedir.
Marmaray Projesi, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi; İnşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemler işi, sözleşmesi gereği, Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı arasındaki mevcut hatların, 8 Aralık 2008 tarihinden itibaren 24 ay süre ile işletmeye kapatılması öngörülmüştür.
Ancak zorunlu gerekçeler nedeniyle işin süresinin uzatılması gündemde olup, kapatılma tarihi tekrar değerlendirilmektedir.Hatlar kapatıldıktan sonra halkın ulaşım sorunu yaşamadan hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamak için ilgili kurumlar koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.Bilgilerinize rica ederim.
-------------------------------------------------------------
Bu açığı biz kapatazmıyız. Yani çok yakında banliyöleri kullanan yolcular yeni bir yol arayacak ya otobüs-minibüslere yönelecekleri, arabası olanlar arabalara sarılsak. Bu sayamayacağımız yolcu açıkta kalıyor. Bunu kendi yararımıza nasıl çevirebiliriz. Yani bu kadar insanı bisiklete nasıl yönlendirebiliriz? Neler yapmalıyız.
Bisikletlilerin artması 1004 km bisiklet yollarının 2023te değilde daha önce bitmesine sebep olabilir.
--
Bu arada daha yukarıdaki mesajlarda bir haritadan bahsedilmiş. Fakat sonuç yok gibi. Bir kampanya başlatıp bisiklet ile ilgili her türlü sitede, forum,topluluk vs de bisikletlilerden bisiklet dürülebilir güvenli yolları istenebilir. Ve bunlar bir Haritada birleştirilebilinir. Bisiklet yolları haritası bisiklet sürülebilir güvenli yollar haritası Türkiye geneli özellikle ilçeler ve şehirler arası yollarda. Bu da bir fikir olarak sizlere sunuyorum.
Benim prensibim yapabileceğim bir fikiri sizlere sormak olumlu olumsuz yorumlar almak. Yorumlara göre iş yapmak. Örneğin şimdi bu harita fikrini onaylarsanız çalışmalara başlarım. Yani gerçekten gerekli mi yoksa gereksiz mi? Bunun araştırmasını yaparım. Aklıma gelen fikirleri eleyerek buraya aktarıyorum. Direk aklma gelen fikri yaparsam ve gereksiz ise boşuna zaman kaybı ve yeni fikirlerin gecikmesine sebep oluyor. Bu yüzden hep sizlerden aklıma gelen proje/fikirlerden yorum bekliyorum. Her türlü eleştiriye açığım.
----------------------
Nisan 2010 a ertelendi.
Düzenleme Tarihi:13.01.2010
mr-bike
20 Aralık 2008, 23:19:51
Bisikletlilerin ihtiyaç duyduğu pek çok konuda çalışmalarımız devam ediyor, ancak çalışmaların hazırlık aşamasında bunları kendi aramızda bile açıklamakla hata yaptığımızı geçenlerde bir kez daha gördük ve yaşadık, bizi engellemeye çalışan insanlara kadar giden haber taşıyan kargalar son proje çalışmalarımızda yine önümüzü kesmeye çalışıyorlar.Projenizi bizle yaparmısınız ? diye proje ortağımıza kadar gidebiliyorlar !!!!
Haber uçuran kargalarıda tebrik ediyorum.
Bundan sonra resmen başlayan ve sonuçlanan projeleri açıklamayı uygun buluyorum.
Atamızın yolundayız etkinliğimizi bile engellemeye çalıştıklarını malesef bilmiyorsunuz.
hakanozhan
21 Aralık 2008, 15:19:52
Bisikletlilerin ihtiyaç duyduğu pek çok konuda çalışmalarımız devam ediyor, ancak çalışmaların hazırlık aşamasında bunları kendi aramızda bile açıklamakla hata yaptığımızı geçenlerde bir kez daha gördük ve yaşadık, bizi engellemeye çalışan insanlara kadar giden haber taşıyan kargalar son proje çalışmalarımızda yine önümüzü kesmeye çalışıyorlar.Projenizi bizle yaparmısınız ? diye proje ortağımıza kadar gidebiliyorlar !!!!
Haber uçuran kargalarıda tebrik ediyorum.
Bundan sonra resmen başlayan ve sonuçlanan projeleri açıklamayı uygun buluyorum.
Atamızın yolundayız etkinliğimizi bile engellemeye çalıştıklarını malesef bilmiyorsunuz.
Kusura bakmayın o zaman. Özür dilerim. Yani hakikaten şok oldum. Bisiklet dünyasında değil dış dünyadan kendi bisiklet dünyasının içerisindeki kişilerin bile böyle bir şey yapması hakikaten berbat birşey.
Şimdi neden proje ve fikirlerimize cevap veremediğinizi daha iyi anlıyorum. Ve bundan sonraki planladığım proje ve fikirleri size özelden veya maille ileteceğim.
Tekrar kusura bakmayın. Aklıma gelen her projeyi yazdım ve belki bunların içerisinden sizlerinde yapmakta olduğunuz projeler vardı. Ve bunları da o emek hırsızları öğrenmiş olabilir. Eğer varsa bu proje içeriklerini yazmış olduğum mesajları silebilirsiniz.
Bisikletin net dünyasıyla tanışalı henüz yeni 3 ay oldu. Bilip bilmeden açtığım konu/fikirler yüznden tekrar özür dilerim. Kusura bakmayın.
mr-bike
21 Aralık 2008, 20:06:04
Anlayışın için teşekkür ederim.
mr-bike
21 Aralık 2008, 21:10:07
Mustafa bey bunların bir kaç nedenleri var.
- Bizlerin başarılı olması bazı kişi ve kurumları rahatsız ediyor, potansiyel rakip olarak görüyorlar,
- Sponsorları çalarak kaynakları bizim elimizden çalıp kendi projene kullabilmek,
- Proje üretme yetenekleri olmadığı için bizden çalıyorlar proje diye yapmaya çalışıyorlar.
mr-bike
22 Aralık 2008, 16:55:11
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Sitemizin intro bölümünde asli üyelik ile ilgili tüm bilgi mevcut, oradan asli üyelik girişide yapabilirsiniz,
Duyarlı ve elini taşın altına koyan üyelerimiz derneğimizi hedeflerine taşıyacaktır, bende buna inanıyorum.
hakanozhan
16 Şubat 2009, 16:00:57
Bisiklet yollarını haritada gösterebiliriz. Google Earth programı ile bunu başarabiliriz. Bu programda (Tr ise) "yol çiz" veya (Eng. ise) "Add path" komutuyla yolları çizebiliriz. Bunun için forumda bir konu başlatabiiliriz. Örneğin bildiğiniz bir bisiklet yolu varsa ve çizilmemişse o yolu çizeceğinizi haberdar edersiniz ve başka bir kişi aynı yeri başka biri çizmez. Çizmek isteyene 1 hafta süre verilir. Çizmezse o yeri çizmek isteyen başka birine devredilir.
Çizenler o çizimleri kaydedecekler. ".kmz" uzantısıyle. ve bende onları birleştireceğim.
Google Earth ile bunu yapmak çok kolay.Birden çok bisikletlinin katkısı olacağı için derneğimizin bu forum sayfasında sadece bir başlık bile yeterli. Ve derneğimizin veya derneğimizin üyeleri tarafından yapıldığınıda belirtiriz.
Böyle bir proje nasıl olur acaba?
Örnek olarak Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Tarihi odunpazarı evlerini gerçek görüntüsüyle ve diğer Odunpazarı ilçesindeki binaları 3B lu olarak Kent3B adı altında BELSİS'e yaptırmakta. Onlar 3b evler, okullardan camilere ve tüm konutlara kadar her türlü binayı göstermekte ve bilgi vermekte. 3B sayesinde mouse ile yere yakınlaşıp klavye ile sokakların arasında gezebiliyorsunuz. Türkiyedeki tek 3B ilçe burası.
Bizim yapacağımız sadece yol çizmek olacak çok daha basit hali.
Olumlu cevaplar halinde derhal başlayabiliriz bu projeye. Çizmek zor gelen varsa sadece nerelerde bisiklet yolu olduğunu gerek semt ismi gerek cadde ismi vererek bize söylemeleri dahi kafi olacaktır.
Bu arada isterseniz resmli olarak nasıl yapılabileceğine dair bir sunu hazırlayabilirim.
mr-bike
19 Şubat 2009, 14:35:44
İstanbul kurtköy' de sadece 2 km kadar bisiklet yolu bulduk, tabii her zamanki gibi yol ayrılmış ancak herhangi işareti olmaması nedeni ile kimse bu alanın bisiklet yolu olduğunu bilmiyor.
Üyemiz Hakan Özhan arkadaşımızla birlikte bu yolları harita üzerinde gösteremek üzere bir çalışmaya başladık,
Sizlerdende çevrenizde işaretli veya işaretsiz ( eski ) yolları bize haber vermenizi rica ediyoruz.
mr-bike
19 Şubat 2009, 15:33:15
MEVCUT ve eskiden yapılmış ayrı ve özel yolları kastediyoruz.
buna ayrıca yol yapılmaya müsait önerilebilir yerleri, adres göstererek bilgi aktarabilirsiniz ancak güvenlik şeritlerini bisiklet yolu olarak düşünemeyiz.
mr-bike
9 Eylül 2009, 02:49:31
Üyelerimizden çevrelerindeki yolları veya yol yapılabilecek geniş güzergahları bize iletmelerini istiyoruz.
mr-bike
9 Eylül 2009, 12:21:37
Bahsettiğin aynı yer, tek yönlü bisiklet yolu için 1 m yeterli, metrobüs ile bisiklet önemli bir ara bağlantı taşıtı olacak
BakiBerkKAYALAR
21 Eylül 2009, 23:19:14
Bisiklet şehri olarak bilinen, bisikletli dolu Eskişehir' de bisiklet yolu olmaması çok büyük bir eksiklik.
Halil Atalay
22 Eylül 2009, 00:10:18
sevgili berk :)
beylikdüzü yolu az daha güme gidiyordu eğer bendeki meraklılık olmasa yolumuz artık olmayacaktı ulaşım planlama biriminde bir abimizi ziyaret ettiğimde masa üzerinde duran proje merak edip baktığımda beykent ve gürpınar yolu üzende bulunan bisiklet yolu projede gözükmüyor yapılacak alt geçitle yok edilecekdi hemen işe el adınca müdür yardımcısına kadar çıktık ve yolumuzu kurtardık ve bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyledim ve yeni yapılan bütün yollarda bisiklet yolu da yapılması ve planlanmasını istedim
bu konuda başkanla konuşup bayramdan sonra trafik müd. görevlileri burasını gezdirmek ve eksik olan kısımları yaptırmamız diye düşünüyorum
mr-bike
22 Eylül 2009, 00:36:00
teşekkürler halil sende olmasan işimiz çok daha zor olacaktı, emeğin büyük
hakanozhan
4 Aralık 2009, 11:14:05
İstanbul kurtköy' de sadece 2 km kadar bisiklet yolu bulduk, tabii her zamanki gibi yol ayrılmış ancak herhangi işareti olmaması nedeni ile kimse bu alanın bisiklet yolu olduğunu bilmiyor.
Üyemiz Hakan Özhan arkadaşımızla birlikte bu yolları harita üzerinde göstermek üzere bir çalışmaya başladık,
Sizlerdende çevrenizde işaretli veya işaretsiz ( eski ) yolları bize haber vermenizi rica ediyoruz.
Üyelerimizden çevrelerindeki yolları veya yol yapılabilecek geniş güzergahları bize iletmelerini istiyoruz.
Evet (bu başlık altındaki) ilk mesajda yer almayan bildiğiniz bir bisiklet yolu var mı?
Varsa hangi cadde üzerinde tam olarak nerden başlıyor nereye kadar gidiyor. Yolun her iki yanında mı yoksa A'dan B yönüne doğru gidiş tarafında mı?
Sadece İstanbul içinde olması gerekmiyor. Herhangi bir ilden de olabilir.
Hatta bilen biri varsa Google earthde çizip veya "print screen" ve paint ile earth görüntüsü üzerinden çizebilen varsa çizip kmz veya jpg,bmp vs uzantılı dosyayı email olarak gönderebilirsiniz.
hakan-ozhan@hotmail.com
bikerdem
8 Aralık 2009, 23:02:22
Türkiye bisiklet yolları ve km bilgileri için teşekkür ederim. Bu bilgileri Ereğli Bisiklet Yolları Projesi için hazırlanan dökümanda Türkiyeden örnekler vermek için kullanacağım. Ereğli için bisiklet yolunu Google Earth te çizip göndereceğim.
hakanozhan
9 Aralık 2009, 13:14:05
Türkiye bisiklet yolları ve km bilgileri için teşekkür ederim. Bu bilgileri Ereğli Bisiklet Yolları Projesi için hazırlanan dökümanda Türkiyeden örnekler vermek için kullanacağım. Ereğli için bisiklet yolunu Google Earth te çizip göndereceğim.
ben de şimdiden türkiye bisiklet yolları haritaına yapacağınız katkı için teşekkür ederim.
bizim şu anda yapmış olduğumuz standart (henüz değişmezse)
yollar sarı renkte ve 5 kalınlığında ve yolun varsa ismiyle yosa cadde veya semt ismiyle yada epsine tek bir isim de verebilirsiniz.
bisiklet park yerlerini belirtip birer fotosunu da gönderebiirsiniz.
ayrıca toplanma yerinizi mümkünse bir fotoyla da belirtebilirsiniz.
......
harita hakkında genel bir bilgi:
bu dosya tek br seferde inecek olup her earth açıldığında güncellenecektir. Eklemelere devam ediyoruz. Murat Bey yeterli/uygun gördüğünde paylaşıma açılacaktır.
hakanozhan
18 Aralık 2009, 12:03:08
Google earth anadolu yakasının büyük bir bölümünü yenilemiş.
Kurtköy yolları toprak yol olarak görülüyordu artık yeni hali görünüyor. Ataşehir ve sahil de yenilenmiş fakat biraz yaklaşınca bozuluyor yakında düzelir heralde. Düzelen bu görüntülerle biraz kaymalar olmuş. Onları düzeltmeye başladım. İst çiziliyor birçok eksik var. Tam yerlerini bilmediğimden bazende ağaçlar vs den dolayı pek görünmüyor. Bulamayabiliyorum. Daha doğrusu kaldırım mı yoksa bisiklet yolu mu tam anlaşılmıyor.
İst hariç şu an çizilen Kdz. Ereğli var. diğer bölgelerde oturanlar haber verirse veya kendileri çizebilirse göndermelerini istiyorum. En azından şuradan başlıyor şurada bitiyor diye haber vermeleri de yeterlidir.
Örnek olarak (bikerdem) Fatih Bey earthden başlangıç noktasını işaretleyip gönderdi. Ben de oraları hiç bilmesemde earth görüntüsünden anladığım kadarıyla çizdim.
Çizebilenler veya başlangıç ve bitiş noktasını earthden veya başka yollardan paint vs ile gösterebilenler dosyayı maille gönderebilirsiniz.
hakan-ozhan@hotmail.com
Cloud
23 Aralık 2009, 23:25:28
Kadıköy Moda'da çok kısa da olsa sanırım 2009 yılında yapılmış olan Dondurmacı Ali Usta'nın önünden başlayıp Kadıköy tarafına doğru uzayan kaldırımın yarısı bisiklet yolu olarak ayrılmış durumdadır, üzerinde bisiklet işaretleri ve bisiklet işaretli dubaları var. Yalnız bisikletle geçen olmadığı için yayalar üzerinde yürüyor. Bir kez bisikletle geçerken bir yayanın sözlü tacizine bile uğradım, sanki orası bisikletin değilmiş gibi "Senin burada ne işin var" nevinden laflar savurdu arkamdan. Ben de "İşaretlere bak, bisiklet yolunda yürüyorsun" dedim. Bu yolu bildirmek istedim, çok kısa ama neticede yapılmış. O civarda bisikleti olanlar kullanmaya başlarsa yayalar da belki işe uyanırlar.
Benim korkum kullanılmadığı için zamanla yeniden kaldırıma dönüşmesidir.
hakanozhan
24 Aralık 2009, 00:52:13
Kadıköy Moda'da çok kısa da olsa sanırım 2009 yılında yapılmış olan Dondurmacı Ali Usta'nın önünden başlayıp Kadıköy tarafına doğru uzayan kaldırımın yarısı bisiklet yolu olarak ayrılmış durumdadır, üzerinde bisiklet işaretleri ve bisiklet işaretli dubaları var. Yalnız bisikletle geçen olmadığı için yayalar üzerinde yürüyor. Bir kez bisikletle geçerken bir yayanın sözlü tacizine bile uğradım, sanki orası bisikletin değilmiş gibi "Senin burada ne işin var" nevinden laflar savurdu arkamdan. Ben de "İşaretlere bak, bisiklet yolunda yürüyorsun" dedim. Bu yolu bildirmek istedim, çok kısa ama neticede yapılmış. O civarda bisikleti olanlar kullanmaya başlarsa yayalar da belki işe uyanırlar.
Benim korkum kullanılmadığı için zamanla yeniden kaldırıma dönüşmesidir.
Teşekkür Ederim. Şu anda orayı çizdik. Şu anda İst. Anadolu yakasında moda, ataşehir ve kurtköyün yanı sıra feneryolu bağdat caddesinden fenerbahçe ordu evine oradanda pendiğe kadar olan bisiklet yollarını çizdik.
Avrupa yakasında ise ataköy, silivri ve sahilyolunun bazı kesimlerini Murat Bey çizip göndermişti.
Ayrıca Zong. Ereğli de çizildi. Diğer semtler ve şehirler şu an yok.
Bu google earth dosyasında yolların dışında daha birçok şey daha var. Yeri ve zamanı geldiğinde Murat Bey yayınlayacaktır diye düşünüyorum. Şu an boşum işsizim fırsat buldukça düzenlemeler, yenilikler, vs yapıyorum.
Eskişehir'i de eklemeyi düşünüyorum. Birkaç yerde yeni yapılmış bisiklet yolu gördüm. Hem Eskişehir'in tepesinde oluşumuz, hemde şu sıralar öğlen 12de bile sıcaklıkların 0 derece civarında olması geciktiriyor. Gece yağmur yağıyor sabah hepsi buza dönüyor :(
hakanozhan
2 Mart 2010, 01:13:22
Google Earth ile yakından uzaktan ilgili herşeyin yeraldığı yeni bir konu açılmıştır:
Google Earth hakkında herşey (http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=991)
Buradan siz kendiniz de yapabilirsiniz. Veya nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Anlamadığınız bir şeyi sorabilirsiniz. Bu konu altında şu an örnek örnek yapılabilecekleri sıralıyorum. Ve bir yandan da yeni taslak oluşturuyoruz.
hakanozhan
9 Mart 2010, 21:47:01
Google Earth hakkında herşey (http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=991) konusu altında düzenlemelere başlandı.
Bir yol ve parkın örnek görüntüleri:
http://bisikletliler.bi.funpic.org/GE_Deneme/kurtkoy.JPG
----------------------------------------------------------------------------------------
http://bisikletliler.bi.funpic.org/GE_Deneme/kartalidopark.JPG
İstanbul'un görünüşü:
http://bisikletliler.bi.funpic.org/GE_Deneme/istanbul.JPG
Sarı çizgiler : Bisiklet Yolları
P Simgesi: Park Yerleri
Bayrak simgeli : Buluşma Yeri Sultanahmed - Alman Çeşmesi
Bisiklet simgeli: Dernek merkezi
Foto mak. simgesi: O noktaya ait fotoğrafın olduğunu gösterir.
Şimdi bu yollardan başka bildiğiniz yol var mı? Böylece hangi yol çizildi hangisi çizilmedi sorun olmaz. Bildiğiniz yol yoksa haber verin.
Ayrıca İspark parklarının da hepsini işaretlemek lazım.
20 Eylül 2008 Bisiklet park alanlarının açılışı. (http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=148) konusunda en sonda İsparkın sitesinden bulduğum 21 nokta yer alıyor.
Şimdi bu ilk iki resimde görünen örnek park ve yol görüntüleri bir taslak aşamasındadır. Bu konuda önerileriniz varsa o başlık altında (Google Earth hakkında herşey (http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=991)) belirtiniz. Daha güzel ve kullanışlı nasıl olabilir? Bugün açılmış olan portalı www.bisikletliler.biz (http://www.bisikletliler.biz) i de en alta web site ve forum adresinin altına eklemek gerekir. Yada 3 ünün (web, forum, portal) olduğu yeni bir sembol/gif/flash gibi birşey :?:
mr-bike
17 Ağustos 2010, 02:16:36
Hakan yeni yapılan Yenikapı bölümünüde eklemeni rica edeceğim
Sehnaz
17 Ağustos 2010, 09:29:05
Hakan bu başarılı çalşmanı kutluyorum..ellerine sağlık...
hakanozhan
22 Ağustos 2010, 19:45:27
Hakan bu başarılı çalşmanı kutluyorum..ellerine sağlık...
Teşekkür ederim.
Hakan yeni yapılan Yenikapı bölümünüde eklemeni rica edeceğim
Tabi memnuniyetle... Her zamanki gibi bir sorum olacak :? Tam olarak neresi?
Bir önceki sayfadan harita:
http://bisikletliler.bi.funpic.org/GE_Deneme/istanbul.JPG
Şu anda Bakırköy Yenikapı arasında 2 yerde kopukluk var acaba buralar mı? Bu kopuk kısımlar mı?
Mevcut çizili olan:
1. parça 5.11 km
2. parça 0.61 km
3. parça 0.98 km
Toplam: 6.70 km
"20 Eylül Bisiklet park alanlarının açılışı" başlıklı yazıdaki ensonki haritada Pendikte bulduğum yolu da çizmiştim. 1.5km uzunluğunda. Eski sahil bisiklet yolu gibi.
(Fotoda belli olmuyor fakat Pendik İDOnun olduğu yerde caddenin her iki tarafında da mevcut.) Bu parkları otobüsten geçerken görmüştüm. Daha sonra bisikletle keşfe çıktım ama Pendikten Süreyyapaşaya geldiğimde lastik patlamıştı geri dönmüştüm. Bir daha da fırsat olmadı. Aradan 2 ay geçti neredeyse.
Anadolu yakası bisiklet yolları ve parkları son durum:
http://www.ozhanpc.com/hakan/Rehber/20100629.JPG
mr-bike
22 Ağustos 2010, 20:29:09
Bu arada Kadıköy iskelesinden Moda ya kadar sahilden bir yol daha mevcut 2 km kadar yelken kulüpte bitiyor onuda ekleyelim.
kopuk bölüm bitmiş durumda
hakanozhan
23 Ağustos 2010, 01:13:16
Tamam oraları hallettim.
Kadıköy - Moda sahilyolu 1,3 km
Bakırköy İDO - Yenikapı İDO 7,78km olarak ölçtü. Bu yolu tek parça haline getirdim. Arada GE kaydırma apmış görüntülerde. Oraları da düzenledim.
Bugün yeniden çizdiğim yollar:
http://www.ozhanpc.com/hakan/Rehber/20100822_0.JPG
Genel görünüş tüm:
http://www.ozhanpc.com/hakan/Rehber/20100822.JPG
mr-bike
1 Eylül 2010, 14:08:04
Ellerine sağlık Hakan
Halil Atalay
2 Eylül 2010, 13:32:31
eline sağlık hakan
Sehnaz
3 Eylül 2010, 01:40:36
Hakan harikasın...Çok faydalı bir çalışma tekrar kutluyorum seni...
hakanozhan
3 Eylül 2010, 20:42:25
Ellerine sağlık Hakan
eline sağlık hakan
Hakan harikasın...Çok faydalı bir çalışma tekrar kutluyorum seni...
Sizler de sağolun. Keşke daha fazla vaktim olsa daha fazla uğraşabilsem.....
hakanozhan
29 Eylül 2010, 19:52:21
İzmir - Bergama 2 km * ? ( işaretlenmemiş )
2 sene önce Bergama'ya geldiğimde bu yolu görmüştüm. Fakat bu sefer göremedim. :( Acaba o zaman başka yoldan mı gittik diyecem ama aynı yolları kullanıyoruz.
Fakat dün sabah biz fabrikaya giderken (yanılmıyosam) İzmir Çanakkale yolunda 2 bisikletli yüklü bir şekilde gidiyorlardı...
mr-bike
23 Ocak 2011, 23:59:10
Giresun ve Trabzon sahilin de de bisiklet yolu yapılmış onlarıda ekleyelim lütfen
hakanozhan
24 Ocak 2011, 01:27:49
Yarın oraları bir gezip earthden bulmaya çalışacağım.
Yalnız Earth görüntüsü Trabzonun 30/07/2002, Giresunun 23/11/2006 tarihine ait görüntüler mevcut. Bu tarihlerde varsa bulabilirim yoksa tarif etmeniz gerekecek.
Sehnaz
24 Ocak 2011, 02:24:46
Kolay gelsin Hakan ...
hakanozhan
25 Ocak 2011, 01:10:42
Sağol teşekkür ederim.
Google'ın Trabzon görüntüsü 30/7/2002 ye ait. Nerdeyse 10 sene olacak. Bing Maps yeni olduğu için görüntüler de yeni.
http://www.ozhanpc.com/hakan/Trabzon/trabzon_01.JPG
İnternette bulduğum kadarıyla Beşirli ile Ayasofya mahalleleri arasında 1km bisiklet yolu varmış.
http://www.gazetegercek.com/resim/10/11/sahilde-yapilan-yuruyus-ve-bisiklet-yolu-ilgi-odagi-oldu-2.jpg http://img263.imageshack.us/img263/5617/bisikletyolu1km2.jpg
Bu iki fotoğraf ile Bing Mapsdeki, görünümü karşılaştırdığımda yerini tam tespit edemedim. :(
Salih Dinçer
8 Temmuz 2011, 10:20:28
Bu çalışma çok güzel kutlarım. KML dosyasını paylaşabilir misiniz?
Ayrıca bunu Google Maps API ile dernek sitesine uygulamayı teklif ediyorum. Hatta bir veritabanı ile ilişkilendirip arama yapılıp istatistiklerin çıkarılabileceği güzel bir şey mümkün görünüyor.
Bir ara toplantı da bu ve benzeri meseleleri (web uygulamaları) konuşalım inşaallah...
hakanozhan
8 Temmuz 2011, 22:50:22
Nerelerin KML dosyasını istiyorsunuz?
Google Maps API nedir. Bir aralar özel java komutlarına başlamıştım ne nedir vs. Google kendisinin komutlar listesi falan vardı. Eğer bu konuda bir döküman vs varsa sevinirim.
Google Maps'e aktarmayı bulmuştum aynı Earthde göründüğü şekliyle:
http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=1876&page=2
Normalde gmail hesabıyla giriş yapıp bu dosyayı Mapse aktarabiliyorsun ama kendisi bir şeylere göre sayfalara bölüyor ve hepsini birarada göstermiyor. Bu yüzden üstteki linki tıklarsan en altta 3 tane benzer şekilde yapılmış işler var. Aslında bu da değil Earthde içindekileri gizleyip kaydettiğim halde burda açık görünüyor.
Aslında benim aradığım şeyin basit bir örneği mevcut: Bunu yapmayı öğrenmem lazım.
http://www2.agaclandirmaseferberligi.gov.tr/map.aspx
Bunu web üzerinden yapmışlar mesela... Ayrıca bunun üzerine yolları vs de eklemek lazım. Var mı böyle birşey bildiğin ?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.